Fasolka szparagowa inaczej Składniki: 300 g fasolki szparagowej 1/2 brokuła 1 cykoria sól, pieprz 2 łyżki masła klarowanego winegret: 2 łyżki oleju Kujawskiego z ostrą papryką, pomidorami i bazylią 2 … Czytaj dalej Sałatka fasolkowa do obiadu
czarrna od kuchnioleju. Kotleciki zrobiłam w środę. Podałam z gotową (bo ze słoika) sałatką z buraków. Dziś po podróży potrzebowałam szybkiego obiadu, więc odgrzałam je na parze i podałam z zieloną fasolką szparagową. Sałatka z zielonej fasolki szparagowej: mrożona fasolka 2 łyżki masła łyżka rozdrobnionego mrożonego szpinaku czubata łyżka bułki tartej łyżka płatków migdałowych sól Fasolkę wrzucić na osolony wrzątek. Zagotować
Weekendy w domu i ogrodzieMiałam jeszcze zapas mrożonej fasolki szparagowej i tak oto powstała pyszna zupka z fasolką i klopsikami..Do zupki można dodać również śmietanę, u mnie akurat była bez śmietany. bulion drobiowy 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 20-30 dkg fasolki szparagowej sól , pieprz listek, ziele domowa vegeta 25 dkg mięsa mielonego 1 jajko 1 cebulka majeranek Wszystkie warzywa pokroić
Moje domowe kucharzenieDziś kolejne cuda z ogródka z Czarnocina, tym razem fasolka szparagowa mamut. Nazwa niby straszliwa, a ten rodzaj fasolki gotuje się szybciej niż klasyczna. No tak, blanszowałam ją dosłownie 2 minuty. Dodatkowo szybkie czyszczenie lodówki i tadaam, wyszło jak zwykle super (gotowanie z resztek zawsze sprawia mi najwięcej frajdy). Składniki: 3/4 szklanki ciemnego ryżu 400 g fasolki szparagowej mamut
KardamonovyZostało z obiadu troszkę strączków ugotowanej fasolki szparagowej więc wykorzystałam je do przygotowania kolejnego obiadu. Fasolka trafiła jako nadzienie do roladek z mięsa mielonego. Roladki można podać z dowolnymi dodatkami a po wystudzeniu można pokroić na plastry jako wędlinkę na kanapki. składniki: 1,3 kg mięsa mielonego, zmieliłam łopatkę 1 bułka kajzerka namoczona w mleku 100 g żółtego sera, dałam(...)goudę + do posypania roladek 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ugotowana fasolka szparagowa sól,pieprz Do mięsa mielonego dodać odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki oraz ser żółty starty na drobniutkich oczkach. Masę dobrze wyrobić, do smaku doprawić solą i pieprzem. Z masy uformować roladki. Nabrać trochę mięsnej masy i rozpłaszczyć na dłoni. Na środku ułożyć strączki fasolki i dokładnie oblepić
Monia miesza i gotujeSKŁADNIKI 300 g fasolki szparagowej 40 g parmezanu 30 g orzeszków piniowych 125 ml śmietany 1 łyżka m ą ki 2 jaja gałka muszkata ł owa s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 300 g di fagiolini 40 g di parmigiano 30 g di pinoli 125 ml di panna 1 cucchiaio di farina 2 uova noce moscata sale(...)pepe PRZYGOTOWANIE Fasolkę szparagową oczyszczamy odcinając końcówki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Dokładnie odcedzamy i osuszamy. W misce ubijamy jaja ze śmietaną. Dodajemy starty parmezan, mąkę, sól, pieprz i gałkę muszkatałową. Dokładnie mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy masłem, wykładamy
La grande e la piccola cuocaSałatka z buraczków, fasolki szparagowej i jajek to bardzo prosta propozycja, która idealnie sprawdzi się przy każdej okazji. Kiedyś powstała podczas tzw. "czyszczenia lodówki" i od tamtej pory dość często gości na moim stole. Sałatka jest naprawdę smaczna, więc za każdym razem znika ekspresowo, dlatego polecam jej przygotowanie z podwójnej lub nawet potrójnej ilości składników. A tu macie przepis(...)pysze buraczki pieczone - klik . Polecam! (2-3porcje) 2-3 upieczone/ugotowane buraki (średnie) 2 jajka ugotowane na twardo 100g ugotowanej/konserwowej fasolki szparagowej 1/2 cebuli Dodatkowo: sól, pieprz majonez Buraczki oraz jajka pokroić w kostkę, cebulę posiekać, a fasolkę, jeśli została ugotowana w całości należy przekroić na 2-3 części. Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z odrobiną soli
Di gotujeMadzia zaskoczyła mnie po raz kolejny :) Tym razem na obiad będzie jedno z moich ulubionych dań, a mianowicie fasolka po bretońsku. Jak przystało na każdą fasolkę
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!szpinaku - opcjonalnie sól, pieprz, curry oregano/tymianek/zielona pietruszka lub inne ulubione przyprawy Przygotowanie: filet indyka zmielić razem z cebulą i czosnkiem dynię zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej (kapustę poszatkować), fasolkę szparagową obgotować przez 5 minut (paprykę pokroić w małą kostkę) masę doprawić solą, pieprzem, dodać zioła i wymieszać z dynią foremkę wysmarować olejem. Wyłożyć warstwę mięsa, ułożyć połowę fasolki szparagowej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jeśli macie jeszcze dostęp do fasolki szparagowej, wypróbujcie poniższy sposób jej podania jako przystawki do obiadu. Ten sposób wykorzystuję od przeszło roku do fasolki świeżej i mrożonej. Są dni, kiedy wystarcza mi on za obiad. To bezglutenowy pomysł dla tych, którzy nie mają alergii pokarmowej na orzechy. W przepisie podaję proporcję dotyczącą okrasy. Ilość fasolki zależy od upodobań, więc dobierzcie(...)sami według własnego gustu. Składniki : fasolka szparagowa 3 łyżki masła 2 płaskie łyżki mąki arachidowej (migdałowej lub z orzechów włoskich) sól Wodę na fasolkę zagotować i posolić (na 2 litry wody pół łyżki soli). Na wrzątek wrzucić obraną fasolkę. Gotować ok 2 minut od ponownego zawrzenia wody. Fasolkę odcedzić na durszlaku. Na patelni rozgrzać masło. Nie przypalić! Do masła dodać
Weekendy w domu i ogrodziepostów codziennie, ale dzisiaj mogę powiedzieć, że stuknęło ich 200 :) Mam nadzieję, że dorobię się jeszcze kolejnej dwusetki na koncie :) Tymczasem zapraszam Was na przepis na smak sezonu, czyli fasolkę szparagową w miłym towarzystwie :) Składniki: 20dag fasolki szparagowej (u mnie zielona) 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego przyprawa do mięsa mielonego 1/3 szklanki kuskus 2 pomidory łyżka koncentratu(...)zdejmujemy z nich skórkę. Wykładamy do małego rondelka pokrojone w ćwiartki i gotujemy. Po kilku minutach blendujemy i dodajemy przeciśnięty przez praske czosnek, sól, pieprz, cukier oraz bazylię. Fasolkę myjemy i oczyszczamy nożykiem z obu stron. Wkładamy do wrzącej osolonej wody. Gotujemy ok 8 minut i odcedzamy. Kuskus zalewamy 1/3 szklanki wody i pozostawiamy pod przykryciem. Rozgrzewamy olej rzepakowy
ChilliJemyCzasami w prostocie składników tkwi największy sekret :) Fasolka szparagowa podana z sosem beszamelowym, gotowanymi jajkami i dużą ilością szczypiorku to pomysł na tani i wegetariański obiad. Poniższa fasolka najlepiej smakuje, gdy jest podana na ciepło. Składniki na 2 porcje: 0,5 fasolki szparagowej 1 łyżeczka cukru 2 jajka 1/2 pęczka młodej dymki sól sos 1,5 łyżki masła
UgotowaćPrzepis na pyszną fasolkę szparagową z boczkiem w sosie śmietanowym z curry. Składniki: 0,5 kg fasolki szparagowej 250 g boczku wędzonego 100 ml jogurtu naturalnego gęstego 100 ml śmietany 18% płaska łyżeczka curry sól, pieprz Przygotowanie Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia. Boczek kroimy w paseczki i podsmażamy na patelni. Jogurt mieszamy
e-PrzepisyKulinarnetylko przepisem ale także dużą ilością fasolki szparagowej więc nie mogłam już się wykręcić. I nie żałuję, bo fasolka jest bardzo smaczna. Idealna jako dodatek do drugiego dania, ala leczo lub do zupy. Składniki: 3 kg fasolki szparagowej 1 szklanka oleju+ 0,5 szklanki gorącej wody 600g marchewki 2 szt. średniej wielkości cebule 5-6 łyżek koncentratu pomidorowego
W garach u Gosiprzepis na fasolkę z marchewką ale jakoś było mi z nim nie po drodze. W tym roku mama obdarowała mnie nie tylko przepisem ale także dużą ilością fasolki szparagowej więc nie mogłam już się wykręcić. I nie żałuję, bo fasolka jest bardzo smaczna. Idealna jako dodatek do drugiego dania, ala leczo lub do zupy. Składniki: 3 kg fasolki szparagowej
W garach u Gosi