Pilaw sezonowy

Pilaw sezonowy

Pilaw sezonowy

Przepis na : obiad

Ciężko powiedzieć skąd pochodzi ten pilaw. Pilaw to danie popularne w bardzo wielu krajach, od Ukrainy przez Azerbejdżan po Afganistan i jeszcze dalej. Najważniejsze składniki pilawu to oczywiście ryż i aromatyczne przyprawy. Dodatki zależą od tego gdzie jesteśmy, a w tym wypadku od tego na co mamy ochotę, na co jest sezon i co mamy w lodówce. Już kilka razy popełnialiśmy różnego rodzaju plowy, pilafy itp. Dla przypomnienia: 1) Azerski "Szaski plow"  2) Afgański "Kabulski pilaw" Tym razem dodajemy prze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Roślinożerni urlopowicze

Warto przeczytać

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję