Przepis na : obiad
Ciężko powiedzieć skąd pochodzi ten pilaw. Pilaw to danie popularne w bardzo wielu krajach, od Ukrainy przez Azerbejdżan po Afganistan i jeszcze dalej. Najważniejsze składniki pilawu to oczywiście ryż i aromatyczne przyprawy. Dodatki zależą od tego gdzie jesteśmy, a w tym wypadku od tego na co mamy ochotę, na co jest sezon i co mamy w lodówce. Już kilka razy popełnialiśmy różnego rodzaju plowy, pilafy itp. Dla przypomnienia: 1) Azerski "Szaski plow" 2) Afgański "Kabulski pilaw" Tym razem dodajemy prze... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...