Sałatka z fasolki szparagowej, pieczonego buraka i mozzarelli

Sałatka z fasolki szparagowej, pieczonego buraka i mozzarelli

Sałatka z fasolki szparagowej, pieczonego buraka i mozzarelli

Sałatki są u mnie obowiązkową pozycją letniego menu. W szczególności, gdy upał daje się we znaki, zamieniam wtedy gorące posiłki, na lekkie sałatki. Najbardziej lubię, kiedy sałatka łączy w sobie różne tekstury i kształty składników. Tak jak w przypadku tej: chrupkie orzechy, jędrna fasolka i miękka mozzarella. Polecam zarówno na obiad jak i na kolację! Składniki: 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 opakowanie (150 g) Mozzarelli Mini Galbani garść orzechów włoskich 4 – 5 małych buraków olej sól Składniki na so... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.