Cześć! Dziś zrobiłam pasztet z cukinii. Robię go zawsze, kiedy na ogrodzie cukinia obrodzi tak, że nie wiadomo co już z niej robić. Cukinia w słoikach
Pieprzyć z Fantazją3 średnie ziemniaki3 jajka2 udka z kurczaka100 g tarkowanego żółtego sera4 średnie ogórki konserwowe1 mała czerwona cebula1 majonez (400 ml)3 łyżki kwaśnej śmietany 18%sól
Świat Domowej KuchniDelikatne, soczyste w smaku stripsy/nuggetsy a’la KFC to świetna propozycja na prostą i smaczną przekąskę, kolację czy obiad. Smakują wyśmienicie zarówno w towarzystwie domowego sosu czosnkowego jak i frytek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki pszennej 1 duży ząbek czosnku 2 łyżeczki soli 1 czubata łyżeczka słodkiej(...)papryki/ chili olej do smażenia mąka pszenna do obtoczenia nuggetsów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kurczaka kroimy w ok centymetrowe plastry, do garnka/miski wbijamy jajka, dodajemy mleko, 3/4 szklanki mąki, przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy do powstania jednolitego ciasta, pokrojonego kurczaka przekładamy do marynaty z ciasta, dokładnie mieszamy, wkładamy do lodówki na ok 2-3 h aby mięso przeszło
Blog kulinarny S9.PLwarzyw. Polecam Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń (około 480 g owoców) 1/2 szklanki sojowego jogurtu naturalnego (125 ml) 2 łyżki syropu z brzoskwiń (z puszki) 1 łyżeczka przyprawy curry 1 łyżka majonezu (opcjonalnie) garść rodzynek lub żurawiny suszonej Wykonanie: Kapustę dzielimy na liście, wycinamy głąby, myjemy liście pod bieżącą wodą i drobno kroimy. Brzoskwinie odsączamy z soku (syropu(...)niewielką kostkę. Mieszamy kapustę z brzoskwiniami i rodzynkami lub żurawiną suszoną. Następnie, całość polewamy jogurtem zmieszanym z curry, syropem z brziskwiń i majonezem. Sałatkę podajemy z ulubionym pieczywem np. domowymi krakersami lub pieczonymi warzywami lub tofu . Pychotka Smacznego! Artykuł Sałatka z kapusty pekińskiej i brzoskwiń w sosie curry pochodzi z serwisu lamarida.pl
Lamarida.plPieczarkowy tydzień czas zacząć..a , że ja dużo zupek gotuję,więc raczej będą to same zupki, ale zobaczymy..może zrobię jeszcze coś innego oprócz zupek.Na początek
Moje domowe kucharzenienajlepszych pieczonych karkówek, jakie mieliśmy okazję przyrządzać. I jeść. Na ciepło, na zimno. Do obiadu, na kanapkach, w sałatkach. I w chlebkach pita - z zestawem surówek jako najlepszy domowy kebap! Składniki 1-1,2 kg karkówki 2-3 cebule 3-4 ząbki czosnku 3-4 łyżki ketchupu 3-4 łyżki dobrego oleju 2 łyżki octu winnego suszony lub świeży rozmaryn(...)woda Przygotowanie Mięso dokładnie umyjcie i osuszcie. Natrzyjcie dobrze solą i świeżo zmielonym pieprzem. Cebule obierzcie i pokrójcie na plastry, czosnek lekko rozgniećcie. Z ketchupu, octu, oleju i reszty przypraw oraz ziół (bez wody) sporządźcie marynatę, dołóżcie do niej cebulę i czosnek. Mięso włóżcie do przygotowanego sosu, dokładnie go w nim obtoczcie i włóżcie do lodówki na kilka godzin
OliveandThymeMój mąż lubi domowe wyroby..i tak oto specjalnie dla niego [ córki za bardzo nie przepadają za takimi wyrobami] zrobiłam coś w stylu salcesonu .. 1 golonka wieprzowa 2 porcje rosołowe 1 szyja indycza 2-3 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, wegeta listek, ziele żelatyna na 2,5 litra Mięso opłukać i włożyć do dużego garnka(...)Zalać zimną wodą i wstawić na gaz. Warzywa oczyścić i umyć , pokroić i dodać do mięsa.Dodać przyprawy i gotować a małym ogniu do miękkości mięsa [ usunąć szumowiny]. Ugotowane mięso wyjąć, lekko przestudzić, oddzielić od kości i pokroić na małe kawałki.Wywar przecedzić przez sitko, lekko przestudzić, marchewkę pokroić na mniejsze kawałki. Doprawić pieprzem, dodać czosnek przeciśnięty przez
Moje domowe kucharzeniePo dłuższej przerwie świąteczno-noworocznej wracam z kolejnymi smakowitymi przepisami, które idealnie sprawdzą się podczas karnawałowych imprez i spotkań - dziś pełne smaku roladki drobiowe! Naszym noworocznym
Cooking Monster3-4 papryki500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego1 woreczek ugotowanego ryżu3 łyżki ketchupucebulasólpieprzzioła prowansalskiesłodka papryka0,5 l bulionu20 dag żółtego, starkowanego seraWedług mnie papryka faszerowana mięsem
Świat Domowej KuchniSkładniki: 1 sztuka kabaczek, 5 sztuk ziemniaki, 1 sztuka jajka, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka vegeta, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, - ile potrzeba olej rzepakowy
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: kurki 3 kg, woda - ile potrzeba, ocet 10 % 1 szklanka na 3 szklanki wody, cukier 3 łyżki, sól 2 łyżeczki, gorczyca 3 łyżki, ziele angielskie
W Mojej Kuchni Lubięmojej rodzinie łazanki zawsze były potrawą bezmięsną. Zazwyczaj przygotowywane były na piątkowy obiad. Kolejną rzeczą, która dodaje im wyjątkowości jest domowy makaron. Nie znoszę łazanek ze „sklepowym” makaronem. Mój makaron jest jednak inny niż tradycyjny. Zarówno moja babcia, jak i mama do łazanek zawsze dodawała mleka. Ja też tak robię, bo dzięki temu makaron jest zupełnie inny i wyjątkowy. Zachęcam(...)przepisu Łazanki z dwoma rodzajami kapusty Składniki: pół dużej główki białej kapusty 400 g kapusty kwaszonej 6 dużych pieczarek 2 łyżki masła 4 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego przyprawy: czosnek granulowany, papryka słodka i papryka ostra pieprz sól Na makaron: szklanka mąki + trochę do podsypania około 50 – 60 ml mleka jajko sól Kapustę kwaszoną przełożyć wraz z zalewą
PatiGotujebyć świeże jabłko Przygotowanie: 1. Włoszczyznę umyć, obrać i pokroić w dużą kostkę, bądź plasterki, natkę poszatkować, czosnek wycisnąć 2. Zalać wodą i gotować, dodać liście laurowe, imbir i przyprawy. 3. Gdy warzywa będą w pół miękkie, dodać udka 4. Gotować aż mięso będzie gotowe: miękkie i białe, pod koniec gotowania dodać jabłka i gotować jeszcze około(...)kliknij w wybrany banerek by przejść do przepisu) Chicken Ramen Rosół alla Pavese Domowy rosół Jajka marmurkowe
KreatywnePinyPolędwiczka w takiej formie jest doskonała na obiad na ciepło, jak również na zimno na kanapki. SKŁADNIKI 1 polędwiczka wieprzowa, 2 łyżki musztardy, 1łyżeczka majeranku, ½ łyżeczki
słodki bratek80 dag ziemniaków25 dag kiełbasy2 małe cebule2 jajka20 da żółtego starkowanego sera3/4 szklanki śmietanyłyżka masłatłuszcz do wysmaroawnia formy2 łyżki tartej bułkisól i pieprz do smaku
Świat Domowej Kuchni