Składniki: 6 sztuk matiasy, 2 łyżeczki pieprz cytrynowy, 1 łyżeczka cukier,1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka ocet winny, - ile potrzeba olej rzepakowy, 2 sztuki cebula
W Mojej Kuchni Lubiępapryka ostra domowa vegeta bazylia świeża lub suszona natka pietruszki 4 papryki Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i obgotowujemy krótko w wodzie z dodatkiem warzywnej "kostki rosołowej" i ząbków czosnku przekrojonych na pół. Wyjmujemy jeszcze półtwarde i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i pora drobno kroimy. Dodajemy ok. 2 łyżek koncentratu pomidorowego, zioła i przyprawy do smaku
chwile dla mnienietypowe przyprawy - już zacieram ręce na myśl o eksperymentowaniu z nimi w kuchni. Bardzo jestem też ciekawa mniej popularnych owoców suszonych - to będzie przygoda odkrywać ich smaki w komponowanych potrawach. Chętnie podejmę też wyzwanie wykorzystania niekonwencjonalnej mąki w swoich wypiekach. Jako nałogowa herbaciara z pewnością będę miała dużo do powiedzenia na temat smakowicie brzmiących herbat. Domowa kiełkownica też
Grunt to przepis!serii przyprawy i potrawy. Bardzo intensywny i długo utrzymujący się zapach. Idealny na chłodne wieczory. Już niewielki kawałek tego wosku daje cudowny zapach miodu, trochę przypalonego cukru i cynamonu. Kakao nie wyczuwam, ale mieszanka cukru z odrobiną cynamonu to jest to co lubię bardzo. Także przy tym wosku proponuję zrobić sobie kakao. KITCHEN SPICE Zapach domowej spiżarni
Magiczne Życie Marty400 g piersi z kurczaka150 ml jogurtu typu greckiego1 łyżeczka słodkiej papryki1 łyżeczka mieszanki garam masala (lub tikka masala) – jeśli nie mamy dodajmy pół łyżeczki cynamonu
Świat Domowej KuchniPyszne żeberka..z marynaty z dodatkiem miodu i ostrej musztardy.ja do tej marynaty wykorzystałam musztardę rosyjską Develey.. 1 kg żeberek 2 łyżki musztardy
Moje domowe kucharzeniewarzywa - domowa mieszanka, do smaku - wywar mięsny/woda - tyle aby nakryć warzywa. - łyżka masła (jeśli gotujemy na wodzie) WYKONANIE: 1. Myjemy i obieramy warzywa. 2. Kroimy rzepę i ziemniaczki w kostkę, a pora i cebulę w grube krążki. 3. Warzywa gotujemy na wywarze mięsnym lub na wodzie - wersja wegetariańska. Do wersji wodnej dodajemy masło. 4. Dodajemy przyprawy
Wypisz Wymalujdomowej wędliny przechowujemy ją w szczelnym pojemniku lub zawiniętą w folię aluminiową. SKŁADNIKI: 1,5 kg szynki wieprzowej bez kości, 2 cebule, ½ łyżki papryki słodkiej mielonej, ½ łyżki majeranku, ½ łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli szczypta czosnku granulowanego, 100 ml oleju. PRZYGOTOWANIE: Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję olej oraz wszystkie przyprawy
Tradycyjna kuchnia Kasisuszone warzywa - domowa mieszanka, do smaku- wywar mięsny/woda - tyle aby nakryć warzywa.- łyżka masła (jeśli gotujemy na wodzie)WYKONANIE:1. Myjemy i obieramy warzywa.2. Kroimy rzepę i ziemniaczki w kostkę, a pora i cebulę w grube krążki.3. Warzywa gotujemy na wywarze mięsnym lub na wodzie - wersja wegetariańska. Do wersji wodnej dodajemy masło. 4. Dodajemy przyprawy
Wypisz Wymalujlitr domowego przecieru pomidorowego- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego- kilka suszonych pomidorów- 2 cebule pokrojone w drobną kosteczkę- cukinia pokrojona w cieniutkie plasterki- pierś z kurczaka pokrojona w kostkę- sól, cukier, pieprz, ostra papryczka, oregano, czosnekW garnku mieszamy przecier, koncentrrat, pokrojone w paseczki suszone pomidory, podsmażoną cebulkę, podsmażoną na złoto cukinię, podsmażoną pierś z kurczaka, dodajemy przyprawy, możemy dodatkowo złagodzić
Z butelką mleczka w tlepietruszki.Pyszny, domowy obiad.Polecam! Składniki:300 g kaszy gryczanej (u mnie 3 woreczki);2 ćwiartki z kurczaka (o wadze łącznej około 670 g);3 duże marchewki;1 duża pietruszka;1/4 korzenia selera;Opakowanie sosu pieczeniowego, ciemnego (u mnie Winiary o wadze 30g);1,5 litra zimnej wody + 150 ml do rozpuszczenia sosu pieczeniowego;1 łyżka ulubionej przyprawy uniwersalnej np. vegety
Gospodyni Miejskaskładniki: 150 g miodu, naturalnego 1000 ml wody 15 g cynamonu 15 g liści laurowych 15 g imbiru opcjonalnie: goździki sok z cytryny wykonanie: Wodę mieszamy
Domowy Smak JedzeniaTo przepis na super szybki piernik, na który wystarczy tylko zamieszać składniki i upiec. Bajecznie prosty i naprawdę smaczny. Piernik idealny nie tylko na Święta, ale
Kuchnia domowa AniDomowy kebab z frytkami Kebab to pyszna orientalna potrawa typu fast food, która doczekała się wielu odmian. Najbardziej znanymi wersjami są mięso z surówką i sosami podawane w bułce oraz mięso z frytkami, surówką i sosami serwowane na talerzu. Oryginalnie dania te wykonywane są z mięsa baraniego jednak coraz częściej można spotkać warianty drobiowe i wieprzowe. Dziś polecam Wam przepis(...)kurczakiem, smażonymi w głębokim tłuszczu frytkami i pyszną surówką oraz sosami. Palce lizać! Składniki na ok 2-3 porcje: 2 pojedyncze filety z kurczaka 3 łyżki przyprawy kebab gyros 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżka oleju + olej do smażenia Frytki: 4 większe lub 5 mniejszych ziemniaków 0,5 litra oleju 1-2 łyżeczki soli Surówka
Blog z Apetytemniemieckie ciasto, które zwykle podaje się w czasie świąt Bożego Narodzenia. To ciasto nie bez powodu jest jednym z najpopularniejszych wypieków świątecznych. Dodatek marcepana, rodzynek , skórki pomarańczy i przypraw sprawia, że jest to wypiek wyjątkowy. Wiele osób kupuje świąteczny stollen (Christstollen lub Weihnachtsstollen), albo w zaufanych piekarniach, albo na jarmarkach bożonarodzeniowych, które to właśnie w Niemczech mają długą(...)łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu w proszku szczypta kardamonu w proszku 50 g cukru 100 g masła 150 g twarogu półtłustego 1 jajko 75 g marcepana (proponuję domowa masę marcepanową ) 75 g rodzynek 50 g kandyzowanej skórki pomarańczy 20 ml rumu kilka kropel aromatu migdałowego 30 g roztopionego masła do smarowania ciastek cukier puder do oprószenia Wykonanie Rodzynki
Tajemnice Smaku