dipy - 3102 przepisów (strona:65/207)

Barbari – irańskie chlebki 81

Barbari to płaskie chlebki pochodzące z Iranu. Występują w różnych rozmiarach i chyba bardziej znane są te większe, nieco mocniej spłaszczone (połamane na kawałki służą wtedy do nabierania dipów). Natomiast w tej wersji barbari przypominają małe, podłużne bułeczki z kilkoma nacięciami. Zawierają tylko podstawowe składniki wykorzystywane do produkcji pieczywa, czyli mąkę, wodę, drożdże i sól. Olej używany jest tu jedynie

Arabeska waniliowa
KOTLETY KALAFIOROWO BROKUŁOWE 80

Lekkie, szybkie w przygotowaniu, smaczne, zdrowe kotleciki kalafiorowo brokułowe. Mmmm.... pychotka! WYKONANIE: DIP CZOSNKOWO KOPERKOWY

Rita creative
Chicken lollipops. Lizaki z kurczaka. Hit z USA już na Kulinarnej Polsce. [PRZEPIS] 290

łatwiej będzie je potem chwycić. Piecz przez godzinę w temperaturze 180 stopni, w połowie włączając termoobieg. W tym czasie skrzydełka powinny się ładnie zarumienić. Rada: lizaki są świetne z dipem. Na przykład jogurtowym z czosnkiem i koperkiem. 400 gramów jogurtu greckiego wymieszaj z dwoma ząbkami czosnku roztartego z solą i posiekanym koperkiem. Dopraw solą i pieprzem, odstaw na godzinę

Kulinarna Polska
Czwartek: Sałatka z krewetkami w zielonym sosie z awokado 103

lubicie ostrych przypraw pomińcie ze składu papryczkę chili, albo stosujcie wedle własnego gustu. Sos świetnie sprawdza się jako dodatek do makaronów, ale z powodzeniem może wystąpić w roli lekkiego dipu. Przepis na sos pochodzi z bloga Pinchofyum.com Składniki: Surowe krewetki 300-400 g 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania makaronu ryżowego 2 łyżki masła Sól

Niedzielny kucharz
Nowe orientalne przyprawy Knorr 157

znajdziemy w niej też galangal (tajski imbir), kolendrę, pieprz cayenne i trawę cytrynową. Przyprawa doskonale pasuje do owoców morza, wołowiny, kurczaka, ryżu i ryb. Jest też doskonała do zup, dipów i sosów. Garam Masala to autentyczny smak Indii. Aromatyczna przyprawa w której króluje imbir, cynamon, pieprz i kardamon. Na pewno nada ona ciekawego smaku wielu daniom mięsnym i warzywnym. Udoskonali

kruche babeczki
Hamburger wieprzowy z ajvarem 114

talerzu.   Ajvar Podravka może znaleźć wiele ciekawych zastosowań w kuchni. Posłuży świetnie zarówno jako sos do mięs, zamiennik ketchupu na zapiekance, czy gotowy dip do karnawałowych przystawek.   Poezja smaku i aromatu   Tak przygotowany Hamburger wieprzowy to prawdziwa poezja smaku i aromatu. Dodatkowo chrupiąca bułka i warzywne dodatki, które

kuron.com.pl
Święta, święta, święta 143

Wigilię rano je ugotuję, a przed kolacją podsmażę. 3. Ryba po grecku - planuję zrobić dwa dni przed i schować do lodówki by się przegryzła. 4. Kotlety z ryby z dipem jogurtowym - dzień przed kolacją wieczorem przygotuję wszystko,rano będę smażyć. 5. Sałatka warzywna - dwa dni przed kroję, rano w Wigilię dodaję majonezu. 6. Sałatka z tuńczykiem 7. Łazanki z kapustą

Na moim talerzu
Nuggetsy z kurczaka 95

Nuggetsy z kurczaka doskonale sprawdzają się jako imprezowa przekąska, podana z ulubionymi dipami lub jako część obiadowego dania. Nuggetsy domowe w chrupiącej panierce z pewnością skradną także serca naszych małych niejadków. Continue reading Nuggetsy z kurczaka at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Gofry z kaszy jaglanej z ajvarem i awokado. 186

dania główne, wystarczy, że ugotujecie makaron zmieszacie z pastą i obiad gotowy, możecie wykorzystać ją również jako sos do pizzy, zapiekanek, pieczonych mięs lub po prostu zjeść w formie dipu do surowych warzyw!  Składniki na wierzch: - 1 słoik Ajvaru łagodnego  Podravka - na każdego gofra garść świeżego szpinaku - 1 dojrzałe awokado has - 1/3 kostki sera feta - pestki

SMYKWKUCHNI
Sałatka z kuskusem, sałatą i kabanosem 133

schłodzeniu. 250 g kuskusu 1 sałata rzymska 100 g cienkich kabanosów 3-4 jajka kilka ogórków konserwowych 1 płaska łyżka Vegety Natur 1/2 łyżeczki Vegety Natur do sałatek i dipów 1-2 łyżki orzeszków pinii 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku Kuskus wsypujemy do miski. Dodajemy obie vegety i mieszamy. Zalewamy wrzącą wodą w takiej ilości, by woda

Smaki Na Talerzu
Zielone naleśniki z rukolą, kozim serem, pieczarkami i pomidorkami 120

listków świeżej mięty 2 jajka 3/4 szklanki wody gazowanej 3/4 szklanki mleka 2% 1,5 szklanki mąki pszennej łyżeczka przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów odrobina oleju do natłuszczenia patelni nadzienie: 100 g rukoli 150 g sera pleśniowego koziego dodatkowo: łyżka masła klarowanego łyżka soku z cytryny 250 g mini pieczarek 400 g pomidorków koktajlowych łyżka przyprawy Vegeta Natur

Mienta blog
Dietetyczne nuggetsy z kurczaka. Bez tłuszczu i glutenu. PRZEPIS 1551

ciasta. Każdy kawałek panieruj w płatkach i układaj na blaszce. Piecz około 30 min. w temperaturze 180 stopni. Pod koniec można włączyć termoobieg. Rada: nuggetsy fajnie smakują z dipami. My podaliśmy je z domowym sosem czosnkowym (dwa ząbki czosnku roztarte z solą połączone z 200 ml jogurtu naturalnego i łyżką majonezu, doprawione oregano, solą i pieprzem) oraz ketchupem, który lubią

Kulinarna Polska
Burgery marchewkowe z sosem groszkowym 105

dlatego kulki z masy należy obtoczyć w bułce tartej i od razu wykładać na blachę do pieczenia. Lubisz dania z zielonego groszku? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Dip z zielonego groszku . The post Burgery marchewkowe z sosem groszkowym appeared first on MeCooks

mecooks
Przekąski na Sylwestra (Antipasti di Capodanno) 412

Insalata di quinoa con zucchine, piselli e feta) Pieczone nuggets z kurczaka z domowym ketchupem (Nuggets di pollo con ketchup artigianale) Szaszłyki z pulpecikami z kurczaka, grillowaną cukinią i dipem jogurtowo-ziołowym (Spiedini di polpettine di pollo con zucchine grigliate e salsa di yogurt alle erbe aromatiche) Pulpeciki z ciecierzycy i buraka (Polpettine con barbabietola e ceci) Pieczone pulpeciki

La grande e la piccola cuoca
Przekąski i potrawy na Sylwestrową Noc 148

roszponką   Tartaletki z krewetkami i pastą z awokado     Quesadilla z mięsem, papryką, szpinakiem i mozzarellą      Gofry orkiszowe z pieczonymi burakami, fetą i dipem jogurtowym     Grissini     Mini calzone ze szpinakiem, szynką i mozzarellą     Drożdżowa rolada z mięsem mielonym, kapustą i grzybami     Quesadilla z kurczakiem i warzywami

Passions hobbies life