dipy - 3102 przepisów (strona:59/207)

Pasta z brokułów na kanapki 104

warzywo), a w tej postaci smakuje bardzo dobrze. Na śniadanie, na kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania

Wymiar Zdrowia
Pasta z pieczonego bakłażana z nutką chilli 68

paście, skropić delikatnie łyżeczką oleju o smaku ostrego chilli i posypać ziarnami sezamu i płatkami chilli. Pasta z pieczonego bakłażana doskonale nadaje się do kanapek, a także jako gęsty dip do warzyw korzeniowych pokrojonych w słupki. 100g pasty to ok. 140 kcal , węglowodany: 16g, białko: 2g, tłuszcz: 11g Informacje dla diabetyków: w 100 g pasty znajduje się

Dietolog
Hummus z zielonego groszku 93

groszku: Hummus z zielonego groszku to pyszna pasta o pięknym zielonym kolorze. Przygotujemy ją bardzo szybki i w prosty sposób. Hummus to nic innego jak potrawa, a raczej sos dip lub pasta do smarowania, która przyrządzana jest z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Dzisiaj możemy spotkać go w wielu wariantach. Jako zimna przekąska, która spożywana jest

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Wegański serek z nerkowców z kolendrą na ostro 93

zawierają cukru jak inne sklepowe odpowiedniki i są wegańskie. Świetnie nadają się na przekąskę dla dzieci do szkoły, czy do pracy oraz jako przegryzka na imprezie do różnego rodzaju dipów. W sklepach znajdziecie chrupaki naturalne, o smaku zielonej cebulki i o smaku pizzy. Jak tylko będziecie mieć okazję, koniecznie musicie ich spróbować! Składniki: – 260g nerkowców – 600ml gorącej wody

Be Fit Be Strong
Sałatka z sosem miodowo- musztardowym 236

Sałatka z sosem miodowo- musztardowym jest bardzo szybka w wykonaniu i smakuje obłędnie. Idealne połączenie musztardy i miodu nada jej odpowiedniego charakteru. Taka sałatka świetnie sprawdzi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keto kulki z awokado, jajka i boczku (Paleo, LowCarb) 187

musimy następnie je pokruszyć i zastosować w roli panierki. Jednak takie keto chipsy sprawdzą się idealnie także jako samodzielna przekąska. Albo można podać je w towarzystwie guacamole lub innego dipu. Stanowią wtedy świetny finger food i nadadzą się na wieczór filmowy lub spotkanie towarzyskie. Jeśli chodzi natomiast o wytopiony z boczku tłuszcz, to nie należy pod żadnym pozorem go wyrzucać

Modern Cave Girl
3 składnikowy krem do pieczywa z pieczonego kabaczka 77

się da. Ten krem sprawdzi się nie tylko na kanapki, fajnie kompinuje się też z kaszami i ryżem jako dodatek do pudełek śniadaniowych. Jest to też idealny dip do świeżych warzyw, a składa się z trzech podstawowych produktów: około 2 kg kabaczka/cukinii pęczek świeżego koperku około 200 g słonecznika łyżeczka soli i łyżeczka pieprzu Przygotowanie: połowę słonecznika dokładnie wypłucz

greenscarf
Chrupaki "cheetos'y", czyli chipsy z tortilli 176

pędzelkiem oliwą i posypujemy serem oraz ziołami prowansalskimi. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy chrupaki przez około 10 minut (do zarumienienia). Pysznie smakują same, pysznie smakują z ulubionymi dipami. Smacznego

ChilliJemy
Majonez Paleo 105

gęsty, aksamitny majonez nie przestrzegawszy powyższych reguł, proszę koniecznie dać znać! Majonez Paleo Gęsty i aksamitny majonez z oleju z awokado i/lub oliwy. Idealny do sałatek oraz jako baza dipów. Dania Dodatek Kuchnia Europejska Keyword majonez Czas przygotowania 2 minuty Czas oczekiwania 15 minut Składniki 1 jajo 0,5 łyżeczki soli najlepiej himalajskiej 0,5 łyżeczki cukru najlepiej kokosowego/ ksylitolu

Modern Cave Girl
Papryka faszerowana 93

były zanurzone do ok. 1/3 wysokości). Gotować na małym ogniu ok. 30. Min. Gotowe papryki można posypać tartym żółtym serem i natką pietruszki. Gotowe! Można podawać z ziołowym dipem jogurtowym lub tradycyjnym sosem pomidorowym. Świetne danie na obiad lub ciepłą kolację

Gotujemy i jemy
Kotlety z cukinii z serem żółtym 92

masa miała zwartą konsystencję. Porcje wykładać na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć na oliwie na złoty kolor z obu stron. Kotleciki z cukinii świetnie smakują na ciepło np. z dipem ziołowym i młodymi ziemniaczkami. Mogą być także podawane na zimno jako lekka przekąska.   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotujemy i jemy
Pasta serowa z pieczonymi warzywami. Idealna na śniadanie lub grilla 152

serek twarogowy i mieszamy. Dodajemy ząbek świeżego, zmiażdżonego czosnku, doprawiamy solą, pieprzem i świeżymi ziołami.  Taka pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem jako przysmak śniadaniowy lub - zmiksowana - jako dip do potraw z grilla

Gotujemy i jemy
Tarta kurkowa z pietruszką i serem bursztyn 128

zacnego grona wpada tarta krucha ziołowa z bardzo wybornym wnętrzem. Połączenie ricotty, kurek i sera bursztyn smakuje rewelacyjnie.  I na ciepło, i na zimno. Świetnie smakuje serwowana z dipem czosnkowym lub chrzanowym.   Tarty są o tyle fajne, że chyba nigdy nam się nie znudzą, ponieważ farsz można dowolnie modyfikować. Wedle upodobań albo nawet zawartości lodówki.  Dzisiejszy przepis

Życie zaczyna się w kuchni
Pasta z oliwkami i twarogiem 71

Szybką, pyszną i aromatyczną pastę zrobiłam dziś na śniadanie i Wam polecam. Twaróg, oliwki, czosnek i pasta gotowa, idealnie nada się do kanapek czy jako dip do warzyw, czy na placuszki np.: te kukurydziane z płatkami orkiszowymi. Oliwkowa pasta serowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
PIKANTNE CHIPSY Z TORTILLI 225

stron oliwą chili i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 10-12 min. Studzimy. Podajemy same lub z ulubionymi dipami

Kuchnia MagdaLeny