dipy - 3102 przepisów (strona:64/207)

Frytki z piekarnika - moczone w wodzie wraz z dodatkiem cukru 143

przez około 30-35 minut.  W połowie czasu pieczenia, frytki przełożyć na drugą stronę.   Gotowe frytki muszą się lekko zarumienić. Podawać z ulubionym dipem, np. czosnkowym

Ugotować
Hummus z suszonymi pomidorami 124

Hummus zastępuje mi masło, majonez, dip do podjadania z warzywami lub sos np. do pasztetów, więc robię go często. Żeby mi się nie znudził, przygotowuję go z różnymi dodatkami. W ten sposób pasta zyskuje na kolorze i smaku. Tradycyjnie do hummusu dodaje się sok z cytryny, za którym ja nie przepadam. W przypadku suszonych pomidorów ten dodatek jest zbyteczny. Składniki

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe krakersy z solą i rozmarynem 146

rozmarynem są supercieniutkie i bardzo aromatyczne – sprawdzą się nie tylko jako przekąska na imprezę czy na domowy wieczór z Netflix’em, ale będą też świetnym dodatkiem do przeróżnych dipów, sosów, sals, past, zup kremów, grillowanych sałatek czy hummusu . Odmierzamy sobie potrzebną ilość ciepłej, ale nie gorącej wody (w temperaturze 45-50°C), wsypujemy do niej cukier i suszone drożdże, mieszamy

Karo in the Kitchen
Arabskie pączki na jogurcie w migdałowym lukrze 184

Almond icing: 1. In a small saucepan, place sugar and water - boil to dissolve the sugar. 2. Add ground almonds, lemon juice and almond flavor - cook 5 minutes. 3. Dip the donuts in warm syrup or pour them over. Enjoy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pizza serowa ze świeżym szpinakiem 89

minut do podrośnięcia. Wyrośnięte pizze przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekły. Upieczone posypujemy szpinakiem. Najlepszymi dodatkami są oczywiście dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego Artykuł Pizza serowa ze świeżym szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Proste i szybkie przekąski karnawałowe z salami 191

następnie panierować w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać na gorąco lub na zimno z ulubionymi dipami. *Czy wiesz, że... Salami Sokołów w obsypce zostało bardzo wysoko ocenione przez konsumentów. Polski Instytut Badań Jakości (PIBJA) przeprowadził konsumencki test jakości, w którym salami Sokołów zajęło pierwsze miejsce

Codzienna kuchnia niecodzienna
Labneh. Ser z jogurtów greckich 110

minut. Spróbuj, bo warto! - robisz go tylko z jogurtu i soli - to tylko pięć minut szykowania składników - kremowy serek jak Almette o dowolnym smaku - super na kanapki oraz jako dip

AniaGotuje.pl
Pasta z awokado i kremowym serkiem 123

Kremowa, delikatna w smaku pasta na bazie awokado i kremowego serka, przełamana aromatycznymi suszonymi pomidorami. Doskonale sprawdzi się zarówno jako pasta do pieczywa jak i dip do przekąsek. Składniki: 1 duże dojrzałe awokado sól, czarny pieprz 1 łyżka soku z cytryny 5-6 kawałków suszonych pomidorów 150 g kremowego serka (np. mascarpone lub Philadelphia) kiełki rzodkiewki Sposób przygotowania: Suszone pomidory

Pyry na Gaz
Domowy hummus 114

Hummus to nic innego jak pasta z ugotowanej ciecierzycy. Można go podawać jako smarowidło do pieczywa, ale także też jako dip w towarzystwie warzyw pokrojonych w słupki – z ogórkiem, marchewką czy selerem naciowym. Hummus jest niezwykle popularny wśród wegan i wegetarian, a także coraz częściej pojawia się w wielu restauracjach. Do przygotowania hummusu, oprócz ciecierzycy potrzebujemy tahini, czyli masła

Kuchnia Bazylii
Warsztaty kulinarne z gwiazdą serialu „Przyjaciółki” Anitą Sokołowską 135

przepisów zostały użyte fajne produkty min. jogurt naturalny OSM KRANSYSTAW z kremową konsystencją o delikatnym smaku, który może być dodatkiem do wielu dań, surówek, zup, sosów czy różnego rodzaju dipów, sałatek. Dodatkowo do sałatki używaliśmy również maślanki OSM KRASNYSTAW, której najcenniejszą zaletą maślanki jest niska zawartość tłuszczu. Jest zatem idealna dla osób dbających o sylwetkę. W maślance występuje tyle samo

Słodkie okruszki
Kalafior w chrupiącym cieście 129

harujemy zimną wodą ( dokładnie jak makaron ) . Wystudzone różyczki zanurzamy w cieście i smażymy na gorącym głębokim oleju do momentu aż pięknie się zrumienią . Serwujemy na gorąco , genialne z serowym dipem , no czosnkowy też byłby ok Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kalafior w chrupiącym cieście pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
PROJEKT ŚNIADANIE: Groszkowe grzanki z mozzarellą i pecorino 121

pieczywa :) Od tej pory groszkowa pasta regularnie gości na naszym stole i zdobywa podniebienia kolejnych smakoszy. Banalnie prosta, szybka i taaaaka pyszna! :) Groszkowe smarowidło fantastycznie sprawdzi się także jako dip lub zamiennik majonezu np: do jajek. Poprzez dodanie do pasty odrobiny zalewy z groszku, będzie niej zbita, co ułatwi dekorowanie nią potraw. Wystarczy 5min. i będziecie mogli rozkoszować się

Kuchnia w Słońcu Skąpana