dipy - 3102 przepisów (strona:72/207)

Warzywne kotleciki z brokuła i selera – przepis krok po kroku 194

ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. I to wszystko. Nasze warzywne kotleciki z brokuła i selera są już gotowe Ja najbardziej lubię podawać je z domowej roboty dipem jogurtowym z przyprawami. Lubicie takie zamienniki mięsnych dań? Smacznego!   A może macie ochotę na kotleciki kapuściane? Kapuściane kotleciki bezglutenowe – przepis krok po kroku Artykuł Warzywne kotleciki z brokuła i selera

Okiem Blondynki by McBlondi
Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy 160

kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa z piekarnika. Podawaj z sałatą i batatami polanymi delikatnie sosem. Resztę sosu podaj jako dip do kurczaka. Smacznego! Artykuł Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Tosty z pastą czosnkową z awokado, gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie 156

oliwy. Chleb tostowy podpiec. Smarować pastą z awokado, a na wierzchu układać kawałki pomidorów i plastry gruszki. Awokado sprawdza się idealnie na kanapkach. Sprawdź także i te przepisy: Dip z awokado a'la guacamole Sałatka z awokado i tuńczyka Co najchętniej jadacie na śniadania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Hummus – pasta z ciecierzycy 175

tyle płynna możesz dodać wody źródlanej lub przegotowanej. Tak przygotowana pastę możesz schować do lodówki, przechowuj przez około 3 dni. Świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, do naleśników, dip do warzywnych chipsów czy przystawka w pracy gdy czujesz, że musisz coś zjeść między posiłkami. Hummus można wykonać praktycznie ze wszystkiego z gotowanych batatów, marchewki, buraka, szpinaku, pieczonej cebuli, zielonej papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca 134

kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa z piekarnika. Podawaj z sałatą i batatami polanymi delikatnie sosem. Resztę sosu podaj jako dip do kurczaka. Smacznego! Artykuł Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej 134

patelni rozgrzać odrobinę oleju roślinnego. Smażyć kotleciki na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej ze stron, aż będą pięknie zrumienione i w środku gorące. Serwować z sałatą i/lub dipem. Smacznego! Artykuł Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej pochodzi z serwisu Olalacooking.com

olalacooking
GUACAMOLE 176

pozbawione pestki awokado szybko się utlenia i zmienia kolor z zielonego na brązowy. Aby spowolnić ten proces rozgnieciony miąższ jak najszybciej należy zakwasić. Dodatkowo, do miseczki z gotowym dipem można wcisnąć wyjętą wcześniej pestkę.  Kupując awokado wybierajcie miękkie, ale wciąż sprężyste owoce, których skórka po naciśnięciu palcem wraca do poprzedniego kształtu. Zarówno twarde, jak i zbyt miękkie awokado

cool and minty
Kalafior w cieście / Battered cauliflower 184

about 10 minutes, drain and set aside. You can also steam cauliflower for about 15 minutes. In a large bowl, mix milk, eggs, water, flour, sugar and oil. Dip the florets in the batter, then coat in the breadcrumbs and deep fry in oil until golden brown. Serve immediately! Enjoy! Artykuł Kalafior w cieście / Battered cauliflower pochodzi z serwisu Karmelowy

karmelowy
Grissini - włoskie paluszki chlebowe 221

Paluszki grissini to przystawka podawana we Włoszech przed posiłkiem. Świetnie pasują do wędlin czy sera, można je także serwować do różnych sosów, dipów i zup. Pochodzą z Turynu i okolic i zgodnie z miejscową tradycją zostały wymyślone przez piekarza w Lanzo Torinese w 1679 roku. Grissini można także przygotowywać z różnymi dodatkami smakowymi, np. ziołami i posypywać makiem, sezamem, serem

Przepisy na domowy ser i chleb
Dania z piekarnika 157

grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka

Moja smaczna kuchnia
Skrzydełka KFC-Hot Wings 168

drugim wsadzamy bezpośrednio do rozgrzanego oleju. Nie smażymy 10-20 minut wystarczy kilka minutek gdy zarumienia się na piękny złoty kolor Smacznego To danie polecam z fryteczkami i różnymi dipami. U nas był sos czosnkowy,sos chilli,sos serowy ,i tzw sos czerwony

Viola cooks with passion
Kurczak w sosie orzechowym z batatami i chili 345

daniu odrobinę finezji w postaci batatów, chili i suszonych pomidorów. Pewnie tak bym mogła dodawać i dodawać…Lubię kolorowo! Sos orzechowy jest smaczny i często go robię jako dip do grillowanego mięsa. W tym przepisie wszystkie składniki włącznie z mięsem powędrowały do wspólnego garnka. To danie widziałam kiedyś gotowe w słoiku, nawet jadłam kiedyś i bardzo mi smakowało. Postanowiłam

codojedzenia
Kotleciki z soczewicy i słonecznika 174

morską solą. Wstaw do nagrzanego na 200ºC piekarnika i piecz przez 10-12 minut. Zaaranżuj klopsiki, świeże warzywa i pimientos na talerzu. Wymieszaj jogurt z harissa i podaj jako dip. Harissa jest bardzo ostra, więc użyj tyle ile lubisz.         Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Kotleciki z soczewicy i słonecznika appeared first

codojedzenia
Olivada - hiszpańska pasta z oliwek 157

zrobić samodzielnie. Olivada jest to jedna z najbardziej tradycyjnych hiszpańskich past. Mieszanka zielonych i czarnych oliwek z anchois daje bardzo ciekawy efekt smakowy. Świetnie nadaje się na kanapki, jako dip do świeżych warzyw, czy dodatek do dań na ciepło. Zachęcam do spróbowania, bo przygotowanie to dosłownie chwila, a smakuje wyśmienicie. Olivadę można zrobić z mieszanych oliwek (czarne i zielone) albo

Zielona Kuchnia
PLACUSZKI Z CUKINII I MARCHEWKI 174

Pyszne, proste, mimo, że smażone to zdecydowanie bardziej lżejsze niż te tradycyjne - ziemniaczane. Delikatne w smaku, dlatego super smakowały  podane z  dipem czosnkowym i paprykowym . Osoby, które nie wyobrażają  sobie tak lekkiego i bezmięsnego posiłku mogą pokombinować z sosem mięsnym np. bolognese, czy zwykłym klasycznym gulaszem.  Myślę, że taka wersja też będzie pyszna! Ale ja zapraszam

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania