dipy - 3102 przepisów (strona:81/207)

Nachos 125

partiami nasze nachos. Po chwili przewracamy je na drugą stronę, tak jak przy poprzednim sposobie, są one gotowe kiedy nabiorą brązowego koloru i chrupkości. Najlepiej smakują z sosem lub dipem, np. guacamole. Smacznego:) Artykuł Nachos pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Szaszłyki z warzyw 148

oliwek, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Nabijamy je na patyczki w dowolnej kolejności. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy z każdej strony około 5-7 minut. Podajemy z pieczywem i dipem np. czosnkowym lub miętowym . Smacznego:)   Wszystkie składniki dostępne na www.alma24.pl Przepis bierze udział w konkursie „Grill Piknik Menu”.   Artykuł Szaszłyki z warzyw pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Chlebki Naan 119

Chlebek naan są nieodłącznym dodatkiem w kuchni indyjskiej. Tradycyjnie wypiekane są w glinianych piecach tandoor. Trudno sobie bez nich wyobrazić np. indyjskie curry. Idealnie pasują również do różnego rodzaju dipów. Jeśli chodzi o mnie , to ja po porostu uwielbiam chlebki naan. Nie są trudne w przygotowaniu, a stanowią smaczny zamiennik ryżu, czy nawet ziemniaków. Chlebki Naan 10 sztuk Składniki

PatiGotuje
Piersi z kaczki w pomarańczach z grilla 161

Były już grillowane warzywa i kurczak, a do tego różnego rodzaju dipy. Dzisiaj czas na coś bardziej wyszukanego i wbrew pozorom bardzo prostego w przygotowaniu – mowa o piersiach z kaczki. Moja propozycja to piersi kacze marynowane w soku z pomarańczy. Tak zgadza się to klasyka … ale jaka pysznaaa Piersi z kaczki w pomarańczach z grilla Składniki: 4 porcje

PatiGotuje
Chaczapuri megruli 236

patelce, a dopiero później wkładam je do piekarnika. Możne je podawać jako przystawkę, jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsnego dania głównego. Doskonale komponuje się także z różnymi dipami i sosami np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . Chaczapuri megruli Składniki: 400 g mąki 15g świeżych drożdży 3 łyżki gęstego jogurtu (najlepiej typu bałkańskiego) około 150 ml ciepłej

PatiGotuje
Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą 99

pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Upieczoną pizzę posypujemy rukolą i podajemy. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego   Artykuł Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pizza serowa 175

mozzarelli i sera camembert. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego Artykuł Pizza serowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy 182

możemy rozcieńczyć ją dodając oliwę z oliwek lub olej. Gotową pastę przekładamy do miseczki/pojemnika i przechowujemy w lodówce. Pasta idealnie sprawdza się jako smarowidło do kanapek lub jako gęsty dip do świeżych warzyw, czy chlebków naan . Przepis bierze udział w konkursie Galeo – „Galeo – warte dodania” Artykuł Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pizza bianca ze szparagami 157

plasterki szynki i szparagi. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego Artykuł Pizza bianca ze szparagami pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku 162

kolejną pastę, z ciecierzycy i szpinaku. Znów jest prosto, szybko, pysznie i zdrowo Taką pastę możecie wykorzystać nie tylko do chleba, ale też np. jako nadzienie do tortilli czy dip do maczania surowych warzyw. Zdrowa pasta kanapkowa z ciecierzycy i szpinaku 2017-06-05 16:59:47 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 240 g ciecierzycy (ugotowanej lub odsączonej i przepłukanej

Powiedz dietom nie
Skrzydełka pieczone łagodne dla dzieci- lepkie skrzydełka z patelni 221

skrzydełka z patelni bez poszarpania ich przypieczonej skórki. Gdy mięso samo odchodzi a wręcz zsuwa się z kostek skrzydełka są gotowe. Podawać gorące z chipsami lub doritos i ewentualnie dipem z awokado, serowym lub pomidorową salsą

Sztuka gotowania w/g Samiry
Skrzydełka KFC-Hot Wings 448

drugim wsadzamy bezpośrednio do rozgrzanego oleju. Nie smażymy 10-20 minut wystarczy kilka minutek gdy zarumienia się na piękny złoty kolor Smacznego To danie polecam z fryteczkami i różnymi dipami. U nas był sos czosnkowy,sos chilli,sos serowy ,i tzw sos czerwony

Viola cooks with passion
KLASYCZNY DIP CZOSNKOWY DO SZASZŁYKÓW LUB PIZZY 168

Dziś podam przepis na sos czosnkowy ( DIP) taki jaki spotkamy w każdym barze z fastwoodem lub z pizzą. 1 jogurt mały naturalny 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zmiażdżonego pół pęczka koperku świeżego drobno posiekanego sól pieprz ****************************** Jogurt naturalny wymieszać z majonezem ,z wyciśniętym czosnkiem,posiekanym drobno koperkiem .Doprawić dla smaku solą i pieprzem.Odstawić na godzinkę do lodówki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ryż z kurczakiem, suszonymi pomidorami i oliwkami 207

zrobił się prawie przezroczysty) wtedy dodajemy bulion i zmniejszamy płomień. Gotujemy ok 40 minut. Mieszamy i podlewamy bulionem. Na samym końcu doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z dipem czosnkowym (mieszamy jogurt z koperkiem i wyciśniętym przez praskę czosnkiem). Smacznego

Szybko Tanio Smacznie
Domowa przyprawa do Taco 154

Taco należy przechowywać w szczelnie zamkniętym/zakręconym pojemniku/słoiku.  Przyprawa idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs tj. do drobiu, wołowiny, wieprzowiny. Można ją dodawać do zup, sałatek, dipów, kebabów oraz wszystkich potraw kuchni meksykańskiej. 1 łyżeczka = 5 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 szklanka = 1 cup = 240 ml. Źródło przepisu: The Pioneer Woman

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania