dipy - 3102 przepisów (strona:81/207)

Szaszłyki z łososiem i brokułem z grilla 99

konieczne. Ja osobiście używam surowego. Na patyczki nabijamy na przemian łososia i brokuła. Szaszłyki grillujemy z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie wysuszyć łososia. Podajemy z kawałkami cytryny i dipami np. raitą miętową . Smacznego Artykuł Szaszłyki z łososiem i brokułem z grilla pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pasta z bobu i kiszonych cytryn 169

razem do zrobienia pasty z bobu użyłam kiszonych, aromatycznych cytryn. Pasta jest aromatyczna, przepyszna, zajadam samą ale można do kanapek albo jako dip do warzyw. Polecam gorąco. Kiszone cytryny do kupienia w sklepie z żywnością orientalną albo zróbcie sami, przepis wkrótce. Pasta z bobu i kiszonych cytryn. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
“Wielka księga słoików” – recenzja 159

pewno warto poszukać tu inspiracji na póżne lato w kuchni i spiżarni. Wielka księga słoików. Ponad 250 przepisów – od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy! Autorka: Jennifer MacKenzie Wydawnictwo: Laurum Data premiery: 2017 Ilość stron: 380 Okładka: miękka Artykuł “Wielka księga słoików” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane Pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
PROJEKT ŚNIADANIE: Tosty francuskie z leśnym akcentem 176

honey 1/2 teaspoon finely chopped fresh rosemary. Method: 1. Beat the eggs with milk in a deep plate. 2. Dissolve the butter with the oil in the pan. 3. Dip slices of challah in egg mixture on both sides and fry on both sides until gold. Bilberry sauce: 1. Place the berries in a saucepan over low heat

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego 369

były dobrze przygotowane z każdej strony. Podawaj na ciepło z miksem sałat, frytkami i ulubionymi warzywami (np. pomidor, ogórek zielony). Do szaszłyków z mięsa mielonego świetnie pasuje dip czosnkowy lub ketchup

Programista w kuchni
Botwinkowe kokardki z indykiem, warzywami i sosem serowym #lubelloveinspiracje #lubella #lubellamini 98

kocha chyba każdy człowiek na świecie ;).  Pomimo że ten sos jest najbardziej kaloryczny raczej ciężko go sobie odmówić. Wyśmienicie smakuje do wszelkich warzyw, mięs i jest idealny jako dip. Składniki na 2-3 porcje: 500 gram filetu z indyka lub innej części indyka 200 gram makaronu kokardki od Lubella mini młode buraczki botwinkowe młoda marchewka pietruszka natka pietruszki

Życie zaczyna się w kuchni
"Wielka księga słoików" Jennifer MacKenzie 152

rodzaje, nie wspomnę o dżemach. Książka to mnóstwo przepisów i mnóstwo wiedzy. Znajdziemy tutaj ponad 250 przepisów na przetwory z warzyw czy owoców, ale też są przepisy na sosy, dipy i pasty. Przepisy są proste, dobrze opisane i z produktów ogólnodostępnych. Jest w czym wybierać.  Najwięcej jest przetworów z warzyw, ale to dlatego, że tych przetworów robimy najwięcej

kruche babeczki
Hawajska kiełbasa na grilla, czyli tradycja z ananasem 266

patyczki do szaszłyków i gotowe! Słodki ananas doskonale się grilluje i komponuje się z tradycyjnym i dobrze znanym smakiem kiełbasy. Spróbujcie sami! Smacznego.   ZOBACZ RÓWNIEŻ: Sosy i dipy na grilla! Sprawdzone przepisy na grilla! Aromatyczny szisz kebab – szybkie danie na grilla! Sprytna kuchnia: patyczki do szaszłyków

MarcinChef
Przepis# 27 Zielona pasta do chleba z soczewicy 96

dokładnie blendujemy. Dodajemy szczypiorek i przyprawy. Ponownie blendujemy.  Pasta idealnie smakuje z ciemnym chlebem czy świeżutką bułką. Prosta i szybka w wykonaniu będzie równie dobrze komponowała się jako dip to surowych warzyw.  Smacznego

Health-Fit-Life
Pasta z bobu z miętą i cytryną 130

potrzebne do prawidłowego funkcjonowania. Bób można zamrozić, bób można ususzyć i zimą cieszyć się jego smakiem i aromatem. Dziś bób przedstawiam w postaci pysznej pasty do kanapek, albo jako dip do innych warzyw. Polecam pastę gorąco bo jest nie tylko aromatyczna ale dodatkowo przepyszna. Przepis znalazłam u Marty Dymek w Jej Jadłonomi . Pasta z bobu z miętą i cytryną. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Labneh - twarożek z naturalnego jogurtu, z dodatkiem oliwy, ziół i przypraw 114

wykorzystać labneh? Luźniejszy wymieszać z odrobiną oliwy, dodać zioła, przyprawy, czosnek, etc. Powstanie ziołowy twarożek do rozsmarowania na kanapkach. W wersji bardzo luźnej stanowi idealną bazę do dipów np. do potraw z grilla. Średnio odsączony z wody można formować w kulki, a następnie obtaczać w świeżych ziołach (np. bazylia, oregano, pietruszka, szczypiorek), przyprawach (np. młotkowany pieprz, marynowany świeży pieprz kolorowy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Burgery z bobu 126

mnie: sałata, pomidor, czerwona papryka, rzodkiewka, awokado i ogórek małosolny (jeśli chcesz dowiedzieć się jak przygotować domowe ogórki małosolne koniecznie kliknij TUTAJ ). - ulubione sosy: u mnie  lekki dip czosnkowy . 1. Bób płuczemy, a następnie gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 20 minut. 2. W tym czasie na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika do zrumienienia. 3. Ugotowany bób odcedzamy, przelewamy

Bez Cebuli
Guacamoli 106

awokado w roli głównej Świetnie nadaje się zarówno na śniadanie, jak i też na lunch – polecam zabieranie guacamoli w oddzielnym pojemniku niż chleb. Dobrze sprawdza się też jako dip na przyjęciu, szczególnie w towarzystwie chipsów tortillowych My lubimy bardzo czosnkowy smak, ale polecam każdemu indywidualnie dobrać ilość ząbków czosnku do własnych upodobań. Z kolei jeśli czosnku w ogóle

Lamarida.pl