dipy - 3102 przepisów (strona:73/207)

Prosta pasta czosnkowa ze Skyrem 189

tylko z trzech składników: jogurtu naturalnego Skyr (choć w rzeczywistości zaliczany jest do serków), ząbków czosnku (polecam teraz młody czosnek) i odrobiny soli. Pasta czosnkowa do kanapek lub jako dip czosnkowy do warzyw lub krakersów. Jeśli nie znacie jeszcze Skyra, to zapraszam do ostatniego mojego przepisu ze Skyrem , w którym pisałam czym jest Skyr :) The post Prosta pasta czosnkowa

Moja Delicja
Kolorowa sałatka grillowa 581

klasyczny z kiełbasą, karkówką i skrzydełkami . Bez zbędnych szaleństw. Jedyną nowością była kolorowa sałatka grillowa. Prosta, smaczna i zdrowa. Koniecznie ją wypróbujcie Jeśli szukacie pomysłów na grillowane potrawy, sałatki, dipy, czy inne grillowe przysmaki, kliknijcie TU. Kolorowa sałatka grillowa Składniki: główka sałaty (u mnie strzępiasta) pół zielonego ogórka szklarniowego 5-6 rzodkiewek pół pomarańczowej papryki Sos: 5 łyżek oleju

PatiGotuje
Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms 240

milk 2 eggs, beaten breadcrumbs for coating oil for frying salt Preparation: Place mushrooms in the bowl, add milk, set aside for for 15 minutes and drain. Next dip in egg and coat with breadcrumbs and deep-fry until golden brown. Season with salt while hot and serve. Enjoy! Artykuł Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms pochodzi z serwisu Karmelowy

karmelowy
Polędwiczki wieprzowe w sosie sojowym 136

soją, śmietaną, cebulą wywarem z warzyw lub mięsa. Tak, nic więcej do niego nie potrzeba oprócz przypraw oczywiście. Uwielbiam sosy do mięsa i zawsze preferuję domowe sosy i dipy. Gotowce…Po prostu nie wiem jak to można jeść! Przecież to nic trudnego ugotować sos do mięsa! Polecam przepis na polędwiczki w sosie sojowym z dwóch powodów. Po pierwsze wieprzowe

codojedzenia
Puree z batatów 214

sposób na zdrowe, pyszne i piękne danie które pasuje nie tylko do obiadu, ale i na każdy inny posiłek. Na drugie śniadanie lub kolację wystarczy podać takie puree jako dip do nabierania słupkami z marchewki lub selera naciowego. Puree z batatów bardzo dobrze smakuje również na zimno

AniaGotuje.pl
Łódeczki ze szpinakiem 111

pieczemy jeszcze przez około 20 minut, aż się zarumienią. Na 2 minuty przed końcem pieczenia każdą z łódeczek posypujemy mozzarellą. Podajemy gorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym lub tzatzikami . Smacznego Artykuł Łódeczki ze szpinakiem pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Frytki z batatów 118

Lżejsza wersja frytek znanych na mieście. Moje pieczone frytki z batatów, lekkie, nie chrupiące podaję z domowymi dipami, najczęściej świeżym czosnkowym na jogurcie, sosem tzatziki lub ostrym pomidorowym. Domowa i zdrowa pieczona przekąska gotowa, podaję ją od razu, znika szybko! Składniki: 2 duże bataty sól, pieprz, ostra papryka olej Przygotowanie: Bataty obieram, kroję w słupki. Skrapiam olejem i przyprawiam. Wstawiam

Zasmakuj Kuchni
Placki ziemniaczano-marchewkowe w zdrowej odchudzonej wersji 97

lepsze. Placki ziemniaczane są delikatnie chrupiące z wierzchu, miękkie w środku. Poza ziemniakami dodałam do nich także marchewkę, co fajnie podkręciło smak. Polecam podawać je z lekkim sosem lub dipem. U mnie w tej roli domowy sos pomidorowy z ziołami. Jeśli dalej szukacie pomysłu na weekendowy obiad, to właśnie znaleźliście! :) PRZEPIS ZDROWE PLACKI ZIEMNIACZANO-MARCHEWKOWE Czas przygotowania: 15 minut

HealthyCreations
Warzywne kotleciki z brokuła i selera – przepis krok po kroku 162

ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. I to wszystko. Nasze warzywne kotleciki z brokuła i selera są już gotowe Ja najbardziej lubię podawać je z domowej roboty dipem jogurtowym z przyprawami. Lubicie takie zamienniki mięsnych dań? Smacznego!   A może macie ochotę na kotleciki kapuściane? Kapuściane kotleciki bezglutenowe – przepis krok po kroku Artykuł Warzywne kotleciki z brokuła i selera

Okiem Blondynki by McBlondi
Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy 144

kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa z piekarnika. Podawaj z sałatą i batatami polanymi delikatnie sosem. Resztę sosu podaj jako dip do kurczaka. Smacznego! Artykuł Czwartek: Kurczak jak z KFC. Tylko zdrowy pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Tosty z pastą czosnkową z awokado, gruszką i suszonymi pomidorami w oliwie 138

oliwy. Chleb tostowy podpiec. Smarować pastą z awokado, a na wierzchu układać kawałki pomidorów i plastry gruszki. Awokado sprawdza się idealnie na kanapkach. Sprawdź także i te przepisy: Dip z awokado a'la guacamole Sałatka z awokado i tuńczyka Co najchętniej jadacie na śniadania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Hummus – pasta z ciecierzycy 161

tyle płynna możesz dodać wody źródlanej lub przegotowanej. Tak przygotowana pastę możesz schować do lodówki, przechowuj przez około 3 dni. Świetnie nadaje się do smarowania pieczywa, do naleśników, dip do warzywnych chipsów czy przystawka w pracy gdy czujesz, że musisz coś zjeść między posiłkami. Hummus można wykonać praktycznie ze wszystkiego z gotowanych batatów, marchewki, buraka, szpinaku, pieczonej cebuli, zielonej papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca 117

kostkę papryki, sałatę porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj składniki sosu. Wyjmij kurczaka i pieczone warzywa z piekarnika. Podawaj z sałatą i batatami polanymi delikatnie sosem. Resztę sosu podaj jako dip do kurczaka. Smacznego! Artykuł Idealne na lunch do pracy: Fit kurczak z batatem i cieciorką z pieca pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej 123

patelni rozgrzać odrobinę oleju roślinnego. Smażyć kotleciki na niewielkim ogniu po kilka minut z każdej ze stron, aż będą pięknie zrumienione i w środku gorące. Serwować z sałatą i/lub dipem. Smacznego! Artykuł Placuszki z komosy ryżowej, szpinaku, buraków i fety z dodatkiem ekspandowanych ziaren komosy ryżowej pochodzi z serwisu Olalacooking.com

olalacooking
GUACAMOLE 157

pozbawione pestki awokado szybko się utlenia i zmienia kolor z zielonego na brązowy. Aby spowolnić ten proces rozgnieciony miąższ jak najszybciej należy zakwasić. Dodatkowo, do miseczki z gotowym dipem można wcisnąć wyjętą wcześniej pestkę.  Kupując awokado wybierajcie miękkie, ale wciąż sprężyste owoce, których skórka po naciśnięciu palcem wraca do poprzedniego kształtu. Zarówno twarde, jak i zbyt miękkie awokado

cool and minty