dipy - 3102 przepisów (strona:69/207)

KETCHUP Z CUKINII BEZ CUKRU (keto, LCHF, paleo) 232

wychodzi o wiele smaczniejszy, gęsty, łączy w sobie różne smaki i aromaty przypraw oraz warzyw. Sprawdzi się też doskonale jako sos do mięsa czy makaronu konjac oraz jako dip do przystawek. Dzięki temu, że mamy warzywa z działki, czyli ekologiczne mam dodatkową pewność co do jakości takiego ketchupu. Składniki na ketchup z cukinii: 3 kg obranej i wydrążonej z pestek

Ola la LCHF
Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo 130

się w sałacie rzymskiej pomagają w zapobieganiu nowotworom.( źródło ) Sałata rzymska ma delikatniejszy smak niż sałata masłowa. Pasuje do wszelkiego typu sałatek, zwłaszcza z dodatkiem różnego rodzaju serów i dipów. Dobrze komponuje się z owocami granatu i pomidorami.Można ją także dodawać do zup. Grillowana sałata rzymska z boczkiem i chorizo to jedno z dań, które przygotowywaliśmy na warsztatach kulinarnych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KOTLETY KALAFIOROWO BROKUŁOWE 101

Lekkie, szybkie w przygotowaniu, smaczne, zdrowe kotleciki kalafiorowo brokułowe. Mmmm.... pychotka! WYKONANIE: DIP CZOSNKOWO KOPERKOWY: 👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌 my social media: 🎬 YouTube   dla kreatywnych   🎬 YouTube Kulinarny 👫 Fanpage kulinarny ✏ Blog kulinarny 📷 Instagram 💰 Dotacje W sprawach związanych z reklamą / współpracą prosimy o kontakt: margarita.batsi@gmail.com

RITA food channel
Churros de pescado 114

jajko 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka drobno posiekanego świeżego rozmarynu 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 łyżeczki kurkumy sól i pieprz olej do głębokiego smażenia Dip z oliwkami i suszonymi pomidorami: 200 g. jogurtu greckiego 80 g. sera sałatkowego typu feta 4 szt. suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka drobno posiekanej

Delicious Place
Placki z cukinii z fetą 136

Kolejna wersja cukiniowych placków. Do cukiniowej masy dodałam pokruszone ser feta raz troche ziarenek siemienia. Gotowe placki podałam z dipem ogórkowym z miętą . składniki: 1 kg młodej cukinii, u mnie żółta i zielona 200 g sera feta 3 łyżki ziaren siemienia lnianego 2 duże jajka 4-5 łyżek mąki pszennej sól,pieprz olej do smażenia, u mnie rzepakowy Cukinię dokładnie

Monia miesza i gotuje
SŁONY KARMEL - SOS DAKTYLOWY 162

dodawaniem soli - sprawdzajcie jaka ilość Wam pasuje. Uwielbiam ten sos, bo w każdej chwili mogę szybko  dorobić   porcyjkę. Idealnie nadaje się do lodów, owsianki, kanapek lub jako dip do owoców (cudownie smakuje w połączeniu z kwaśnymi jabłkami). Przygotowany sos należy przechowywać w lodówce

Emcia Pichci
Frytki 190

tłuszcz i sól. ;-) Frytki z selera to zdrowsza alternatywa dla normalnych frytek. Można je podawać jako dodatek do mięsa lub jeść je same. Można nawet dorobić do nich jakiś dip. Ja preferuje połączenie śmietany, majonezu, ziół i czosnku. Swoje frytki z selera smażę na oleju kokosowym albo na oliwie z oliwek. Daje jej dużo, bo lubię tłusty frytki. ;-) Do skarżących

Keto Przepisy
Grecka sałatka z fasolą, grillowaną cukinią i oliwkami 108

smakami możemy śmiało wybiegać poza znane przepisy, a zamiast sera, podstawą naszej sałatki uczynić… fasolę! Wbrew pozorom, strączki często goszczą na greckich stołach jako dodatek do zup, składnik dipów i past czy dań warzywnych. Podstawą kuchni greckiej jest świeżość i prostota. Hołdując tej zasadzie, sięgnijcie po dojrzałe, słodkie pomidorki, aromatyczne zioła, jędrne, smakowite cukinie, dobrej jakości oliwę oraz oliwki

Even Better Food
Pasta z buraków i migdałów do chleba 116

Pasta nadaje się na śniadanie, kolację jako dip do warzyw, do smarowania kanapek zamiast masła. 6 młodych buraków ugotowanych na parze lub upieczonych w piekarniku 100 gram wyprażonych migdałów bez skórki olej np. z awokado ząbek czosnku kumin 1/2 łyżeczki * zamiast migdałów możesz dodać sera feta i tymianku zamiast kuminu sól i pieprz do smaku ** zamiast chleba użyłam wrapów warzywnych

AZgotuj!
Wegańskie smarowidło z tofu, pieczonej papryki i kaszy jaglanej 124

umieszczamy pokrojone tofu oraz przestudzoną paprykę i kaszę. Wszystkie składniki miksujemy. Przyprawiamy do smaku i posypujemy czarnuszką. Smarowidło idealnie sprawdza się jako dodatek do chleba, ale również, jako gęsty dip. Smacznego

ChilliJemy
3 oleje roślinne – zdrowa kuchnia kluczem do dobrego samopoczucia! 116

orzechowy smak i doskonale uzupełni wszelkiego rodzaju sałatki oraz potrawy, które można okrasić olejem na zimno. Polecamy dodawać go do potraw na zimno, przede wszystkim do sosów marynat czy dipów

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Młode ziemniaki z dipem fasolowym 118

Najlepiej prezentują się te małe, kuliste, które, zwłaszcza po podsmażeniu są bardzo fotogeniczne, nawet jeśli zdjęcie robi taki ktoś jak ja :) Do tego należało podnieść poziom białka w daniu. Dip majonezowy tylko by sprawę pogorszył, dlatego użyłem fasoli. Składniki: - młode ziemniaki - koperek - fasola biała z puszki - olej - cytryna Wykonanie: Ziemniaki myjemy dokładnie, suszymy i podsmażamy na głębszym oleju. Chyba

Kryzysowa Książka Kucharska
Hummus z bobu 97

często przygotowuję z niego sałatki, pasty lub po prostu zajadam świeżo ugotowany z dodatkiem masła i koperku.  Hummus z bobu możecie serwować na grzankach lub podawać go jako dip do warzywnych słupków. Czas przygotowania: 25 min. Składniki na ok. 350 g gotowej pasty Koszt przygotowania: 9,00 zł SKŁADNIKI: 500 g świeżego bobu 3 łyżki oliwy 3 łyżki przegotowanej

kulinarnyJa
Kotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby 118

warzyw i wspaniałym, uniwersalnym dressingiem z aquafaby. Jeśli tak jak mnie, pozostanie Wam ona po wykorzystaniu ciecierzycy- koniecznie zróbcie ten wegański sosik. Idealny do sałatki Cezar lub jako dip do warzyw. 300 gramów brokułów 1,5 szklanki kaszy pęczak, ugotowanej 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki otrębów jęczmiennych 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka drobno startej skórki cytrynowej

olalacooking
Wtorek: Pieczony kalafior z sosem romesco 123

danie na wskroś wegetariańskie posmakuje nawet zatwardziałym stekożercom. Kalafior sam w sobie nie jest zbyt wyrazisty w smaku. Dlatego trzeba go dobrze przyprawić. Pełnię smaku wydobywają z niego dipy albo sos romesco, który wybraliśmy do naszego dania. Przepis, z którego skorzystaliśmy jest hybrydą dwóch propozycji: Marty Dymek , od której wzięliśmy pieczonego kalafiora oraz wspomnianego sosu romesco z bloga NaturallyElla . Składniki

Niedzielny kucharz