Spotkamy ją w formie proszku lub tabletek. Najlepiej kupować ją w aptece lub w dobrych sklepach zielarskich. W formie proszku możemy dodawać ją do koktajli owocowych, warzywnych sałatek, kanapek, dipów , sosów nadaje potrawie wyrazisty smak. Ponadto spirulina wykorzystywana jest w kosmetyce, możemy nakładać maseczki ze spiruliny. Osoby, które nigdy wcześniej nie korzystały z alg powinny zacząć jej spożywanie od niewielkiej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!zrumienienia, pilnując by się nie przypaliły. Odwracać delikatnie na drugą stronę. Kotlety z wątróbką i pieczarkami serwujemy na ciepło z ulubionymi warzywami ale smakują też znakomicie na zimno z dipami. Smacznego! — BTW całości: Artykuł KOTLETY Z WĄTRÓBKĄ I PIECZARKAMI (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFZapraszam na chrupiące paluszki z ziarnami, w wersji z cukrem lub wytrawnej bez cukru. Jeśli lubicie kminek, będą równie smaczne. Idealna przekąska do kawy, herbaty, past czy dipów. Z tej porcji wychodzi ich całe mnóstwo! Pyszne, chrupiące, pachnące, mniam! Chrupiące paluszki w ziarnach Potrzebujemy: 600g mąki orkiszowej pełnoziarnistej, 400g mąki pszennej, 450g miękkiego masła, 3 jajka, 1 szklanka cukru
Leśny Zakątekrównież delikatniejsze od surowych. Niezwykle apetycznym elementem tego przepisu jest także serek zmiksowany z fetą, skórką cytrynową i odrobiną mleka. Możecie go wykorzystać jako pasta na kanapki albo dip do warzyw. Tarta, choć składa się z kilku elementów, jest do zrobienia w 40 minut i bardzo polecam Wam ją na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi - goście padną z wrażenia! :) ➤ Sprawdź
Chilli Czosnek i Oliwakrewetki będą nieco chrupiące. Tłuszcz rozgrzać na patelni a następnie na średnim ogniu smażyć obtoczone w cieście krewetki do momentu zarumienienia. Krewetki podawać jako składnik sałatek lub przekąskę z dipami i sosami np czosnkowym, curry, teryaki, pomidorowym, barbecue itp. Smacznego! Artykuł KREWETKI W KETO CIEŚCIE (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu
Ola la LCHFsmakiem. Najczęściej spotykanymi podstawowymi odmianami odmianami są ciemny sos sojowy i jasny sos sojowy. Ten ostatni ma lżejszą konsystencję i bardziej słony smak. Często podaje się go jako dip do zanurzania kawałków gotowych już potraw. Ciemny sos sojowy ma bardziej intensywny smak i znacznie ciemniejszy kolor. Ciemny sos sojowy ulega starzeniu o wiele dłużej niż jasny. Zastosowanie sosu sojowego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataDoprawiony odrobiną gorczycy i kopru. Stanowi doskonały dodatek do delikatnych ryb, wędlin oraz pieczonych mięs. dressing jogurtowy – wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanym przyprawom. Znakomity z sałatami lub jako dip do świeżych i gotowanych warzyw dressing włoski beztłuszczowy – delikatny dressing w stylu vinegrette. Wzbogacony mieszanką ziół, nadającą włoski charakter. Doskonały do każdej sałatki. PRZEPIS NA SAŁATKĘ ZE SZPINAKIEM
kolorowotorcikowoplastry kakrówki. Wszystko przełożyć do miski i odstawić na noc do lodówki. Karkówkę grillować z obu stron aż się zrumieni. Podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie grillowany chlebek i dip ogórkowy z miętą
Monia miesza i gotujestron do ładnego zarumienienia, około 2-3 minut z każdej strony. Po każdym chlebku przecieramy patelnię sucho ściereczką żeby pozbyć się przypalonej mąki. Chlebki flatbread podajemy wraz z dipami np. tzatziki czy czosnkowym . Świetnie pasują do grillowanych i smażonych mięs. Smacznego Artykuł Chlebki flatbread na jogurcie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotujegłęboki i bogaty smak. Możesz je wykorzystać na wiele rozmaitych sposobów. Do dań z makaronem, zarówno na gorąco jak i na zimno w sałatkach, do serów, sosów, zup, dipów, twarogu. Moje ostatnie odkrycie to młode ziemniaczki ugotowane w całości i obtoczone w rukolowym pesto. Po prostu genialne! Rukola jest lekkostrawna i niskokaloryczna, garść zielonej sałaty to zaledwie 5 kcal. Warto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mące i odkładać na talerz. Tłuszcz rozgrzać na patelni a następnie na średnim ogniu smażyć obtoczone krewetki do momentu zarumienienia. Krewetki podawać jako składnik sałatek lub przekąskę z dipami i sosami np czosnkowym, curry, teryaki, pomidorowym, barbecue itp. Smacznego! Artykuł KREWETKI W CIEŚCIE LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFSajgonki to popularne danie w kuchni chińskiej oraz w kuchni krajów Azji Południu-Wschodniej. Sajgonki to naleśniczki nadziane warzywnym lub mięsnym farszem. Sajgonki je się z sosem lub dipem. Można jeść je na zimno lub ciepło. Przygotowuje się je z papieru ryżowego. Moja wersja to sajgonki z grilla z dodatkiem śródziemnomorskiej fety. Składniki: SAJGONKI: 2 cukinie 200 g pieczarek
Kuchnia w oparachZostało mi od wczoraj trochę łososia. Nie chciałam znowu robić go w ten sam sposób więc wyczarowałam coś takiego. Z tym jogurtowym dipem wyszło bardzo dobre. Znowu najadłam się do syta, a danie nie jest bardzo kaloryczne. Powiedziałabym dietetyczne Łososia posiekać bardzo drobno lub zmielić w blenderze. Wykonianie w thermomix do naczynie miksującego dodać pokrojonego na małe kawałki łososia, cebulkę
Kuchnia Pokoleńnori (prażone) do sushi. (kupisz tu KLIK ) Gotowy do użycia chrzan wasabi w tubce, znanej japońskiej marki S&B. Wasabi rozpuszcza się w sosie sojowym i stosuje jako dip sushi i sashimi, japońscy mistrzowie sushi wkładają także wasabi między rybę a ryż. Stosuje się go w japońskich marynatach i innych potrawach jako przyprawę. (kupisz tu KLIK ) Wasabi w proszku
mojewypiekiinietylkopomysł na lekki i sycący posiłek dla osób na redukcji, ale nie tylko bo w zależności od założonego makro można wzbogacić ją o tłustsze dodatki w postaci jajek, majonezu, dipów, orzechów, ziaren, awokado czy po prostu oleju lub oliwy. Sałatka smakuje znakomicie w każdym wydaniu więc polecam gorąco Świetnie sprawdzi się na co dzień, jak i od święta bądź
Ola la LCHF