Bardzo prosty i bardzo szybki do zrobienia sos jajeczny. Zastosowanie: - dodatek do jajek faszerowanych - sos do mięs pieczonych - na wędlinę do kanapek - do pieczonej kiełbasy - dip do warzyw, kabanosów, krakersów - jako sos do polania na surówki i sałatki Czas przygotowywania: do 5 minut + gotowanie jajek Ilość sosu: około 300 g Składniki: • 3 średnie jajka ugotowane na twardo
AniaGotuje.plSuper przepis na pyszne nuggetsy z kurczaka panierowane w nachos. Wybierz swój ulubiony smak chipsów i użyj ich jako panierki. Sosy do maczania nuggetsów: - sos tzatziki - sos czosnkowy - dip z białej fasoli i zataru Surówki do nuggetsów: - surówka z czerwonej kapusty - s urówka Colesław - surówka z białej kapusty Jeśli zaś wolisz klasyczną wersję, gorąco polecam domowe nuggetsy z kurczaka
AniaGotuje.plgofry na złoty kolor. Swoje gofry podałam w wersji śniadaniowej, z bekonem, przyrumienionymi pieczarkami, jajkiem sadzonym oraz rukolą. Równie dobrze będą smakować jako dodatek do mięs, gulaszy czy smakowych dipów
Kuchnia w czekoladzieOpis tzatziki: Tzatziki jest to dip (inaczej sos) grecki. Ten sławny grecki sos na bazie jogurtu, ogórków, czosnku i ziół jest jednym z moich ulubionych. Świetny dodatek do warzyw, pieczywa i mięs np. grillowanych lub pieczonych, burgerów, szaszłyków, ale nie tylko! Najlepsze w sosie jest to, że jest on mega prosty a smakuje wybornie. Składniki: 400 g jogurtu greckiego
CookMagrazowej z płatkami owsianymi i sezamem. Proste i szybkie w przygotowaniu a do tego niesamowicie chrupiące. Krakersy s ą wspaniałym dodatkiem do rożnego rodzaju sosów lub dipów i idealnym zamiennikiem chipsów, paluszków lub innych słonych przekąsek. Klasa Emmy już przetestowała mój przepis i byli zachwyceni smakiem krakersów, mam nadziej ę , ż e i Wam będą smakowały :) polecam
La grande e la piccola cuocaWykładamy warzywa do naczynia ceramicznego lub na blaszkę. 4. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 30 minut. Możemy podać warzywa z dipem np. czosnkowym, lub normalnie zjeść do obiadu
Mój pomysł naMistrzów. Nuda. Moje skrzydełka są nieco lżejszą wersją oryginału. Nie są smażone na głębokim tłuszczu, a pieczone w piekarniku. Jeżeli chcecie spróbować zbliżyć się do oryginalnego sposobu podawania - przygotujcie dip z niebieskiego sera, śmietany i majonezu oraz natnijcie sporo naciowego selera. Polecam! Składniki: 1 kg skrzydełek kurczaka 2 łyżki oleju sól i pieprz 6 łyżek mąki 1 łyżka papryki
zadanie-gotowanieTradycyjny Yorkshire pudding z mięsnym nadzieniem to oczywiście eksperyment połączenia tradycyjnego angielskiego puddingu i mięsa w sosie z dipem z dyni. Efekt końcowy był bardzo fajny. Mam dwa przepisy na yorkshire pudding: ten zaczerpnięty z internetu i tradycyjny. Z poniżej podanych składników przygotowałam 8 małych kokilków (8cm średnicy i 5 cm wysokości). Składniki na: Tradycyjny... Więcej The post Tradycyjny Yorkshire
Magiczny Garnekarabska pasta z bakłażana. Polacy pokochali hummus, a to smarowidło jest równie pyszne (a moim zdaniem nawet smaczniejsze). Idealne zarówno do smarowania pieczywa (np. pity), jak i jako dip do maczania surowych warzyw. Ja najczęściej zjadam go po prostu ze świeżą bagietką – taka kolacja bardzo często gości w moim domu. W zależności od regionu (a nawet kraju) babę przygotowuje
Poezja smakuskładnikami są bakłażany i jajka ugotowane na twardo. Inne dodatki to siekane warzywa, hummus czy tahini. I według mnie tak jest lepiej. Smacznie, zdrowo i kolorowo. Dodatkowo możecie przygotować dip z tahini, oliwy i soku z cytryny, doprawiony solą, pieprzem oraz chili. Czemu sama tak nie zrobiłam? Bo okazało się, że w mojej szafce nie ma pasty tahini. Szkoda
zadanie-gotowanieformy „papki” dodając ocet i suszone zioła wedle uznania. Przelej gotowy ketchup do słoiczków i pasteryzuj około 10 minut. Ketchup z cukinii ma konsystencję gęstą, możemy stosować go jako dip do dań gilowych albo świetnie się nadaje jako baza do sosów. ZOBACZ jak zrobić szybki sos czosnkowy Ketchup z pomidorów – składniki 4 kg pomidorów, 2 łyżki soli, 2 łyżki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dodają wspaniałej głębi smaku. Twaróg, który podajemy razem z zupą sprawia, że zbliżamy się smakiem do pierogów leniwych. Brzmi ciekawie, prawda? Zabieramy się zatem do pracy. Polecam wam też dip serowo-piwny – idealne rozwiązanie do imprez i oglądania wydarzeń sportowych. Zobacz mój film z przygotowania zupy Składniki – Zupa piwna z twarogiem 1 l jasnego piwa 5 goździków
Kuchennyviral.plkrakersach. Układamy mięso z kurczaka dosyć ciasno na blaszce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i wstawiamy blaszkę. Pieczemy ok. 30 minut na złoty kolor. Możemy podać do kurczaka dip czosnkowy na bazie jogurtu, majonezu i czosnku. The post Filet z kurczaka w panierce z krakersów appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięHummus po raz pierwszy kupiłam dobrych parę lat temu na targu regionalnym. Świeżutki, robiony na oczach klienta. Ta pasta z ciecierzycy jest świetnym smarowidłem do chleba czy może stanowić dip do warzyw czy czipsów. My lubimy ją wcinać, maczając w niej chleb pszenny lub jakąś bułę. Dobrze doprawiona, nie musi odrzucać od siebie nawet tych, którzy alergicznie reagują na słowa
Mieszam w Garnkudodaniem żółtka można „poruszyć” ser tak żeby odchodził od boków, jednak nie jest to konieczne) i dodajemy kawałek masła. Zapiekamy jeszcze 2-3 minuty. Podajemy gorące w towarzystwie różnych dipów lub sosów np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . U mnie w towarzystwie tzatzików po polsku. Smacznego Artykuł Chaczapuri adżarskie pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje