dipy - 3102 przepisów (strona:82/207)

Pasta z natki marchewki, jajek i sera 114

obrywamy liście a ja - NIE , pan zdziwiony a ja mam dwie pyszne pasty. Ta dzisiejsza z natki marchewki jest pyszna i aromatyczna, polecam do makaronu lub do kanapek, jako dip do warzyw i do czego jeszcze tam chcecie. Nie warto wyrzucać natki marchewki bo można z niej wyczarować pesto takie albo takie , a może takie , polecam. Warunek natka nie może

Moje Małe Czarowanie
JAMAR - pyszne produkty na każdą okazję 157

ŁAGODNY MILD  Jeden z moich ulubionych ketchupów. Jest gęsty , odpowiedni smak pomidorów . Z czystym sumieniem polecam.  Moje zastosowanie: ☛do kanapek, fast foodów ☛jako dodatek do zup ☛jako dip , sos ☛jako baza do marynat  SOS BOLOŃSKI JAMAR Sos jest gęsty. Nie posiada zbędnych dodatków. Wyczuwalny smak pomidorów.  Moje zastosowanie: ☛ Do Makaronów ☛Do Zapiekanek ☛Do zup ☛Do dań

Gotowanie Patki
Mizeria 164

śmietaną nie pogardzimy (taką zajadałam się od najmłodszych lat). Dziś robię raz tak raz tak, szczególnie latem wybieram jogurt, jest lekko, tak jak lubię. Ciekawostka i mamy dip grecki: do wersji na jogurcie wystarczy dodać pokrojonego w drobną kostkę ogórka i czosnek, przyprawić i powstaje aromatyczny sos do dań grillowych, smażonych lub pieczonych - tzatziki. Niektórzy robią mizerię

Zasmakuj Kuchni
Podpłomyki z zaatar 209

Podpłomyki z zaatar nie wymagają jakiegoś konkretnego kształtu. Jest to rustykalny chleb o przeróżnej formie. Możecie upiec okrągłe placki, małe duże lub bardziej owalne. Chlebek świetnie pasuje do wszelkich dipów. Smakuje jak bajka z domowym hummusem ! Podpłomyki Składniki: 12-14 placków 900 g pszennej mąki wysoko proteinowej 50 g świeżych drożdży 500-600 ml zimnej wody 1 łyżka miodu

codojedzenia
Pasta z ciecierzycy i cukinii 92

Jednak sam hummus ostatnimi czasy troszkę mi się przejadł więc wczoraj sobie pokombinowałam. Wyszło nie tylko zdrowo, ale i pysznie (jak zwykle ). Super opcja do kanapek, może posłużyć jako dip lub samodzielna przekąska. Składniki: Puszka ciecierzycy na parze Bonduelle 1 średnia cukinia 3 – 4 łyżki oliwy z drugiego tłoczenia 1 mała łyżeczka czarnuszki sól/pieprz do smaku wg uznania Przygotowanie

Kate's Kitchen
Naleśniki cesarskie (z kwiatami dzikiego bzu); letnie, wegetariańskie zestawy obiadowe 216

obiadowe/Vegetarian summer dinner sets I II III IV Elderberry flower pancakes, vegetarian  summer  dinner sets I ate these pancakes for the first time at my parents’. Preparation: dip the elderberry flower in batter (it shouldn’t be too thick), quickly place it in hot fat, cut off the stem and fry on both sides until dark golden. Serve

Qlinarnie i Qlinarnie
Sałatka z pieczonym kalafiorem i ciecierzycą 155

nami wiele innych możliwości. Doskonale smakuje na surowo – tak, tak, to nie pomyłka, koniecznie go spróbujcie w takiej postaci, jest chrupiący i pyszny – w różnych sałatkach czy z dodatkiem dipów. Możemy go też upiec z dodatkiem aromatycznych przypraw lub ugotować na parze. Zdecydowanie polecam tę formę bardziej niż gotowanie w wodzie, podczas którego wypłukujemy z niego sporą ilość jego wartości

Kulinarne przygody Gatity
Nachos 117

partiami nasze nachos. Po chwili przewracamy je na drugą stronę, tak jak przy poprzednim sposobie, są one gotowe kiedy nabiorą brązowego koloru i chrupkości. Najlepiej smakują z sosem lub dipem, np. guacamole. Smacznego:) Artykuł Nachos pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Szaszłyki z warzyw 139

oliwek, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Nabijamy je na patyczki w dowolnej kolejności. Układamy na rozgrzanym grillu. Grillujemy z każdej strony około 5-7 minut. Podajemy z pieczywem i dipem np. czosnkowym lub miętowym . Smacznego:)   Wszystkie składniki dostępne na www.alma24.pl Przepis bierze udział w konkursie „Grill Piknik Menu”.   Artykuł Szaszłyki z warzyw pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Chlebki Naan 112

Chlebek naan są nieodłącznym dodatkiem w kuchni indyjskiej. Tradycyjnie wypiekane są w glinianych piecach tandoor. Trudno sobie bez nich wyobrazić np. indyjskie curry. Idealnie pasują również do różnego rodzaju dipów. Jeśli chodzi o mnie , to ja po porostu uwielbiam chlebki naan. Nie są trudne w przygotowaniu, a stanowią smaczny zamiennik ryżu, czy nawet ziemniaków. Chlebki Naan 10 sztuk Składniki

PatiGotuje
Piersi z kaczki w pomarańczach z grilla 151

Były już grillowane warzywa i kurczak, a do tego różnego rodzaju dipy. Dzisiaj czas na coś bardziej wyszukanego i wbrew pozorom bardzo prostego w przygotowaniu – mowa o piersiach z kaczki. Moja propozycja to piersi kacze marynowane w soku z pomarańczy. Tak zgadza się to klasyka … ale jaka pysznaaa Piersi z kaczki w pomarańczach z grilla Składniki: 4 porcje

PatiGotuje
Chaczapuri megruli 222

patelce, a dopiero później wkładam je do piekarnika. Możne je podawać jako przystawkę, jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsnego dania głównego. Doskonale komponuje się także z różnymi dipami i sosami np. z sosem czosnkowym , tzatzikami lub raitą miętową . Chaczapuri megruli Składniki: 400 g mąki 15g świeżych drożdży 3 łyżki gęstego jogurtu (najlepiej typu bałkańskiego) około 150 ml ciepłej

PatiGotuje
Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą 92

pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Upieczoną pizzę posypujemy rukolą i podajemy. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego   Artykuł Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Pizza serowa 164

mozzarelli i sera camembert. Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Pieczemy około 12-15 minut, pilnując aby się zbytnio nie spiekła. Najlepszymi dodatkami są oczywiście ketchup, dip czosnkowy i oliwa z oliwek. Smacznego Artykuł Pizza serowa pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy 169

możemy rozcieńczyć ją dodając oliwę z oliwek lub olej. Gotową pastę przekładamy do miseczki/pojemnika i przechowujemy w lodówce. Pasta idealnie sprawdza się jako smarowidło do kanapek lub jako gęsty dip do świeżych warzyw, czy chlebków naan . Przepis bierze udział w konkursie Galeo – „Galeo – warte dodania” Artykuł Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje