dipy - 3102 przepisów (strona:91/207)

Sałatka z miechunką 2.0, Przemyśl-Krasiczyn-Jarosław 243

very easy and quick to make: just cut the following into smaller pieces: a few tomatillos, a small piece of smoked cheese and add a handful of cranberries. Prepare dip: olive oil + herbs de Provence + black pepper + salt and add it to veggies. Voila. Here you can find another recipe for a tomatillo salad

Qlinarnie i Qlinarnie
Warzywa w tempurze 264

Warzywa w tempurze to wspaniała przekąska. Ja wykorzystałam paprykę, rzodkiewki i natkę pietruszki, ale można użyć innych, ulubionych warzyw. Można je podać z sosem sojowym, słodko kwaśnym lub ulubionym dipem. Idealna potrawa „na poprawę humoru”, dla gości, wegan, wegetarian… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Warzywa w tempurze appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Kotlety schabowe w parmezanowej panierce / Parmesan-Crusted Pork Chops 188

another pie plate. Place the cheese in a third pie plate. Sprinkle the pork chops with salt and pepper. Coat the chops completely with the cheese, patting to adhere. Dip the chops into the eggs, then coat completely with the bread crumbs, patting to adhere. Heat oil in a very large skillet over medium heat. Add pork chops and cook

karmelowy
Dip z tahini 196

Składniki: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka pasty tahini 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sok z 1/2 limonki sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu … Czytaj dalej Dip z tahini

czarrna od kuchni
JARMUŻ 173

grubo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane liście wyłóż do Laszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 4 – 5 minut w temperaturze 180 – 200 stopni C. Chipsy z jarmużu można podawać z dipem. W ostatnim czasie zielone koktajle stały się hitem wśród zdrowej żywności. Do ich przygotowania można użyć liści jarmużu. Zmiksować je można z różnymi owocami jak banany, ananas, czy jabłko

Ciastka - domowe słodkości
Wielka uczta z Erin Gleeson? 156

dyniowe caprese, sałatkę z kapusty i pomarańczy czy wreszcie sałatkę z awokado i pomarańczy a nawet sałatkę persymony. Tu znajdziemy również rady jak przygotować dressingi robione w słoiku czy dipy robione przy pomocy blendera. Dania z warzyw to m.in. rozmarynowe szaszłyki, harmonijki z cukinii czy cynamonowy kalafior. Na deser zaś nie zabraknie słodkości, za którymi przepada sama autorka. Wśród nich

Krzywa Prosta
Smażony ser w panierce / Fried cheese 177

crumbs oil for deep frying cranberry jam and potato chips for serving Preparation: Whisk the eggs in a plate to blend. Place the bread crumbs in another pie plate. Dip the cheese slices into the eggs, then coat completely with the bread crumbs, patting to adhere. Repeat 3 times to preven leaking while cooking and place for 10 minutes

karmelowy
Back to school - Owocowe szaszłyki z dipem 121

kolorowe szaszłyki z owoców.  Składniki : * ulubione owoce * łyżka jogurtu greckiego  * kilka mrożonych truskawek  Przygotowanie : Owoce ponabijać na patyczki od szaszłyków. Jogurt zblendować z truskawkami. Podawać jako dip do szaszłyków

Magiczne Życie Marty
Kurczak w chińskim sosie śliwkowym. 157

bardzo smaczny i wielofunkcyjny. Można przygotować go więcej i przechowywać w słoikach. Pasuje nie tylko do kurczaka, ale i do innych mięs, krewetek czy tofu. Można go użyć jako dipu do spring rollsów, sajgonek, lub do sałatek. Polecam.     Składniki: 400 g polędwiczek drobiowych 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka oliwy 10 -12 węgierek

zadanie-gotowanie
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej marynowanej w jogurcie naturalnym i świeżej kolendrze 185

dokładnie mieszamy z marynatą, odstawiamy do lodówki na około godzinę. 4. Pozostały jogurt naturalny doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy - powstanie nam dip do gotowego dania :) 5. Zamarynowanie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. Kładziemy na blaszce do pieczenia posmarowanej delikatnie olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez około

W kuchni Katie
Krakersy ziemniaczano - kukurydziane 212

samym chlebem człowiek żyje. Do wszelakiego typu dipów i sosów doskonale sprawdzają się domowe krakersy. W książce Anny Czelej " W piekarni Pięciu Przemian " ( tutaj możecie przeczytać fragment książki )  oprócz przepisów na bezglutenowe chleby, bułki i tarty znaleźliśmy m.in. informacje jak przygotować krakersy ziemniaczano - kukurydziane, krakersy z quinoa oraz wiele odmian chrupek, które idealnie pasują jako przekąska do piwa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
MINI KLOPSIKI Z MIĘTOWĄ NUTĄ 181

bardzo smaczne z miętową nutą.     50dag.mielonego mięsa z drobiu 1-2 łyżki bułki tartej 2 jajka 1 musztardy 10 listków świeżej mięty olej sól pieprz   Dip Miętowy: ~~~~~~~~~~~~ 10dag.gęstego twarożku chudego 1 szkl.jogurtu nat.chudego 20 listków mięty skórka i sok z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Miętę drobno siekamy.Do mięsa wbijamy jajka.Dodajemy musztardę,bułkę tartą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Recenzja książki "Polskie jabłka" i konkurs 199

owocami. Są to między innymi: - napoje (soki, smoothie, cydr) - sałatki i surówki - zupy (chłodniki i te na ciepło) - potrawy bezmięsne (śniadania, zapiekanki) - potrawy z mięsem (wieprzowina, drób, ryby) - sosy, dipy, musy - ciasta (drożdżowe, kruche, ucierane) - desery (puddingi, musy, jabłka pieczone, lody) - przetwory (dżemy, kompoty, marmolady z nietypowymi dodatkami) oraz dział poświęcony popularnym odmianom jabłek Autorka w książce opisuje ponad

Smakołyki Asi
Ajwar – pasta do chleba z papryki i bakłażanów 165

długo na ciężki okres zimy;) Warto więc właśnie teraz zrobić spory zapas na zimę, bo ajwar naprawdę smakuje doskonale do chleba, wędlin, sera a nawet hummusu. Podajcie go jako dip na imprezie, a zobaczycie, jak szybko znika Drukuj Ajwar – pasta do chleba z papryki i bakłażanów window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 bakłażan 4 papryki 1,5 łyżki octu jabłkowego

Mieszam w Garnku
Francuski warkocz ze szpinakiem 142

warkocz smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy papryką. Pieczemy w 190 stopniach ok. 25 min. i 5 min na opcji grill - na środkowej półce wyłożonej papierem do pieczenia. Podajemy z dipem czosnkowym   i lampką czerwonego wina ;) Jeżeli przygotowujemy kolację dla 2 osób, to warkocz kroimy na pół, jeżeli danie w formie przekąsek to po upieczeniu kroimy na kilka mniejszych części

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania