dipy - 3102 przepisów (strona:91/207)

Sos z batata 130

Niektórzy nazywają takie twory serem z ziemniaka, a w tym przypadku batata. Dla mnie to jest za mało serowe, aby tak nazywać i „ser z

Blendman
Błyskawiczna pasta z kurczaka alla dip, do chleba lub słonych przekąsek. 136

Brześć Wykonanie: Do blendera przekładamy pokrojonego kurczaka, cebulę i ogórka, następnie blendujemy z majonezem.Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą chili. Przekładamy do miseczki, podajemy na kanapkach lub jako dip do słomki ptysiowej i krakersów. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
18 najlepszych dodatków do makaronów 184

moje dzisiejsze propozycje, niezbędne do makaronowego świętowania, koniecznie z kieliszkiem dobrego, włoskiego wina! Viva la pasta! Alla salute! Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gremolata Oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem, oregano i chili Oliwki marynowane

Moja smaczna kuchnia
Krem z kalafiora, Zdrowo zmiksowani 190

kotlecikami z ciecierzycy i suszonych pomidorów Zupa dnia: kalafiorowa z sezamem wegetariańska musaka z zieloną soczewicą i serem twarogowym pieczone warzywa w papilotach, podawane z kolendrową kaszą i dipem z ciecierzycy Cream of cauliflower Satiating and nutritious. Preparation time: 30 minutes.  Ingredients: 1 big cauliflower 2-3 peeled potatoes 100-200 g grated cheese salt, black pepper nutmeg

Qlinarnie i Qlinarnie
HALLOWEEN - Miotły czarownicy 125

solone * kilka plastrów miękkiego sera np. gouda * cienki szczypiorek  Przygotowanie : Plasterki sera przekroić na pół, każdy plasterek ponacinać. Na paluszki nawinąć ser, związać szczypiorkiem. Miotły można podawać z dipem albo sosem czosnkowym

Magiczne Życie Marty
Pasta oliwkowa – potrójne doznania! 107

Dręczony myślami o panini postanowiłem przygotować pastę, którą właśnie do nich mógłbym wykorzystać. Co prawda, jak już zrobiłem pastę oliwkową i wybrałem się do stonki po

Blendman
Klasyczny hummus 83

Hummus jest pastą pochodzącą z Bliskiego Wschodu, a dokładniej z Libanu. Jego podstawą jest dobrze ugotowana ciecierzyca oraz tahini . Dla mnie klasycznym dodatkiem jest kmin rzymski

Blendman
Sos tzatziki ze słonecznika 109

Sos tzatziki jest jednym z moich ulubionych sosów. Za czasów, gdy jadłem mięso, bardzo rzadko po niego sięgałem, ale to może dlatego, że wtedy moja uwaga

Blendman
Smażony kalafior w cieście. Pomysł na kalafiora! 793

samo ciasto z dodatkiem dużej zawartości jajek ładnie się smaży. Kalafior ma pyszny orzechowy smak. Super danie i dla dzieci i dla dorosłych. Kalafior podałam z prostym sosem -dipem. Zmieszałam 4 łyżki jogurtu naturalnego, 1 łyżkę majonezu, 1 łyżką śmietany 12%, 1 łyżeczkę chrzanu z dodatkiem wasabi, i 1/5 pęczka natki pietruszki. Doprawiłam solą. Sos odstawiłam na godzinę aby się

SMYKWKUCHNI
Zdrowy tryb życia to nie jest fanaberia - jesteś tym, co zjesz i wypijesz KONKURS z marką Fitaqua 128

rozsądnie, bez przesadzania w żadną ze stron. Dzień zaczynajmy od węglowodanów w postaci produktów zbożowych, na drugie śniadanie przygotujmy sałatkę owocową lub warzywną czy też świeże warzywa z jogurtowymi dipami. A na obiad niech to będzie coś białkowego z warzywami, np. chude mięso z surówkami. Unikajmy łączenia mięsa z węglowodanami (np. ziemniaki czy kluski), gdyż to nie jest dobre połączenie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cebula i czosnek w proszku. Tajniki suszenia żywności 210

czyli aromatyczny dodatek do dań, trzeba się przygotować na ok. 10 godzin suszenia, ale efekt końcowy w postaci proszku sprawdzi się jako dodatek smakowy do gorących dań, czy też dipów i sosów sałatkowych. Składniki: 4 duże cebule 1 główka czosnku Przygotowanie: Cebulę i czosnek obieramy z łupin. Cebulę kroimy na pół, a następnie wraz z czosnkiem kroimy w plastry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sojowe placuszki z... frytkownicy! 171

Waniliowe placuszki z soi podane ze śmietankowym dipem oraz pestkami dyni i słonecznika *** PLACUSZKI SOJOWE /przepis własny/ 120 g ugotowanych ziaren soi jajko 2 płaskie łyżki mąki pszennej graham płaska łyżka mąki kokosowej łyżka syropu klonowego pół łyżeczki proszku do pieczenia 100 ml mleka sojowego waniliowego (można użyć dowolnego soku lub mleka) szczypta soli kilka kropli aromatu waniliowego masło klarowane

Poranek na słodko
Kilka słów o pastach kanapkowych NAbio. 171

nadarzy się okazja, z pewnością ich spróbuję! *** Jeżeli chcecie dowiedzieć się więcej o produktach NAbio,  możecie o nich poczytać na stronie oficjalnej firmy , w której ofercie znajdziecie również dipy, przyprawy,  sosy do makaronów i sałatek, kremowe zupy oraz bruschettę. Ode mnie mocne

Poranek na słodko
Nuggetsy z kurczaka w płatkach owsianych 327

Chrupiące kawałki kurczaka w panierce z płatków owsianych i mąki kukurydzianej. Do tego soczyste w środku. Wbrew pozorom szybka przystawka. Do tego kilka dipów, np. pomidorowy, czosnkowy, ajwar i przekąska (na zimno lub na ciepło) gotowa! Składniki: pierś z kurczaka 1 jajko garść płatków owsianych 2-3 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz, papryka słodka olej do smażenia Przygotowanie: Umytą

Zasmakuj Kuchni
Francuskie kwadraciki z makiem i siemieniem lnianym 117

smarujemy roztrzepanym jajkiem ze szczyptą soli. Posypujemy makiem i siemieniem lnianym. Pieczemy bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika w temp. 180C do złocistego koloru - kilka minut. Maczajacie je w dipach, chrupcie do filmu;) Smacznego

Zasmakuj Kuchni