dipy - 3102 przepisów (strona:96/207)

Pieczarki faszerowane ... jajkiem! 238

diecie ... więc dziś na obiad wymyśliłam pieczarki faszerowane jajkiem, szynką i pomidorami. Doskonale nadadzą się również jako przekąska na imprezę, zarówno na ciepło jak i na zimno - z dipem lub ketchupem. Składniki na 1 porcję: 4 duże pieczarki 1 duże jajko 3 suszone pomidory 2 plastry wędliny drobiowej 1 mały ząbek czosnku szczypta ostrej papryki szczypta tymianku 1 łyżka posiekanego

Alutka-Gotuje
Kolacja degustacyjna w Fokim z @yelpwarszawa. 128

patyku i bambusowym koszyku do gotowania na parze. To podanie mnie uwiodło, chipsy też niczego sobie, nie ociekały tłuszczem i były idealnie chrupiące – brakowało tylko do nich jakiegoś ciekawego dipu. W ramach przystawek zostaliśmy również poczęstowani tempurą, w czterech odsłonach: krab, krewetka, kalmar i chyba najlepszy, batat (38,70zł). Ten ostatni przypadł do gustu nie tylko przeciwnikom owoców morza – batat

Fill The Bowl
Kurczak marynowany w melasie z granatu 224

niej zawarte podczas pieczenia/smażenia karmelizują się na jego powierzchni, dzięki czemu środek jest niezwykle miękki i soczysty. Słodko-kwaśny smak melasy podkreśli charakter niejednego dania. Pamiętacie mój dip do kotlecików z kaszy bulgur ( klik )? Melasa doskonale sprawdzi się też w sałatkach.   około 800g dowolnych części z kurczaka (użyłam filecików z udek) Marynata: 2 łyżki melasy z granatu

Di gotuje
88 przekąsek i napojów dla kibica 299

włoską oliwą Ciabatta z rukola, kiełbasą krakowską i zielonym ogórkiem Cytrusowa lemoniada Cytrusowa lemoniada z kiwi i natką pietruszki Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem o irzechami włoskimi Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia

Moja smaczna kuchnia
RZODKIEWKA – CHRUP NA ZDROWIE! 110

smaku trudno wyobrazić sobie chłodnik litewski czy wiosenny twarożek. Rzodkiewka idealnie pasuje do innych smaków wiosny: kopru, szczypiorku i ogórka. Doskonale nadaje się do chrupania ze szczyptą soli lub dipem jogurtowym. Ale co jeszcze można zrobić z rzodkiewką? Artykuł RZODKIEWKA – CHRUP NA ZDROWIE! pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
3 składnikowe idealnie kremowe lody bez maszynki zdrowe, wegańskie !! 103

macie foliowych woreczków możecie lody zamrozić w pojemniku i co jakiś czas mieszać widelcem albo mikserem, wtedy lody będą gładkie.  smacznego :) poniżej filmik pochodzący z blogu drizzle and dip gdzie znalazłam ten przepis

zdrowa vege kuchnia
Pita 147

węgla i parę wodną i tak następuje rozdzielenie górnej warstwy od dolnej i powstaje charakterystyczna chlebowa kieszonka. Tradycyjnie pita zastępuje biesiadnikom sztućce i naczynia. Placki służą do nabierania sosów, dipów, past (np hummusu), świeżych ziół, warzyw, mięs i ryb. W chlebki,  niczym w placki tortilli, zawija się różne składniki lub wkłada do wnętrza kieszonek.W krajach arabskich prawie każde wytrawne

Smakowity Blog Kulinarny
Chłodnikowy zawrót głowy – czyli najlepsze zupy na lato 115

dodatkiem namoczonego chleba. Francuzi zajadają się vichyssoise, którego głównym składnikiem jest por. Turcja słynie na całym świecie z cacików, które mogą być zarówno chłodnikiem, jak i przepysznym czosnkowym dipem. Z kolei najpopularniejszym, owocowym chłodnikiem jest meggyleves, czyli węgierska zupa wiśniowa. W kuchni polskiej latem niezmiennie króluje chłodnik litewski. Występuje w wersji białej i różowej (z botwiną). Przygotowuje się

Moja smaczna kuchnia
"Przekąski i przystawki" 60 najlepszych przepisów 124

czytelników miesięcznika "Przyślij przepis".  W książce znajdziemy dokładnie 66 przepisów na szybkie przekąski i przystawki. Oto kilka z nich, które mnie zaciekawiły: bakłażany po grecku, chipsy buraczane z dipem, kalarepka według Buni, kalarepy z farszem warzywno - serowym, muffinki z pastą tahini, muszle z pesto i ricottą i wiele innych :)) Teraz kilka apetycznych zdjęć :) Każdy przepis w książce opatrzony jest

kruche babeczki
Pesto z rukoli 111

Warto mieć w lodówce. Idealna jako pasta do kanapek, dodatek do obiadu, czy przekąska na kolację. Ładuję to pesto wszędzie – do makaronów, do mięs, jako dip. No i dorwałam się do rukoli z małego, lokalnego gospodarstwa, więc poznałam różnicę i w wyglądzie i w smaku od tych z supermarketów. Ta z gospodarstwa jest zdecydowanie większa i dłużej zachowuje świeżość

gutfut
Pasta z jajek i awokado 176

podziabać widelcem, zetrzeć na tarce lub też pokroić w kostkę. Jeśli chcemy podkręcić smak, możemy dodatkowo dodać łyżeczkę musztardy. Jeśli awokado i jajka porządnie rozdrobnicie, możecie użyć jej jako dip. Na naszym stole ta pasta gościła po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni Drukuj Pasta z jajek i awokado window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1 dojrzałe awokado 2 jajka

Mieszam w Garnku
Żółty dip 134

mały jogurt naturalny 2 łyżki majonezu 1 średnia czerwona cebula 1 łyżeczka curry sól, pieprz Sposób przygotowania Cebulę pokroić w drobną kostkę, posypać curry … Czytaj dalej Żółty dip

czarrna od kuchni
Czekoladowe muffiny z borówkami 204

borówkami. Do kawy lub herbaty idealne. SKŁADNIKI (10 sztuk) 250g mąki orkiszowej 2 jajka 150 ml mleka kokosowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki cynamonu 2 łyżki czekoladowego dipu Waldenfarms (można pominąć) ksylitol Wszystkie składniki wymieszać. Wyłożyć masę do silikonowych foremek. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 25 minut, temperatura 180 stopni. Smacznego!!! WARTOŚCI ODŻYWCZE dla 1 muffinki 94 kcal

Tetiisheri
Jak zrobić obiad na przeziębienie 189

temperatury 200 stopni, po czym włóż do środka blachę i piecz przez 25 minut. Upieczone warzywa wyłóż na talerz i posyp solą oraz przyprawami. Możesz podawać z hummusem lub dipem czosnkowym. Ziemniaki zawierają dużo potasu. Danie to zawiera skrobie, która odżywia organizm. To także cenne źródło składników mineralnych oraz witaminy C. Szybko się robi, dlatego warto je wykorzystać jako inspiracje

Codogara
Pomysły na obiad dla niespodziewanych gości 229

kalarepa, ogórki, Miksujemy ciecierzycę z puszki wraz z dodatkiem 3-4 łyżek oliwy oraz 2 łyżek pasty tahini. Kroimy warzywa na kawałki i układamy na półmisku. Podajemy hummus, jako dip do warzyw. Omlet hiszpański Składniki: 1 duża cebula, 2 pomidory, 1 czerwona papryka, oliwa z oliwek, 1 łyżka masła, sól, pieprz, ząbek czosnku Przygotowanie: Na rozgrzanej oliwie należy zeszklić cebulę

Codogara