dipy - 3102 przepisów (strona:92/207)

76 przepisów na jesienne obiady 149

czosnkiem Pieczone warzywa z czarnuszką i czosnkiem Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pikantna wieprzowina w pomidorach Pizza z boczkiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Ratatuja

Moja smaczna kuchnia
Placki ziemniaczane z ugotowanych ziemniaków z parmezanem 164

placki obtoczone w bułce tartej z dodatkiem parmezanu i kilku przypraw. Jest to bardzo dobra przekąska w ciągu dnia - na ciepło lub na zimno, podana z różnymi sosami lub dipami albo zupełnie bez niczego, do popołudniowej herbaty. Wykonanie bardzo proste, a zawsze to coś innego niż klasyczny placek (jakże pyszny!) ziemniaczany. Składniki: 400 g ugotowanych w osolonej wodzie i utłuczonych

Zasmakuj Kuchni
dyniowa foccacia z suszonymi pomidorami i oliwkami oraz sosem z sera feta 131

gruboziarnistą i igiełkami rozmarynu. Piec ok 25 minut, aż wierzch lekko się zezłoci. Fetę rozgnieść widelcem wraz z jogurtem, dodać posiekany szczypiorek, wymieszać. Lekko przestudzoną foccacię podawać z serowym dipem

6niebo
Pizza dwa smaki 249

się udało przemycić trochę świeżej bazylii i utartego parmezanu na męża połowę. Kiedy już piekę pizzę to z reszty ciasta wypiekam podpłomyki. Są one idealne do dipów i zup. Można je zamrozić i mieć gotowe w razie potrzeby. Przepis na pizza Składniki: Ciasto na pizzę – 3 cienkie spody 450 g pszennej mąki 2 łyżeczki soli 15 g świeżych drożdży

codojedzenia
SUSHI Z WOŁOWINY I BOCZKU 164

SKŁADNIKI: - 200 gr chudej wołowiny - 10 plastrów boczku wędzonego - "laska" żółtego sera - pół cebuli średniej wielkości - 3 ząbki czosnku - pół łyżeczki soli - łyżka sosu tabasco - szczypiorek do posypania - dip z pieczonych pomidorów POTRZEBNE BĘDĄ: -mata do sushi lub folia spożywcza ZMIEL MIĘSO WOŁOWE , cebulę i czosnek na najmniejszych oczkach, dodaj paprykę, sól i sos tabasco, mieszaj kilka minut, dzięki temu

Kuchnia bezglutenowa Loli
Grill - inspiracje i porady 160

Tutaj znajdziecie zbiór przepisów na sałatki i warzywa, które świetnie nadają się na grilla. http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Grill http://kuchniabonappetit.blogspot.com/search/label/Sa%C5%82atki 3. Żaden grill nie mógłby się odbyć, gdyby zabrakło dipów i past. Od czasu warsztatów z Karolem Okrasą i Lidl Polska , przygotowuję na grilla konfiturę z czerwonej cebuli, która wzbogaca smak każdego mięsa. http://kuchnialidla.pl/dorota-karol/kaczka-i-sery-francuskie/przepisy/karol-okrasa-kaczka-konfit-z-konfitura-cebulowa-i-puree-z-selera Obowiązkowo tzatzyki (przygotowane według

Kuchnia Bon Appetit
Panierowane pieczarki, danie w 5 minut 197

chrupka , wyjmujemy na papierowy ręcznik ,żeby odsączyć nadmiary oleju i natychmiast serwujemy " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Doskonale smakują ze wszystkim , a także z każdym dipem lub jogurtowym sosem . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />   Post Panierowane pieczarki, danie w 5 minut pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Nutri Boost – wrażenia z użytkowania 171

sobie z nim znakomicie.   W codziennych sprawach nutri pomoże nam przygotować zupę krem, przygotować pożywny koktajl z płatkami owsianymi, czy zmiksować warzywa z sosem i stworzyć gęsty, aromatyczny dip.  Oprócz dołączonych zakrętek, ogromnym plusem jest dołączenie obręczy (ustników) do pojemników. Zakrętki przydają się oczywiście, gdy zabieramy koktajl "na wynos", a ustniki przydają się w domu. Po przygotowaniu koktajlu

Gotowanie i blogowanie
Sałatka z miechunką 2.0, Przemyśl-Krasiczyn-Jarosław 217

very easy and quick to make: just cut the following into smaller pieces: a few tomatillos, a small piece of smoked cheese and add a handful of cranberries. Prepare dip: olive oil + herbs de Provence + black pepper + salt and add it to veggies. Voila. Here you can find another recipe for a tomatillo salad

Qlinarnie i Qlinarnie
Warzywa w tempurze 254

Warzywa w tempurze to wspaniała przekąska. Ja wykorzystałam paprykę, rzodkiewki i natkę pietruszki, ale można użyć innych, ulubionych warzyw. Można je podać z sosem sojowym, słodko kwaśnym lub ulubionym dipem. Idealna potrawa „na poprawę humoru”, dla gości, wegan, wegetarian… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Warzywa w tempurze appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Grissini 155

włoskie pieczywo na blogu. Grissini to długie, cienkie i bardzo chrupiące paluszki z ciasta drożdżowego podawane we Włoszech tuż przed posiłkiem jako przekąska. Pysznie smakują z ulubionymi sosami, dipami czy też jako dodatek do zup. Na blogu znajdziecie przepisy na inne pieczywo z tego kraju, m.in. na Steccę , Panini  i Fougasses . Polecam! Składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Kotlety schabowe w parmezanowej panierce / Parmesan-Crusted Pork Chops 178

another pie plate. Place the cheese in a third pie plate. Sprinkle the pork chops with salt and pepper. Coat the chops completely with the cheese, patting to adhere. Dip the chops into the eggs, then coat completely with the bread crumbs, patting to adhere. Heat oil in a very large skillet over medium heat. Add pork chops and cook

karmelowy
Dip z tahini 175

Składniki: 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka pasty tahini 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sok z 1/2 limonki sól i pieprz Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu … Czytaj dalej Dip z tahini

czarrna od kuchni
JARMUŻ 163

grubo zmielonym pieprzem. Tak przygotowane liście wyłóż do Laszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 4 – 5 minut w temperaturze 180 – 200 stopni C. Chipsy z jarmużu można podawać z dipem. W ostatnim czasie zielone koktajle stały się hitem wśród zdrowej żywności. Do ich przygotowania można użyć liści jarmużu. Zmiksować je można z różnymi owocami jak banany, ananas, czy jabłko

Ciastka - domowe słodkości
Wielka uczta z Erin Gleeson? 151

dyniowe caprese, sałatkę z kapusty i pomarańczy czy wreszcie sałatkę z awokado i pomarańczy a nawet sałatkę persymony. Tu znajdziemy również rady jak przygotować dressingi robione w słoiku czy dipy robione przy pomocy blendera. Dania z warzyw to m.in. rozmarynowe szaszłyki, harmonijki z cukinii czy cynamonowy kalafior. Na deser zaś nie zabraknie słodkości, za którymi przepada sama autorka. Wśród nich

Krzywa Prosta