dipy - 3102 przepisów (strona:97/207)

Dip czosnkowo-pietruszkowy 150

Dip do zapiekanek,pizzy,słonych przekąsek czy warzyw. Idealny,czosnkowo pietruszkowy. SKŁADNIKI: 3 Ząbki czosnku  pęczek pietruszki  200 ml jogurtu naturalnego  2 łyżki majonezu ja daje zawsze Kielecki  sól i pieprz do smaku  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Czosnek przeciskam przez praskę Natkę drobno siekam  Dodaję jogurt i majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą. Wkładam

Gotowanie Patki
50 przepisów z zielonymi warzywami 146

skrzydełkach z dymką Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z kabanosem  i zielonym ogórkiem

Moja smaczna kuchnia
Pasta brokułowa 83

Moja pasta będzie delikatna. Dodatki do niej można komponować w dowolny sposób. Ja zaserwowałam  ją z chlebem, ale może służyć jako farsz do naleśników, lub jako dip. :) Składniki: jeden brokuł  3 łyżki wiórków kokosowych  1 łyżeczka soku z cytryny  pieprz  sól odrobina papryczki chilli  Przygotowanie  Brokuła umyłam, ugotowałam w lekko osolonej wodzie ( ważne

Kukuleczki
Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 141

Pewnie tak jak ja większość z Was lubi smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa.  Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy

Smaki Ewy
Kolacja degustacyjna w Fokim. 102

patyku i bambusowym koszyku do gotowania na parze. To podanie mnie uwiodło, chipsy też niczego sobie, nie ociekały tłuszczem i były idealnie chrupiące – brakowało tylko do nich jakiegoś ciekawego dipu. W ramach przystawek zostaliśmy również poczęstowani tempurą, w czterech odsłonach: krab, krewetka, kalmar i chyba najlepszy, batat (38,70zł). Ten ostatni przypadł do gustu nie tylko przeciwnikom owoców morza – batat

Fill The Bowl
Oszczędzanie przez gotowanie- 20 sprawdzonych trików jak zaoszczędzić na jedzeniu 123

hodować przez cały rok. 9. Nie bój się sklepowych marek!-  Wiele osób myśli, że smakują inaczej albo są gorsze gatunkowo. Często okazuje się wręcz przeciwnie! 10. Gotowe sosy, dipy- naucz się przyrządzać je samemu. Gotowe są drogie i często zawierają wiele zbędnych konserwantów. 11. Suchy chleb, bułki- nie wyrzucaj ich, lecz wykorzystuj np. jako bułka tarta, grzanki lub dodatek

Tradycyjna Kuchnia
Guacamole 116

gości u mnie przynajmniej raz w miesiącu. Guacamole jest idealną przekąską imprezową – wystarczy kupić do niego nachosy czy pokroić warzywa w słupki i mamy pyszną przekąskę ze zdrowym dipem. Idealny do meksykańskich tortilli i quesadillas . Doskonale smakuje też podany z chrupkim pieczywem – na śniadanie lub kolację. Istnieje wiele wersji guacamole – ja podam Wam swoją ulubioną i nieco

Poezja smaku
Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą 124

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czyli na ogniu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dobrym dodatkiem będzie bułka z czarnuszką i jogurtowy dip . Smacznego !     Post Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zielony dip ziołowy 158

jogurt naturalny 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz 1 garść posiekanych liści bazylii 2 łyżki posiekanego szczypiorku   Sposób przygotowania Wszystkie składniki sosu wymieszać … Czytaj dalej Zielony dip ziołowy

czarrna od kuchni
Jagnięce kofty z grilla, 135

czasu, aż ładnie się przyrumienią. Czas grillowania zależy od tego jakie grube są nasze kebaby, temperatury, czy samego grilla, itp. Jagnięce kofty podajmy z chlebkiem naan i np. dipem czosnkowym i świeża miętą lub kolendrą. Smacznego! Artykuł Jagnięce kofty z grilla, pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Pasta z awokado z pomidorami i czosnkiem 155

Pysznych past do chleba w naszym domu nigdy dość. Dziś zapraszam na prawdziwy hit wśród past. Aromatyczna i pyszna pasta znakomicie nada się do chleba albo jako dip do warzyw, polecam. Pasta z awokado z pomidorami i czosnkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielono i wiosennie - pesto z natki marchewki 116

koszu... Okazuje się jednak, że można je spożytkować znacznie lepiej. Lubicie pesto? Ja bardzo. Za jego uniwersalność; nadaje się na szybki obiad do makaronu, do kanapek, albo jaki dip do warzyw pokrojonych w zgrabne słupki. Z natki marchewki również można takie pesto przygotować; jest zadziwiająco smaczne. Przepis znalazłam na blogu ErVegan , i bardzo mnie zaciekawił. Jako, że nie jest

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pasta z groszku i awokado 97

opcjonalnie 5 cm łodygi selera, koperek sól do smaku Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką, jednolitą masę. Pasta rewelacyjnie smakuje na kanapkach z sałatą i kiełkami, a także jako dip do warzyw

Kucharzyca
Lekki dip paprykowy 193

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Dip doskonały jest do warzyw, chipsów, dań z grilla czy frytek.  Odrobina sosu wystarczy, aby danie nabrało nowego smaku. 50g majonezu 100g śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1/2 ząbka czosnku 1 mała szalotka lub kawałek cebuli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1 łyżeczka posiekanego koperku i pokrojonej w kostkę papryki

Di gotuje
Kurczak w liściach pora lub pandanu 157

minut lub grillujemy *** Trójkąty podajemy z pikantnym sosem sriracha albo sosem śliwkowym *** Uwaga - przed grillowaniem każdy trójkąt posmarować olejem Kurczak w  liściach...  pora podany z dipem z papryczek chili - na podstawie przepisu z poniższej książki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata