Dip do zapiekanek,pizzy,słonych przekąsek czy warzyw. Idealny,czosnkowo pietruszkowy. SKŁADNIKI: 3 Ząbki czosnku pęczek pietruszki 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu ja daje zawsze Kielecki sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Czosnek przeciskam przez praskę Natkę drobno siekam Dodaję jogurt i majonez oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą. Wkładam
Gotowanie Patkiskrzydełkach z dymką Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem i suszonymi pomidorami Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pierogi ze szpinakiem z dipem z ricotty Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Sałatka z burakiem, rukolą i orzechami Sałatka z cieciorki z kabanosem i zielonym ogórkiem
Moja smaczna kuchniaMoja pasta będzie delikatna. Dodatki do niej można komponować w dowolny sposób. Ja zaserwowałam ją z chlebem, ale może służyć jako farsz do naleśników, lub jako dip. :) Składniki: jeden brokuł 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka soku z cytryny pieprz sól odrobina papryczki chilli Przygotowanie Brokuła umyłam, ugotowałam w lekko osolonej wodzie ( ważne
KukuleczkiPewnie tak jak ja większość z Was lubi smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa. Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy
Smaki Ewypatyku i bambusowym koszyku do gotowania na parze. To podanie mnie uwiodło, chipsy też niczego sobie, nie ociekały tłuszczem i były idealnie chrupiące – brakowało tylko do nich jakiegoś ciekawego dipu. W ramach przystawek zostaliśmy również poczęstowani tempurą, w czterech odsłonach: krab, krewetka, kalmar i chyba najlepszy, batat (38,70zł). Ten ostatni przypadł do gustu nie tylko przeciwnikom owoców morza – batat
Fill The Bowlhodować przez cały rok. 9. Nie bój się sklepowych marek!- Wiele osób myśli, że smakują inaczej albo są gorsze gatunkowo. Często okazuje się wręcz przeciwnie! 10. Gotowe sosy, dipy- naucz się przyrządzać je samemu. Gotowe są drogie i często zawierają wiele zbędnych konserwantów. 11. Suchy chleb, bułki- nie wyrzucaj ich, lecz wykorzystuj np. jako bułka tarta, grzanki lub dodatek
Tradycyjna Kuchniagości u mnie przynajmniej raz w miesiącu. Guacamole jest idealną przekąską imprezową – wystarczy kupić do niego nachosy czy pokroić warzywa w słupki i mamy pyszną przekąskę ze zdrowym dipem. Idealny do meksykańskich tortilli i quesadillas . Doskonale smakuje też podany z chrupkim pieczywem – na śniadanie lub kolację. Istnieje wiele wersji guacamole – ja podam Wam swoją ulubioną i nieco
Poezja smakuclass="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czyli na ogniu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dobrym dodatkiem będzie bułka z czarnuszką i jogurtowy dip . Smacznego ! Post Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyjogurt naturalny 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz 1 garść posiekanych liści bazylii 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób przygotowania Wszystkie składniki sosu wymieszać … Czytaj dalej Zielony dip ziołowy
czarrna od kuchniczasu, aż ładnie się przyrumienią. Czas grillowania zależy od tego jakie grube są nasze kebaby, temperatury, czy samego grilla, itp. Jagnięce kofty podajmy z chlebkiem naan i np. dipem czosnkowym i świeża miętą lub kolendrą. Smacznego! Artykuł Jagnięce kofty z grilla, pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifePysznych past do chleba w naszym domu nigdy dość. Dziś zapraszam na prawdziwy hit wśród past. Aromatyczna i pyszna pasta znakomicie nada się do chleba albo jako dip do warzyw, polecam. Pasta z awokado z pomidorami i czosnkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekoszu... Okazuje się jednak, że można je spożytkować znacznie lepiej. Lubicie pesto? Ja bardzo. Za jego uniwersalność; nadaje się na szybki obiad do makaronu, do kanapek, albo jaki dip do warzyw pokrojonych w zgrabne słupki. Z natki marchewki również można takie pesto przygotować; jest zadziwiająco smaczne. Przepis znalazłam na blogu ErVegan , i bardzo mnie zaciekawił. Jako, że nie jest
Pożeraczka, czyli raz adobrzeopcjonalnie 5 cm łodygi selera, koperek sól do smaku Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką, jednolitą masę. Pasta rewelacyjnie smakuje na kanapkach z sałatą i kiełkami, a także jako dip do warzyw
Kucharzycawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Dip doskonały jest do warzyw, chipsów, dań z grilla czy frytek. Odrobina sosu wystarczy, aby danie nabrało nowego smaku. 50g majonezu 100g śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1/2 ząbka czosnku 1 mała szalotka lub kawałek cebuli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1 łyżeczka posiekanego koperku i pokrojonej w kostkę papryki
Di gotujeminut lub grillujemy *** Trójkąty podajemy z pikantnym sosem sriracha albo sosem śliwkowym *** Uwaga - przed grillowaniem każdy trójkąt posmarować olejem Kurczak w liściach... pora podany z dipem z papryczek chili - na podstawie przepisu z poniższej książki
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata