walek kroje talarki i każdą część rozgniatam na cieki placem . Trzeba podsypać mąką aby placek nie przywarł do stolnicy . Smarze na suchej patelni . Smakują bardzo dobrze z cząstką masła . dipem pomidorowym,czosnkowy, Same są również smaczne
Eli Gotowaniepatelnie stroną farszu. Smażyć na złoty kolor , odwrócić na druga stronę . Smażyć do zrumienienia. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Jeszcze lepiej smakują z sosem ostrym lub dipem . Pieczarka to nie tylko walor smakowy ale również leczniczy. Nie dawno trafiłam na artykuł z którego dowiedziałam się , że ten niepozorny grzybek zawiera spore ilości selenu , czyli usuwa
Eli GotowanieHomemade sweet chilli sauce, is very simple to make, is fantastic as a dip for finger foods. Ingredients: 1 clove of garlic 10 red chilli peppers 1/2 cup of honey 3/4 cup of water 1/4 cup vinegar 1/2 Tbsp salt 1 Tbsp cornstarch 2 Tbsp water Chop up chilli and place in a small food processor. Add chopped chilli
Smaki Przyprawy i Kolorykonsystencji. 2) Rozgrzej piekarnik do 180* 3) Na papierze do pieczenia uformuj paluszki/talarki/precle. 4) Piecz 10-15 minut góra-dół. 5) Podawaj z domowym sosem czosnkowym, ketchupem czy innym dipem. SMACZNEGO
fitolarun.blogspot.comprzewróceniu i samemu zdecydować jak bardzo mają być przypieczone. W środku są już przecież mięciutkie dzięki gotowaniu. Podawać na ciepło i na zimno. Można podać do nich dodatkowo jakiś dip jogurtowy, choć uważam to za zbędne. Są pyszne same z siebie bez dodatków
Sztuka gotowania w/g SamiryJarmuż , warzywo, które od niedawna można nabyć w sklepie prawie przez cały rok. Bardzo mnie to cieszy, bo ja przepadam za jarmużem! Dzisiaj zrobiłam kolejną porcję
codojedzeniapastę na kanapki, ma wspaniały smak, nieco zbliżony do ajwaru . Można jej użyć także jako marynaty do ryby, czy mięsa, jako sosu do posmarowania pide czy pizzy lub jako dipu do świeżych warzyw czy paluszków chlebowych. Turecka pasta paprykowa Biber salçası na podstawie przepisu z książki "Istanbul" Rebecca Seal Składniki (na 200 g): 3 czerwone papryki 2 czerwone papryczki
Chilli Czosnek i Oliwahumus w malakserze- wychodzi wtedy zmielony dokładnie, ale nie na paćkę, bardzo puszysty i kremowy, z delikatnie tylko wyczuwalnymi osłonkami z ziaren cieciorki. Z czym go jeść? Najprościej – jako dip do warzyw. Maczamy swoje ulubione kąski w sosie i zjadamy na bieżąco. Do posmarowania pieczywa, zamiast masła. Do posmarowania tortilli, jako część nadzienia. Do nachos zrobionych z tortilli. Z chlebkiem
Karo in the Kitchendrobiowego – kurczaka, indyka czy kaczki, do mięsa białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie używać go również na kanapki, podawać jako dip do warzyw, np. pieczonych ziemniaków czy batatów. Ogranicza Was tylko smak – próbujcie! Ja lubię go też na kanapce z ciemnego pieczywa, z twardym białym serem albo jako dodatek do smażonego
Karo in the KitchenPopularne w Chinach i południowo-wschodniej Azji małe krokiety z owocami morza, mięsem i warzywami. Smażone w głębokim tłuszczu lu surowe, jedzone na ciepło i zimno, podawane z sosami, dipami, na zakąskę. Tej wersji najbliżej do Wietnamu. Uwielbiam zapach sajgonek o poranku… Kurczaka oczyszczamy i jak najdrobniej siekamy. Możecie go też grubo zmielić w maszynce do mięsa lub posiekać
Karo in the Kitchenrolujemy jak dywan . Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej ,po czym smażymy na średnim oleju na złoty kolor z obu stron . Gotowe , polecam do zupy grzybowej lub z dipem jogurtowo-ogórkowym Post Krokiet z farszem grzybowym pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyczym przekładamy na drugą . Placuszki zdejmujemy z patelni na papierowy ręcznik ,żeby odprowadzić nadmiar oleju . Gotowe , są chrupiące i pyszne , szczególnie pasują do nich wszelkiego rodzaju sosy i dipy jogurtowe . Post Smażone, chrupiące, placki z cukinii pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyidealną bazę do różnorodnych wariacji. Efektownie się prezentuje ze względu na piękną pastelową barwę, ma przyjemną konsystencję i łatwo się je przyrządza. Dzisiaj klasyka klasyki - guacamole podane jako dip do tortillachips. GUACAMOLE Składniki: - 2 miękkie avocado - 1/2 średniej wielkości czerwonej cebuli - 1/2 papryczki chilli (niewielkiej) - 1/2 limonki (ewentualnie cytryny) - 1-2 ząbki czosnku - sól - pieprz Przygotowanie: Obieramy avocado (od właściwie
Życie zamknięte w smaku