dipy - 3102 przepisów (strona:95/207)

Pasta brokułowa 95

Moja pasta będzie delikatna. Dodatki do niej można komponować w dowolny sposób. Ja zaserwowałam  ją z chlebem, ale może służyć jako farsz do naleśników, lub jako dip. :) Składniki: jeden brokuł  3 łyżki wiórków kokosowych  1 łyżeczka soku z cytryny  pieprz  sól odrobina papryczki chilli  Przygotowanie  Brokuła umyłam, ugotowałam w lekko osolonej wodzie ( ważne

Kukuleczki
Filet z kurczaka marynowany w maślance i tzatziki 153

Pewnie tak jak ja większość z Was lubi smak dipu tzatziki. Wykorzystałam gotową mieszankę przypraw do zamarynowania mięsa.  Filet marynowany nabrał nie tylko smaku przyprawy ale wilgotności i delikatności maślanki. Zachęcam do wykorzystania przepisu. Składniki: 500 gram piersi z kurczaka 1 szklanka maślanki 1 opakowanie przyprawy do tzatziki Sól 1 łyżeczka mąki Niewielka ilość oleju Wykonanie: Fileta kroimy

Smaki Ewy
Oszczędzanie przez gotowanie- 20 sprawdzonych trików jak zaoszczędzić na jedzeniu 141

hodować przez cały rok. 9. Nie bój się sklepowych marek!-  Wiele osób myśli, że smakują inaczej albo są gorsze gatunkowo. Często okazuje się wręcz przeciwnie! 10. Gotowe sosy, dipy- naucz się przyrządzać je samemu. Gotowe są drogie i często zawierają wiele zbędnych konserwantów. 11. Suchy chleb, bułki- nie wyrzucaj ich, lecz wykorzystuj np. jako bułka tarta, grzanki lub dodatek

Tradycyjna Kuchnia
Guacamole 135

gości u mnie przynajmniej raz w miesiącu. Guacamole jest idealną przekąską imprezową – wystarczy kupić do niego nachosy czy pokroić warzywa w słupki i mamy pyszną przekąskę ze zdrowym dipem. Idealny do meksykańskich tortilli i quesadillas . Doskonale smakuje też podany z chrupkim pieczywem – na śniadanie lub kolację. Istnieje wiele wersji guacamole – ja podam Wam swoją ulubioną i nieco

Poezja smaku
Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą 137

class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Czyli na ogniu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Dobrym dodatkiem będzie bułka z czarnuszką i jogurtowy dip . Smacznego !     Post Drobiowe szaszłyki z lubczykiem i cebulą pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zielony dip ziołowy 197

jogurt naturalny 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz 1 garść posiekanych liści bazylii 2 łyżki posiekanego szczypiorku   Sposób przygotowania Wszystkie składniki sosu wymieszać … Czytaj dalej Zielony dip ziołowy

czarrna od kuchni
Jagnięce kofty z grilla, 158

czasu, aż ładnie się przyrumienią. Czas grillowania zależy od tego jakie grube są nasze kebaby, temperatury, czy samego grilla, itp. Jagnięce kofty podajmy z chlebkiem naan i np. dipem czosnkowym i świeża miętą lub kolendrą. Smacznego! Artykuł Jagnięce kofty z grilla, pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Pasta z awokado z pomidorami i czosnkiem 167

Pysznych past do chleba w naszym domu nigdy dość. Dziś zapraszam na prawdziwy hit wśród past. Aromatyczna i pyszna pasta znakomicie nada się do chleba albo jako dip do warzyw, polecam. Pasta z awokado z pomidorami i czosnkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielono i wiosennie - pesto z natki marchewki 128

koszu... Okazuje się jednak, że można je spożytkować znacznie lepiej. Lubicie pesto? Ja bardzo. Za jego uniwersalność; nadaje się na szybki obiad do makaronu, do kanapek, albo jaki dip do warzyw pokrojonych w zgrabne słupki. Z natki marchewki również można takie pesto przygotować; jest zadziwiająco smaczne. Przepis znalazłam na blogu ErVegan , i bardzo mnie zaciekawił. Jako, że nie jest

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pasta z groszku i awokado 119

opcjonalnie 5 cm łodygi selera, koperek sól do smaku Wszystkie składniki dokładnie blendujemy na gładką, jednolitą masę. Pasta rewelacyjnie smakuje na kanapkach z sałatą i kiełkami, a także jako dip do warzyw

Kucharzyca
Lekki dip paprykowy 212

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com    Dip doskonały jest do warzyw, chipsów, dań z grilla czy frytek.  Odrobina sosu wystarczy, aby danie nabrało nowego smaku. 50g majonezu 100g śmietany lub gęstego jogurtu naturalnego 1/2 ząbka czosnku 1 mała szalotka lub kawałek cebuli 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej 1 łyżeczka posiekanego koperku i pokrojonej w kostkę papryki

Di gotuje
Kurczak w liściach pora lub pandanu 176

minut lub grillujemy *** Trójkąty podajemy z pikantnym sosem sriracha albo sosem śliwkowym *** Uwaga - przed grillowaniem każdy trójkąt posmarować olejem Kurczak w  liściach...  pora podany z dipem z papryczek chili - na podstawie przepisu z poniższej książki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
TZATZIKI 143

OGÓREK, CZOSNEK I JOGURT Niezbędny grecki dip, doskonale pasuje do mięs pieczonych. Choć ja zajadam się nimi z chlebkiem pita, bardzo się objadam, razem z córką się zajadamy. Ty też możesz tylko … Zaopatrz się w : 2 duże ogórki zielone (węże) 2 – 3 ząbki czosnku Łyżeczka posiekanego kopru 2 łyżeczki soku z cytryny Pieprz świeżo zmielony Jogurt naturalny gęsty ( Typ Grecki

Markowy smak
Podpłomyki 112

potrawki warzywne i mięsne, w których możemy zamaczać pieczywo lub zebrać nim resztki z talerza, tak,jak robią to Włosi. Zachęcam do wypróbowania moich przepisów na dodatki do pieczywa: Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana padano i płatkami chili Gremolata Oliwa z oliwek aromatyzowana czosnkiem, oregano i chili Oliwki marynowane w oregano i majeranku Oliwki marynowane z czosnkiem

Moja smaczna kuchnia
Ulubiony hummus paprykowy 178

najwspanialszy z najwspanialszych król wszystkich dipów – o słodko-pikantnym smaku i pięknej koralowej barwie. W różnorodnym świecie humusów mam kilka swoich ulubionych – między innymi z suszonymi pomidorami, masłem orzechowym, nie pogardzę też tym zwykłym klasycznym. Za najlepszą wersję jednak uważam humus paprykowy. I tu muszę zaznaczyć, że nie zawiera on żadnych innowacyjnych składników – ciecierzyca, oliwa, czosnek – podobnie jak inne humusy

Roślinna - blog wegański

Proponowane wyszukiwania