dipy - 3102 przepisów (strona:99/207)

Kotleciki z komosy ryżowej ze szpinakiem i łososiem 150

układać w równych odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 20-25 minut w 200 stopniach C. W połowie pieczenia kotleciki przewrócić na drugą stronę. Podawać z dipem jogurtowym i lekką sałatką. Najlepsze na zimno

Kuchnia Ellie
Pesto z czosnku niedźwiedziego 154

wtedy korzystać z niego cały rok, idealne są do tego małe worki do mrożenia. Pesto ma intensywny smak i warto je łączyć z makaronami, jako pasta do pieczywa lub dip z jogurtem naturalnym do grillowych mięsnych smakołyków

Apetyczna babeczka
Nuggetsy w złocistej panierce 192

Pyszne, chrupiące nuggetsy z polędwiczek z kurczaka.  Panierowane w płatkach kukurydzianych.  Podane z dowolnymi dipami czy sosami, to doskonała przekąska na różne okazje i bez okazji :) około kg polędwiczek z piersi kurczaka (dobra cena KLIK) 1 jajko  200 ml mleka  1 łyżka skrobi kukurydzianej  łyżeczka czosnku w granulkach  sól wg smaku  biały pieprz

Takie tam pichcenie
Indyjski chlebek naan paleo, bez glutenu i ziaren. 257

smaczny, chrupiący na brzegach, a w środku miękki. Jego największą zaletą jest ogrom możliwości i przepisów jakie przed nami otwiera. Zastosujemy go jako dodatek do mięs, sałatek, zup, sosów, dipów lub wykorzystamy jako pizze lub naleśnika. Przyprawiając go np. czosnkiem lub curry, nadamy mu dodatkowego charakteru. Mam na niego tysiące pomysłów, a i tak najczęściej znika zaraz po ściągnięciu

PaleoLife
NUGGETSY Z KURCZAKA W KRAKERSACH 106

foliowego. Za pomocą wałka rozdrabniamy. Każdy pasek kurczaka obaczamy w krakersach, układamy w formie wyłożonej pergaminem, pieczemy 20 min w 180 stopniach. Podajemy z sosem czosnkowym lub innym ulubionym dipem. Sos: do jogurtu dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy- całość mieszamy. Posypujemy szczypiorkiem

słodki bratek
Pasta z awokado 129

To jest dziwne, ale jadłam to pierwszy raz w Londynie. Zaskoczył mnie smak, super. Zawsze myślałam, że nigdy tego nie tknę, a tu niespodzianka – smakowało

Kuchnia Pokoleń
Pieczone kotlety z karkówki 217

macie słabszy piekarnik, można je uprzednio nieco podgotować. Jeżeli Twój piekarnik ma funkcję wentylatora – użyj go, gdy dołożysz ziemniaki. Teraz wystarczy poczekać i gotowe! Ja karkówkę podałem z dipem z rukoli – jak go przygotować, dowiesz się na moim blogu. Przepis w kategorii /dodatki/, możesz również skorzystać z wyszukiwarki. Smacznego

MarcinChef
Sałatka z kaczką, pieczonym burakiem i musem z awokado 137

Burak to wdzięczne i zdrowe warzywo, a po upieczeniu staje się słodki i aromatyczny. Wystarczy odrobina wyobraźni by wyczarować z niego pyszną  zupę ,  dip  czy sałatkę. Idealnie komponuje się z kaczką i delikatnym musem z awokado. Spróbujcie koniecznie! Składniki na 2 porcje: 1 pierś kaczki 1 duży burak 2 szalotki 2 ząbki czosnku szczypta tymianku szczypta rozmarynu

Smakowity Blog Kulinarny
POPCROP - naturalne i zdrowe piramidki :) 83

pełnowartościowsze i smaczniejsze ;) Prosty skład sprawia, że mogą stanowić ciekawe urozmaicenie diety osób dbających o zdrowy styl życia. Mogą być spożywanie samodzielnie lub jako dodatek do kremowych past i dipów. Myślę, że każdy znajdzie swój własny sposób na ich wykorzystanie, choć solo smakują genialnie :) Aktualnie w ofercie dostępne są cztery warianty smakowe, w tym dwa bezglutenowe oraz jedno ekologiczne :) Poniżej

Zdrowie na języku :P
Pieczona papryka. Jak w łatwy sposób pozbyć się skórki? 132

przyspiesza spalanie tłuszczu, odmładza i poprawia nastrój. To warzywo uniewersalne, a lista potraw jakie przygotujesz z jej udziałem jest imponująca. Paprykę możesz wykorzystać  do przygotowanie zup, sosów, past, dipów, do dań z makaronem, ryżem. Króluje w kuchni śródziemnomorskiej - we Włoszech - jako antipastti, w Hiszpani - słynne tapas. Papryka będzie zdrowsza, bo lekkostrawna, gdy pozbawimy ją skórki. Wystarczy upiec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowy majonez na święta i nie tylko 160

chyba smaczniejszego dodatku do sałatek, past, dipów i jajek na twardo niż domowy majonez. Na sklepowych półkach mamy co prawda do wyboru pełną gamę wszelakich majonezów, ale oprócz jajek, oleju i przypraw najczęściej zawierają też..... konserwanty i zupełnie zbędne naszemu organizmowi dodatki w postaci np. substancji zagęszczających czy barwników. Po co więc je kupować, skoro przygotowanie domowego majonezu jest banalnie

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ryba i ziemniaki pieczone z masłem i koperkiem 133

minut przed końcem pieczenia, a po wyjęciu ryby, rozetnij górę woreczka z warzywami. Piecz je jeszcze kilka minut do uzyskania zadowalającego efektu. Najlepiej podawać z jakimś sosem śmietanowym lub dipem czosnkowo-koperkowym. Ja nie robiłam, bo miałam sos śmietanowo-brokułowy po kurczaku z dnia poprzedniego. I tu muszę pochwalić męża - świetnie zagęścił sos śmietanowy zmiksowanymi brokułami zamiast mąką. Bardzo smacznie

Anioszek w kuchni
Bataty pieczone 158

Wietnam, Indie, Japonia. Bataty w zależności od odmiany mogą mieć biały, różowy lub fioletowy miąższ. Bataty wykorzystuje się w kuchni jako dodatek do mięs, ryb, są jedzone z różnymi dipami na bazie jogurtu, a nawet przygotowuje się z nich ciasta i desery.  Bataty bardzo lubię jeść upieczone z rozmarynem i tymiankiem bez żadnych smakowych dodatków, ewentualnie z odrobiną naturalnego

Kuchcik gotuje
Ricotta z rzodkiewką i dymką 114

połączeniu z serkiem kozim, to był prawdziwy rarytas, a gotowaliśmy w samym sercu miasta, tuż przy rynku. Dzisiejszy przepis można wykorzystać jako dodatek do kanapek, ale i jako dip do warzyw. Można posmarować ricottą z warzywami naleśniki, tortille i zawinąć, a następnie pokroić i podać jako przystawkę. Ricotta z rzodkiewką i dymką Składniki: 250 g sera ricotta 1/2 pęczka rzodkiewki

Moja smaczna kuchnia
Falafel 216

papierowym w celu pozbycia się nadmiaru tłuszczu. Falafele podawać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu , z ulubionymi dodatkami: z sałatką, hummusem, harissą, same, w picie lub w tortilli. U mnie z dipem jogurtowym z kolendrą . SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 15 falafeli. Falafele należy smażyć bezpośrednio po uformowaniu w kotlety . Dodatek sody oczyszczonej sprawia, że falafele są chrupiące

Gospodyni Miejska