dipy - 3102 przepisów (strona:70/207)

PASZTET Z PIECZONYCH WARZYW Z PŁATKAMI OWSIANYMI 110

pasztet z pieczonych warzyw dealnie sprawdza się zarówno jako dip, jak i pasta do rozsmarowania na kromce chleba. Składniki: 500g marchewki 1 duża cebula 1/2 główki czosnku (obrane ząbki) 3-4 łyżki oliwy (np z chilli) 1 średni batat 2 dl (200ml) płatków owsianych pieprz sól sok z cytryny batata zawiń w folię aluminiową i [...] Artykuł PASZTET Z PIECZONYCH WARZYW

SandraFrej.com
Z ŁĄKI NA TALERZ: Akacjowe myszki 222

sugar and baking powder. 2. Add milk, egg and oil - mix / blend until single dough and leave for 5 minutes. 3. Heat the oil in a frying pan. 4. Dip the acacia flowers in a dough, holding the petiole, and fry on both sides until gold. 5. Sprinkle ready acacia mice pancakes with powdered sugar and serve. Enjoy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kurczak z piekarnika : skrzydełka w miodzie, przepis 234

sałaty, rzodkiewek i fety. skrzydełka w miodzie z puree ziemniaczanym, sałatą rzymską i pomidorami koktajlowymi. skrzydełka w miodzie z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki . skrzydełka w miodzie z ulubionym dipem majonezowym, czosnkowym lub pomidorowym. skrzydełka z kurczaka z ryżem jaśminowym, sałatą, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Ciastka francuskie z marmoladą 212

ochotę! Z gotowego ciasta francuskiego powstają na szybko nie tylko słodkości tego typu, także wytrawne ciastka z twarogiem, serem feta, oliwkami, wędliną czy tartym żółtym serem. Połączone z różnymi dipami, słodkimi, ostrymi, delikatnymi. Przekąska w ciągu dnia, która szybko znika, znam, wiem, polecam. Idealne i szybkie ciastka słodkie posypane dodatkowo brązowym cukrem – rozpusta, ciastka pyszne, ja zadowolona, jest coś

Zasmakuj Kuchni
Roladki z kurczaka ze szparagami 325

chrzciny, komunia święta a nawet przyjęcie weselne. Potrawa smakuje zarówno na ciepło serwowane na obiad, jak i na zimno, podane jako przekąska na imprezę – wtedy najlepiej z dipem. Jako że użyłam szparagów zielonych, które są delikatniejsze w smaku i budowie, a jednocześnie bardziej wyraziste w kolorze, w połączeniu z jasnym mięsem z piersi kurczaka, udało mi się uzyskać ciekawy

Mama z miasta
Przepiórcze jajka po indyjsku w mięsnej skorupce 138

średnio rozgrzanym oleju , aż nabiorą złotego koloru . Po wyjęciu , układamy na papierowym ręczniku ,żeby odprowadzić nadmiar tłuszczu . Podajemy na gorąco lub na zimno , obie wersje smaczne Doskonałe z sosami , dipami , różnego rodzaju , do piwka , czy winka a także jako danie obiadowe Smacznego ! Artykuł Przepiórcze jajka po indyjsku w mięsnej skorupce pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Wegeteriańskie kotlety z fasolki mung 179

masa dobrze sie formowała wilgotnymi dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obydwu stron do zrumienienia podałam z surówką z rzodkiewek (przepis  tutaj ) i dipem jogurtowym z czosnkiem niedźwiedzim (przepis znajdziesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aromatyczne, grillowane szaszłyki z boczkiem, kurczakiem i warzywami 169

wody i dodajemy do jogurtu. Dodajemy również przeciśnięte ząbki czosnku, Musztardę Kielecką delikatesową stołową, miód i posiekaną miętę lub pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.   Szaszłyki podajemy dipem i/lub Ketchupem Kieleckim łagodnym extra. *Wpis zawiera lokowanie produktu. Nie da się ukryć, że sezon grillowy w tym roku mogliśmy rozpocząć niezwykle wcześnie. Wysokie temperatury już w zasadzie od pierwszych

Pogotujmy.pl
Sałatka a'la Cezar ze szparagami i suszonymi pomidorami 120

musztarda dijon i ocet z białego wina dla podkręcenia smaku.   Moją propozycję kremowego sosu a'la Cezar możecie użyć również jako dodatek do dań z grilla lub  dip do warzywnych przekąsek . Zachęcam do zapoznania się z przepisem i życzę smacznego.   Jeśli szukacie ciekawych inspiracji na wiosenno-letnie sałatki, to zapraszam Was ->  TUTAJ  <- Czas

kulinarnyJa
Przekąska filmowa od Makłowicza i najlepsze filmy o gotowaniu 156

proszku - drożdże odżywcze, które oferują wysokie wartości odżywcze za małą cenę. Składniki: na krakersy: - szklanka płatków owsianych - 2/3 szklanki mąki - 1/3 kostki margaryny - łyżeczka soli - 2 łyżki wody na dip: - 3 ziemniaki - marchewka - łyżeczka czosnku granulowanego - 1/3 szklanki drożdży odżywczych - sól do smaku - 4 łyżki oleju Wykonanie: Pierwsze 4 składniki na krakersy miksujemy razem, na koniec dodajemy wodę i chwilę

Kryzysowa Książka Kucharska
Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami 150

Wariacja na temat klasycznego hummusu z ciecierzycy z dodatkiem super aromatycznych suszonych pomidorów oraz orzechów. Świetnie sprawdza się na kanapkach a także jak dip do surowych warzyw pokrojonych w słupki czy chipsów tortilla. Składniki: 350 g ciecierzycy z puszki, odsączonej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka płatków chilli 2 łyżeczki pasty sezamowej tahini 5-6 kawałków suszonych pomidorów około

Pyry na Gaz
Bakłażany zapiekane z pomidorami i ciecierzycą 164

łyżeczka harissy 1 łyżeczka kminu 2 ząbki czosnku parę listków świeżej mięty i bazylii, lub suszone   125 g mozzarelli sól i świeżo zmielony czarny pieprz do podania: dip z jogurtu: jogurt grecki 1 łyżeczka kminu sól oliwa przygotowanie Rozgrzać piekarnik do 200 st.C. Przeciąć każdy  bakłażan wzdłuż na pół, a następnie miąższ ponacinać w kratkę

Stare Gary
Pasta serowa z pieczonymi warzywami. Idealna na śniadanie lub grilla 220

serek twarogowy i mieszamy. Dodajemy ząbek świeżego, zmiażdżonego czosnku, doprawiamy solą, pieprzem i świeżymi ziołami.  Taka pasta świetnie smakuje ze świeżym pieczywem jako przysmak śniadaniowy lub - zmiksowana - jako dip do potraw z grilla

Korniszonki
Tosty z awokado 202

spełnić bo jak wiadomo często pyszne śniadanie równa się niezdrowe śniadanie. Nie tym razem Tosty podawać możemy w różnej formie. Często tylko z dżemem, masłem, czy jako dodatek do dipów, jajecznicy a także innych dań. Tym razem tosty złożyły się w tostowaną prawie że kanapkę. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce

mecooks
Zapiekanka ze szparagami i sosem beszamelowym na cieście francuskim 153

końcu gotowanie ma sprawiać nam przyjemność dlatego warto czasem skorzystać z udogodnień jakie serwuje nam otoczenie. Zapiekankę ze szparagami możecie serwować zaraz po upieczeniu z dodatkiem świeżych ziół lub dipów.  Jako dodatek do zapiekanki możecie przygotować lekką sałatkę na bazie mieszanych sałat z odrobiną oliwy i soku z cytryny. Czas przygotowania: 30 min. Składniki na blaszkę o wymiarach

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania