grilla, kurczaka, wędlin i kotletów, zarówno mięsnych, jak i warzywnych. Suszone pomidory są bardzo aromatyczne i sos z ich dodatkiem świetnie poprawia smak potraw. Sos sprawdza się jako dip do pieczonych lub surowych warzyw i grillowanego mięsa. Nie sprawdzałam tylko połączenia sosu z rybami, gdyż byłby chyba zbyt intensywny i zdominowałby smak ryby. Przygotowując sos z suszonymi pomidorami, najlepiej pomidory
Gotuj w domucieście, następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych i smażyć w głębokim oleju, na średnim ogniu na złoty kolor. Nuggetsy podawać z dowolnym sosem np. czosnkowym , tysiąca wysp, chili bądź różowym dipem majonezowym . Smacznego
Moja kraina smakówpłatkach kukurydzianych i układać na blasze. Posmarować niewielką ilością oleju. Piec około 15-20 minut. Nuggetsy podawać z dowolnym sosem np. czosnkowym , tysiąca wysp, chilli bądź różowym dipem majonezowym . Smacznego
Moja kraina smakówplanie przygotowanie grzybowego kaszotto z gryki, oraz wytrawnych ciastek owsianych z parmezanem i ziołami ale to już z rozdziału pt. "prosto z pieca". Dalej mamy przepisy na pasty i dipy i tu zaciekawiła mnie bardzo pasta a'la ruskie. Ostatnie 2 rozdziały to "zupy i chłodniki" oraz "odżywcze koktajle" Jak sami widzicie jest w czym wybierać, przepisy ciekawe, oryginalne
Cynamonowe szczęściecałą noc w jogurcie naturalnym i jajku z przyprawami. Soczyste kawałki obtoczone w siemieniu lnianym i płatkach owsianych pieczone, czyli zdrowsza wersja nuggetsów z kurczaka. Podaję je do bagietki, dipów wszelakich jako przystawkę lub przekąskę w ciągu dnia lub do potraw z ziemniaków, np. puree lub frytek i surówki tworząc kompletny obiad. Dodaję wtedy surówkę lub świeżą sałatę z winegretem
Zasmakuj Kuchnipierogi. Gotowe pierogi układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami podawaj z dipem pomidorowym lub sosem czosnkowym Smacznego Artykuł Pieczone pierożki z bobem i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni
365 dni dookoła kuchnispłaszcz dociskając palcami. Smaż kilka minut na średnim ogniu. Następnie przewróć i dalej smaż kilka minut. Odsącz na papierowym ręczniku. Sałatę posiekaj. Wlej jogurt, dopraw solą gommasio i pieprzem. Dip sezamowy wykonaj dodając do jogurtu łyżkę tahiny i sok z połówki cytryny. Dopraw odrobiną soli
AZgotuj!zdjąć z palnika. Ogórki kiszone pokroić w grubą kostkę. Na naleśniku układać po plastrze żółtego sera, łyżce botwinki i kilka kostek ogórka. Zwijać w rulon. Podawać z dowolnym dipem lub ketchupem, np. z cukinii . * lubczyk uchodzi za naturalny afrodyzjak, wpływa pozytywnie na układ moczowy i nerki, obniża poziomu złego cholesterolu, chroni przed chorobami serca, przyspiesza przemianę materii, reguluje procesy trawienne
Weekendy w domu i ogrodziewymieszać masę. Uformować jednakowej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu. Po usmażeniu kotlety odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i dipem jogurtowym z miętą
AZgotuj!Pieczone szparagi zobaczyłam u Magdy i Emmy na Blogu . Wyglądały bardzo apetycznie. Z super dipem. wiązka zielonych szparagów* bułka tarta ( u mnie Bezgluten) parmezan tarty ok. łyżka jajko zioła prowansalskie do smaku Przepis jest łatwy. Po prostu obtaczamy szparagi w roztrzepanym jajku i panierujemy w mieszance bułki tartej, ziół prowansalskich i parmezanu . Pieczemy w 190 stopniach
AZgotuj!niedużym ogniu,gdy się zetnie i lekko przyrumieni przekładamy na drugą stronę i dopiekamy. Na połówce omleta rozkładamy połowę usmażonych ziemniaków ,przykrywamy drugą częścią. . Świetnie smakuje z ulubionymi dipami lub mizerią
Andzia PichciPieczone w piekarniku kotleciki z mięsa mielonego warzyw i ryżu. Do ich przygotowania wykorzystamy nadmiar ugotowanego ryżu oraz kawałki warzyw które zalegają nam w lodówce. Można podawać z ulubionymi dipami i surówkami. 300 gram mięsa mielonego 50 gram ryżu 100 gram papryki w strąku 100 gram pieczarek 100 gram cebuli 1/4 szklanki wody lub bulionu Ulubione przyprawy tutaj sól, pieprz
Andzia Pichcinaleśnikowym i szybkim ruchem wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z każdej strony na rumiano. Usmażone corn dogi odkładamy na papierowy ręcznik aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dipami
Andzia Pichcimamy kaszę pozostałą z obiadu. Wszystkie składniki wystarczy rozdrobnić w malakserze lub w prostszej wersji, wymieszać widelcem w misce (wówczas ziarenka kaszy będą bardziej wyczuwalne). Najlepiej smakują z dipem czosnkowym, mizerią lub sosem pieczarkowym . Można podać do mięs i ryb z grilla lub gulaszy. SKŁADNIKI / 8 sztuk 150 -200 g (1-1i1/2 szklanki) ugotowanej kaszy gryczanej
cool and mintyCoś do pochrupania. Fajna przekąska do posiedzenia podczas grillowania lub przed telewizorem. Bardzo proste w przygotowaniu, nie mogą się nie udać Doskonale smakują z różnymi dipami,sosami itp. Zapraszam do przepisu. Składniki 500 g mąki pszennej 200 g margaryny 1 jajko 1 białko 1/2 szklanki kwaśnej śmietany sól według uznania, dałam 1/2 łyżeczki Mąkę posiekać … Czytaj dalej Paluszki
gotuj ze mną