dipy - 3102 przepisów (strona:57/207)

Placki z cukinii z serem feta 56

uważasz za słuszne. Zmieszaj wszystkie składniki razem i polewaj placki :) Gęstość sosu - w zależności czy ma służyć jako sos sałatkowy, do pizzy lub jako np. dip - reguluj proporcjami jogurtu i majonezu. SMAŻYĆ  - jak to łatwo powiedzieć W smażeniu najważniejszy jest tłuszcz. Podczas ogrzewania tłuszcz szybko się utlenia i "dymi" - z resztą... wszyscy wiedzą jak śmierdzi

Gary Bez dna
Polędwiczki z kurczaka w cieście francuskim 320

Wierzch nacinamy i jajkiem smarujemy, a następnie wzorek za pomocą łyżeczek czarujemy. W piekarniku pieczemy i już po chwili jemy.  Znakomita przekąska do zjadania, na imprezę z ulubionym dipem do podania, można do barszczu czerwonego zaproponować lub jako samodzielne danie serwować.  Składniki: ok. 14 szt. polędwiczek z kurczaka, 2 opakowania gotowego ciasta francuskiego (ok. 2 x 300g

Moniki Smakołyki
Smażone kulki ziemniaczane 1192

lubię. Te ziemniaczane kulki, też okazały się świetną zakąską.  Najlepsze jeszcze gorące, zaraz po usmażeniu, ale i zimne są smaczne. Takie mini krokiety ziemniaczane możemy podać z ulubionym dipem ( u mnie był to jogurt z harissą ) i zieloną sałatą. Krokiety mogą być też ciekawym dodatkiem do mięsa. Polecam! Smażone kulki ziemniaczane - przepis składniki krokiety: ok 200 g ugotowanych

Stare Gary
Paluchy grissini. 103

delikatnie się różni, dodałam cukier do drożdży, użyłam mniej mąki i odrobinę więcej oleju. Będę robić częściej, bo bardzo nam smakowały. Takie paluchy, to bardzo fajny dodatek do sałatek, dipów, lub różnego rodzaju przekąsek. Ja zrobiłam z sezamem i makiem, ale można posypać solą, ziołami, lub czym tylko chcecie. Składniki: 300 g. ciepłej wody 1/2 łyżeczki cukru 10 g. drożdży

Agusiowe smakołyki
Sos serowy 122

serowy . To najlepszy sos serowy do nachos. Poniżej podaję również przepis na sos serowy do makaronu. Zapraszam do szykowania! - tylko kilka składników - sos serowy gotowy w 10 minut - idealny dip do nachos, warzyw, czy paluchów

AniaGotuje.pl
Szaszłyki z kurczaka, papryki i cukinii 68

bagietką/grzanką i sosem pomidorowym bądź czosnkowym. To także świetny pomysł na przystawkę przed obiadem lub przekąskę podaną na ciepło na imprezowy stół. Wszelakie sosy zimne, dipy ziołowe, jogurtowe czy pomidorowe mile widziane – podkreślają smak całej potrawy. Szaszłyki polecają się na zdrowy obiad w tygodniu:) Szaszłyki z kurczaka, papryki i cukinii SKŁADNIKI: 2 pojedyncze piersi z kurczaka

Zasmakuj Kuchni
Imprezowe zawijańce tostowe 69

temperatury 180°C przez ok. 10 minut. Gotowe! Uwagi dodatkowe: Nasze zawijańce możemy serwować zarówno na ciepło jak i na zimno. Jako dodatek świetnie sprawdzą się też Wasze ulubione dipy. Drukuj przepis Artykuł Imprezowe zawijańce tostowe pochodzi z serwisu Mostek w kuchni

Mostek w kuchni
64 przekąski na Sylwestra – na słono i słodko 84

również w wersji wegańskiej) 3. Zapiekane pieczarki faszerowane kaszą jaglaną z koperkiem i natką pietruszki 4. Domowe masło czosnkowe z ziołami 5. Chrupki z ciecierzycy – pieczona ciecierzyca 6. Ser – dip serowy z ziemniaka, całkowicie wegański! 7. Przekąska z białej rzodkwi z farszem groszkowo-miętowym 8. Chipsy z liści jarmużu FIT Sałatki: 1. Lekka sałatka jarzynowa z batatem i domowym majonezem

Be Fit Be Strong
,,Nuggetsy z sezamem’’ 94

sezamie a następnie układamy na blasze do pieczenia. Każdy kawałek delikatnie skrapiamy olejem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy z 18 minut. Gotowe nugetssy wbijamy w owoc. Podajemy z dipem czosnkowym

Podróż w kulinaria
Chipy z tortilli 78

idealna przekąska na imprezę, niezwykle prosta i smaczna. Można dodać swoje ulubione przyprawy, na które mamy ochotę albo upiec chipsy tylko z odrobiną soli i podać je z domowym dipem serowym , guacamole lub salsą fresca . Polecam! Składniki: 2 placki tortilli (o średnicy 25 cm) 2 – 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka

Oryginalny smak
Imprezowe krokiety z chleba tostowego 681

zbyt dużo, bo to utrudni zwijanie chleba tostowego. Takie krokiety z chleba tostowego, to idealna przekąska na każdą imprezę . Można je podać w towarzystwie różnych domowych sosów i dipów. Krokiety najlepiej smakują na ciepło, ale można je również jeść na zimno, wszystko zależy od dodatków. Spróbujcie. Składniki: (ilość można dostosować do potrzeb) 6 kromek chleba tostowego około 3 łyżki mozzarelli

Słodkie okruszki
Zdrowe przekąski, które nie wyrzucą cię z ketozy 110

kilka pomidorów i papryki. Dodaj kilka chipsów serowych, a otrzymasz idealną przekąskę keto. Możesz także delektować się guacamole z grillowanym kurczakiem, sałatką lub burgerami. Użyj go jako dipu do chrupiącego boczku i innych przekąsek. Guacamole jest łatwy do przygotowania. Gorzka czekolada Ciemne czekoladki pomagają zmniejszyć ryzyko chorób związanych z sercem, a także poprawiają przepływ krwi w ciele

jakszef.pl
Krakersy na zakwasie 87

który będzie mniej czasochłonny. I w ten sposób trafiłam na przepis ze strony  King Arthur Flour .  Te krakersy są naprawdę pyszne. Cienkie, chrupiące, znakomicie sprawdzą się z dipami czy pastami. My podgryzaliśmy je z pastą z   wędzonej makreli  . Świetne połączenie! Bardzo polecam! Porcja nie jest niestety duża, warto zrobić z podwójnej ilości ciasta ;) Krakersy

Stare Gary
Ziemniaki pieczone w maśle 83

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Świetny dodatek do dań głównych, jednak jako samodzielne danie z dipem czosnkowym, również prosi się o dokładkę Składniki: 500 g ziemniaków 100 g masła Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy

R'n'G Kitchen
Nawlekane szaszłyki z kurczaka. Super przekąska na imprezę. PRZEPIS 157

wziąć do ręki i od razy zajadać. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 30 min. Rada: szaszłyki fajnie smakują po upieczeniu skropione sokiem z cytryny. Pasują do nich wszelkie dipy jogurtowe. Artykuł Nawlekane szaszłyki z kurczaka. Super przekąska na imprezę. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska