świątecznym stole. Jest przygotowywana z suszonych grzybów, śliwkami suszonymi i podawana z makaronem. Tym razem jednak na stole pojawi się z dodatkiem kaszy jaglanej. salaterki ambition (miseczki do dipów) Składniki: 1 garść suszonych grzybów 10 śliwek suszonych 500 ml bulionu warzywnego sól pieprz majeranek kasza jaglana śmietanka słodka (opcjonalnie) Grzyby namoczyć przez noc w wodzie. Po tym czasie gotować grzyby
Kuchnia w oparachjednocześnie będzie fit? Fasolka w sosie pomidorowym Zrób fasolkę w sosie pomidorowym ze szpinakiem. Biała fasola jest pełnym wartości odżywczych warzywem z gatunku strączkowych. Sprawdzi się w zupach, sałatkach, dipach, gotowana, duszona. Łączyć można ją śmiało z serem, mięsem, jajkami oraz innymi warzywami. Biała fasola w puszce jest wygodniejsza do użycia niż fasola świeża. Świeżą fasolę przed ugotowaniem należy najpierw
mecookskwaśny). Cytryna przełamie słodycz buraka. Miksuję na gładką, gęstą masę, dodając w razie potrzeby wodę, także stopniowo, aby zbytnio nie rozrzedzić masy. Doprawiam solą i pieprzem. Podaję jako dip do pokrojonych w słupki warzyw lub stosuję na kanapki. * Jak zrobić pastę tahini w domu? Tutaj znajdziesz przepis: PASTA TAHINI . Jeśli nie wiesz, co zrobić z pozostałą pastą tahini, polecam
W kuchni Karmel-itkichwile słabości, kiedy lubi pochrupać sobie nachosy lub chipsy 😉😋 Takie domowe nachosy są pyszną przekąską szczególnie kiedy podamy je z domowym ketchupem, sosem czosnkowym czy innym dipem.... Super pasuje tutaj także hummus 😍 Także jeśli szykuje Wam się w najbliższym czasie spotkanie ze znajomymi - polecam do pochrupania! Składniki: 2-3 płaty tortilli słodka papryka ostra papryka czosnek granulowany (jeśli
Walijskie Pichceniezrobienia pasta z dojrzałego awokado, soku z cytryny lub limonki oraz soli. Dodatkowo mój przepis składa się jeszcze z kilku idealnie pasujących składników. Rewelacja! - świetna pasta na przyjęcia - super dip do nakładania na chipsy Doritos - rewelacyjny pomysł na zdrowe danie z awokado
AniaGotuje.plpomidorowy po indyjsku - prosty przepis, który łączy w sobie magiczną woń korzennych przypraw i dojrzewających w słońcu pomidorów. Pyszny, aromatyczny, po prostu idealny na ciepło i na zimno, jako dip do przystawek. Najlepszy sos pomidorowy do kurczaka, wołowiny i duszonych lub grillowanych warzyw i serów, ale równie dobrze smakuje z ryżem, makaronem lub pieczywem, choćby takim jak indyjskie chlebki
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapyszny, ma ciekawy wygląd i jest bardzo podzielny. Wystarczy oderwać kawałek i już można się nim zajadać. Sprawdza się idealnie jako dodatek do sałatek, zup, hummusu, wszelkich past i dipów, ale sam w sobie również może być ciekawą przekąską. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, jeszcze ciepły, polecam więc wypiekać tuż przed imprezą. Ciasto: 600 g mąki pszennej tortowej
Zawsze głodna!ostygnięcia. Całość miksuję, przelewam do czystej butelki i przechowuję w ciemnym chłodnym miejscu. Bez problemu wytrzymuje około pół roku. Olej z chili jest też świetnym dodatkiem do sałatek i dipów. Pasta czosnkowa Olej (zwykły, nie ten z chili) podgrzewam na średnim ogniu, dodaję drobno posiekany czosnek, zmniejszam płomień i dość często mieszając smażę, aż czosnek mocno się zrumieni. Dodaję
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawarzywo), a w tej postaci smakuje bardzo dobrze. Na śniadanie, na kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania
Wymiar Zdrowiaformie zupy kremu z dodatkiem mleka kokosowego. Dziś jednak chciałbym zachęcić Was do wypróbowania mojego przepisu na hummus z dyni. Pasta jest idealna jako dodatek do pieczywa lub dip do warzywnych słupków. Jest aromatyczna i bardzo smaczna. Ciekawym i uzupełniającym elementem hummusu z dyni jest odświeżająca mięta pieprzowa. Pastę z dyni możecie zapakować do lunch boxu i zabrać
kulinarnyJawarzywo), a w tej postaci smakuje bardzo dobrze. Na śniadanie, na kolację, do wrapów… no generalnie jako pyszne smarowidło. A także jako dip np. do warzyw, nachos, itp. Składniki: główka brokuła (500 g) kostka sera feta light (270 g) łyżeczka nasion słonecznika łyżka jogurtu naturalnego mała cebula Sposób wykonania
Wymiar Zdrowiapaście, skropić delikatnie łyżeczką oleju o smaku ostrego chilli i posypać ziarnami sezamu i płatkami chilli. Pasta z pieczonego bakłażana doskonale nadaje się do kanapek, a także jako gęsty dip do warzyw korzeniowych pokrojonych w słupki. 100g pasty to ok. 140 kcal , węglowodany: 16g, białko: 2g, tłuszcz: 11g Informacje dla diabetyków: w 100 g pasty znajduje się
Dietologgroszku: Hummus z zielonego groszku to pyszna pasta o pięknym zielonym kolorze. Przygotujemy ją bardzo szybki i w prosty sposób. Hummus to nic innego jak potrawa, a raczej sos dip lub pasta do smarowania, która przyrządzana jest z gotowanych i przetartych nasion ciecierzycy lub innych roślin strączkowych. Dzisiaj możemy spotkać go w wielu wariantach. Jako zimna przekąska, która spożywana jest
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne