dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:91/571)

Orzeźwiająca Woda Owocowa z nutką Mięty 103

gorąco! Moja propozycja na czerwcowe upały! Nie musimy kupować smakowej wody mineralnej i zastanawiać się potem, w jaki sposób producent uzyskał dany smak. Woda, którą wam teraz prezentuję jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu. Nutę owocową przełamuję nuta mięty....dla mnie idealna! Składniki: 1 litr wody mineralnej niegazowanej kilka świeżych truskawek 1 cytryna kilka listków świeżej mięty ewentualnie

Blondynka Gotuje
Błyskawiczny kurczak curry z ryżem i ananasem 201

Pyszne i zarazem zdrowe danie na bazie kurczaka z dodatkiem ananasa i lekko wyczuwalnego smaku curry. Gdy nie mamy czasu , a żołądek domaga się czegoś gorącego , to polecam tą potrawę :) Inspiracja

Słodkości i nie tylko
szybkowar-żeberka cielęce z fasolą jasiek... 117

szybkowara i dodać opakowanie przyprawy do fasoli żeberka podzielić na porcje i na gorącym oleju zrumienić na patelni, odłożyć na talerz, następnie podsmażyć pokrojoną w kostkę łopatkę posypaną mąką, dodać pokrojoną cebulę i czosnek i podsmażać co jakiś czas mieszając do zrumienienia mięsa łopatkę z patelni dać do szybkowara z fasolą, dodać przyprawy, wlaś pmidory, wodę, włożyć żeberka do fasoli

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak na wschodnią nutę 451

oliwy, wrzucamy 200 g suchego ryżu, mieszamy aż ryż obklei się tłuszczem i cebulką, wlewamy 400 ml gorącego bulionu, gotujemy 10 minut, przykrywamy i zostawiamy, aż ryż spęcznieje. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki lub kolendrę. Kurczak na wschodnią nutę jest jedynym daniem pachnących Azją, również wołowinę można przygotować w takim klimacie. The post Kurczak na wschodnią nutę appeared first

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wigilijne pierogi z kapustą i grzybami ( jarskie) 224

cebulki i suszonej natki pietruszki. Danie ucieszy z pewnością wegetarian ale i fanów tradycyjnej polskiej kuchni.    Dla czytelników w sklepie W  SKLEPIE  DAJAR   10% zniżki na zakupy na na hasło  ZDROWE – GOTOWANIE Składnki:  Ciasto pierogowe:  400 g mąki typ 650  250 ml gorącej wody  1 łyżeczka soli

vaniliowoczekoladowa
Grillowany filet z jarmużem 211

bulionem i dusić do miękkości. Przyprawić. Plastry piersi z kurczaka grillować z dwóch stron i podać z gorącą jarzynką. Smacznego :) Rada: W okresie zimowym, kiedy pomidory nie są takie smaczne, można użyć pomidorów z puszki. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad Tagged: filet z kurczaka , jarmuż , marynata , pomidory

https:KKuchniaMniam
Brokułowa zupa krem 205

jadam. Wyjątkiem są zupy kremy. Te z kolei uwielbiam i z racji tego, że są niezwykle sycące (szczególnie kiedy podaję je z grzankami lub groszkiem ptysiowym), często są jedynym daniem obiadowym. Jestem nimi najedzona przez dłuższy czas. Tym razem na moim stole pojawiła się zupa krem z brokułów i Was również zachęcam do jej ugotowania. Zupa krem z brokułów(...)praskę. Gotować do miękkości. Zupę zmiksować na krem, przyprawić gałką i pieprzem, dokładnie wymieszać. Podawać na gorąco ze startym parmezanem i grzankami. Smacznego! Wyliczenia: brokuły 2,50 zł czosnek 0,3 zł parmezan 1,5 zł przyprawy 0,2 zł Koszt całego dania: 4,50 zł Porcja

Obiad za dychę
Jucha z leśną wkładką 203

Jucha to niezwykla skromna zupa z kuchni z południa polski ugotowana z maslanki i mąki. Po dodaniu mrożonych warzyw z patelni z grzybami leśnymi zupa zamienia się w niezwykłe danie. Jucha z leśną wkładką  2 litry maślanki 5 dag mąki 1 opakowanie Warzywa na patelnię z grzybami leśnymi Hortex 3 łyżki oleju rzepakowego sól i pieprz do smaku(...)czasu 12 minut. Pod koniec smażenia oprósz warzywa solą i pieprzem świeżo zmielonym. Podawaj gorącą zupę z chrupiącymi i aromatycznymi warzywami z patelni przybraną listkami pietruszki. Powiem Wam szczerze, że nie spodziewałam się, że zupa jest taka dobra. Zupa ta to świetne postne danie

Gotuj Sam!
Niezapomniany wrocławski "Weekend ze smakiem" 158

wyjechaliśmy na warsztaty do  studia kulinarnego Piotra Kucharskiego . Nasze dania przygotowywaliśmy  podzieleni na 3 grupy. Dowiedzieliśmy się między innymi na czym polega metoda sous vide, czyli metoda próżniowego długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w  gorącej wodzie. Halibut przygotowany tą metodą był rewelacyjny.     Po królewskiej uczcie wieńczącej(...)pojawiły się 4 urocze blogerki: Aga z Talerza Pokus, Małgosia z Delimamma, Sylwia z Okolic palnika i Ada ze Słodkich przyjemności. Dziewczyny gotowały na  żywo dania z truskawkami dla publiczności zebranej na Rynku. Po atrakcjach, które nas spotkały na rynku udaliśmy się do siedziby  Cookleta , która mieści się

Kulinarne przygody Gatity
Fishburgery z dorsza z sosem cytrynowo-kaparowym 200

liście laurowe, odrobinę przyprawy do ryb i całość podgrzewam. Gdy tylko mleko zrobi się tak gorące, że nie można do niego włożyć palca, wkładam filety. Nie tracą smaku. Jeśli chcecie je tylko rozmrozić i zapanierować do smażenia, wykorzystajcie ten sposób i dajcie się rybie rozmrozić w mleku do końca (po podgrzaniu mleka wyłączcie gaz) . Do fishburgerów rybę w mleku gotujemy

Karo in the Kitchen
Czarny ryż z kurkami, boczniakami i przegrzebkami z pora 135

Przyrządzimy dania z jednej strony zaskakujące swoją prostotą, a z drugiej pełne intrygujących połączeń. Na pierwszy ogień pójdzie amuse bouche w formie  sakiewek z buraczanym makaronem, chrupiącymi warzywami i morelowym chutneyem . Później przygotujemy  faszerowane kaszą gryczaną i kurkami pomidory . Ich podanie na grillowanej chałce z pewnością zaskoczy każdego. Kulminacyjnym punktem będzie pełne smaku umami danie(...)sposób na łakocie bez wyrzutów sumienia. W sumie przygotujemy 2 przystawki, 2 dania główne i deser.  Patronat nad wydarzeniem obejmie magazyn  Slowly Veggie!  Partnerem wydarzenia jest  AMANI.PL  (ekologiczna warzywa, lokalne produkty, tradycyjne przetwory). Więcej informacji o wydarzeniu znajdziecie  TUTAJ . Gorąco zachęcam do udziału! Będzie pysznie, merytorycznie i wesoło

Food Square
Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 160

Sajgonki , krokiety wiosenne, naleśniki wiosenne (chiń.: 春卷; pinyin: chūn juǎn; wiet.: nem) – popularne danie kuchni chińskiej oraz kuchni krajów Azji Południowo-Wschodniej. Mają postać naleśniczków z nadzieniem mięsno-warzywnym lub krewetkowym, zazwyczaj jedzone jako zakąska z różnego rodzaju sosami i dipami. Występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań. Mogą być spożywane na zimno, smażone(...)sajgonki na złoty kolor. Podczas smażenia obracamy je, aby się nie posklejały. Gotowe osuszamy na ręcznikach papierowych. Podajemy gorące z sosem słodko kwaśnym. Kilka rad ułatwiających przygotowanie sajgonek: - arkusze papieru ryżowego muszą być całe (jeżeli trafimy na pęknięty lub dziurawy lepiej dać podwójnie) - moczymy je krótko (moczone zbyt długo będą się rwały) - najlepiej układać je na drewnianej desce - sajgonki

mojewypiekiinietylko
Koktajl z kiwi i jabłka + film 182

Prosty i smaczny koktajl z owocami kiwi i jabłkiem na bazie jogurtu z dodatkiem mięty i miodu, to smaczny napój, który świetnie orzeźwia i gasi pragnienie

Smakowite Dania
Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli 191

Delikatny mus z wędzonego na gorąco łososia z bitą śmietaną i sosem z rukoli. Smaczna przystawka na eleganckie przyjęcie, imprezę lub Święta.Składniki (na 5

Oryginalny smak
Kurczak na sposób chiński z warzywami na ostro 175

WAŻNE: Cały czas mieszając! Gdy warzywa zaczynają przywierać podlewamy je odrobiną gorącej wody Gdy zaobserwujemy, że mięso jest już usmażone, a warzywa stają się dosyć miękkie (co powinno nastąpić ok. 7 - 8 minutach) dodajemy sos sojowy i roztwór z mąki ziemniaczanej, za pomocą której to regulujemy gęstość dania. Ja jako propozycje podania wybrałam ryż, jednak może to być

smacznieinatemat

Proponowane wyszukiwania