dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:99/571)

Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki 185

Solimy i pieprzymy. Dusimy jeszcze do uzyskania gęstej konsystencji. Dodajemy pozostałe przyprawy, papryczkę i czosnek. Blendujemy. Gorący przekładamy do słoików i pasteryzujemy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/pindzur-pasta-pomidorow-baklazana-papryki/ BosowKuchni Artykuł Pindżur – pasta z pomidorów, bakłażana i papryki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Pierogi z jagodami 142

Składniki: ok. 1/2 kg mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju gorąca woda 1/2 kg jagód 10 dkg cukru Przygotowanie: Z podanych

czarrna od kuchni
Carpaccio truskawkowe 135

same, bez żadnych dodatków, jednak mogę Was zapewnić, że to carpaccio jest fantastyczne i niezwykle smaczne Gorąco polecam je wypróbować i jetem pewna, że zakochacie się w nim podobnie jak ja. Może wydawać się to dziwne, ale przepis na to danie znalazłam w książce ze szwedzkimi przepisami, ale jak się okazuje na południu Skandynawii uprawia się duże ilości

Codzienne Gotowanie
Pierogi z bobem 109

Pyszne, delikatne, rozpływają się w ustach <3   Składniki Ciasto: 250 g mąki 200 ml gorącej wody 1 łyżka masła Farsz: 2 duże ziemniaki 250

R'n'G Kitchen
Gulasz z szynki z pomidorami 146

obiad? Jeśli macie ochotę na takie danie to zapraszam na poniższy przepis. Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie tutaj . Zebrało się dość sporo przepisów na różne mięsa. Składniki 70 dag szynki bez kości 2 łyżki masła klarowanego 1/2 l gorącej wody 1 duża  cebula 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 puszka pomidorów 1 liść laurowy

O kuchni z uczuciem
Zupa szczawiowa - wegeteriańska 156

nadmieru wody szczaw. Obciąć ogonki. Szczaw drobno posiekać i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Podsmażenie szczawiu na maśle da zupie świetnego smaku wywar przecedzić, dodać podsmażony szczaw. Na patelni powtórnie rozgrzać masło, dodać 1 łyżkę mąki i zrobić jasną zasmażkę. Wymieszać z gorącą zupą. Całość zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Na koniec zabielić śmietaną. Do garnuszka ze śmietaną wlewać stopniowo kilka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą 132

sprowadził je zakonnik Jacek Odrowąż, który przepis na pierogi przywiózł z Rusi. Od lat są obowiązkowym daniem na wigilijnym stole. Nietuzinkowy smak, nieregularny i duży rozmiar tych pierogów zachwyci nie jednego smakosza.  Składniki Ciasto 150 g mąki gryczanej 100 ml gorącej wody 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka suchych drożdży 1 łyżeczka soli Farsz 20 g suszonych

My Chcemy Jeść
Piernikowe tiramisu 130

kawowego) 500 g serka mascarpone (schłodzonego) 350 ml śmietany 30% (schłodzonej) 3 czubate łyżki cukru pudru (można dać troszkę więcej) ok. 2-3 łyżki kakao 1 płaska łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka likieru Amaretto 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki gorącej wody Wykonanie: Piernik kroimy na plastry grubości ok. 1 cm, a następnie w kostkę (ciasto można także pokruszyć

MyCookBook.pl
Pierogi z bialym makiem i bakaliamy podane z masłem pomarańczowym i granatem 162

się niebawem. :) To danie to idealna propozycja dla wszystkich tych, którzy nie lubią nudnych i standardowych dań. Nie mniej jednak te pierogi idealnie pasują do klimatu zbliżających się Świąt. Składniki (na 25-30 pierogów): 220 gram mąki pszennej 110 ml gorącej wody 30 gram rozpuszczonego masła szczypta soli Nadzienie z białego maku: 250 gram białego maku 100 gram

Mango Papaja
Kurczak faszerowany mięsem mielonym 376

Pyszniutki kurczak faszerowany mięsem mielonym, możemy podawać jako wędlinka do pieczywa, lub na gorąco z ziemniakami. Kurczaka podałam na ślicznym półmisku z kolekcji  

Kuchnia Danusi
Uszka z kapustą i grzybami 113

Idealne bo barszczu na wigilijny stół lub na piątkowy obiad. Grzyby zalewamy gorącą wodą ,i tak pozostawiamy na kilka godzin pod przykryciem.Gotujemy do miękkości.Kapustę przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Cappuccino brokułowe z czosnkiem 171

zmiksujcie z rosołem, doprawcie do smaku rozgrzewającymi przyprawami takimi jak imbir, cynamon, kardamon i gotowe. Taki gorący kubek jeśli chcecie możecie dodatkowo wypełnić ulubionym makaronem. Świetnie będzie smakowało cappuccino pieczarkowe, z natką pietruszki, tymiankiem, mocno czosnkowe. Więcej przepisów na brokułowe dania: Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami

Moja smaczna kuchnia
Tort śmietanowo - truskawkowy. 144

smietan- fix" 2 łyżeczki żelatyny ( normalnie daje jedna łyzeczke ale w trakcie upałów najlepiej dać dwie) pół szklanki cukru pudru herbata z sokiem z cytryny do ponczowania biszkoptu płatki migdałowe do dekoracji   Przygotowanie; Galaretki rozpuścić w 1 szklance  gorącej wody. Truskawki obrane i pokrojone na mniejsze kawałki podsmażyć na patelni z trzema łyzkami cukru, około

Radość kipiąca uśmiechem.
Kruche ciasteczka z cukrem - Amoniaczki 133

bardzo szybko się ulatnia i jest do wytrzymania :) Tylko pamiętajmy, że zanim szczelnie zamkniemy puszki z ciasteczkami dajmy im dobrze wystygnąć:) Składniki : 1 kostka margaryny 60 dag mąki pszennej 2 łyżeczki amoniaku 1 szklanka cukru 2 jajka 1 żółtko 2 łyżki gorącej wody Amoniak zaparzamy 2 łyżkami gorącej wody. Na stolnice przesiewamy mąkę, robimy wgłębienie i dodajemy drobno posiekaną margarynę

Słodka Kraina Wypieków
Beszamelowe puree z bakłażana z Grecji 205

podaje się na nim wszystko co z morza czyli ośmiornice z grilla czy kalmary albo mątwę.Również białe ryby podawane są na tym pysznym bakłażanowym puree.Typowe greckie duszone dania z wołowiny lub z baraniny w sosie pomidorowym podaje się również na tym smakowitym sosie. Puree po wystygnięciu gęstnieje bo ale wciąż jest pyszne i znakomicie sprawdza się jako(...)tagliatelle z atramentem z mątwy,młody bób i marynowane macki młodej mątwy z patelni. Przepis na pełne danie wkrótce. Wykonanie: Pieczenie bakłażana: nagrzać mocno piekarnik (ok.200*C) Bakłażana nakłuć w 3 lub 4 miejscach widelcem i wstawić (na mniejszej blaszce) do gorącego piekarnika.Nastawić czasownik na godzinę pieczenia przekręcając bakłażana w połowie czasu na drugą stronę.Po upieczeniu przeciąć

Sztuka gotowania w/g Samiry
Pierożki Ravioli + film 138

razem pierożki ravioli z pieczarkami , bardzo smaczne i proste danie, wymagające nieco czasu na przygotowanie ale efekt smakowy znakomity .Zachęcam do wypróbowania .   składniki na 15 pierożków               ciasto 2 szklanki mąki jajko 2/3 szklanki gorącej wody

Smakowite Dania
Wuzetka + film 182

Klasyczna wuzetka na bazie kakaowego biszkoptu, nasączona kawą, przełożona dżemem i bitą śmietaną z wierzchu wykończona czekoladową polewą. Jest to ciasto dość czasochłonne ale bardzo proste

Smakowite Dania
Lasagna mięsna z pieczarkami 194

Pysznie i kalorycznie :) sprawdza się na obiad jak i na kolację na gorąco. Robię ją od lat :) Składniki: opakowanie makaronu lasagne 1 kg mięsa mielonego

Bon Appetit Małgorzaty
Jabłecznik 159

sztywno, dodajemy po jednym żółtku, po trochę cukru, mąk i z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekł a damy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 30 minut w 180 st. C. 2. Jabłka przekładamy do rondelka, podgrzewamy, jak będą gorące to dosypujemy galaretkę , ściągamy z ognia i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia gal a retki. Masę odstawiamy by trochę

Kuchnia domowa Ani
Losoś z grilla w paście curry 204

Najbardziej lubie lososia,ktory smakuje jak losos.Ryba ta ma tak fenomenalny smak,ktory w czystej postaci jest wrecz metafizyczny.Dlatego stosuje do tej doskonalosci tylko sol i

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Aromatyczna zupa z kurczakiem 304

Chłodne popołudnia, zima rozgaszcza się na całego. Co może być lepszego od gorącej, aromatycznej zupy z mięskiem. Zwykła jarzynowa zupa to moja miłość! Ale dziś pojawiła

Kuchnia moimi oczami
Galaretka z warzyw z zielonym sosem. 183

drobno i wymieszać z sosem. Galaretkę warzywną wyjąć z formy. Ja polewam przez chwilkę, formę z zewnątrz gorącą wodą i galaretka pięknie wychodzi. Podaję na liściach sałaty z zielonym sosem. Powyższa galaretka doskonale smakuje z pieczonymi ziemniakami, ale może stanowić samodzielne danie

Kulinarny karnet Christophera
Miodownik vel stefanka 524

prawdziwą wanilią 250 g masła 100 g cukru pudru ( 0,5 szkl .) sok z 1 cytryny (dałam sok z połowy cytryny ) opcjonalnie: krem kajmakowy na ostatnią warstwę (wymieszałam kilka łyżek kajmaku z ok. 2 łyżkami kremu) Polewa czekoladowa 3 łyżki gorącej wody 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao kilka kostek (5-6) czekolady  2 czubate łyżki śmietany

coolinarnastrefa.blogspot.com
Gołąbki bez zawijania 244

łyżeczka kimnku; 2 ząbki czosnku; Szczypta słodkiej papryki; Szczypta ostrej papryki; Sól; Pieprz; Olej do smażenia; Bułka tarta do obtoczenia kotletow; 1 łyżka przyprawy uniwersalnej np. vegety; 1 litr gorącej wody (do rozpuszczenia vegety). Sposób przygotowania: Kapustę umyć, osuszyć, drobno posztakować, zalać wrzątkiem (tak, aby woda przykryła kapustę) i odstawić na 15 minut, aby kapusta zmiękła. Wystudzoną kapustę dobrze odsączyć(...)tyle kaszy manny (około 200 ml), aby masa mięsna dobrze odchodziła od ręki i dała się formować w kotlety. Z masy mięsnej formować okrągłe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor. Przyprawę uniwersalną rozpuścić w 1 litrze gorącej, przegotowanej wody. Usmażone kotlety włożyć do naczynia żaroodpornego (u mnie do naczynia o pojemności

Gospodyni Miejska
Sos serowo-szczypiorkowy - do warzyw, ryżu, makaronu 277

wymieszaj, podgrzać i podawać. Składniki:  200 ml gorącej wody 1 pęczek szczypiorku 1 płaska łyżka mąki 1 łyżka oleju 3 kopiaste łyżki śmietany 18% 100 g serka topionego bez dodatków sól ziołowa, pieprz mielony lub ziołowy Nie wiedziałam, jak określić ilość szczypiorku. Sos robiłam już 2 razy. Za pierwszym dałam o połowę mniej szczypiorku. W przepisie jest wskazana ilość

Anioszek w kuchni
TARTA CZEKOLADOWA … LODY Z WIŚNIAMI … MIĘTUS , KURCZAK …. I MANDAT! – czyli TYDZIEŃ RESTAURACJI Z GROUPON W RESTAURAC 160

podawany z migdałami, grzanką i oliwa truflową DANIA GŁÓWNE : JA : Miętus marynowany w estragonie, podawany z puree ziemniaczanym z suszonymi pomidorami i tagliatelle warzywnym CONRAD : Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami, oscypkiem i bazylią, podawana z ziemniakami smażonymi na maśle oraz szpinakiem DESERY : JA : Tarta czekoladowa z węgierkami CONRAD : Gorące wiśnie z chili i lodami waniliowymi ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA(...)szpinaku z fantastycznym sosem! Pycha! Krem z białych warzyw: delikatny, ale absolutnie nie mdły , kremowy , o wyrazistym smaku … z fantastycznymi chrupiącymi migdałami i grzankami. Również polecamy! Po chwili dania główne. Zrobiłam WOW , gdyż przyznaję bez bicia spodziewałam się porcji nowoczesno/restauracyjnych … a otrzymaliśmy porcje „domowe” ( co jest oczywiście na plus! + ). . . Miętus: Pierwszy raz miałam okazję

Ostra na Słodko
RYŻ ZAPIEKANY Z JABŁKAMI I CYNAMONEM 746

często i zajadaliśmy się nim nie tylko na gorąco, ale na zimno też, jeśli oczywiście cokolwiek zostało jeszcze w naczyniu :) Pyszny, kremowy, waniliowy ryż z dodatkiem słodkich jabłek z cynamonem podaję z porcją gęstej, kwaśnej śmietany, a wierzch oprószam cynamonem i cukrem. Tak przygotowany zapiekany ryż może stanowić samodzielne danie obiadowe lub tylko deser, wybór pozostawiam

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania