dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:97/571)

Uszka wigilijne 147

Uszka błędnie kojarzone są z dużym nakładem pracy, ale wierzcie, to mit, to wspaniałe danie staropolskie, tradycyjne, szczególnie z barszczami, spójrzcie jak swojsko wyglądają, a wyobrażacie sobie jak smakują z borowików przyrządzone?! Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki oleju 1/2 szklanki gorącej wody farsz 200 g suszonych borowików 1 cebula 1 łyżka masła sól i pieprz świeżo mielony(...)ciasta formując uszka. Gotujemy uszka w wodzie z dodatkiem łyżeczki soli. Ugotowane uszka wyjmujemy za pomocą łyżki cedzakowej. Podajemy w bulionówkach z czerwonym barszczem lub podsmażone na maśle jako danie wigilijne . Smacznego

kgwjanczewo
Krewetki na maśle z czosnkiem i natką pietruszki 220

Krewetki , to doskonała przystawka  dla wielbicieli owoców morza. Smażone krewetki w na maśle z czosnkiem i pietruszką smakują wybitnie, są proste w przygotowaniu, najlepiej smakują

Smakowite Dania
Kotlety z leśnych grzybów + film 142

Sezon grzybowy w pełni, a więc pora na przysmak z grzybami w roli głównej. Dlatego moją propozycją są aromatyczne i przepyszne kotleciki z grzybów. Mogą stanowić

Smakowite Dania
Makowe z kremem "biała dama" 175

Pyszne ciasto z makiem na każdą okazję, nie tylko na święta. I jeszcze ten krem, delikatny, subtelny, w połączeniu z makiem idealnie pasuje do kawy czy

Salonik smaków
Karkówka zapiekana z warzywami / Pork neck baked with vegetables 193

niezwykle łatwy sposób na przygotowanie tego mięsa, jest to jedno z tych dań, które robią się same w piekarniku. Soczysta karkówka, zapiekana w sosie pomidorowym z cukinią, bakłażanem, papryką i grzybami pod warstwą sera, pyszna! Podałam z nieziemskim puree z batatów i mascarpone , polecam gorąco. Scroll down for recipe in English Karkówka zapiekana z warzywami (4 porcje) Składniki(...)bakłażan, pokrojony w 0,5 cm plastry 1 cukinia, pokrojona w 0,5 cm plastry 150 g pieczarek pokrojonych w plastry 250 g ulubionego sosu pomidorowego lub keczupu (ja dałam sos marinara ) 150 g startej na tarce mozzarelli (lub innego ulubionego sera) Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 180 oC. Przygotuj sporej wielkości naczynie do zapiekania (tak by plastry

karmelowy
Szarlotka jaglana – detoks party! ("Jaglany detoks") 153

zostało wykonane ze specjalnej folii, odpornej na działanie wysokiej temperatury niezbędnej do sprawnego wykorzystania Polewy HELIO w kuchni, tj. do 75-80 ºC. Polewę HELIO wystarczy podgrzać w gorącej wodzie lub kuchence mikrofalowej. Jeśli rozpuścimy za dużo polewy, nie ma żadnych przeciwwskazań, aby produkt ostudzić i przy kolejnym użyciu rozpuścić ponownie w kąpieli wodnej. Sprawnie, wygodnie i bez niespodzianek(...)jabłek 1 łyżeczka cynamonu jedna trzecia łyżeczki kardamonu pół szklanki suszonej żurawiny, ja dałam nieco więcej 10 daktyli WIERZCH pół szklanki siekanych orzechów włoskich   HELIO pół szklanki płatków migdałowych   HELIO polewa i dekoracja mleczna   HELIO Daktyle pokrój w cieniutkie plasterki i zalej gorącą wodą, pozostaw na około 10 minut. Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę. Podsmaż

Z Kuchni Do Kuchni
Kurczak na butelce piwa podany z Pilsnerem 176

Latem, podczas upałów, nikomu nie chce się stać przy kuchni i piekarniku. Właśnie dlatego szukamy potraw, które nam tego oszczędzą. Oprócz chłodników i wybitnie lekkich dań powodzeniem cieszą się takie, których przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Kurczak na butelce piwa właściwie „robi się sam”. Dla niektórych ten przepis jest ciekawostką, ale baaaardzo wielu już go zna i wypróbowało. Kurczak(...)piekarnika. Kurczaka na butelce przenosimy na naczynie żaroodporne (butelka z pozostałym piwem jest bardzo gorąca), wyjmujemy wykałaczki (kurczak „siądzie”) i pozostawiamy na 15 minut, aby soki się wchłonęły. Dopiero po tym czasie kurczaka dzielimy na porcje. Kurczak na butelce piwa podany z Pilsnerem to danie, do którego często wracam. Sposób przygotowania gwarantuje, że mięso jest soczyste, a skórka

mojewypiekiinietylko
Makaron z tuńczykiem z "gotowca" 107

mieszankę z opakowania, wlej gorącą wodę i dokładnie wymieszaj.  Dodaj fasolkę szparagową wymieszaj i gotuj ok 7 min.  Dodaj tuńczyka, gotuj ok 3 min , aż makaron zmięknie. Szczerze powiedziawszy na pewno nie skuszę się drugi raz na tego typu danie , ponieważ  wole samodzielnie doprawić potrawy, a poza tym dania z proszku jak wszyscy wiemy

Cukier&Puder
Dorsz z ziemniakami i szpinakiem według Josepha Seeletso 142

dobre polubiliśmy się z dorszem? Dodatek suszonych pomidorów, oliwek oraz kolendry, które stworzyły z tej ryby danie wyjątkowe. Jednak dorsz, dorszem, ale najbardziej zachwyciły mnie młode ziemniaki z kasztanami jadalnymi, smażone na klarowanym maśle. Jeśli jeszcze takiego połączenia dotychczas nie próbowaliście, to gorąco zachęcam. Do tego duszony w mleku kokosowym szpinak i mamy ucztę doskonałą. Prostą i pyszną(...)Szpinak dokładnie myjemy w bieżącej wodzie i osuszamy. Wrzucamy go na patelnię, zalewamy równomiernie mlekiem kokosowym i solimy. Przykrywamy pokrywką i dusimy, aż zmięknie. Podajemy razem z pozostałymi składnikami dania. Jeżeli chcecie się dowiedzieć jak dorsza przyrządził sam Joseph Seeletso, to zachęcam do przeczytania relacji z See Bloggers . Zastrzegam sobie również, że jako pamięć bywa zawodna, to danie

Food Square
Fasolka po bretońsku 152

solą, pieprzem, majerankiem. Gotować przez chwilę. Podawać na gorąco. *jeśli fasolka będzie za gęsta można dolać do niej nieco przegotowanej wody. *jeśli z kolei będzie za rzadka można ją zagęścić wyjmując trochę fasoli i ścierając ją tłuczkiem do ziemniaków, a potem dodać tę startą masę do garnka z daniem (u mnie była za rzadka i w ten sposób

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Żywność liofilizowana - współpraca z LYO FOOD :) 151

dzięki czemu danie po przygotowaniu wygląda jeszcze bardziej apetycznie  wysoki standard bezpieczeństwa - posiłki badane są dwukrotnie zarówno po ugotowaniu jak i po liofilizacji  wysoka wartość odżywcza - dania odznaczają się wysoką wartością kaloryczną, dzięki czemu dodają dużo energii. Ponad to zachowują naturalne wartości mineralne i witaminy ultralekkie i funkcjonalne opakowanie - w ofercie można znaleźć posiłki zapakowane(...)FOOD? Urwij używając nacięcia nad struną. Usuń torebkę z pochłaniaczem tlenu. Dodaj zalecaną ilość gorącej, przegotowanej wody.  Dobrze zamieszaj. Zamknij zip i odczekaj 10 minut. Urwij używając nacięcia pod struną i zamieszaj ponownie.  W ofercie LYO FOOD dostępne są: śniadania dania główne zupy  owoce  proszki owocowe i warzywne - w ofercie od kwietnia

Zdrowie na języku :P
Curry z kalafiora, papryki i kurczaka. 176

wyszło oto takie przepyszne danie. Potrawę podałam z ryżem i posypałam obficie posiekanym szczypiorkiem. Obiad smakował wspaniale i aż się prosił o dokładkę. Już wiem, że muszę to danie jeszcze powtórzyć, bo bardzo szybko się robi i jest proste w wykonaniu. Kilka składników, a efekt końcowy bardzo zadowalający. Myślę, że w wersji wegetariańskiej smakowałoby równie pysznie. Polecam(...)kalafior oraz paprykę kolorową. Mieszając, smażyć kilka minut. Wlać mleczko kokosowe i gorący bulion i dodać curry. Dusić na średnim ogniu 6 - 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać mięso i gotować kolejne 6 - 7 minut. Mąkę wymieszać z małą ilością wody i wlać do dania. Podgrzewać jeszcze przez chwilę. Curry przeprawić solą, pieprzem czarnym

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Pomidorowy krem z sojowymi klopsikami 155

skórki. Zupę zmiksować blenderem na gładki krem, wyjmując wcześniej lubczyk. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gorący krem pomidorowy podać z sojowymi klopsikami, które można podgrzać w zupie. Na talerzu zrobić kleksy z kwaśnej śmietany. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Obiad , Zupy Tagged: bulion , pomidory , soja

https:KKuchniaMniam
Włoska pizza funghi i z OpenCard w La Sueva 168

ankietę oceniając, np. jakość jedzenia, obsługi, atmosferę, itp.   Pyszne włoskie jedzenie w bardzo klimatycznym lokalu. Gorąco polecam! Może nie jest najtaniej (restauracja przy głównym deptaku na 3-go maja), ale za to mamy gwarancję wyśmienitej kuchni. I dość dużo dań wege do wyboru. Pizza z leśnymi grzybami i natką pietruszki Spaghetti al pesto R. wypełnia ankietę Korony

Qlinarnie i Qlinarnie
Ryba po grecku w wersji odchudzonej 182

przypominam, ale w wersji odchudzonej. Mogą ją jeść osoby odchudzające się i pragnące nie przytyć, bo ryba jest bez panierki i zawiera mnimalną ilość tłuszczu. Jeśli chcecie odchudzić danie, to  ryby nie smaży się lecz gotuję na parze lub w aromatycznym wywarze.  Gotowanie ryby na parze nie przysparza większych trudności jeśli posiada się odpowiedni wkład do garnka(...)rozmrozić. Nie należy wkładać zamrożonych płatów do gorącego wywaru, który ulegnie rozcieńczeniu, a ryba będzie bez smaku. Wywar do ryby należy dobrze przyprawić, powinien mieć wyrazisty smak, który przekaże rybie.  Rybę po grecku podaje się  na zimno i na ciepło. Może być przystawką na przyjęciu lub częścią pełnowartościowego dania obiadowego. Moja ulubiona wersja -  ryba

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania