wywaru wykorzystuję udka z kurczaka, które można zjeść na ciepło do zupy, dzięki czemu nie jest konieczne przygotowywanie drugiego dania, bo taki zestaw spokojnie nasyci każdego. Jeżeli zostanie nam zupa z obiadu, to mąż zjada ją wieczorem jako "gorący kubek", więc nic się u nas nie marnuje ;-) SKŁADNIKI 4-5 udek z kurczaka 3 średnie marchewki 1/2 dużego
Passions hobbies lifeUMYĆ ODCIĄĆ KOŃCÓWKI ZALAĆ WRZĄCĄ WODĄ , TAK BY BYŁA CAŁA ZAKRYTA, DODAĆ SÓL I CUKIER ( NA KAŻDY LITR WODY TRZEBA DAĆ 1 ŁYŻECZKĘ CZUBATĄ SOLI I 2 ŁYŻKI CUKRU ). ZAGOTOWAĆ , OBGOTOWYWAĆ 3 MINUTY., WYCIĄGNĄĆ Z WODY, PRZEKROIĆ NA PÓŁ. GORĄCĄ WKŁADAĆ DO SŁOIKÓW, NASTĘPNIE ZALAĆ GORĄCĄ ZALEWĄ W KTÓREJ FASOLKA BYŁA GOTOWANA. PASTERYZOWAĆ 2 RAZY. PIERWSZEGO DNIA GODZINĘ , DRUGIEGO
Darcia w kuchnipodawać z serkiem, owocami, jogurtem, jak kto lubi. Do ich przygotowania starcządwa składniki (wody nie liczę). Plusem tego dania jest też łatwość przygotowania oraz niewielki koszt składników. Składniki: 300 g (2 kubki) płatków owsianych pełnoziarnistych 500 ml gorącej wody 2 łyżki siemienia lnianego Przygotowanie: Siemię lniane rozprowadzić w połowie wody, odstawić na chwilę by powstał kleik Płatki
pyszne zdrowościjedzonka do pracy. Tym razem przedstawiam wyśmienitą kanapkę z serkiem i buraczkiem (!) oraz pełny zestaw obiadowy (zupa i danie główne). Polecam! Śniadanie : Kanapka z serkiem Philadelphia i gotowanym buraczkiem (moje odkrycie roku! To jest pyszne połączenie i gorąco wszystkim polecam!) Lunch : Warzywna zupa krem (z przewagą marchewki) z dodatkiem ryżu. Grillowany schab w ziołach i ryż gotowany
Codzienne Gotowaniesmakowało, zjadłam cały talerz, który widzicie na zdjęciach. Mam nadzieję że lubicie surowe pieczarki i że to danie zasmakuje Wam tak jak mnie;) Oczywiście jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, każdemu uda się je przygotować. Gorąco polecam! Składniki : 300g świeżych, jędrnych, bielutkich pieczarek sok z cytryny oliwa z oliwek extra virgin (lub oliwa truflowa) sól, pieprz
Codzienne Gotowaniekażdego słoika dać gorczycę ziele angielskie oraz liść laurowy . Włożyć do słoików ciasno pokrojoną cukinię. 3. - Z podanych składników zgotować zalewę gorącą zmiksować blenderem
W królestwie smaków Beatydmuchane, sałata, majonez, keczup, pomidor, ogórek konserwowy, ogórek zielony, ser żółty, rzeżucha cebulę zeszklić na 2 łyżkach oleju, wystudzić i dać do mielonego mięsa dodać jajko, przyprawę, dobrze odciśniętą z wody bułkę i wszystko wymieszać na kleistą masę na gorącym oleju smażyć okrągłe z 3 cm grubości rumiane kotlety mielone, odkładać na ręcznik papierowy bułka, kotlet, majonez, ser żółty, ogórek
W Mojej Kuchni Lubięskwarkami zagościły dzisiaj na moim stole. Proste w przygotowaniu a zarazem sycące mogą stanowić danie główne . Zapraszam do wypróbowania. składniki na 24 pierogi ciasto 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej jajko 2/3 szklanki gorącej wody
Smakowite DaniaNajsmaczniejszy letni obiad dla moich dzieci to pierogi z jagodami , które własnoręcznie zbierałam. Delikatne i pełne słodyczy danie, którego nie może zabraknąć na stole wakacyjnym. składniki na 15 pierogów 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 szklanki gorącej wody 1/2 litra jagód 200 g śmietany 18% 3 łyżeczki cukru szczypta soli przepis Z mąki, jajka i gorącej wody wyrabiamy elastyczne
Smakowite Daniawszystko zgęstnieje. Paprykarz nakładamy na naleśniki i składamy w pół. Jeśli naleśniki nie są wystarczająco ciepłe możemy przygotowane danie włożyć na chwilę do piekarnika i dogrzać do odpowiedniej temperatury, ale nie jest to konieczne, ponieważ paprykarz nakładamy gorący. Jako dodatek my podajemy sos czosnkowo-miętowy. Życzymy smacznego
vegetanieCzym jest fuśka? To dla nas danie - wspomnienie z dzieciństwa - zawsze kojarzone z wiosną i latem. Fuśka lub prażucha ziemniaczana to ugotowane ziemniaki, utłuczone na gorąco z mąką pszenną. Idealny dodatek do chłodników, ale nie tylko. Składniki: -1 kg ziemniaków -10 łyżek mąki pszennej -15 dkg wędzonego boczku Na chłodnik
Maminek kulinarnysuszonych fig 70 g suszonych daktyli bez pestek 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki gęstej śmietany ( dałam 12 % ) 2 białka 5 podłużnych biszkoptów Wykonanie: W oddzielnych miseczkach nasypać mak, orzechy włoskie, daktyle i figi . Zalać gorąco wodą i doczekać 30 minut. Następnie odcedzić na sitku o małych oczkach. Mak, orzechy figi , daktyle i migdały mielimy 2 razy
Słodkości i nie tylkoZrobione specjalnie na akcję kulinarną FAST FOOD. Chętnych do jedzenia nie musiałam długo szukać, bo to zdecydowanie danie które uwielbiamy. Ta wersja jest kierowana do miłośników ostrych smaków. Gwarantuję, że przy ich jedzeniu zapanuje przy stole gorąca atmosfera. Ale w tą naszą zimową wiosnę na pewno przyda się coś rozgrzewającego J Meksykańskie burgery Składniki
Mania Gotowaniaciężko znaleźć kulebiak w jakiejś restauracji. Swoją drogą zastanawia mnie to, że w Białymstoku łatwiej zjeść sushi albo dania kuchni włoskiej niż regionalne potrawy... Wracając do kulebiaka – po upieczeniu kroimy go w grube plastry i zjadamy na gorąco. Czytaj dalej
Gotuj z MisiemMojito powstało na Kubie w pierwszej połowie XX wieku. Orzeźwiające działanie drinka pasuje do gorącego klimatu wyspy. Obecnie mojito jest jednym z modniejszych drinków w barach na całym świecie. Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym Facebooku (oczywiście podpiszemy Wasze dzieło). CZYTAJ
Przepisy Aleksandry