dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:86/571)

Pierogi z farszem drobiowo-brokułowym 243

Składniki 2 szklanki mąki 1 jajko 1/2 łyżeczka soli 1 łyżka oleju gorąca woda   farsz: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 opakowanie mrożonych brokułów

czarrna od kuchni
Pieczeń 149

Pieczeń z mielonego mięsa, z kolorowym wzorkiem, do podania na gorąco i na zimno.     Składniki: -1 kg łopatki wieprzowej - filet z piersi kurczaka

Maminek kulinarny
Pierogi z wiśniami 145

Dzisiejszy obiad to pierogi z wiśniami . Smakują obłędnie i z pewnością posmakują całej rodzinie. Składniki: 0,5 kg mąki 2 szklanki gorącej, prawie wrzącej wody 4

Salonik smaków
Stromboli – zawijana pizza 197

Moja wariacja na temat tej włoskiej potrawy, nazywanej również kanapką na gorąco. Nadzienie można dowolnie zmodyfikować, ja akurat miałam ochotę na takie serowo-pomidorowe. Składniki

e-PrzepisyKulinarne
PLACKI ZIEMNIACZANE Z MARCHEWKĄ 235

Jeśli nie próbowaliście jeszcze nigdy placków ziemniaczanych z dodatkiem marchewki - polecam gorąco! Są pyszne!  Mają piękny, złoty kolor i leciuteńko słodkawy posmak od dodatku

Walijskie Pichcenie
Tydzień w moim telefonie XXXVI 73

Kolejny tydzień zleciał i nawet nie wiem kiedy. Chociaż był gorący a wręcz upalny to wiele się działo i nawet mi się chciało! Kolejny na szczęście będzie mniej intensywny. Nadal zapraszam Was do wysyłania zgłoszeń, konkurs trwa ostatni tydzień, brakuje jeszcze 9 zgłoszeń. Może się ktoś jeszcze skusi? Oczywiście możecie mnie polubić na FB . Ze spraw organizacyjnych(...)Wami wypiła jakąś kawkę dziewczyny. Na przyszły tydzień zaplanowałam kilka wpisów, mam nadzieję, że dam radę wszystko dodać, mniej więcej możecie się spodziewać : I tydzień w zdjęciach wyglądał tak : * taka piękna pogoda była w tym tygodniu   * wybieramy się do ZG  * gorąca herbata na chorowanie to dobra rzecz  * wystawa chyba owadów w ZG   * ciacho

Magiczne Życie Marty
Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem 165

między jutrzejszymi słodyczami ;-) Jakiś czas temu moja siostra poleciła mi sałatkę, jaką często robi. Zrobiłam więc i ja i muszę stwierdzić, że sałatka bardzo dobrze smakuje, ale to samo danie podane w wersji na ciepło jest wprost obłędne... Dlaczego akurat na ciepło? Przeczytajcie dalej... SKŁADNIKI ok. 250 g makaronu (waga surowego przed ugotowaniem)  ok. 400 g fileta(...)paski (dodajemy do makaronu). Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni prażymy przez chwilę ziarna słonecznika i dynię i gorące wsypujemy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy, a następnie wierzch posypujemy wybranym serem.  Jeśli wolicie sałatkę całość odstawiamy do wystygnięcia. Jeśli natomiast danie na ciepło to podajemy "od ręki".  I co, szybko? No pewnie

Czary - gary w kuchni
TU I TAM nr 21. Zupa na stole! Bulion z kamyków i przykucanka Karolki. Z kwaśnego mleka. 196

bywa czasem traktowana bez należnego szacunku i usuwana z domowego menu. Nie u nas. Dla Amber z Kuchennymi Drzwiami i dla mnie, Anny-Marii z Kucharni,  to ważne danie, pełne niezwykłych wcieleń, smaków i inspiracji. Ugotowałyśmy dla Was zupę - siadajcie i częstujcie się!  Bulion z kamyków - prawda czy fałsz? Otóż, choć trudno w to uwierzyć, istnieje zupa(...)rosół, który po ugotowaniu filtrowano przez kawałek materiału, aby usunąć ziarenka piasku i podawano bardzo gorący z dodatkiem krótkiego makaronu, a czasem także z niewielką ilością oliwy. " * Można zatem śmiało powiedzieć, że nie ma rzeczy, z której nie dałoby się ugotować zupy. To danie daje bowiem wyjątkowo duże, niemal nieograniczone pole do popisu. Nie wymaga ścisłych receptur, najczęściej bowiem

KUCHARNIA
Chleb serowy pszenny – bez zagniatania 153

dobrze wtedy, gdy przełamie się kawałek dojrzałego cheddara. Ścieramy go na drobnych oczkach tarki. Żaden żółty ser nie da takiego smaku. Cukier, mleko i wodę mieszamy, a następnie podgrzewamy razem na małym ogniu. Mieszanka płynna nie powinna być za gorąca – zbyt wysoka temperatura zamiast rozruszać, zabije drożdże. 60°C to tzw. punkt śmierci termicznej, drożdże najzwyczajniej na świecie giną(...)poziom i dopiekamy 15-20 minut w temperaturze 200⁰C. Prawidłowo upieczony chleb, puknięty dłonią od spodu, powinien wydać głuchy dźwięk. Studzimy świeżo upieczony chleb na kratce, tak by dać ujście wilgoci. Kroimy dopiero po całkowitym ostygnięciu. SKŁADNIKI 370g mąki pszennej, typ 650 (bułkowa) lub 750 (podstawowa chlebowa) mąka do podsypania 7-8g drożdży instant (jedno opakowanie) 300ml mleka

Karo in the Kitchen
Ljutica - pikantny serbski keczup 205

rodziców, a oni od swoich znajomych) a właściwie keczupie, który powstał. Jest lekko pikantny (zawsze możecie użyć mniej papryczek chilli), aromatyczny, bardzo pomidorowy i można go stosować do wielu dań. Nasz już prawie zniknął. Obdarowaliśmy małą buteleczką znajomych, którzy stwierdzili po chwili, że to jest fenomenalny smak - chciałoby się go wyjadać łyżką z garnka (podczas gotowania) a potem(...)minut (całość powinna być miękka). Po tym czasie dodać pozostałe składniki i smażyć przez 40 minut. Gorący keczup przenosić do słoików, które od razu zakręcamy i stawiamy do góry dnem. Jestem ciekawa czy Wam ten przepis też przypadł do gustu. Dajcie znać czy Wam smakował

Szybko Tanio Smacznie
Spaghetti carbonara z pieczarkami / Mushroom spaghetti carbonara 248

łatwe spaghetti carbonara z wędzonym boczkiem, śmietanką i grzybami, z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie. Danie jest bardzo łatwe w przygotowaniu, ze składników, które są zazwyczaj w każdym domu i jest gotowe dosłownie w kilkanaście minut! Polecam gorąco:) Oparłam się na przepisie z Kuchni Lidla Scroll down for recipe in English Spaghetti carbonara z pieczarkami (4 porcje(...)ogień i dodaj jajka ze śmietaną i serem. Dopraw solą i pieprzem do smaku i gotuj aż sos lekko zgęstnieje. Do sosu przełóż ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. Podawaj danie posypane bazylią. Smacznego! English version Mushroom spaghetti carbonara (4 servings) Ingredients: 500 g spaghetti 200 g smoked bacon, diced 200 g mushrooms, sliced 250 ml of double cream

karmelowy
PASCHA - bakaliowy sernik na zimno. 128

inne świetne rzeczy znajdziesz tutaj: kliknij. /  WYKONANIE: 1. żółtka z częścią cukru ucieramy na gorąco. Na parze. (Garnek z żółtkami stawiamy na garnku z     gotującą się wodą i ucieramy, cały czas miksujemy, aż krem żółtkowy zrobi się gorący. Pamiętajcie aby przed rozbiciem jajka porządnie sparzyć wrzątkiem. 2. żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody. Gdy spęcznieje podgrzewamy(...)być wyjęty z gorącej wody! Od wielu lat postępujemy właśnie według tego przepisu i nie wiemy czy to jego zasługa, czy tego, że zawsze paschę robimy razem i jako, że nazwisko zobowiązuje, przekrzykujemy miksery i zgodnie twierdzimy, że musimy spróbować po raz tysięczny to co "produkujemy". W każdym razie, ta pascha zawsze wszystkim smakuje. Faceci również dali się podejść fenomenem

Wypisz Wymaluj
Zimowy Rosół z imbirem 148

Ważna zasada aby imbir zadziałał, choc może to wydać się ciut dziwne: taki rosół podajemy po obiedzie. Powód dlaczego podaję rosół z imbirem po obiedzie, a nie przed głównym daniem jak każdą inną zupę jest medycznie uzasadniony. Imbir jest bakteriobójczy. Po wypiciu naparu herbacianego lub bulionowego z dodatkiem imbiru, nie powinno się przez 30-40 minut nic więcej jeść(...)jest gotowy dodać do niego imbir, zamieszać i odcedzić go od kości, warzyw i przypraw przez gęste sitko. Podawać gorący bez makaronu czy innych dodatków w kokilkach lub kubkach do wypicia. Podawany do obiadu podać go na końcu po głównym daniu. Gdy podany jest samodzielnie pomiędzy posiłkami: nie należy po jego wypiciu jeść lub pić nawet wody przez

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ziemniaczana rolada z rybą 205

wrzątku, przelać zimną wodą i rozwinąć ściereczkę. Pokroić roladę na 1-1,5cm plastry i podać z gorącym sosem porowym. Smacznego :) RADY: Roladę można odgrzać krojąc w plastry i obsmażając na maśle klarowanym. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: pstrąg łososiowy , ziemniaki , łosoś

https:KKuchniaMniam
Steki z tuńczyka z kolorowym pieprzem i rozmarynem 128

Steki z tuńczyka to danie które robi się błyskawicznie a efekt jest nieziemski, pyszne, soczyste mięso z ryby i do tego ulubione dodatki. Polecam gorąco do wypróbowania. Steki z tuńczyka z kolorowym pieprzem i rozmarynem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania