Pierogi po łemkowsku

Pierogi po łemkowsku

Pierogi po łemkowsku

Przepyszny farsz w naszych, regionalnych pierogach. Składniki Ciasto: 500 g mąki 300 g gorącej wody 50 g masła Farsz: 400 g ziemniaków 200 g kapusty kiszonej 250 g białego sera 250 g surowego boczku 1 duża cebula 3 łyżki oleju 3 ząbki czosnku sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy razem z białym serem. Kapustę gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielski... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi przepis, pierogi, boczek, ziemniaki, ser, ser biały, kapustą, ciasto, kapusta kiszona, mielone, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, dania na gorąco

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.