Składniki: 8 serków homogenizowanych (danio 150g to 6 szt, tutti biedronkowe 140g 8 szt.) 0,5 l śmietany kremówki 30% 5 łyżek żelatyny 0,7 szklanki ciepłej wody 2 łyżki cukru pudru Żelatynę rozpuścić w 0,7 szklanki gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno dodać serki a na koniec ostygłą żelatynę. Wszystko delikatnie zmiksować do połączenia
Moje Słodkie Piekiełkotortowej 5 żółtek 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego (dałam domowy) ¾ szklanki letniego mleka (szklanka o pojemności 250 ml) 100 g masła śmietankowego ¼ łyżeczki soli Kruszonka: 75 g mąki 50 g cukru 40 g masła Lukier: cukier puder 1 łyżeczka soku z cytryny gorąca woda- odrobinę Dodatkowo: 300 g truskawek 1 rozmącone białko do posmarowania drożdżówek
Kubki smakujest matcha? Najprościej mówiąc to japońska, sproszkowana herbata, którą zalewa się gorącą wodą. Ze względu na ciekawy kolor jest również często używana w różnego typu deserach, czekoladach, cukierkach czy nawet jak dodatek do latte. Matcha to nie tylko walory wizualne, ale i zdrowotne. Wg niektórych danych 1 kubek tego napoju jest równoważny (pod względem zawartości aminokwasów, antyoksydantów, witamin
Powiedz dietom niemleka 200 g wody 100 g kaszy manny Cenos 20 g cukru [ dałam więcej ] cukier waniliowy 15 g płatków migdałowych wiórki kokosowe Do garnka wlać mleko, wodę i wsypać kaszę mannę oraz cukier. Gotować na małym ogniu ciągle mieszając tak długo, aż kasza będzie gęsta. Do gorącej kaszy wsypać płatki migdałowe i wymieszać. Kaszę odstawić do lekkiego przestygnięcia
Moje domowe kucharzenieidealny do dań mięsnych, krokietów lub makaronu. Obowiązkowy dodatek do dań świątecznych na wigilijnym stole. 2 spore garści suszonych grzybów leśnych 1 cebula 2 łyżki masła liść laurowy sól, pieprz 1/2 łyżeczki tymianku 1 szkl śmietanki 30% 1 łyżka mąki pszennej Grzyby zalać 1/2l gorącej wody, gotować ok pół godziny. W rondelku podsmażyć na maśle cebulkę, dodać
Smakołyki Asizamieszkała pod kocem na łóżku. Tylko abym mi ktoś herbatę ciągle gorącą przynosił. Taki już ze mnie leń, ale lubię to swoje lenistwo. Zawsze to powód aby nic nie robić - a tak, po prostu - jestem leniwa nie robię NIC! Ale - tak poważnie - tak się nie da... trzeba zacząć COŚ robić ale co? Więc na początek, to coś, to będzie sałatka
sierotka maRysia w kuchniDanie to popularne jest w kuchni Europejskiej. Nadzienia są przeróżne w zależności od regionów i pomysłów np. z kaszą,grzybami,ziemniakami. Ja proponuję gołąbki z mięsem i ryżem zawijane w liście białej kapusty. Polecam gorąco inne w swoim rodzaju pyszne gołąbki podhalańskie nadziewane ziemniakami i bryndzą Składniki: 1/2 łopatki wieprzowej biała kapusta/włoska kapusta 1 szt.cebuli
potrawyregionalneWydaje mi się, że dania z baraniny stosunkowo rzadko pojawiają się na polskich stołach. A szkoda, ponieważ jest to bardzo smaczne i ciekawe mięso, z którego można wyczarować mnóstwo wspaniałych dań. N a Wyspach to mięso j est zdecydowanie bardziej popularne, a różne części baraniny czy jagnięciny dostępne są w każdym sklepie. Moim zdaniem(...)dobrze przygotowane mięso z owieczki jest fantastyczne i smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam je wypróbować. Zdaję sobie sprawę, że nie wszystkim może ono smakować, ze względu na specyficzny zapach i charakterystyczny smak, jednak nie każde mięso musi smakować jak kurczak lub schabowy;) Ponadto mięso to wydaje mi się również zdrowe, ponieważ takie owieczki pasą się samodzielnie, swobodnie i bezstresowo
Codzienne Gotowanierozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i kiedy nie jest już gorąca przekładamy ją do woreczka strunowego. Szablon kładziemy pod foliową koszulkę, wyciskamy czekoladę z woreczka starając się nie wyjeżdżać za linie – na tym etapie logo nie musi wyglądać idealnie, dopóki czekolada jest płynna wszystko da się bardzo łatwo poprawić wykałaczką. Wykałaczka będzie pomocna także przy zaznaczeniu szpiczastych
CiastkozercyNastępnie blaszkę wyjmujemy i odstawiamy do wystudzenia. Galaretka z malinami: - 600g malin (dałam mrożone) - 3 galaretki malinowe (każda na 0,5l wody) - 750ml wrzącej wody Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie, dokładnie rozmieszać i odstawić na chwilę, gdy dodajemy maliny mrożone. Następnie wrzucamy zamrożone maliny (do jeszcze gorącej galaretki) i energicznie mieszamy, aż galaretka zacznie ściągać (trwa na dosłownie moment). Galaretkę
Smaczne Zdrowełyżeczki żelatyny, z lekkim czubem 50 g cukru (można dać więcej, mniej - zależy od słodkości pomarańczy) otarta skórka z 1 pomarańczy Wykonanie : Sok z pomarańczy zagotować z cukrem i otartą skórką, mieszając, zdjąć z palnika natychmiast po rozpuszczeniu się cukru. Do gorącego soku wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia. Nalać do foremek lub salaterek
cucinareoczekiwał pachnącej, smakowitej pizzy. Po jakimś czasie przyszła pani kelnerka, przyniosła buchające gorącym aromatem talerze i stawiając przed nami nasze wyczekiwane skarby z uśmiechem na twarzy życzyła nam smacznego. Może i nie jestem fachowcem w tej kwestii, ale jakieś doświadczenie mam i nigdy w życiu nie dała bym ludziom jeść czegoś takiego. Pizza na cienkim spodzie była twarda jak kamień(...)ilości znikomej, za to sera (a raczej coś co wyglądało jak ser) gruba warstwa, która miała chyba zamaskować wszelkie niedoskonałości, tyle tylko, że jak "to" się rozpuściło zalało nasze dania tłuszczem, jak by ktoś mi polał pizzę sporą chochlą oleju! Jakaś masakra!!! Oddaliśmy zamówione pizze i przenieśliśmy się do nas. Po godzinie pizza była już w piecu
Rozpustne gotowanieczym jak tylko C. wyszedł do pracy, ja zawinęłam się w kołdrę, piję gorącą herbatę i czytam kolejną ciekawą książkę. Zanim jednak się w niej zatopię na dobre, chciałabym opowiedzieć Wam o tej, którą przeczytałam wcześniej. Kiedy ulegnę Changa-Rae Lee jest tak niesamowita, że nie da się przejść obok niej obojętnie. June poznajemy, gdy wędruje z młodszym rodzeństwem polami
Pożeraczka, czyli raz adobrzemasła klarowanego, kwaśnej śmietany 18%, 3 średnich marchewek, 1 jabłka. Przygotowanie dania rozpocząłem od pokrojenia mięsa z udźca wołowego w grubą kostkę (o boku około 2 cm). W garnku o grubym dnie rozpuściłem 30 gram smalcu, a następnie dodałem do niego łyżkę masła klarowanego. Na gorący tłuszcz wrzuciłem pokrojone mięso i smażyłem na dużym ogniu, od czasu
Wyprawy kulinarneaksamitnym sosie z białymi szparagami i boczkiem oraz dodatkiem listków bazylii. Danie dość szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne. Świetnym dodatkiem do niego będą młode ziemniaki lub biały ryż. Składniki: 4 piersi z kurczaka Około 100gram wędzonego boczku Pęczek białych szparagów 250ml śmietany kremówki 100ml gorącej wody Olej do smażenia Sól, pieprz Piersi z kurczaka myjemy pod bieżącą wodą
Kolizje Smakówmiałam ) 1 i 3/4 szkl. cukru ( ja użyłam cukru trzcinowego i dałam 1,5 szkl.) 1 łyżeczkę proszku do pieczenia 1/2 szkl. płatków owsianych ( tak aby było zdrowiej ;) ) Sposób przygotowania Do miski należy wlac mleko, jajka, szczyptę soli, cukier waniliowy i rozpuszczoną kawę w łyżce gorącej wody. Miksujemy na kremową jednolitą masę . Następnie dodajemy margarynę , cukier i znowu miksujemy
Słodkości i nie tylkoDanie z kaszy jęczmiennej, pachnące boczkiem, grzybami i kminkiem. Pomysł na konkretny, męski obiad dla 3-4 osób. Świetnie pasuje do niego sos grzybowy. 100 g kaszy jęczmiennej (1 woreczek) 300 g boczku w kawałku 2 cebule 3 ząbki czosnku 20- 40 g suszonych grzybów 1 łyżka smalcu 1 łyżeczka mielonego kminku oregano, sól, pieprz ½ kostki rosołowej lub grzybowej(...)miękkości dolewając w razie potrzeby gorącą wodę. Pod koniec dodać grzyby, cebulę i boczek. Doprawić kminkiem, oregano, pieprzem i ewentualnie solą. Suszone grzyby można zastąpić pieczarkami (około 300 g). Wówczas przed dodaniem do kaszy trzeba je odparować na odrobinie oleju. Jednak suszone grzyby (najlepiej podgrzybki) są bardziej aromatyczne i lepiej pasują do dania
Trzeci talerzryż z jajkiem i sosem pieczarkowym, ach co to był za obiad! :) Składniki na obiad dla dwóch osób: Jedna z dwóch paczek ryżu ze szpinakiem w opakowaniu dania "Babci Zosi" 4 jajka 3 łyżki oliwy 1 cebula 8 pieczarek (lubimy pieczarki :>) 1 kostka rosołowa wołowa 2 łyżki śmietany 18% Sól, pieprz Ryż przygotowujemy zgodnie(...)poprzednim poście). Podczas gotowania się ryżu przyrządzamy sos - kroimy cebulkę w kostkę i pieczarki w plasterki. Wszystko podsmażamy na dwóch łyżkach oliwy często mieszając. Następnie Dolewamy rozpuszczoną w szklance gorącej wody kostkę rosołową i mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia, "uspokajamy", w miseczce mieszamy śmietanę z odrobiną wywaru z patelni i wlewamy wszystko intensywnie mieszając. Doprawiamy do smaku
Emcia Pichciminut aby podwoił swoją objętość - w tym czasie jajka roztrzep trzepaczka z cukrem i kardamonem - margarynę rozpuść w rondelku powinna być lekko ciepła ale nie może być gorąca - jeśli rozczyn już urósł, to dodajemy do miski pozostałe składniki; roztrzepane jaja, resztę mleka, miód i zagniatamy ciasto -czynność tą powinniśmy wykonywać energicznie i zdecydowanymi ruchami, tak aby jak najwięcej napowietrzyć(...)patelnię o średnicy 28 cm. Jest rewelacyjna, ma nieprzywierającą powłokę, dzięki czemu możecie używać o połowę mniej tłuszczu niż zwykle. Sprawdza się do pieczenia naleśników, placuszków, mięs, kotletów, przygotowywania dań jednogarnkowych czy też do pieczenia. Jestem z niej bardzo zadowolona. Życzę Wam przepysznych bułeczek robionych z prawdziwą dbałością o bliskich! Taaaakiego smacznego! Przepis zgłaszam do konkursu: Trzymajcie z całych
SMYKWKUCHNICoś słodkiego na kolację, czasami warto sobie zaserwować. Kasza jaglana jest doskonałą bazą dla wielu dań. Jako jedyna wśród wielu zbóż ma odczyn zasadowy i nie zakwasza organizmu. Dzisiaj propozycja z bakaliami i musem malinowym. SKŁADNIKI 1 szklanka kaszy jaglanej 2,5 szklanki wody po 2 łyżki bakalii: rodzynki , żurawina, śliwki suszone, płatki migdałów, orzechy włoskie siekane, daktyle(...)Bakalie zalewamy chwilę gorąca wodą. Do kaszy dodajemy bakalie i prażone orzechy z migdałami. Wsypujemy cynamon i cukier Mieszamy wszystko dokładnie. Farszem napełniamy małą szklaneczkę lub filiżankę, wcześniej zmoczyć woda , wtedy kasza ładnie odstanie.Wyjmujemy z formy i układamy na tacy lub talerzu. Maliny, banan oraz cukier blendujemy na mus, którym polewamy nasze danie. SMACZNEGO
W kuchennym oknie EwyUwielbiamy ryby, łososia szczególnie, dzisiaj podam Wam przepis na delikatnego, grillowanego łososia pachnącego rozmarynem. Uwierzcie, to raj dla podniebienia:) Szybko i smacznie, gorąco
Takie tam pichcenieW serze kozim jesteśmy po prostu zakochani, więc wylądował jako farsz do naszych pierogów. Składniki 300 g mąki pszennej 180 ml gorącej wody 1/2 łyżki
R'n'G KitchenSkładniki na makaron mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl żółtko jajka, 2 szt koncentrat pomidorowy, 3 łyżki sól, 1/2 łyżeczki woda gorąca, 3 łyżki
Gotowanie moimi oczamiGołąbkowa Lazania, to łatwiejsza i szybsza wersja gołąbków. Nie trzeba się męczyć z obgotowywaniem kapusty. Nie poparzymy sobie palców przy wyciąganiu gorącej kapusty z wrzątku. No
Moja DelicjaSzparagi w cieście biszkoptowym możemy podać jako smakowitą przegryzkę na podwieczorek ,do winka ,piwa lub prosto z pieca z dodatkiem sałaty jako danie obiadowe .Obie
Kulinarny karnet Christopherałyżka miodu rzepakowego 1 łyżeczka chilli jalapeno kruszonego 1/4 łyżeczki kuminu 1 łyżka wody 2 jabłka 1 łyżeczka soku z cytryny "Savarinki" - wykonanie Zagotować wodę, dodać przyprawę do dań Kucharek, włożyć piersi z kurczaka, gotować 5 minut, wyjąć, ostudzić, pokroić na kawałki. Pieczarki pokroić w ćwiartki, por w pierścionki. Pokrojone pieczarki przesmażyć na maśle z dodatkiem oleju, przyprawić solą(...)lekko oliwą i posypać bułką tartą. Całość dobrze wyrobić ręką i napełnić foremki w których będziemy nasze "Savarinki" piekli w piekarniku. Piekarnik nagrzać do 180 - 190 oC i do gorącego wstawić foremki. Piec 30 minut. Czas pieczenia uzależniony jest od wielkości użytych foremek. Podać na ciepło albo na zimno. Sos - wykonanie Wszystkie składniki sosu oprócz jabłek i soku
Kulinarny karnet ChristopheraJesienią i zimą lubię dania, które rozgrzewają - i chodzi nie tylko o to, że są na ciepło! Ważne, aby były pikantne, wyraziste - dlatego o tej porze roku chętnie sięgam po imbir, chili, dużą ilość pieprzu. Dziś proponuję wołowinę właśnie w takiej ostrej, nieco orientalnej odsłonie. Z sosem sojowym, ostrą papryką, imbirem i pomarańczą. Do tego kolendra, ryż - basmati(...)Zmniejszyć pod patelnią gaz. Sos sojowy, przeciśnięty czosnek, sok z pomarańczy oraz posiekaną chilli wymieszać, wlać na jeszcze gorącą patelnię - będzie ostro parować i bulgotać. Pogotować chwilkę. Mięso pokroić w plastry - będzie jeszcze surowe w środku, dodać na patelnię z gorącym sosem i wymieszać, podgrzewać do uzyskania takiego stopnia wysmażenia mięsa jak lubimy, ale niezbyt długu, aby mięso pozostało soczyste
Kulinarne Inspiracjeciasto powstało z modyfikacji kilku ciast, które robię od lat :) Muszę powiedzieć, że połączenie jest fenomenalne. Smak tak delikatny, że chyba nie dam rady go opisać słowami. Polecam zrobienie tego ciasta. Forma: 25 cm. SKŁADNIKI: BISZKOPT: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanka maki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka octu szczypta soli PTASIE(...)galaretki jagodowe rozpuszczamy w 750 ml gorącej wody. Pozostawiamy do ostudzenia i częściowego stężenia. Ciasto po upieczeniu odkładamy do ostygnięcia. Później ubijamy śmietankę kremówkę i dodajemy do niej prawie ściętą galaretkę cytrynową, wkładamy do lodówki. Gdy ptasie mleczko będzie ścięte, na ciasto przekładamy prawie ściętą galaretkę jagodową. Do galaretki dajemy borówki, ja dałam mrożone (bardzo fajny sposób, szybko ścinają galaretkę
Serce zamknięte w formie pysznościobiad, pada odpowiedź ,,kurczak w majonezie''. I wlaśnie dzisiaj tak bylo :) Danie naprawde bardzo szybkie, a smakuje obłędnie. Tak przygotowanym kurczakiem zajadają się nawet osoby, które nie przepadają za mięsem z piersi kurczaka, ponieważ mięsko nie jest suche, a wręcz przeciwnie, jest soczyste i pyszne. Naprawdę gorąco polecam! Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 5 łyżek majonezu
kuchnia doskiumiem się im oprzeć. Dzisiaj przepis na risotto z kurkami. Danie proste, ale aromatyczne i pełne smaku. Składniki (2 porcje): 200 g kurek 1 duża cebula 2 czubate łyżki siekanej, świeżej natki pietruszki 6 łyżek oliwy z oliwek 200 g ryżu arborio około 3 szklanki gorącego bulionu z warzyw 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie: Kurki myjemy, osuszamy
Smak mojego domuTaka kiełbaska doskonale nadaje się do parzenia i jedzenia na gorąco,na zimno krojona do kanapek i równie smacznie smakuje z grilla.Polecam SMACZNEGO. Ps. Są pytania czy można taką kiełbasę wędzić owszem można ale do wędzenia nie dajemy już soli wędzonej na to miejsce trzeba dać sól zwykłą lub peklo sól proponuje 17 g /kg miésa chyba że ktoś
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.też taki efekt będzie (ja mam gąbkę). Po ugotowaniu gorące jeszcze ziemniaki ostrożnie wykładamy na talerz, przekrawamy na ćwiartki, lekko solimy i kładziemy listek masła. Dorzucamy do tego śledzia. Tutaj zostawiam dowolność. Ja akurat miałam dziś śledzie wiejskie - z cebulką w oleju. Ale to danie równie dobrze smakuje z rolmopsami czy inną wersją śledzi
dobra gospodyni dom wesołym czyniktóra chodzi z Loganem Quinnem, najbardziej atrakcyjnym chłopakiem w szkole. Gorąco pragną mnie zabić żniwiarze chaosu. Żniwiarze to wcielone zło. Zamordowali moją mamę. Dlaczego uwzięli się jeszcze na mnie? Okazuje się, że mama przed śmiercią schowała sztylet z Helheimu, artefakt obdarzony wielką mocą, a oni daliby wszystko, żeby go zdobyć. Wydaje im się, że znam miejsce jego ukrycia – tymczasem
Tetiisherizależności od wielkości naszych miseczek, ja mam dość spore więc dałam na 11 minut. Wyciągamy kokilki i odwracamy je na talerzach zostawiając jeszcze na minutę w miseczkach. Zdejmujemy naczynia. Posypujemy cukrem pudrem, dodajemy owocowy akcent, gałkę lodu i gotowe! Należy pamiętać ,że deser podajemy na gorąco!! Można przed pieczeniem przechowywać deser w lodowce do 24 godzin zakryte szczelnie folią
W Moim Magicznym Domuwyśmienite, mięso ze swojskiej kaczki jest bardzo soczyste i treściwe. Polecam gorąco! SKŁADNIKI: - mąka pszenna 2 kubki - 2 żółtka - łyżka oliwy - letnie mleko Na stolnicy wysypuję mąkę, robię dołeczek, wbijam żółtka i olej, za pomocą noża zagniatam ciasto. Powoli dodaje mleko, dodaję go tyle aby ciasto dało się zagnieść, nie powinno być zbyt miękkie ani zbyt twarde. Po prostu
SMYKWKUCHNIzrobieniu, kiedy warzywa są dość twarde i chrupkie. Doskonale pasuje do dań z ryżu, ale z ziemniakami też się dobrze komponuje. A co najważniejsze jest niedroga a składniki do jej przygotowania przeważnie zawsze mamy w domu. Można przygotować ją na dwa sposoby: zalać zimną zalewą lub gorącą i przykryć pokrywką, wtedy kapusta trochę odmięknie. Bardzo polecam. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagarnka herbatniki i kakao. Gdy zacznie stygnąć będzie odpowiednio gęsta i da się smarować po wierzchu i brzegach tortu. Przy karmelu pamiętajcie o małym ogniu pod garnkiem i mieszaniu płynnego już karmelu no i przede wszystkim o ostrożności, bardzo łatwo się poparzyć a karmel jest piekielnie gorący. Do sypkiego jeszcze cukru dodajemy barwnik i czekamy aż się roztopi. Odstawiamy
Kuba GotujeMimo upału nie mogłam się powstrzymać i dobierałam się do gorącej, prosto z pieca - co czasem skutkowało poparzonym językiem! Ta właśnie wersja była z ziemniakami, a ziemniaki są w moussace kontrowersyjne - jedni uważają, że ich dodanie to profanacja, inni nie wyobrażają sobie bez nich tego dania. Ja fanką ziemniaków nie jestem, ale w moussace bardzo mi pasują
Kulinarne Inspiracjegarnka herbatniki i kakao. Gdy zacznie stygnąć będzie odpowiednio gęsta i da się smarować po wierzchu i brzegach tortu. Przy karmelu pamiętajcie o małym ogniu pod garnkiem i mieszaniu płynnego już karmelu no i przede wszystkim o ostrożności, bardzo łatwo się poparzyć a karmel jest piekielnie gorący. Do sypkiego jeszcze cukru dodajemy barwnik i czekamy aż się roztopi. Odstawiamy
Kuba Gotujewarkoczu. Banalnie proste, a jednocześnie bardzo eleganckie i wielce smakowite danie idealne na kolację wigilijną, rodzinny obiad lub przyjęcie w gronie przyjaciół. Warkocze podane z sosem śmietanowo- chrzanowym oraz cytryną będą smakowały każdemu! Dobrym połączeniem do ryby będą stanowić również bagietki czosnkowe lub pieczone ziemniaczki. Gorąco polecam! Składniki: • filet z łososia • filet z halibuta • przyprawa
Podróż w kulinariaZdejmujemy z patelni na talerz. Roztrzepane jajka wlewamy do gorącego woka i smażymy na małym ogniu, delikatnie mieszając. Jajecznicę rozdrabniamy na małe kawałeczki, przy użyciu plastikowej lub silikonowej łopatki. Do jajek w woku dodajemy ugotowany ryż, warzywa i sos sojowy, mieszamy. Chwilę wszystko smażymy. Danie przekładamy na półmisek, dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem( u mnie koperek). Podajemy
Mia Cucina Sofietaliście winogrona starać się wybierać młode liście Można też dać młode pędy winorośli , gruby kawałek chrzanu ,dodać duży ząbek czosnku Ogórki ciasno ułożyć do kiszenia wybierać małe ogórki 2. Zagotować wodę na każdy litr wody daję 1 czubatą łyżkę soli Dobrze wymieszać sól Zalać gorącą zalewą ogórki i zakręcić słoiki wynieść słoiki do spiżarki
W królestwie smaków Beatysosie teriyaki podana z ryżem, to szybkie i proste danie obiadowe. Jego podstawą jest dobrego gatunku mięso i świeże warzywa. Niezwykle istotne jest krótkotrwałe smażenie w bardzo wysokiej temeperaturze. To wszystko zapewni nam, że w krótkim czasie będziemy delektować się bardzo aromatycznymi smakami orientu. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Wołowina stir fry w sosie teriyaki appeared
mojewypiekiinietylkogrupy B oraz witamin A i D - dlatego tak często tworzę dania z ich udziałem. * przepis i pomysł własny ... czyż nie wygląda zachęcająco. Moja pociech bardzo się ucieszyła na widok takiego deseru. Składniki: 1 3/4 szklanki mleka 5 łyżeczek cukru 2 3/4 łyżki żelatyny + 3/4 szklanki gorącej wody sok z 1 mandarynki (słodkiej) 1 świeża brzoskwinia 2 łyżki
Słodkie okruszkiprzywołuje u mnie takie miłe wspomnienie moich urodzin, które dane mi było spędzić w Las Vegas i uczcić Frappuccino ze Starbucks’u na Stratosphere Tower :) Składniki: 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cappuccino 1 ½ szklanki mleka 6 kostek lodu * łyżeczka startej czekolady Kawę zalewamy gorącą wodą, tak by było pół szklanki. Dobrze mieszamy. Kostki lodu wrzucamy do dzbanka do koktajli
Smakowy Rajnatychmiast do ust. Jeśli igła będzie wyczuwalnie gorąca, ryba doszła i należy ją wyjąć. Prawidłowa temperatura ugotowanej ryby powinna być poniżej 100 ° C . Dobrze ugotowana nie rozpadnie się. wywaru z gotowania ryb nie wylewaj. Jeśli nie masz co z nim począć w danej chwili, przecedź przez sitko i zamroź - będzie fantastyczną bazą
Szybko SzybkowarBardzo często podawałam kaszę gryczaną i sos grzybowy do jakichś II dań mięsnych. Robiłam też kaszę gryczaną wypiekaną z grzybami na smaku z gotowania grzybów suszonych. Okazuje się , że jest jeszcze trzecia możliwość- ugotowanie osobno kaszy i sosu, połączenie ich razem i duszenie w tej formie. Gorąco wszystkim polecam- przekonacie się, ze każda z tych propozycji smakuje inaczej
Buniabaje w kuchniszklanki czosnku ząbki utrzeć w moździerzu z odrobiną cukru na papkę i dać do mielonej szynki dodać pokrojoną w kostkę cebulkę, kucharka, jajko, pieprz, odciśniętą z mleka bułkę i bułki tartej tyle, aby masa nie była za luźna - masę wyrobić dobrze i odstawić na 30 minut na gorącym mocno oleju smażyć mielone rumiane kotlety, odkładać na ręcznik papierowy my takie
W Mojej Kuchni Lubięmięsem i słodką kapustą. SKŁADNIKI Mięso gotowane ok 1,5 kilograma ( ja dałam łopatkę) Kapusta słodka pół małej główki 1 cebula sól pieprz WYKONANIE Mięso i kapustę mielimy na dużych oczkach , dodajemy usmażoną cebulę , pieprz i sól do smaku. Wyrabiamy farsz. CIASTO 1/2 kg maki 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki oleju 2 jajka 1 żółtko
W kuchennym oknie Ewy