dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:121/571)

Tarta serowa z brokułem i tuńczykiem 152

domu lubimy i w zupełności zastępuje danie typu mięso, ziemniaki i surówka. Nawet nie myślałam, że ta tarta będzie taka smaczna. Delikatna masa serowa, zatopiony w niej chrupiący brokuł i aromatyczny tuńczyk, a wszystko to w cieście francuskim. Gorąco polecam do spróbowania. Składniki: • 1 opakowanie ciasta francuskiego

To co kocham
Jajka po florencku 130

koszulkach, na szpinaku i chrupiącym toście. Śniadanie, które Was nasyci i da energię na długi poranek.  Żółtko cudownie rozpływa się na toście, a szpinak idealnie komponuje w takim zestawie...Jeśli znajdziecie chwile podczas weekendu to rozpieście podniebienie takim pysznym i zdrowym śniadaniem...Polecam gorąco :) SKŁADNIKI na 2 porcje: 2 duże jajka 2 kromki chleba bezglutenowego np. Panfette

Kuchnia bezglutenowa
Wegetariańskie chili z soczewicą 122

minut, aż soczewica będzie bardzo miękka. Jeśli odparuje zbyt dużo płynu, dolać gorącej, przegotowanej wody. Następnie dodać chili, oregano, tymianek, doprawić do smaku solą i gotować jeszcze 5 minut. Po wyłączeniu grzania pod garnkiem dodać do chili pokrojony czosnek i wędzoną paprykę i pozostawić danie jeszcze kilka minut przykryte pokrywką. Podawać z ryżem lub pieczywem. Smacznego

Codziennik Kuchenny
Indyk duszony z gruszką w sosie dyniowym z serem pleśniowym 150

smakiem dodałam ser pleśniowy. Ser pleśniowy razem z dynią stworzył przepyszny sosik i danie zniknęło z talerza bardzo szybko. składniki: 500 g piersi z indyka 300 g dyni (bez pestek i skóry) 2 nieduże gruszki 100 g sera pleśniowego z niebieską pleśnią ok 1/2 szklanki gorącej wody olej kokosowy do smażenia sól, pieprz 1 łyżeczka tymianku makaron pełnoziarnisty świdry

Monia miesza i gotuje
Ale piernik! 212

przyprawy korzennej (można użyć domowej lub kupnej, ale jeśli używamy gotowej, to należy dać jej trochę więcej - ok. 60 g) Miód, cukier, masło, smalec i przyprawy łączymy w garnku i podgrzewamy na średnim ogniu. Czekamy, aż tłuszcz się rozpuści, a całość będzie płynna i jednolita. Gorącą mieszankę wylewamy na mąkę i zaparzamy ją. Mieszamy drewnianą łyżką, a następnie odstawiamy

Ratunku obiad
Kurczak Gong Bao 宮保雞 136

Zbyt duża ilość składników w woku spowoduje ich duszenie, a nie smażenie. Dania azjatyckie są kumulacją samych zalet. Wspaniały smak i aromat, paleta barw, szybkość i prostota przygotowania. Słodko – kwaśny smak z nutą pikanterii, to prawdziwa uczta dla smakoszy tej kuchni… i nie tylko. Gorąco polecam. Smacznego.   Wydrukuj przepis The post Kurczak Gong Bao 宮保雞 appeared

mojewypiekiinietylko
Sajgonki z kurczakiem, warzywami i trzema sosami 430

boków, zakładamy go ciasno do środka i całość zwijamy. Po zwinięciu wszystkich sajgonek dajcie im 20-30 minut poleżeć pod wilgotną ale nie mokrą ściereczką, żeby zdążyły lekko obeschnąć ale nie całkowicie wyschnąć, bo się połamią. Koniecznie muszą trochę odparować przed smażeniem, inaczej popryska Was gorący tłuszcz. Do rondla wlewamy olej, najlepiej rzepakowy. Tyle, by był w stanie lekko przykryć

Karo in the Kitchen
Sajgonki 10054

jajka i całość łączymy. Farsz mamy gotowy. Papier ryżowy moczymy przez chwilę w gorącej wodzie aż stanie się plastyczny (polecam przygotowanie odpowiednio ciepłej wody na patelni wielkości krążka papieru), przekładamy go na deskę lub talerz. Na środek nakładamy 1 łyżkę farszu (ja przy moich sajgonach dałam 2 i ciut ciut). Składamy jak krokiety albo w ten sposób . Smażymy na głębokim

Życie zamknięte w smaku
Kluski na parze / pampuchy / parowańce z parowaru 339

Dlatego odtworzyłam je w tej wersji. Wyszły naprawdę smaczne, delikatne i puszyste. Trzeba dać im czas na wyrośnięcie, inaczej będą zbite. Technika doszła do przodu, garnek i gaza poszły w odstawkę a ich miejsce zajął parowar. :-) Kluchy powstały w parowarze firmy MPM , który testowałam i gorąco polecam - dobra jakość za małą cenę. 550g mąki 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki

Szefowa kuchni
syrop z miętą --- sciroppo di menta 108

limonek Do gorącego syropu dodajemy przygotowaną opłukaną mięte.Przykrywamy i odstawiamy na całą noc do naciągnięcia smaku i koloru. Rano przecedzamy  miętą , a powstały syrop doprowadzamy do wrzenia i gorący rozlewamy do butelek Zakręcamy.dla pewności możemy  pasteryzować ok. 5-8 min. Componenti          30-40 rametti di menta fresca(...)litri di acqua          succo di due tigli          3/4 kg di canna da zucchero esecuzione Lavaggio MINT . Far bollire l'acqua con lo zucchero per circa 30 minuti fino alla dissoluzione - cukru.Pod fine cottura aggiungere il succo di lime viene aggiunto lo sciroppo caldo preparato

w mojej kuchni
Tort śmietanowy 349

zdjąć obręcz i posmarować brzegi oraz wyrównać wierzch - najlepiej dużym nożem, moczonym w gorącej wodzie - góra powinna być gładka. Brzegi obsypujemy wiórkami kokosowymi. Tort wkładamy do lodówki. Na trzy godziny przed podaniem nakładamy na niego opłatek dekoracyjny. Lekko dociskamy i wyrównujemy łyżką. Teraz trzeba mu dać ok. godzinę. W tym czasie opłatek zmarszczy się i sam rozprostuje. Kiedy już będzie

Kulinarne Inspiracje
Jajka po benedyktyńsku, włoskie (Jak gotować jajka w koszulce) 152

jajem. W benedyktyńskim habicie. :) Tak, tak, wiem, że nazwa tak przyrządzonych jajek wzięła się od imienia restauratora, który je wymyślił, ale dla mnie to i tak zawsze będzie to danie "klasztorne".  Bo tak właśnie myślałam, gdy pierwszy raz usłyszałam tę nazwę i nadal lubię wyobrażać sobie, jak mnisi raczyli się takimi jajkami, bladym świtem, w ciemnym refektarzu, zaraz(...)białka natychmiast rozlezą się po całym garnku i nie ma co marzyć, że dadzą się ponownie uformować w całość. Ja znam dwa sposoby.  Pierwszy sposób praktykuję od lat w mojej chorwackiej zupie ogórkowej , do której wbijam po jajku dla każdego biesiadnika - prosto do garnka z gorącą zupą (przy okazji - zupkę polecam!). Polega to na tym, że na wysmarowaną olejem

Kuchnia Prezydentowej
Pierogi z mięsem 133

właśnie mieliśmy pomysł i ochotę na pierogi. Takie typowe polskie danie. Bo my lubimy tak zwyczajnie (ale i smacznie) się żywić i dzięki temu zawsze mamy dla was jakiś ciekawy przepis. Ciasto: 350 g mąki pszennej 1 żółtko 1 łyżka masła sól gorąca woda Farsz: 0,5 kg resztek mięsa z rosołu lub innego ugotowanego, duszonego czy pieczonego

Marder&Marder Manufacture
Listopadowe Wyzwanie Blogerek - Grochówka 140

Gorąca czekolada. Ulubiona książka. Kocyk. Jak co miesiąc, wraz z dziewczynami z grupy blogowej podejmujemy wyzwania kulinarne. Listopadowi przewodzi temat jak najbardziej komponujący się z aurą panującą na dworze. Brzmi on "Rozgrzewające dania na jesienne wieczory". Przyznam, że temat był dla mnie bardzo przyjemny, ponieważ miałam kilka pomysłów na takie małe rozgrzewające co nieco. Koniec końców zdecydowałam

My simple kitchen

Proponowane wyszukiwania