dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:114/571)

Chleb pytlowy na zakwasie z pestkami dyni 188

polskiej złotej jesieni już nam chyba nie dane więc jak pisze Amber wspólne pieczenie da nam ciepło, słońce i dobry nastrój więc pieczemy. Chleb wybrała dla nas Małgosia z Akacjowego bloga . Chleb jest pyszny, zwarty i sprężysty jak przystało na rasowego zakwasowca. Polecam gorąco ten pyszny, jesienny wypiek naładowany dobrym nastrojem wszystkich piekarzy i piekarenek. Chleb pytlowy na zakwasie

Moje Małe Czarowanie
Pierogi ze szpinakiem 161

suszonej pietruszki. Z przypraw wystarczy sól, pieprz i szczypta gałki muszkatołowej, by nadać daniu piękny zapach i smak. Nic więcej nie dodawajcie. Zobaczycie, że to w zupełności wystarczy. Składniki: ciasto: 400 g przesianej mąki pszennej 1 jajko 250 ml (szklanka do herbaty) gorącej wody suszona natka pietruszki - na oko, z łyżeczkę szczypta soli farsz: 250 g szpinaku mrożonego

Zasmakuj Kuchni
Botwinka z soczewicą 124

Botwinka w ten sposób podana jest bardzo treściwym daniem i do tego pysznym. Botwinkę uwielbiam na różne sposoby np. z mleczkiem kokosowym ale z soczewicą mnie zauroczyła i będzie stałym gościem na moim stole. Polecam i Wam gorąco. Botwinka z soczewicą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lemoniada 159

plaży, wśród tłumów często dochodziły głosy sprzedawców zachęcających do jej kupna: Dziadek nie dał babci rady, bo nie wypił lemoniady! Lemoniada dla ochłody, pije stary, pije młody! Panna za mąż wyjść nie może? Lemoniada dopomoże! Lemoniada w dzień upalny wzmaga popęd seksualny! Gorąco polecam i… na zdrowie. Wydrukuj przepis The post Lemoniada appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Pyry z gzikiem 108

twaróg widelce, dodajemy drobno posiekaną cebulę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy gorące ziemniaki z gzikiem w towarzystwie soli i masła – najlepiej kroić pyry na kawałki, układać na nich masło i gzik. To połączenie wybornie smakuje i rozpływa się w ustach. Dajcie znać co Wy szykujecie u siebie na obiad w Wigilię

Szybko Tanio Smacznie
Oliwa Band of Chefs 115

Kranidi na Peloponezie. Dedykowana jest do dań z grilla. Doskonale komponuje się z daniami z wieprzowiny, wołowiny, rybami, drobiem, makaronem i sałatkami. Mi smakuje również ze świeżą bagietką.  Bagietkę posmarować oliwą, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-7 minut. Gorącą bagietkę natrzeć czosnkiem, skropić oliwą. Jak dodamy szynkę dojrzewającą i pomidorki podsmażone na oliwie

królestwo garów
Paella z dorszem i krewetkami 144

obsmażonego dorsza i przykrywamy wszystko na minimum 4-5 min. Po tym czasie danie będzie gotowe do podania. Cytrynę pokrójcie  w cząstki i podajcie na osobnym talerzyku, sokiem skropcie gotowa Paelle na talerzu. Paella najlepiej smakuje jedzona prosto z patelni i na gorąco.  Smacznego Moi Kochani

Kuba Gotuje
Ryż jaśminowy po tajsku 230

Używamy składników takich jakie lubimy i w takiej ilości, jaka nam pasuje. Oryginalność smakowa dań jest powodem, że kuchnia tajska jest bardzo popularna w Europie. Ryż jaśminowy sam w sobie jest wybitnie aromatyczny, a w towarzystwie warzyw i przypraw, to skromność i wykwintność. Gorąco polecam. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Ryż jaśminowy po tajsku appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Risotto z suszonymi grzybami i kurczakiem 185

długoziarnistego wyjdzie już pilaw. Po drugie: bulion.  Przez cały czas powinien być gorący i najlepiej o łagodnym smaku. Po trzecie: parmezan. Konieczny dodatek porządnego i poprawnego risotta. Najlepiej dobrej jakości o orzechowym, słodkawym, a przy tym na tyle słonym smaku, aby dania nie trzeba było dosalać Po czwarte: masło. Masło delikatnie powleka ziarna ryżu, oddzielając

Di gotuje
Włoska kolacja 176

Ostatnio jest tak gorąco, że nie mam siły jakoś nic robić. Z pracy wracam po 21 i co wtedy ze sobą zrobić??? A co najważniejsze co zjeść? Wczoraj z Rysiem wymyśliliśmy wspaniałe danie - lekkie, pożywne. Jest to połączenie włoskich smaków które stworzyły cudowną całość. Kurczak po włosku ok 30 minut dla 2 osób Składniki cukinia połowa dużej piersi

sierotka maRysia w kuchni
Liebster Blog Award (liczę na Waszą wyrozumiałość) 185

blogerki uznały, że chciałaby się dowiedzieć czegoś więcej akurat o mnie. Dlatego, bez przydługich wstępów tym razem, od razu przejdę do rzeczy. Na początek pytania od Marty : 1. Ulubione danie? To trudne pytanie, szczególnie dla blogerki kulinarnej. Jest tyle różnych różności... Ale niech będzie sernik i wszelkie jego wariacje. 2. Dla kogo kochasz gotować? Dla wszystkich, którzy chcą jeść(...)Które miejsce na Ziemi najbardziej Cię pociąga i widziałabyś tam siebie w przyszłości? Do Danii trafiłam przypadkiem, zanim jeszcze Skandynawia stała się taka modna. Co zaskakujące, zadomowiłam się tutaj; przyzwyczaiłam się do gulgoczącego języka, a nawet odnalazłam w nim melodię; nauczyłam się doceniać gorące, letni i dni i te prawdziwie mroźne w środku zimy, jednocześnie radząc sobie z jesienną szarugą

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik na zimno cytrynowo brzoskwioniowy 171

smaku cytrynowym, 500g twarogu tłustego, 250g sera mascarpone, 2 czubate łyżki cukru pudru ( można dać więcej, według własnego smaku), 1 cytryna, 2 galaretki pomarańczowe ( lub o smaku brzoskwiniowym), 240g brzoskwiń z syropu, okrągłe biszkopty. Przygotowanie: 2 galaretki o smaku cytrynowym rozpuścić w 250ml gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Twaróg rozgnieść widelcem z cukrem pudrem, a następnie zmiksować. Dodać ser mascarpone

W kuchni u Moniki
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 392

pewnością znajdziecie coś dla siebie. Teraz troszkę o samym przepisie. Zacznijmy od tego, że danie jest niezwykle proste i szybkie w wykonaniu, jak to przystało na pana w kuchni :) Całość nie zajmie Wam więcej niż godzinę. Ryż można ugotować wcześniej i podawać z gorącym sosem. Wybierzcie swój ulubiony: biały, jaśminowy, brązowy lub dziki. Moim zdaniem wszystkie pasują, ale najlepszy

Chocolate Muffin Blog
Puree z topinambura / Jerusalem artichoke puree 201

smak dania. Dużo z nimi eksperymentuję i staram się do każdego dania głównego podać coś nowego. Tym razem miałam pod ręką topinambura i postanowiłam zrobić z niego klasyczne puree. Był to strzał w 10, wyszło przepyszne, kremowe i delikatne. Polecam gorąco do wszystkiego:) Scroll down for recipe in English Puree z topinambura (4 porcje) Składniki

karmelowy
Konfitura brzoskwiniowa z lawendą i Stadion Narodowy 171

rozdrobnieniu tłuczkiem do ziemniaków) 3 łyżeczki kwiatów suszonej lawendy cukier brązowy/biały (ja dałam 1 szklankę, ale dżem jest za słodki) Smaż owoce i cukier, aż większość płynu odparuje (około 1,5-2 godziny). Co jakiś czas zamieszaj. Po godzinie dodaj kwiaty. Gorącą konfiturę wkładaj do wyparzonych słoiczków i szybko zakręcaj. Pozostaw do góry dnem do ostygnięcia. Poniżej: Stadion

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania