dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:116/571)

Kokosowe bułeczki francuskie z chia 183

deserów, lub dodane do pieczywa. Można również dodawać je do jogurtu, warzyw czy dań z ryżu. Ze względu na ich zdolność do wchłaniania wody i tłuszczu, mogą być stosowane do zagęszczania sosów. Dodawanie nasiona chia do różnych produktów znacznie zwiększy ich wartość odżywczą.” Gorąco polecam i życzę smacznego. Zastępując cukier puder stevią* lub ksylitolem* otrzymamy bułeczki

mojewypiekiinietylko
Czekoladowe ciasto z pomarańczą (Ciambellone al cioccolato fondente e arancia) 163

pomarańczą, rodzynkami i kawałkami migdałów. Idealne do filiżanki gorącej herbaty lub kawy. Smacznego! **** Oggi  Vi voglio proporre una torta p er addolcire le giornate autunnale. La torta è preparata con cioccolato fondente, uva sultanina, mandorle e arancia. Ideale da gustare con una tazzina di tè o caffè. Buon appetito! SKŁADNIKI

La grande e la piccola cuoca
Ciastka z kleiku ryżowego. 133

Nawet nie pomyślałbym, że z takiego produktu mogą powstać takie rewelacyjne słodkości. Do przepisu dałam mało cukru, bo całą słodycz podnosi marmolada. Od siebie dodałam domowy ekstrakt waniliowy. Mówię Wam te ciastka są tak cudownie pyszne, że na jednym nie można skończyć :). Polecam bardzo gorąco!   CIASTKA Z KLEIKU RYŻOWEGO.           Składniki na 45 sztuk

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Bułeczki z twarogiem 177

dałam skórki kandyzowanej...lukier nie wyszedł tak jak trzeba..no i ja musiałam dać więcej mąki niż podano w przepisie. 3 żółtka (w temperaturze pokojowej) 100 g masła, bardzo miękkiego 35 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 250 ml dobrze ciepłego (ale nie gorącego) mleka 350 g mąki tortowej Młynomag  [ u mnie coś około 500 g] 1/2 łyżeczki soli

Moje domowe kucharzenie
Pierogi z grzybami 147

Pierogi ..z dowolnym nadzieniem..u mnie tradycyjnie z grzybami..pycha.. 350 g mąki luksusowej Młynomag 125 ml gorącej wody 1 całe jajko 1 łyżka oleju

Moje domowe kucharzenie
Domowy budyń + film 203

Domowy budyń to znakomity pomysł dla dzieci, na deser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje

Smakowite Dania
Śmietanowiec 140

spód blaszki i dociskamy. Wkładamy do lodówki. 3. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia.  4. Śmietanę, jogurt naturalny, cukier puder dokładnie mieszamy. Dodajemy chłodną żelatynę i przez kilka minut miksujemy. Wstawiamy do lodówki. 5. Galaretki kroimy w kostkę (ja dałam dwie do środka, jedną użyłam do dekoracji). Gdy masa śmietanowa zaczyna tężeć (kilkanaście minut) dodajemy

NA MOIM TALERZU
Toskański makaron z sosem pomidorowym 128

czosnek, sól i cukier do smaku, parmezan, parę łyżek oliwy. Miksujemy składniki ze sobą. Gorący makaron umieszczamy w głębokiej misie, polewamy sosem, posypujemy pieprzem, dekorujemy bazylią i od razu podajemy. To jeden z tych arcyprostych przepisów, gdzięki którym kuchnia włoska jest taka genialna :) Koniecznie dajcie znać jak wrażenia. Smacznego! Paulina Przepis pochodzi z ksiązki „ Dziennik Toskański ” autorstwa Tessy

Patchwork
Pieczeń paprykowo- marchewkowa 152

Zapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI:  80 dag boczku surowego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kimchi Jjigae - koreańska zupa z tuńczykiem 230

kiełkami i kolendrą. Gorące podawać z ryżem. Co to jest kimchi?                         Kimchi to koreańska kapusta kiszona, tyle że pekińska i kiszona na ostro. Jest rewelacyjna do zup i jako przystawka do mięs i dań z ryżem. Każda

Kuchnia Prezydentowej
Wykwintny rosół 116

można zrobić pierogi,  cannelloni z pora, pasztet.  Można również podać jako samodzielne danie. Pozostały wywar można użyć jako bazę do innych zup lub zamknąć w słoiczkach jako bulion do różnych potraw. W tym celu należy odparować 3/4 lub więcej objętości, przez gotowanie. Gorący nalewać do wyparzonych słoiczków i wekować około 10 minut lub ostudzony wlewać do foremek

królestwo garów
Wegańskie śniadanie - NALEŚNIKI Z BANANAMI :) 208

równocześnie - oczywiście popijamy czarną kawką...  Po takim śniadaniu lokomotywa rusza tak, że aż gorąco się robi, autentycznie :) I tak jak kiedyś mieliśmy tradycję - naleśniki na niedzielne śniadanie, tak teraz jemy je najczęściej 2 razy w tygodniu - a pomyśleć, że bałam się, że nie da się ich zrobić bez jajek... Po co te jajka tam w ogóle są?? Moja

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Kurczak Tikka masala 355

swoich ulubionych dań, a mianowicie kurczaka Tikka Masala. Jest to tak naprawdę danie brytyjskie, oparte na kuchni indyjskiej. Jest to rodzaj grillowanych lub smażonych filetów z kurczaka uprzednio marynowanych , podawanych w specjalnym śmietanowym sosie masala z pomidorów i aromatycznych przypraw, serwowanych na gorąco. Obłędne! Niesamowicie aromatyczne! Sycące! gwarantuję , że totalnie zakochacie się w tym smaku! Polecam! SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Kluski na Parze - "Pampuchy" 159

Kluski na parze to taka troszkę inna wersja pączków gotowanych na parze i podawanych na gorąco. Przynajmniej mi tak się one kojarzą. Co w nich

Słodka Strona
Pizza z konfiturą z czerwonej cebuli 181

jestem zwolenniczką zasady, że im mniej dodatków do pizzy, tym lepiej. Klasyczne włoskie danie prezentuję dzisiaj w nieco innej odsłonie. Tradycyjny sos pomidorowy zastąpiłam własnoręcznie przygotowaną konfiturą z czerwonej cebuli, mozzarellę- francuskim camembertem, dodałam też kilka orzechów pekan i zwieńczyłam dzieło kiełkami rzodkiewki. Gorąco zachęcam do wypróbowania pizzy w tej wersji. Z całą pewnością miło Was zaskoczy smakiem

Smakowity Blog Kulinarny

Proponowane wyszukiwania