deserów, lub dodane do pieczywa. Można również dodawać je do jogurtu, warzyw czy dań z ryżu. Ze względu na ich zdolność do wchłaniania wody i tłuszczu, mogą być stosowane do zagęszczania sosów. Dodawanie nasiona chia do różnych produktów znacznie zwiększy ich wartość odżywczą.” Gorąco polecam i życzę smacznego. Zastępując cukier puder stevią* lub ksylitolem* otrzymamy bułeczki
mojewypiekiinietylkopomarańczą, rodzynkami i kawałkami migdałów. Idealne do filiżanki gorącej herbaty lub kawy. Smacznego! **** Oggi Vi voglio proporre una torta p er addolcire le giornate autunnale. La torta è preparata con cioccolato fondente, uva sultanina, mandorle e arancia. Ideale da gustare con una tazzina di tè o caffè. Buon appetito! SKŁADNIKI
La grande e la piccola cuocaNawet nie pomyślałbym, że z takiego produktu mogą powstać takie rewelacyjne słodkości. Do przepisu dałam mało cukru, bo całą słodycz podnosi marmolada. Od siebie dodałam domowy ekstrakt waniliowy. Mówię Wam te ciastka są tak cudownie pyszne, że na jednym nie można skończyć :). Polecam bardzo gorąco! CIASTKA Z KLEIKU RYŻOWEGO. Składniki na 45 sztuk
Zakątek rozkoszy kulinarnychdałam skórki kandyzowanej...lukier nie wyszedł tak jak trzeba..no i ja musiałam dać więcej mąki niż podano w przepisie. 3 żółtka (w temperaturze pokojowej) 100 g masła, bardzo miękkiego 35 g świeżych drożdży 3 łyżki cukru 250 ml dobrze ciepłego (ale nie gorącego) mleka 350 g mąki tortowej Młynomag [ u mnie coś około 500 g] 1/2 łyżeczki soli
Moje domowe kucharzeniePierogi ..z dowolnym nadzieniem..u mnie tradycyjnie z grzybami..pycha.. 350 g mąki luksusowej Młynomag 125 ml gorącej wody 1 całe jajko 1 łyżka oleju
Moje domowe kucharzenieDomowy budyń to znakomity pomysł dla dzieci, na deser lub podwieczorek bez dodatku konserwantów i o wiele smaczniejszy niż zrobiony z proszku. Przygotowanie takiego deseru zajmuje
Smakowite Daniaspód blaszki i dociskamy. Wkładamy do lodówki. 3. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. 4. Śmietanę, jogurt naturalny, cukier puder dokładnie mieszamy. Dodajemy chłodną żelatynę i przez kilka minut miksujemy. Wstawiamy do lodówki. 5. Galaretki kroimy w kostkę (ja dałam dwie do środka, jedną użyłam do dekoracji). Gdy masa śmietanowa zaczyna tężeć (kilkanaście minut) dodajemy
NA MOIM TALERZUczosnek, sól i cukier do smaku, parmezan, parę łyżek oliwy. Miksujemy składniki ze sobą. Gorący makaron umieszczamy w głębokiej misie, polewamy sosem, posypujemy pieprzem, dekorujemy bazylią i od razu podajemy. To jeden z tych arcyprostych przepisów, gdzięki którym kuchnia włoska jest taka genialna :) Koniecznie dajcie znać jak wrażenia. Smacznego! Paulina Przepis pochodzi z ksiązki „ Dziennik Toskański ” autorstwa Tessy
PatchworkZapraszam na pyszną pieczeń z papryką i marchewką. Doskonale smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 80 dag boczku surowego
Tradycyjna kuchnia Kasikiełkami i kolendrą. Gorące podawać z ryżem. Co to jest kimchi? Kimchi to koreańska kapusta kiszona, tyle że pekińska i kiszona na ostro. Jest rewelacyjna do zup i jako przystawka do mięs i dań z ryżem. Każda
Kuchnia Prezydentowejmożna zrobić pierogi, cannelloni z pora, pasztet. Można również podać jako samodzielne danie. Pozostały wywar można użyć jako bazę do innych zup lub zamknąć w słoiczkach jako bulion do różnych potraw. W tym celu należy odparować 3/4 lub więcej objętości, przez gotowanie. Gorący nalewać do wyparzonych słoiczków i wekować około 10 minut lub ostudzony wlewać do foremek
królestwo garówrównocześnie - oczywiście popijamy czarną kawką... Po takim śniadaniu lokomotywa rusza tak, że aż gorąco się robi, autentycznie :) I tak jak kiedyś mieliśmy tradycję - naleśniki na niedzielne śniadanie, tak teraz jemy je najczęściej 2 razy w tygodniu - a pomyśleć, że bałam się, że nie da się ich zrobić bez jajek... Po co te jajka tam w ogóle są?? Moja
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEswoich ulubionych dań, a mianowicie kurczaka Tikka Masala. Jest to tak naprawdę danie brytyjskie, oparte na kuchni indyjskiej. Jest to rodzaj grillowanych lub smażonych filetów z kurczaka uprzednio marynowanych , podawanych w specjalnym śmietanowym sosie masala z pomidorów i aromatycznych przypraw, serwowanych na gorąco. Obłędne! Niesamowicie aromatyczne! Sycące! gwarantuję , że totalnie zakochacie się w tym smaku! Polecam! SKŁADNIKI
Ostra na SłodkoKluski na parze to taka troszkę inna wersja pączków gotowanych na parze i podawanych na gorąco. Przynajmniej mi tak się one kojarzą. Co w nich
Słodka Stronajestem zwolenniczką zasady, że im mniej dodatków do pizzy, tym lepiej. Klasyczne włoskie danie prezentuję dzisiaj w nieco innej odsłonie. Tradycyjny sos pomidorowy zastąpiłam własnoręcznie przygotowaną konfiturą z czerwonej cebuli, mozzarellę- francuskim camembertem, dodałam też kilka orzechów pekan i zwieńczyłam dzieło kiełkami rzodkiewki. Gorąco zachęcam do wypróbowania pizzy w tej wersji. Z całą pewnością miło Was zaskoczy smakiem
Smakowity Blog Kulinarny