dania na gorąco - 8552 przepisów (strona:125/571)

Bułki w stylu francuskim 161

wody Wodę i mleko delikatnie podgrzać (powinny być ciepłe, ale nie gorące). Wymieszać z pokruszonymi drożdżami, solą i cukrem. Dodać mąkę i wyrobić ciasto (ręcznie lub mikserem przy pomocy mieszadeł do wyrabiania). Jeśli ciasto się zbyt klei, dodać trochę mąki, ale tylko tyle żeby dało się wyrobić. Odstawić w misce pod przykryciem w ciepłe miejsce na ok. 45 minut. Ciasto

Bullio
Pierogi z truskawkami i masełkiem 212

Dziś mam dla Was przepis na klasyczne pierogi z truskawkami. Najbardziej lubię je polane podrumienionym masłem i oprószone cukrem. Polecam gorąco!!! SKŁADNIKI: 1/2 kg mąki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Otrębowe babeczki z serkiem i owocami 133

pszennych firmy Kupiec 1 łyżka miodu 2 łyżki serka homogenizowanego ulubione owoce (ja dałam kilka kawałków ananasa i kiwi) opcjonalnie jakieś słodzidło do serka (ja nic już nie dodawałam bo sam otrębowy spód i owoce były wystarczająco słodkie) Sposób przygotowania: Mieszamy otręby, miód oraz 2 łyżki gorącej wody i odstawiamy na kilka minut, aż spęcznieją wykładamy masę otrębową na spód

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Botwinka zabielana i premiera Przemka 158

Wszystkie inne dania, chleby nawet ciasta i bezy ale zupy nie. Przemka zabawa z warzywami skończyła się pyszną zupą czyli botwinką zabielaną, przepyszną. Zjadłam dwa talerze tak mi smakowała. Zapraszam na premierową zupę Przemka, polecam gorąco. Botwinka zabielana. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Risotto ze szparagami! 107

Risotto ze szparagami! Pysznie! Zapraszam! Sezon na szparagi w pełni, ulubionym daniem ze szparagami jest risotto, robię je w różnych wersjach, cześć przepisów jest już na blogu. Dzisiaj proponuję risotto na mleku kokosowym z dodatkiem chili i szparagów. Kremowe i subtelne w smaku. Polecam gorąco! Wiosna na talerzu! SKŁADNIKI: - pęczek szparagów - puszka mleka kokosowego - 3 łyżki masła

SMYKWKUCHNI
Śniadanie na parze - zdrowo, pysznie i kolorowo 247

zależy ile i jakie to będą nagrody! Dlatego gorąco Was zachęcamy do "lajkowania" na nasze zdjęcia w albumie konkursowym na  Facebook'u Tefal !! Im więcej Waszych "lajków" tym więcej nagród! A dodatkowo proponujcie pod zdjęciem w  albumie  swoje kreatywne pomysły na dania przy użyciu parowaru oraz blendera z końcówką do majonezów i sosów - najlepsze

Plate of Joy
Karmelowe ciasto z gruszkami 151

temperaturze 170 0 C. Krem 1: 3 żółtka; 0,5 szklanki cukru (ja dałam kryształ); 1 łyżka żelatyny; 0,5 szklanki śmietany kremówki (30% lub 36%); 2 białka; Wykonanie: Połowę cukru zrumienić w rondlu na karmel, wlać ćwierć szklanki wrzącej wody, zagotować odstawić, a następnie do gorącego wsypać żelatynę i rozpuścić ją. Kremówkę ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z pozostałym

In my kitchen
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną (wg Nigelli Lawson) 262

175g cukru kryształu; skórka otarta z 1 pomarańczy; 2 łyżki likieru (ja dałam kawowy); 500 ml śmietany 36%; 2 łyżeczki cukru waniliowego; 1-2 łyżeczki gorzkiego kakao; Wykonanie: Piekarnik rozgrzać do 180 o C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w kuchence mikrofalowej. Do rozpuszczonej gorącej czekolady dodać masło i dobrze wymieszać do chwili, aż masło się rozpuści. Ostudzić

In my kitchen
Koktajl z natki pietruszki i banana + film 185

Pyszny i zdrowy koktajl o intensywnym zielonym kolorze, wspaniale orzeźwia i oczyszcza organizm. Natka pietruszki znakomicie komponuje się z słodkim bananem i odrobiną soku z cytryny

Smakowite Dania
Pierogi z suszonymi grzybami + film 157

Klasyczne pierogi z suszonymi grzybami, znakomite na co dzień i od święta. Pysznie smakują podane ze zrumienioną bułką tartą lub czerwonym barszczem. Swoim niebanalnym smakiem zauroczą

Smakowite Dania
Chleb pszenno-żytni na zakwasie 197

wydaje głuchy odgłos, jakby był pusty.  Chleb po wyjęciu wystudzić na kratce, gorącego nie kroić. Przechowywać najlepiej zawinięty w lnianą ściereczkę. Rodzaje użytej mąki można modyfikować, gęstość regulować ilością dodawanej wody. Należy pamiętać o tym, że dodany zakwas pracując nieco rozrzedza ciasto. Najważniejsze, nie poganiać, dać spokojnie chlebkowi wyrosnąć. wyrośnięty chleb upieczony jeszcze ciepły

Kuchcik gotuje
Faszerowane tortille: Styczniowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 131

nadzieję, że moje propozycje przypadną Wam do gustu. Zachęcam również gorąco do zajrzenia do pozostałych uczestników styczniowego wyzwania -ich listę znajdziecie na końcu posta :) A post z wyzwania grudniowego znajdziecie tutaj: KLIK Tortille (około 8-9 sztuk): 2 szklanki mąki pszennej lub kukurydzianej (dałam pszenną) 1/4 łyżeczki soli 2/3 szklanki ciepłej wody Mąkę z solą wymieszać na stolnicy

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Zupa krem z marchewki 153

zupę.  Składniki: 8 marchewek 1 cebula biała część pora 1 ziemniak (ja dałam ziemniaki, które zostały mi z obiadu, było ich dwa) 4 łyżki pestek słonecznika (w oryginalnym przepisie są pestki dyni, ja nie miałam) 1 ząbek czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 2 szklanki gorącego bulionu warzywnego sok z cytryny słodka mielona papryka pieprz sól Marchewkę obrać

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano 312

mięskiem. Makaron farfalle jest ostatnio jednym z moich ulubionych. Dania z jego udziałem wyglądają bardzo apetycznie, a moja córeczka wręcz je uwielbia. Przygotowanie całości jest bardzo szybciutkie, tym samym świetnie sprawdzi się w upalne dni kiedy mamy minimum ochoty na stanie w gorącej kuchni.  Farfalle z kurczakiem w pomidorach z oregano SKŁADNIKI

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka pieczarkowa z serem. 648

emmentaler firmy Lactima doskonale się sprawdził. Dodał nowego wyrazu i smaku. Gorąco Wam polecam spróbować zrobić taką wersję.  Składniki: 500 g pieczarek 1 mała cebula puszka kukurydzy 3-5 szt ogórków kiszonych pieprz czarny  sól 1 łyżka majonezu ser topiony Emmentaler do kanapek i dań gotowych Lactima    Wykonanie: Pieczarki dokładnie oczyszczamy. Wrzątek solimy

Malinowe Pocałunki

Proponowane wyszukiwania