Wołowina stir fry w sosie teriyaki

Wołowina stir fry w sosie teriyaki

Wołowina stir fry w sosie teriyaki

„ Smażenie w ruchu , smażenie z intensywnym mieszaniem, smażenie krótkie (chiń.: 炒 chăo ; ang. stir-frying ) − jeden z charakterystycznych dla kuchni dalekowschodnich sposobów przyrządzania potraw smażonych. Istotą tej techniki jest krótkotrwałe podgrzewanie składników potrawy na silnym ogniu, połączone z jednoczesnym intensywnym mieszaniem. Smażenie tego rodzaju wykonuje się w woku, dużej patelni o stożkowatym kształcie, dzięki czemu mieszane składniki cały czas gromadzą się na środku. Do smażenia w ruchu ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Autor

mojewypiekiinietylkomojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

marynaty, mięso, wołowina, sosy, papryka, pieczarki, stir fry, sezam, imbir, cytryna, sok, marchewka, ryż, dania obiadowe, sos do ryżu, warzywa na patelnie, ryż z warzywami, ryż smażony, pieczarki w sosie, dania na gorąco, pieczarki z ryżem

Inne przepisy z mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.