gęstnieć zakręcamy gaz. Wsypujemy starty ser i mieszamy. Gorący sos wylewamy na nadziane rurki i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez około 30-40 minut aż makaron zmięknie. Temperaturę należy zmniejszyć kiedy sos zacznie się przypiekać. Cannelloni posypujemy tartym parmezanem i listkami bazylii. Danie jest smaczne na ciepło i zimno, polecam(...)beszamelowym, jednak nie musimy tego robić. Farsz można wykorzystać do innego dania
Kulinarne Fantazje MarioliChoć w Danii Mikołajek się nie obchodzi (tu dzieci dostają prezenty w każdą niedzielę adwentową), to nas dzisiaj jeden odwiedził. Przyniósł kwiatki i sok jabłkowy z mieszanką aromatycznych przypraw, czekający tylko na podgrzanie. Gorący, pachnący, rozgrzeje nas w któryś z chłodnych, grudniowych wieczór. Dziękuję! Alfred, bo o nim mowa, to nasz agent nieruchomości ( agent - jak to ekscytująco brzmi!). Słowo
Pożeraczka, czyli raz adobrzePaprykę pokroić w paseczki i obgotować 3 min następnie odcedzić. Wszystkie składniki na zalewę dać do większego garnka, połączyć je i dokładnie wymieszać. Wszystkie trzy kolory papryk oraz cebulę włożyć do zalewy i gotować 3-4 min ciągle mieszając. Słoiki umyć i nakładać do nich gorącą paprykę- stawiać do góry dnem. Gdy wystygną odwrócić i zostawić na półce (mogą stać
Gotuję Testujęmigdałami. Sałatka z awokado i kalmarów może być samodzielnym, bardzo smacznym i apetycznym daniem. Sałatki mają to do siebie, że sami dobieramy składniki i komponujemy ich smak. Możliwości jakie daje awokado to istna kopalnia kulinarna, z której warto korzystać wydobywając coraz to nowe smaki. Goraco polecam i życzę smacznego. Przepis na sałatkę z awokado i kalmarów dodaję do wydarzenia
mojewypiekiinietylkowtedy wsypuję tyle cukru, ile żurawiny (można nawet dać trochę więcej cukru niż żurawiny). Żurawinę robioną tym sposobem pokochaliśmy i gości na naszym stole już od 3 lat. Jest świetna do mięs, serów białych, jogurtów, oscypków i herbaty. Polecam gorąco! Przepis spod samiuśkich Tater :D Dla kogo: dla fanów żurawiny dla tych, którzy chcą spróbować zrobić żurawinę bez pasteryzacji
Mania Wypiekaniaktóry zacznie wydobywać się pod wpływem gorącej pary. Kiedy owoce oddadzą cały sok,gorący mieszam z cukrem,przelewam do słoiczków i mniejszych buteleczek np od Frugo lub Kubusia,zakręcam i pasteryzuję 20 minut. Cukru należy użyć wg własnych upodobań. Ja na 3 litry soku dałam tylko 250 g cukru
Kolorowa kuchnia Elkipierwsze na myšl mi przychodzi ulubiona pizza z patelni .Właśnie to danie mogę kochani Wam polecić. 4 łyżki jogurtu naturalnego0% 4 łyżki majonezu light 2 jajka sól zioła prowansalskie czosnek granulowany 9 łyżek mąki ( u mnie ryżowej ) ****************************************** Wszystko miksujemy i wylewamy na gorącą patelnię z odrobiną oliwy.Smażymy na malutkim ogniu odrazu układając na wierzchu ulubione
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiZupa krem z selera. Jak jesień, to gorące zupy, kremy, gulasze, pełne smaków i aromatów. Dzisiaj zapraszam na krem z selera. Nie każdy ceni to warzywo. Przyrządzając je jednak w odpowiedni sposób można zachęcić ich przeciwników. Moje dzisiejsze danie to alternatywa ekspresowa, gdyż do przygotowania potrzebne są jedynie dwa składniki: seler i rosół, a dodatki to inwencja własna. Można
Wino Francja Kuchniamożemy... To ciacho pierwszego dnia po prostu rozpływa się w ustach, swoje testowałam jeszcze gorące- było bajeczne, cuuudowne..., choć na drugi i trzeci dzień również jest pyszne... ;-) Piekłam w ciemnej blaszce 33x23cm. Składniki: - 500g mąki orkiszowej typ700 lub pszennej (orkiszowej typ750- 550g) - 1/4 szklanki* cukru (dałam 1 łyżkę cukru trzcinowego+ ksylitol) - 1,5 szklanki* mleka, u mnie bez laktozy (można
Smaczne ZdroweZakupiłam sobie wyciskarkę ślimakową i teraz wyciskam soki z czego się da. Najwięcej jednak obecnie na warsztat wrzucam pomidory a z nich sok jest taki pyszny. Postanowiłam też zrobić sobie z takiego soku zupę krem i to był bardzo dobry pomysł. Polecam gorąco a jeśli nie macie takiej wyciskarki to wystarczy kupić dobry sok pomidorowy i zupę ugotować. Zupa
Moje Małe Czarowaniezimno - błyskawiczny Składniki: (na małą tortownicę) pól opakowania biszkoptów 3 opakowania serka typu Danio 200ml śmietanki 30% łyżka cukru pudru 3 czubate łyżki żelatyny galaretka cytrynowa borówki filiżanka zaparzonej kawy z ekspresu lub rozpuszczalnej Torcik na zimno - błyskawiczny Wykonanie: Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody. Śmietankę ubijamy z cukrem. Do ubitej śmietanki dodajemy serki i rozpuszczona żelatynę i krótko
Pyza i SurówkaKolejne pyszne włoskie danie. Kilka składników a efekt powala na kolana. Popróbujcie koniecznie i nie będziecie chcieli przestać jeść. Pachnące słońcem oliwki i suszone na słońcu rodzynki a wszystko to na jednym talerzu. Polecam gorąco, nam smakowało bardzo. Sycylijska potrawka z dyni, ciecierzycy z rodzynkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMogą posłużyć jako dodatek do dania głównego, ale również z powodzeniem stanowią samodzielny posiłek. Uwielbiam ziemniaki pieczone w mundurkach, są doskonałe i przypominają czasy dzieciństwa, kiedy to ziemniaki owinięte w folię wkładano do ogniska, a wyjmowano gorące, miękkie i pachnące. Możesz je równie dobrze przygotować w piekarniku, wybierz tylko niewielkie sztuki, które szybciej się upieką i ładnie będą
Roślinna - blog wegańskiPyszne i błyskawiczne danie przygotowane przez Powtwora – to miło kiedy czasem, dla odmiany, ktoś ugotuje obiad dla mnie :) Było baaaaardzo smacznie, a że przygotowanie trwa tyle czasu, ile zagotowanie wody+ugotowanie makaronu więc przepis gorąco polecam, szczególnie osobom tak zagonionym jak ja ostatnio :) Czytaj więcej
Kuchenne zapiski Edytycukrem waniliowym. Ogólnie jedzenie tam było cudowne! Codziennie rano dostawaliśmy świeży, jeszcze gorący, pełnoziarnisty, domowy chleb. Prze-py-szny. Bardzo podobało mi się to, że kucharze robili oddzielne posiłki dla wegetarian i wegan, i to nie jakieś ugotowane warzywka z torebki, owszem, dania na bazie warzyw, ale bardzo ciekawe i smaczne, np. fasola w sosie pomidorowym z makaronem
breakfast of dreams