Boeuf Bourguignon - Wołowina w czerwonym winie wg Julii Child

Boeuf Bourguignon - Wołowina w czerwonym winie wg Julii Child

Boeuf Bourguignon - Wołowina w czerwonym winie wg Julii Child

Mimo długiego przepisu, przygotowanie wołowiny w czerwonym winie zajmuje około 30 minut + czas pieczenia. Danie jest cudowne w smaku, rozpływa się w ustach i na nowo pozwala odkryć smak wołowiny. Julia Child to moja mentorka w gotowaniu i dla mnie będzie wiecznie żywa, dzięki temu, że nadal jej programy można zobaczyć na youtubie. Składniki: 0,60 kg wołowiny (ładnego, chudego kawałka) 0,15 kg surowego boczku 1 duża marchew 1 cebula 1 łyżka mąki 2 szklanki młodego czerwonego wina (polecam beaujolais nouveau) 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie i blogowanie

Autor

Małgorzata WróblewskaMałgorzata Wróblewska

Z każdym rokiem interesuje mnie coraz więcej rzeczy i z każdym rokiem jestem coraz bardziej cierpliwa by je robić :) www.gotowanieiblogowanie.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, sosy, pieczarki, boczek, zupa pomidorowa, rosół, marchewka, drobiowe, pasty, pasta, wołowina, gulasz, pieczarki w sosie, mięsa pieczone, sos pomidorowy, dania na gorąco, pieczony boczek, boczek w sosie, dania bez mięsa, bez pieczenia, gulasz wołowy, gulasz z łopatki

Inne przepisy z Gotowanie i blogowanie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.