minimalnej ilości wrzątku po szklance jagód i posiekanych brzoskwiń bez skórki PONCZ: 3/4 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny POLEWA: 1 czekolada mleczna 1 łyżka mleka siekane migdały do posypania Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli, ubić na sztywno. Do piany dodawać po łyżce cukru cały czas miksując. Następnie dodać
Cakes By Kejtpragnienie, idealny na letnie dni. Zapraszam na napój z arbuza! Arbuz smakuje najlepiej w letnie, gorące dni. Jednak zmiksowanie go i podanie w formie napoju jest równie ciekawe w smaku ;-) Zapraszam na arbuzadę! SKŁADNIKI: - 1/2 dojrzałego arbuza - ok. 1/2 szklanki wody źródlanej (można dać więcej wody, wedle uznania i smaku, jaki chcemy uzyskać) - sok z 1 cytryny - 1 łyżka płynnego
Wielopokoleniowowymyślny, jednak nie wyobrażam sobie, abym latem nie zjadła choć raz gotowanej kukurydzy. Proste danie i zarówno pyszne. Słodka kukurydza smakuje wyśmienicie, nawet dzieciom. A może zwłaszcza dzieciom. Banalnie prosta, a można zjeść ją i na obiad i na kolację. Najlepsza jeszcze gorąca polana masłem i doprawiona solą. Właściwie jako takiego przepisu tu konkretnego nie ma, więc podam
Niebieski kubek z kawadanie zobaczyłem w telewizji dawno temu i wydaje mi się, że był to program Okrasy. Zapamiętałem sam pomysł a mianowicie podsmażone ciasto drożdżowe z twarogiem a do tego gorące karmelizowane maliny. Doskonały poranek. Słońce, ciepło i takie śniadanie
Milion Smakówdobrze smakuje, jak i nieźle wypełnia żołądek. Latem często robimy różne kasze. Jak jest gorąco to nie chce nam się stać w kuchni przy garach. Wtedy szybka sałatka jest idealnym rozwiązaniem. Tutaj niewielką ilość składników połączyliśmy w idealną całość. Kasza czyni to danie pożywnym, ogórek dodaje świeżości, twaróg przełamuje smak, a dodatek koperku podkręca całość. Zdecydowanie możemy
Marder&Marder Manufactureliści szpinaku i posypać mozzarellą. Piekarnik nagrzać na 190 stopni góra-dół. Do naczynia żaroodpornego dać 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzać w piekarniku. Naczynie wyjąć przełożyć do niego polędwiczki, włożyć z powrotem do piekarnika i zapiekać około 20 minut. Przed podaniem na gorących polędwiczkach ułożyć plasterki pomidora
Ala piecze i gotujemusimy się trzymać sztywno przepisu z obawy choćby o zakalec. Nic się nie stanie, gdy damy trochę mniej (czy więcej) twarogu, masła, czy cukru. Czy do kawy, czy herbatki Warto zrobić takie Chatki. Bo dla dużych i dla małych Sernik taki jest wspaniały. Gorąco polecam i życzę smacznego. Wydrukuj przepis The post Chatka z ptasim mleczkiem appeared first
mojewypiekiinietylkoobiad. Potrawą jestem zachwycona, bo naprawdę mile zaskoczyła mnie smakiem. Nawet mój R chwalił danie, a też nie przepada za rybami ani za kaszą kuskus. Myślę, że trzeba będzie trochę poeksperymentować z pieczoną rybą i jeszcze coś pysznego mi wyjdzie :). Polecam Wam gorąco wypróbować ten przepis! DORSZ Z KUSKUSEM I WARZYWAMI. Składniki
Zakątek rozkoszy kulinarnychdrugiego dania, swoim niebanalnym smakiem zauroczą niejedno podniebienie, polane roztopionym masłem zaspokoją głód na długie godziny. składniki na około 30 pierogów ciasto 2 szklanki mąki pszennej 1 żółtko szklanka gorącej wody
Smakowite DaniaSałatka nicejska. Pyszna, świeża, chrupiąca i pachnąca. Jak przystało na danie wywodzące się z miasta portowego z wyraźnym, aczkolwiek nie dominującym aromatem i smakiem morza. Jest to jedna z moich ulubionych sałatek - idealna na lekką przekąskę lub imprezę. Gorąco polecam. Do przygotowania sałatki użyłem: 1 główki sałaty lodowej, 3 pomidorów, 1 długiego ogórka, 1 czerwonej cebuli, 4 jajek
Wyprawy kulinarneoczyścić z białych błonek i pokroić - w wersji dla leniwych wycisnąć tylko sok(wtedy można dać troszkę więcej cukru). Wszystkie składniki połączyć i postawić na ogniu - gotować aż dżem zgęstnieje - ok 40-50 minut. Gdy dżem stanie się gęsty i klarowny przekładamy jeszcze gorący do wyparzonych słoików - aby słoiczki dobrze się zamknęły należy przed nałożeniem do nich dżemu zalać
sierotka maRysia w kuchniDanie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą. Naleśniki możecie usmażyć według swojego przepisu, zrobić farsz i zapiec. Najlepsze są prosto z piekarnika jeszcze gorące. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnibardzo sycącego i rozgrzewającego. Najlepsza na to będzie fasolka po diabelsku :-), ostra i pikantna. Danie to robi się bardzo szybko, jest proste w wykonaniu, a do tego doskonale nas rozgrzeje. Po ciężkim dniu taki pyszny posiłek wynagrodzi nam wszystko. Później na podwieczorek gorąca herbata z cytryną oraz imbirem, do tego pyszne ciacho i jesteśmy w niebie ;-). Póki
Zakątek rozkoszy kulinarnychGorąc. Gorąc zakrada się do mieszkania przez otwarte okna i promienie szaleńczo palącego słońca. Straszne jest lato w mieście. Pył, kurz, szum, jazgot karetki pędzącej do tych, co nie dali rady. Dłonie mi spuchły od temperatury. Chłodnik musi pomóc, chociaż tylko na chwilę. CHŁODNIK OGÓRKOWY Z SUSZONYMI POMIDORAMI I MIGDAŁAMI Składniki: - 1 kilogram świeżych ogórków - 2 pęczki rzodkiewek - 1 litr
Życie zamknięte w smakuwodą. Do zalewy wrzucić ogórki, cebulę, paprykę, chili i imbir. Doprowadzić do wrzenia. Wkładać gorącą (bulgoczącą) sałatkę do słoików. Szczelnie je zakręcać i pozwolić, by powoli stygły. Przechowywać w ciemnym miejscu. Sałatkę można podawać do obiadu. Może być dodatkiem do serów, mięs, dań warzywnych
Weekendy w domu i ogrodzie