Smaki Turcji: papryka faszerowana

Smaki Turcji: papryka faszerowana

Smaki Turcji: papryka faszerowana

Przepis na : obiad

Czas przygotowania: 65 minut Składniki: 4 średnie czerwone papryki 4 łyżki oliwy 230g ryżu basmati 400ml wrzącej wody 2 posiekane cebule (średniej wielkości) 2 roztarte ząbki czosnku 400g mielonego mięsa pół łyżeczki mielonego cynamonu pół łyżeczki otartego majeranku (ja dałam świeży majeranek) 3 pomidory 2 łyżki przecieru pomidorowego sól i pieprz Wykonanie: W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Wrzucić ryż i dokładnie zamieszać, aby ziarno pokryło się tłuszczem, następnie wlać wrzątek i trochę p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gorący kąsek

Autor

goracykasek

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

papryka faszerowana, mielone, ryż, papryka, pomidor, zupa pomidorowa, cynamon, cebula, mięso, mięso mielone, ryż basmati, sosy, pieczenie, czosnek, sos pomidorowy, pomidorowa ze świeżych pomidorów, sos do ryżu, sos mięsny, ryż smażony, dania na gorąco, mięsa pieczone, sos do mielonego , pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, dania mięsne

Inne przepisy z Gorący kąsek

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.