Smaki Turcji: papryka faszerowana
Smaki Turcji: papryka faszerowana
Przepis na : obiad
Czas przygotowania: 65 minut Składniki:
4 średnie czerwone papryki
4 łyżki oliwy
230g ryżu basmati
400ml wrzącej wody
2 posiekane cebule (średniej wielkości)
2 roztarte ząbki czosnku
400g mielonego mięsa
pół łyżeczki mielonego cynamonu
pół łyżeczki otartego majeranku (ja dałam świeży majeranek)
3 pomidory
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól i pieprz
Wykonanie: W garnku rozgrzać 2 łyżki oliwy. Wrzucić ryż i dokładnie zamieszać, aby ziarno pokryło się tłuszczem, następnie wlać wrzątek i trochę p... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gorący kąsek
Autor
goracykasek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
papryka faszerowana, mielone, ryż, papryka, pomidor, zupa pomidorowa, cynamon, cebula, mięso, mięso mielone, ryż basmati, sosy, pieczenie, czosnek, sos pomidorowy, pomidorowa ze świeżych pomidorów, sos do ryżu, sos mięsny, ryż smażony, dania na gorąco, mięsa pieczone, sos do mielonego , pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, dania mięsne
Inne przepisy z Gorący kąsek
Dodaj komentarz