czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:28/190)

Sałatka z kurczakiem i truskawkami 121

łyżek oliwy z oliwek extra virgin 1-2 łyżek z cytryny zioła prowansalskie, oregano ząbek czosnku sól, pieprz słodka i ostra papryka Przygotowanie :  W miseczce przygotować dressing - wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, czosnkiem wyciśniętym przez praskę, ziołami oraz solą i pieprzem. Bekon mocno zgrilować, aby był chrupiący, najlepiej na grilu elektrycznym lub w piekarniku pod opiekaczem

Codzienne Gotowanie
Chłodnik z cielęciną 78

wyłączamy gaz lub prąd. Liście się zblanszują, nie wymagają gotowania. Do dużego garnka wlewamy kefir i jogurt, dorzucamy starte warzywa: ogórki, rzodkiewki, zgniecione ząbki czosnku i zioła. Na koniec wlewamy przestudzoną botwinkę. Uwielbiam ten moment kiedy biała jogurt barwi się na intensywny biskupi kolor ! Cielęcinę kroimy w paski i dorzucamy do chłodnika. Jeśli chłodnik jest zbyt

Kulinarne przygody Gatity
Kremowy Serek Kanapkowy ze Szczypiorkiem 146

Banalnie prosto, szybko i smacznie. Serek kanapkowy, taki do smarowania. Od dawna już nie kupuję, tylko robię taki sama. Czasami tylko z solą, czasami z czosnkiem, z ziołami, czy taki jak dziś ze szczypiorkiem. Wystarczy tylko zmiksować kostkę sera białego razem z jakimś dodatkiem na jaki mamy ochotę. Przy okazji sprawdziłam jak działa jedna z przystawek blendera ręcznego Silver

Blondynka Gotuje
Mini pizze 150

Coś na mały głód kibica Składniki Ciasto: 20 dag mąki 15 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 3/4 szklanki wody 1 łyżeczka soli 1 łyżka oliwy czosnek granulowany, zioła prowansalskie … Czytaj dalej Mini pizze

czarrna od kuchni
Gulasz z indyka z warzywami i makaronem fusilli tricolore Incola. 147

Dzisiaj zapraszam na  gulasz z indyka z warzywami i sosem pomidorowym podanym z wyśmienitym makaronem fusilli tricolore Incola. Danie jest bardzo pyszne z nutką aromatycznych ziół i czosnku . Makarony Incola polecam szczególnie osobom na diecie bezglutenowej . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 3oo g makaronu fusilli tricolore Incola   700 g pomidorów w sosie z puszki 600 g piersi z indyka

Sama słodycz i szczypta chili
Naleśniki z pieczarkami 167

Naleśniki nadziewane niepanierowane :) Składniki na ciasto naleśnikowe: 0,5 litra mleka mąka 1 jajko 2 łyżki oleju sól zioła prowansalskie czosnek granulowany dodatki: 0,5 kg pieczarek 1 duża cebula 1/2 … Czytaj dalej Naleśniki z pieczarkami

czarrna od kuchni
ZUPA KREM Z PORA I ZIEMNIAKÓW 181

niego zupa jest lżejsza, ale daje on fajny śmietankowy smak. Bagietkę pokroiłam w małą kostkę. Podpiekłam na suchej patelni. Skropiłam grzanki oliwą  z oliwek. Posypałam solą, ulubionymi ziołami, granulowanym czosnkiem i ostrą papryką. Można też podawać z tradycyjnymi grzankami czosnkowymi w formie kromek. Pozostało już tylko wlać zupę na talerz, skropić śmietanką i podawać z grzankami. Smacznego! Polecam

potrawyregionalne
Pizza classic 81

ciepłej wody łyżka oliwy szczypta cukru szczypta soli można także dodać łyżeczkę ulubionych ziół (bazylia, oregano) Dodatki: pieczarki ser żółty szynka cebula (podsmażyć na oleju) sos (koncentrat pomidorowy+zioła prowansalskie+czosnek granulowany) Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie z 1 łyżką mąki i szczyptą soli i cukru - odstawić, żeby podrosło (ok. 10 minut). Wlać w mąkę, dodać oliwę

Malinowo w kuchni
Jak się nie przejeść w Święta? 152

spalaniu tłuszczu. Warto, żeby na stole znalazły się kawałki świeżego lub kiszonego ogórka, papryka, rzodkiewki w charakterze przekąsek. Do tego miseczka sosu na bazie jogurtu naturalnego z czosnkiem i ziołami. W święta jedzmy sałatki z warzyw z dodatkiem dobrej oliwy. Uważajmy na to, czym popijamy posiłek. Napoje również są źródłem kalorii, a najwięcej dostarczą ich słodzone napoje, soki

Szybko Tanio Smacznie
Kurczak z ryżem. 156

Składniki: 1 pierś z kurczaka 100 g ryżu zioła prowansalskie, czosnek granulowany, curry, pieprz 3 łyżki jogurtu naturalnego gęstego bułka tarta Jogurt naturalny mieszamy ze wszystkimi przyprawami, kurczaka kroimy w kawałki i mieszamy z jogurtem - wstawiamy do lodówki na 30 minut. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kurczaka obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju aż będzie złocisty

Moje-pitraszenie
Bombowe Piersi 307

Piersi, już nigdy nie będą takie same. . - SKŁAD - - Pieprzny Kurczak - ✔ 250 g Piersi z Kurczaka ✔ Pieprz Kolorowy ✔ Sok z Cytryny ✔ Sól - Złocisty Kurczak - ✔ 250 g Piersi z Kurczaka ✔ Czosnek Granulowany ✔ Zioła Prowansalskie ✔ Kurkuma ✔ Imbir ✔ Sól - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 495 Węglowodany

Sylwetka Od Kuchni
Placuszki z cukinii i marchewki 139

startej marchewki. Bardzo delikatne i idealne w smaku! Składniki: 250g cukinii (po obraniu) 1 marchewka  1 jajko 2 łyżki mąki pszennej graham T1850 przyprawy: jarzynka, pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie, czosnek granulowany  Sposób przygotowania: Cukinię obieramy i oczyszczamy z ziaren. Marchew również obieramy i myjemy. Warzywa ścieramy na tartce o grubych oczkach. Cukinię solimy i odstawiamy na kilka

Truskawkowa Fiesta
Pomidorki faszerowane serkiem kremowym 140

Kolejna szybka propozycja na przekąskę.   Składniki: opakowanie pomidorów koktajlowych 250 g opakowanie setka kremowego Arla Apetina z czosnkiem i ziołami 150 ml octu balsamicznego 2 g agaru  Wykonanie: Ocet łączymy z agarem i doprowadzamy do wrzenia. Chwilkę gotujemy i odstawiamy aby delikatnie ostygło. Następnie nabieramy płyn w strzykawkę i z wysokości ok 15 cm wpuszczamy po kropelce

Malinowe Pocałunki
Lasagne z cukinii 188

koncentrat pomidorowy (150g) 1 dość duża cukinia serek wiejski (chciałam dać mozzarellę light ale jak na złość w żadnym sklepie nie było) przyprawy sól, pieprz, papryka, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, czosnek średnia cebula Sposób przygotowania: Cukinię obieramy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry, posypujemy solą (żeby zmiękła) i dostawiamy na bok cebulę obieramy i siekamy na rozgrzaną patelnię lekko

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Udziec jagnięcy 76

nożem, natrzeć przyprawami. Odstawić na 24 godziny. Udziec podsmażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. W naczyniu do pieczenia ułożyć gałązki rozmarynu oraz przeciętą w poprzek główkę czosnku, na ziołach ułożyć udziec. W udziec wbić termometr. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 80 stopni i piec, aż mięso wewnątrz osiągnie 62 stopni (około 3 godzin, zależy od wielkości udźca

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania