czosnek w ziołach - 2842 przepisów (strona:24/190)

Kolorowa sałatka z kalafiorem w sosie czosnkowym 150

pomidorki koktajlowe 150 g, kukurydza 4 łyżki, szczypiorek posiekany 3 łyżki, sos czosnkowy: majonez 4 łyżki, jogurt naturalny 4 łyżki, sok z cytryny 1 łyżeczka, zioła prowansalskie pół łyżeczki, czosnek 3 ząbki, sol i pieprz do smaku, Sposób  przygotowania: Kalafiora dzielimy na różyczki, zalewamy wrzątkiem i gotujemy do miękkości z dodatkiem soli. Następnie(...)odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym. Dodajemy sok z cytryny, zioła, wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawiamy do smaku sol ą  i pieprzem.  Kalafiora układamy na półmisku i polewamy sosem czosnkowym. Ser feta kroimy w kostkę i układamy na powierzchni sosu. Pomidorki koktajlowe kroimy na pół

kulinarne odsłony pati
Grillowanie z DobraKielbasa.pl – cz. 1. Cienkie wieprzowe kiełbaski 226

dobry sklepy w okolicy nie zawsze jest łatwo gdy się nie mieszka w dużym mieście. Dlatego teraz kupiliśmy dobre mięso i doprawiliśmy tak jak lubimy (dużo czosnku i ziół). Gorąco polecamy te kiełbaski i w ogóle przygotowywanie kiełbas i wędlin w domu. To jest naprawdę proste. Może te nasze kiełbaski nie wyszły idealnie równe, ale były przepyszne. Dokładnie takie

OstryKęs
Grillowanie z DobraKielbasa.pl – cz. 1. Cienkie wieprzowe kiełbaski 270

dobry sklepy w okolicy nie zawsze jest łatwo gdy się nie mieszka w dużym mieście. Dlatego teraz kupiliśmy dobre mięso i doprawiliśmy tak jak lubimy (dużo czosnku i ziół). Gorąco polecamy te kiełbaski i w ogóle przygotowywanie kiełbas i wędlin w domu. To jest naprawdę proste. Może te nasze kiełbaski nie wyszły idealnie równe, ale były przepyszne. Dokładnie takie

OstryKęs
Makaron z boczkiem w sosie z sera pleśniowego 167

makaronu penne 50 g sera mozzarella 200 g chudego boczku 30 g suszonych pomidorów ½ cebuli czerwonej 5 pieczarek 100 ml śmietany 60 g sera pleśniowego (niebieskiego) czosnek granulowany sól, pieprz gałka muszkatołowa zioła prowansalskie Przygotowanie: Boczek pokroić w kosteczkę. Mrożone brokuły wstawić na 3 minuty do wrzątku, żeby się rozmroziły. Pieczarki obrać, pokroić w kosteczkę. Boczek podsmażyć bez dodatku(...)pieprzem. Pomidory suszone posiekać w paseczki. Brokuły i pomidory dodać do podsmażonej cebuli i pieczarek. Podsmażyć chwilę aby wszystko się połączyło. Do warzyw dodać boczek, przyprawić wszystko ziołami prowansalskimi i czosnkiem. Ugotować makaron al dente. Mozzarellę zetrzeć na tarce. Przygotować sos. Śmietanę podgrzać na małym ogniu. Dodać ser pleśniowy. Najlepiej dodawać go partiami aby móc kontrolować smak sosu. Kiedy

Mania Gotowania
Kuleczki z sosem pomidorowym 155

Składniki kotlety 0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka sól pieprz olej do smażenia sos 2 duże pomidory 2 żabki czosnku 1 duża cebula sól pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Wszystkie składniki na kotlety dokładnie wyrobić ze sobą. Formować małe kuleczki i smażyć(...)małym" tłuszczu z każdej strony. Pomidory pokroić na mniejsze cząstki i podsmażyć razem z cebulą na 2 łyżkach oleju. Gdy pomidory zmiękną zestawić z ognia i dodać czosnek, sól, pieprz, zioła i wszystko razem zblendować. Takim sosem polać kotlety

Pychotkaaa
Placki pomidorowe 208

świeżej mięty ( posiekanej drobno ) łyżka bazylii, oregano sól , pieprz oliwa do smażenia Pomidory parzymy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w drobną kosteczkę. Do pomidorów dodajemy przyprawy , zioła oraz czosnek i cebulę - mieszamy.  Następnie stopniowo dodajemy mąkę, aż do powstania gęstego ciasta naleśnikowego. Na rozgrzaną patelnię nakładamy porcję ciasta  i smażymy do momentu zarumienia. Smacznego

Cukier&Puder
Burgery jagnięce 183

opcjonalnie przygotowanie Rozgrzać 2 łyżki oleju w patelni na dużym ogniu. Dodać cebulę, podsmażać  aż zbrązowieje, około 6 minut. Ostudzić. W misce wymieszać cebulę, jagnięcinę,  musztardę, zioła, przyprawy, czosnek, dymkę oraz sól i pieprz. Uformować jednakowej wielkości burgery - 6 - 7 sztuk (grube na ok 2 cm).  Rozgrzać patelnię grillową.  Kotleciki lekko posmarować oliwą i ułożyć

Stare Gary
Soczysty karczek wieprzowy 175

Bardzo soczysta i aromatyczna mięsna uczta. Pachnąca czosnkiem i ziołami. Rozpływające się w ustach mięso. Polecam do ziemniaków i ulubionej surówki albo :) do domowego burgera w bułce z dodatkiem sałaty i warzyw. Smacznego!:) Składniki: 4 plastry karczka wieprzowego pół szklanki oleju rzepakowego przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, 4 kulki jałowca, 2 ząbki czosnku, oregano, bazylia, pół łyżeczki

Zasmakuj Kuchni
Pyszne Pałki z Kurczaka w Sosie Sojowym 246

łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Link do filmu z przygotowania: Pałki z kurczaka w sosie sojowym https://www.youtube.com/watch?v=S7f8VQkSiOE Przygotowanie: Najpierw przygotuję marynatę: Czosnek kroję w drobniutką kostkę lub przeciskam przez praskę. Teraz do miseczki daję pokrojony czosnek, sos sojowy, sok z cytryny, olej, zioła prowansalskie, doprawiam solą i pieprzem i całość dokładnie

Uwaga Babcia Gotuje
Makaron tagliatelle z sosem bakłażanowym 187

ramach przeprosin za naszą nieobecność zapraszamy na przepyszne tagliatelle z sosem bakłażanowym. Składniki:  - 400g makaronu tagliatelle - 3 średniej wielkości bakłażany - 1/3 szklanki oliwy z oliwek - 2 ząbki czosnku - suszone zioła: łyżeczka tymianku, oregano - garść świeżo posiekanej bazylii - łyżeczka płynnego miodu - sól, pieprz - 3 dojrzałe, duże pomidory Sposób przygotowania: Bakłażany myjemy, obierany i kroimy w drobną kostkę. We wrzącej(...)wodzie  przez około 5 minut obgotowujemy bakłażana. Bardzo dokładnie odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy bakłażana i dusimy przez około 7 minut, delikatnie przyciskając widelcem. Zdejmujemy z ognia  i dodajemy bazylię, oregano i tymianek.  Doprawiamy solą i pieprzem. Całość blendujemy na gładką masę. Sos przekładamy z powrotem na patelnie i dodajemy pokrojone

Pan i Pani Smith w kuchni
Roladki drobiowe z fasolką szparagową, położone na kostce ryżowej i podane z sosem porowym oraz puree buraczanym na zimno 221

jakie apetyczne – nic nie zostało na talerzu Składniki: - 2 filety z kurczaka - 70 g ryżu - 4 łyżki oleju + 0,5 l - 1 łyżka musztardy - 1 łyżeczka ziół prowansalskich - 1 ząbek czosnku - sól, pieprz - 20 g zielonej fasolka szparagowa - 4 małe buraczki marynowane - 1 łyżka majonezu - bułka tarta - 100 g masła - 1 por - 0,5 l śmietany Porcja(...)osób. Najpierw każdy filet rozwarstwiamy i dokładnie rozbijamy i smarujemy go marynatą. Naszą marynatę robimy z oleju, musztardy, ziół, soli i roztartego czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy i smarujemy marynatą. Teraz kładziemy fasolkę ugotowaną w osolonej wodzie. Filet dokładnie zwijamy i posypujemy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej (2 łyżki) i smażymy nasze roladki. W między czasie gotujemy ryż

Kuchenne Wariacje
Tapas IV - Antipasto, przekąski 462

urodziny , imieniny lub po prostu na spotkanie w małym gronie przyjaciół - polecam taki talerz przekąsek- szybki w wykonaniu i efektownie wyglądający. Zaczynamy : Składniki: 3 rodzaje serów( mozzarella, z czosnkiem, z ziołami) łosoś kabanosy papryka grilowana oliwki nadziewane papryką pomidory koktailowe szynka z pieprzem szynka serrano rapszonka ogórek krakersy Wykonanie: Wszystkie składniki kroimy i układamy na talerzu. Ogórki kroimy(...)słupki. Dip czosnkowy : 2 łyżki majonezu i 2 łyżki jogurtu greckiego mieszamy z 2 ząbkami wyciśniętego przez praskę czosnku, dodajemy pieprz do smaku.  Smacznego

Smaki Edyty
Domowa pieczeń„ na kanapki  351

własnej, domowej pieczeni z piersi z kurczaka.  Skład:  -  pierś z kurczaka - 1 sztuka,  - 3 łyżki oliwy,  - 1 łyżka miodu,  - 2 ząbki czosnku - oregano,  - tymianek, - zioła prowansalskie,  - słodka papryka, - pieprz, -sól  Sposób przygotowania:   Mięso dokładnie umyć. Oliwę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy ( mogą być inne dowolne zioła

Fit-amina
Muffiny z cukinią aromatyzowane tymiankiem i rozmarynem 167

zasypujemy solą i odstawiamy na sitku żeby puściła zbędny sok. W tym czasie mieszamy mąkę, z proszkiem do pieczenia następnie wbijamy jajka, zalewamy mlekiem, dodajemy oliwę oraz posiekane zioła. Doprawiamy czosnkiem solą i pieprzem wg uznania. Do ciasta dodajemy wyciśnięta z wody cukinię. Ciasto powinno być 2 razy bardziej gęste niż na naleśniki. Ciasto wlewamy do natłuszczonych silikonowych foremek

Bon Appetit Małgorzaty

Proponowane wyszukiwania