jałowcową, myśliwską, lub dobry boczek. Spróbuj inne przepisy z soczewicą: Zupa krem z soczewicy i kalafiora Toskańska zupa z soczewicą i fasolą Masur dal według Nigeli Lawson Super prosta iracka zupa z soczewicy Składniki: 1 szklanka soczewicy (czerwonej, zielonej) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku Kawałek chorizo (10-15 cm) 400 ml passaty pomidorowej 1 marchew 1 duży ziemniak
Niedzielny kucharzkremowości uduszony. Na dużej patelni się go przygotowuje, a obiad dla całej rodziny niewiele czasu zajmuje. Tym razem na czerwony kolor risotta postawiłam i do marynowania mięsa koncentratu pomidorowego użyłam. Całość z ryżem połączyłam, ziół, fasoli pinto oraz szynki wędzonej dołożyłam. Świeże pomidory w postaci koncentratu pomidorowego, dodały smaku głębokiego, wyraźnego i bardzo smacznego. Risotto tradycyjnie zamieniłam
Moniki Smakołykidłużej – ok. 4 minut na stronę. SKŁADNIKI 2-3 średniej wielkości porcje obiadowe 250g sera halloumi 1,5 puszki białej drobnej fasoli 1 puszka pomidorów bez skórki 2 duże łodygi selera naciowego 1 średnia cebula, biała lub czerwona 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka skórki startej z cytryny
Karo in the Kitchenporcji 250 g chow mein makaronu, noodles 600 g fileta z kurczaka 1 łyżka kukurydzianej mąki 400 g warzyw,marchewka, papryka, fasola, bambus,kasztany, mini kukurydza 2 łyżki oliwy 1 łyżka świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili 2-3 łyżki jasnej soi 1 łyżka ryżowego octu 1 pęczek kolendry ½ łyżeczki czarnego pieprzu Zagotuj wodę z łyżką
codojedzeniateż podać po prostu z chlebem. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na smaczne gulasze: Kavarma - bułgarski gulasz wieprzowy na czerwonym winie Gulasz cielęcy z pieczarkami Podkarpacki gulasz z kurczaka z dynią Czulent z kaszą i fasolą
Trzeci talerzdelikatną fasolką. Zresztą sami spróbujcie, bo naprawdę warto! 100g wędzonego boczku (surowego) 150g szpinaku baby 1 mała puszka białej fasoli (użyłam Cennellini Bonduelle) 1 cebula (mała) 2-3 łyżki pestek dyni (prażonych) Dodatkowo: ocet winny (czerwony) oliwa sól, pieprz Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni (powinien być miękki i chrupiący). Cebulę pokroić w cienkie piórka
Di gotujewypróbujcie ten wyjątkowy barszcz :) Składniki na duży garnek: 3 średnie buraczki czerwone, ugotowane ½ główki kapusty (włoskiej lub białej) 1 puszka białej fasolki lub 1 szklanka ugotowanej białej fasoli 3 marchewki ½ średniego selera 5 ziemniaków 2 łyżki przecieru pomidorowego 6 ząbków czosnku 1,5 litra bulionu (może być z kostki rosołowej) 200 ml kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki
Trzeci talerzwiosnę. Trochę przypomina barszcz ukraiński, tyle tylko, że bez fasoli i kapusty. Chętnie ją przygotowuję, bo to jeden ze smaków dzieciństwa. Polecam! Składniki na barszcz czerwony z warzywami 1 porcja rosołowa, żeberka, skrzydło indycze lub inna kość lub mięso na zupę 4 buraczki czerwone ugotowane ze skórką 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler (lub pół dużego selera
Rozpustne gotowanieprzepis. Składniki: 8 kawałków kurczaka (u mnie ćwiartki kurczaka) 1/2 kg marchewki 600-800 g fasoli z puszki 50 g boczku 2 cebule 2 ząbki czosnku 500 g przecieru pomidorowego lub przetartych pomidorów sól, pieprz, słodka czerwona papryka, cukier olej Wykonanie: Umytego i osuszonego kurczaka doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć na oleju. Mięso(...)wody, pomidory i całość zagotować. Doprawić solą, pieprzem, papryką i odrobiną cukru. Tak przygotowany sos przelać do naczynia do zapiekania. Dodać do niego fasolę, wymieszać. Na wierzch położyć podsmażone kawałki kurczaka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około godzinę
Sto kolorów kuchnizmielonego - gotowa panierka z maki kukurydzianej (lub mąka kukurydziana) - odrobina bazylii - pół łyżeczki kurkumy - pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - pieprz ziołowy - sól, pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie, aż się zarumienią. 2. Fasolę wrzucamy na sitko i płuczemy pod wodą. Przekładamy ją do sporej miski i ugniatamy widelcem lub tłuczkiem
Bananowe Poleoleju sezamowego (najlepiej ciemnego) 2 łyżki pasty z brązowej fasoli (black bean paste) 3-4 łyżki brązowego cukru, miodu lub ostatecznie zwykłego miałkiego cukru 1-2 łyzki zimnej wody 1 łyżka miałkiej mąki kukurydzianej dodatkowo wybrane z poniższych: 1-2 cebuli dymki ze szczypiorem 1/2 ogórka wężowego 1 czerwona cebula cieniutkie krążki ciasta do kaczki po pekińsku upieczone mięso(...)najlepiej oczywiście w stylu kaczki po pekińsku) Wykonanie: Mąkę kukurydzianą wymieszać w zimnej wodzie i odstawić Patelnię postawić na ogniu i dać na nią olej sezamowy, pastę z czarnej fasoli, sos hoisin, cukier i wszystko wymieszać. Gdy masa jest ciepła, dodać wodę z mąką kukurydzianą, zamieszać i zagotować by powstał gęsty sos. Jeśli chcesz zrobić wyjątkowy sos do kaczki
Sztuka gotowania w/g SamiryKuchnia hiszpańska Składniki: 500 g żółtej fasolki szparagowej 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka 2
R'n'G Kitchenwarzywami zjadło cały talerz tej zupki. Składniki na 4-6 osób: 250 g fasoli "czarne oko" Skworcu 1 łyżka oliwy z oliwek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku drobno posiekane lub zmiażdżone 2 marchewki 2 łodygi selera naciowego 1 mała czerwona papryka 85 g chudej wędzonej szynki 1/2 łyżeczki świeżego tymianku lub 1/8 łyżeczki suszonego(...)listek laurowy Skworcu 1,2 l bulionu drobiowego lub warzywnego 600 ml wody 100 g brązowego ryżu sól pieprz natka pietruszki lub szczypior drobno posiekanego do dekoracji Wykonanie: Fasolę namaczamy w dużej ilości zimnej wody minimum 6 godzin, ale najlepiej przez całą noc. Namoczoną fasolę wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą tak, aby poziom wody sięgał 5 cm nad fasolą
Blondynka Gotujenajwięcej sałatek, w tym również takich, które mają być pełnowartościowym posiłkiem. Dzisiejsza sałatka z kapustą pekińską i fasolą, może być świetnym dodatkiem do obiadu lub zostać samodzielnym daniem, dzięki dodaniu do niej ryżu. Na zdjęciu widzisz wersję z ryżem parabolicznym i czerwonym. Jeśli nie masz zamiaru dodawać ryżu do sałatki, to na blogu znajdziesz świetny przepis na podpłomyki , domowe(...)użyłem jogurtu naturalnego, roślinnego. Świetnie sprawdzi się również roślinna śmietana, a w wersji “jak szaleć, to szaleć”, możesz dodać np. sojonez . Artykuł Sałatka z kapustą pekińską i fasolą pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmandodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie dla rozrzedzenia leczo
Zasmakuj Kuchnidodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie dla rozrzedzenia leczo
Zasmakuj Kuchniwiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty można pić, przegryzając pasztecikiem. Można zostawić buraki i dodać ziemniaka lub fasolę. Można dodać multum warzyw i ugotować barszcz ukraiński. Można, wreszcie, zakisić buraki i ugotować barszcz na kwasie ... [Read more
Gotuj z Blue Ravenchili do wypróbowania. W końcu je ugotowałam! Pyszne chili z czarną fasolą, zieloną soczewicą i mielonym mięsem. Pożywne, zdrowe i ostre. Takie właśnie lubię! Ostra, meksykańska potrawa na obiad lub kolację. Smaczne nadzienie do tortilla. Przepis na chili Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili 500 g mielonego, wołowego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka chili(...)proszku 1 ½ – 2 łyżeczki soli lub wedle smaku 100 ml gotowego chili sosu, tutaj przepis 100 ml wody 400 g czarnej fasoli, ugotowanej 400 g zielonej soczewicy ugotowanej 1 doniczka świeżej kolendry Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Oczyść chili z pestek i również pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Dodaj mięso i smaż aż mięso przestanie być krwiste
codojedzeniaszparagowa, idealnie nadała się, aby wykorzystać ją do kotletów. Wyszły pyszne! A roboty przy nich dużo nie ma :) Kotlety z fasoli szparagowej i płatków kukurydzianych Przepis na ok. 7-8 kotletów Potrzebujemy: - garść zielonej fasolki szparagowej - pół czerwonej cebuli - 1 marchewka - 1 ząbek czosnku - kubek płatków kukurydzianych (zwykłe, śniadaniowe, np. cornflakes) - 2 łyżki mąki ryżowej - 4 listki bazylii świeżej
Bananowe Poleżna kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki, - ananas, pół puszki, - cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże, - kapusta pekińska, pół dużej, - pędy bambusa, 1/3 do pół puszki, - kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika, - przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, - sos sojowy - uwaga: bezglutenowcy omijają szerokim łukiem, - miód: łyżka, - czosnek. duża główka, - olej
Wypisz Wymaluj