czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:223/307)

Chakalaka 237

danie, zaskakujące ciekawym smakiem i doskonałym aromatem. Do przygotowania dania użyłem: 1/2 główki białej kapusty, 2 marchewek, 1 czerwonej papryki, 1 zielonej papryki, 1 żółtej papryki, 1 białej cebuli, 3 ząbków czosnku, 4 łyżek oleju kokosowego, 200 gram białej fasoli z puszki, 200 gram bobu z puszki, 3 pomidorów, 2 łyżeczek mielonej papryki wędzonej, 1 łyżeczki mielonej papryki ostrej

Wyprawy kulinarne
Barszcz ukraiński 115

latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} buraczki czerwone, 1 słoiczek marchewka, 2 sztuki średnie pietruszka, 1 mała sztuka por, kawałek białej części kapusta włoska, 150g ziemniaki, 3 sztuki fasola średnia lub fasola "Jaś", 3/4 szklanki wywar drobiowy, 2 litry koncentrat pomidorowy, 3 czubate łyżeczki masło, 1 czubata łyżka

Gotowanie moimi oczami
Najlepsze przepisy na śledzie 123

śledzia) sok i skórka starta z limonki mała czerwona cebula pokrojona w piórka puszka groszku – odsączona mały ogórek szklarniowy – obrany i pokrojony na kawałki garstka kaparów kiełki do dekoracji lub koperek (u mnie kiełki rzodkiewki) Pełny przepis tutaj. TATAR ZE ŚLEDZIA Składniki: 3 filety śledziowe w oleju – odsączone pół czerwonej papryki – drobno posiekanej w kostkę pół cebuli pokrojonej(...)posiekany słodka papryka w proszku do dekoracji 14 wykałaczek Pełny przepis tutaj. ŚLEDZIE Z FASOLĄ I ŚLIWKAMI Składniki: 100 g suchej fasoli Jaś 5 filetów śledziowych z oleju (np. matiasy) – ja wykorzystałam połowę beczki śledzi z olejem wiejskim SEKO 550 g sok z całej cytryny czerwona cebula drobno pokrojona połowa zawartości małego słoika śliwek w occie razem z zalewą

Ugotowane pozamiatane
"Nasiona roślin strączkowych na talerzu 3." - podsumowanie akcji 145

PASZTETY Pasztet z fasoli mung autorka:  Badylarka  | blog:  Weekendy w domu i ogrodzie Pasztet z czarnej soczewicy i jarzyn autorka:  Badylarka  | blog:  Weekendy w domu i ogrodzie Wykwintny pasztet ze śliwkami (jeszcze lepsza wersja!) autorka:  pozielonemu  | blog:  POZIELONEMU. Wegetariański blog kulinarny. Pasztet z czerwonej soczewicy z żurawiną(...)autorka:  brzozka13  | blog: kluski z serem RILLETTES Z ZIELONEJ SOCZEWICY I ORZECHÓW WŁOSKICH autorka:  angelinab520  | blog: Smaki Francji współczesna kuchnia francuska Makaron z fasolą – włoska kuchnia tradycyjna autorka:  Hajduczek  | blog: Hajduczek naturalnie Fasolka po Bretońsku autorka:  Na To Mam Ochote  | blog: Na To Mam Ochotę SAŁATKI I PRZEKĄSKI

Weekendy w domu i ogrodzie
Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone 281

Śniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta z serem żółtym i świeżymi pomidorami 99

zimnego masła 3 średnie jajka 1 żółtko szczypta soli 4 pomidory 1 średnia czerwona cebula 150 ml śmietanki kremówki 150 g sera cheddar 100 g sera mozzarella kilka gałązek świeżego oregano sól, pieprz do smaku ewentualnie suszone oregano lub bazylia ryż, fasola lub specjalne kulki do obciążania ciasta kruchego Tarta z serem żółtym i świeżymi pomidorami – przepis Rozpocznij

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyszna potrawka z białej fasolki 145

gustu. Pyszna potrawka z białej fasolki Składniki: 80 dag suszonej białej fasoli (średniej wielkości, raczej nie tej największej typu Jaś ) albo 1 kg już namoczonej 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży por ( tylko biała i jasnozielona część) 1 seler 1 ząbek czosnku (niekoniecznie) 1 duża papryka czerwona 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżka mąki 2 łyżki oliwy 1 łyżka(...)Suchą fasolkę wsyp do garnka, zalej wodą i zostaw na noc. Na drugi dzień zagotuj w tej samej wodzie. Po zgotowaniu wodę odlej i zalej fasolkę czystą wodą (czasem fasola ma w sobie goryczkę i lepiej się jej pozbyć), dodaj angielskie ziele, liście laurowe. Gotuj, aż będzie zupełnie miękka (około 45 minut). Jeżeli woda wyparuje należy ją uzupełniać. Po ugotowaniu

Moja Mama Gotuje
Rewelacyjna fasolka szparagowa po azjatycku z kurczakiem. PRZEPIS 233

piersi z kurczaka, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, około 2 cm kawałek świeżego imbiru, 1 mała papryka czerwona, łyżeczka proszku curry, łyżeczka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki mąki pszennej, sos sojowy, olej. Jak zrobić fasolkę szparagową po azjatycku z kurczakiem? Fasolę umyj, odetnij końcówki, ugotuj na półtwardo, odcedź. Imbir i czosnek posiekaj, oprósz odrobioną soli i rozetrzyj na pastę przy

Kulinarna Polska
Szakszuka z fasolką czarne oczko 86

wersji Szakszuki bez fasolki. My najczęściej Szakszukę jemy na obiad, ze świeżą bagietką posmarowaną masłem, ale jajka z fasolą i warzywami świetnie się sprawdzą zarówno na śniadanie, jak na kolację. Szakszukę z fasolką czarne oczko polecam szczególnie w sezonie na czerwoną paprykę i dojrzałe pomidory. Czytaj dalej "Szakszuka z fasolką czarne oczko" na blogu Moja Delicja

Moja Delicja
Makaron po tajsku z polędwiczką wieprzową 104

wieprzowej 1 marchew 2 łodygi selera naciowego 1 szalotka 3 ząbki czosnku 1 szpiczasta pomarańczowa papryka 1 szpiczasta czerwona papryka 1 kawałek imbiru 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka syropu z agawy 1 mała puszka pędów bambusa 3 łyżki kiełków fasoli mung Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle

R'n'G Kitchen
Sałatki na Święta 714

pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Cezar z kurczakiem Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka jajeczna Sałatka jajeczna z kukurydzą i oliwkami Sałatka ziemniaczana z jajkiem i majonezem Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka ziemniaczana z majonezem

Moja smaczna kuchnia
Zupa z patisonem. 176

Składniki : ok. 8 małych patisonów 1 marchew kawałek ostrej papryczki 4 ziemniaki cebula mała cukinia czerwona papryka 2 garście żółtej fasolki szparagowej mały seler i pietruszka sól, pieprz, majeranek, natka pietruszki olej do smażenia Przygotowanie : Warzywa umyć; fasolę, patisony, pietruszkę, ziemniaki, selera, cukinię, papryki pokroić Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przesmażyć na oleju Do wody wrzucić ziemniaki

Proste Potrawy
Przaśna kapusta z fasolą i grzybami wg Aleex 173

względu na to, w jaki dzień tygodnia wypada, zawsze jest postna. Na stole ze śnieżnobiałym obrusem pojawia się czerwony barszcz z uszkami. Na półmisku leżą pierogi i smażone porcje pysznego karpia. Wśród innych tradycyjnych dań jest także przaśna kapusta z fasolą i suszonymi grzybami. Nie w każdym rejonie Polski to danie jest znane. A szkoda, bo szybko się je przygotowuje

W mojej kuchni
Klasyczna fasolka po bretońsku 193

naszym stole fasolka po bretońsku. Składniki: - 500g fasolki "Piękny Jaś" - 300g boczku wędzonego - 350g kiełbasy - 1 duża czerwona cebula - 800 ml przecieru pomidorowego - 3 ząbki czosnku - liść laurowy - 4 ziela angielskie - sól, pieprz - 2 łyżki suszonego majeranku Sposób przygotowania: Fasolę zalewamy zimna wodą (cała ma być pod wodą) i odstawiamy na noc.  Następnego dnia wylewamy wodę i wlewamy

Pan i Pani Smith w kuchni
Barszcz czerwony czysty na zakwasie buraczanym 354

Najsmaczniejszy barszcz czerwony czysty, to barszcz ugotowany na burakach ćwikłowych z dodatkiem domowego zakwasu buraczanego i kilku grzybów suszonych. Taki barszcz dobrze smakuje z fasolą, jak również z uszkami z kapustą i grzybami nie tylko w Wigilię. W filiżance można go podawać do pasztecików i krokietów. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne

Proponowane wyszukiwania