czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:222/307)

Kurczak z ryżem i warzywami 81

udek kurczaka 3 łyżki oleju 6 łyżek ryżu arborio 50 ml metaxy 1 papryka czerwona 2 pomidory malinowe 1 por biała część 2 marchewki 150 g różyczek kalafiora 3 ząbki czosnku 400 ml bulionu warzywnego 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka fasoli w pomidorach 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Kurczak słodko-kwaśny z kiełkami 100

porcje Do przygotowania kurczaka będziesz potrzebować: 300g filetów z kurczaka, por, marchewkę, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 zielonej papryki, 2 łodygi selera naciowego, 4 plastry świeżego ananasa, 2 szalotki, 3 ząbki czosnku, 400ml passaty pomidorowej, łyżeczkę octu winnego, kiełki fasoli mung, łyżkę oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. 1. Czosnek, por, seler naciowy i szalotki posiekaj

Z notatnika dietetyka
Zalipianki Ewy Wachowicz - czy warto tu wpaść? 213

jest świeżutki, chrupiący i pyszny. Towarzyszy mu domowy chleb upieczony na drożdżach oraz pasta z fasoli i smalec ze skwarkami. Początek naszej kolacji zapowiada się smakowicie. Kolejno zamawiamy: krem z kiszonego ogórka ze śmietanką (19 zł) - zupa jest kwaskowa, ma fajny oryginalny smak, czerwony barszcz z kołdunami z kaczką (19 zł) - barszcz jest lekko pikantny, esencjonalny, to są idealnie moje(...)ogromnej ilości tłuszczu na talerzu, sałatka z krewetkami, jajkami i młodym szpinakiem (34 zł) - sałatka wygląda ładnie, lecz jest zupełnie bez wyrazu i smaku, nie licząc bardzo ostrej czerwonej cebuli, której nie da się zjeść. Krewetki są malutkie, ale mamy dodatkowy bonus - w środku sałatki jest włos! sałatka z pomidorami, mozzarellą i owocami z musztardowym dressingiem - w środku

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak Jalfrezi 184

przygotowania używa się papryki, choć można użyć także innych warzyw np. kalafiora, ugotowanych ziemniaków czy fasoli. Jest to danie proste w przygotowaniu, aromatyczne i świetnie rozgrzewające. Idealne na zimową porę! Kurczak Jalfrezi: 500 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 łyżeczki czerwonej pasty curry (ewentualnie 1 łyżeczka

Poezja smaku
Dal po delhiijsku 141

kuchni wegetariańskiej. Wystarczy zajrzeć do indyjskiej kuchni, by zauważyć na półkach pojemniki z żółtym, czerwonym, czarnym, białym i zielonym ziarnem. Dal w sanskrycie oznacza "łuskany" i odnosi się do suchych, łuskanych warzyw strączkowych, jak również do codziennej potrawy przygotowywanej z soczewicy, ciecierzycy, fasoli mung czy fasoli nerkowej. Kurkuma nadaje daniu złoty odcień, a przyprawy smażone na oleju i wykorzystane

Słodki Kompromis
Kilka pomysłów na... 200

posta, nadrabiam dzisiaj, mam nadzieje, że będzie smacznie ;)   Naleśniki z pastą z białej fasoli i marchewki, z nerkowcami  ryż curry, z tuńczykiem, ananasem, rodzynkami i brokułem, posypane orzeszkami ziemnymi Nietypowe, ale powiem wam, że bardzo smaczne połączenie.  Naleśniki z farszem z czerwonej soczewicy (soczewica, pomidory, cebula) z serem żółtym Kurczak pieczony w orzechowej skorupce (masło orzechowe

More food, love and dreams
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 112

następnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 96

następnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 131

następnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej

moj przepis na
Tarta z czerwoną porzeczką i bezową czapeczką 231

papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła

moj przepis na
Fasolka po bretońsku-pycha 1050

smalcu 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki pieprz,sól,szczypta cukru,majeranek natka pietruszki-opcjonalnie 2 cebule 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego ( opcjonalnie) Wykonanie: Przygotowanie fasolki nie jest trudne,jednak musimy rozłożyc je na dwa dni.Wieczorem dzień wcześniej fasolę zalać cieplą przegotowaną wodą i pozostawić na cała noc do namoczenia

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Fasolka po bretońsku 255

SKŁADNIKI : fasola jaś ok.300 g  ok.700 g  laski kiełbasy zwyczajnej (naszej ulubionej, toruńskiej, śląską lub innej) 1 dużą cebulę  1 ząbek czosnku  2 puszki pomidorów krojonych  2-3  łyżki smalcu  świeży tymianek 3-4 gałązki  sól, świeżo zmielony pieprz do smaku  1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki  pół łyżeczki kurkumy(...)kostkę cebulę oraz pokrojoną kiełbaskę. Podsmażamy, dodajemy ją do naszej fasolki. Całość dusimy do połączenia się smaków, w razie potrzeby doprawimy. Najczęściej fasolkę podaję z kawałkiem chleba. Moczenie fasoli przez noc i dodanie ziół do potrawy, spowoduję, że danie będzie lżej strawne. Zapewne w wielu domach fasolka gości na stole. Każdy ma na nią swój sposób, aby była jak najsmaczniejsza

Basia w kuchni
Serbska zupa fasolowa – danie jednogarnkowe 96

czosnek – 2 ząbki * marchew – 2 szt * czerwona papryka – 1 szt * olej – 3 łyżki * bulion warzywny – 800 ml * koncentrat pomidorowy – 2 łyżki *słodka papryka – 1 łyżka * suszony majeranek – 1 łyżka * ziemniaki – 500 g * kabanos – 200 g * fasola biała z puszki – 450 g * sól, pieprz DODATKOWO: * śmietana gęsta * pietruszka SPOSÓB

Ostra na Słodko
Barszcz „Ukraiński” 130

wędzonej skórki od swojskiego boczku lub innej wędzonki dla aromatu 4 ząbku czosnku 6 czerwonych buraków , średniej wielkości 2 marchewki średniej wielkości 2 korzenie pietruszki 1/2 małego selera korzeniowego ćwiartka małej główki kapusty 2 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki ugotowanej, białej fasoli (ja często używam z puszki, jest to szybszy sposób ) 5-6 kulek ziela angielskiego

Ogrodnik w podróży
Chilli Con Carne - Zupka Meksykańska 136

Składniki:  1.5 kg miesa mielonego z indyka pół puszki kukurydzy pół puszki fasoli 3 łyżeczki przyprawy chilli con carne 2 łyżki oregano 3 łyżki papryki ostrej 3 łyżki papryki slodkiej 7 ząbków czosnku 2 cebule 1 puszka pomidorów krojonych 2 papryki czerwone 1 chilli Przygotowanie : Przyprawa chilli con cararne wg uznania. Drobno posiekaną cebulkę smażymy

ClauditteMissCooking
Barszcz ukraiński 169

moim stole dość często i wszystkim bardzo smakuje. Prawdziwy barszcz ukraiński prawdopodobnie nie zawiera fasoli i robiony jest na wywarze z kilku rodzajów mięsa. Uwielbiam smak gotowanej w barszczu fasoli i gdy jej nie dodam, barszcz już tak dobrze nie smakuje. Staram się zbyt tłusto nie gotować i dlatego wywar jest na minimalnej porcji mięsa, a zupa nie ma dodanej(...)sprawdzić, czy fasola i buraki są wystarczająco miękkie. Barszcz ukraiński podawać z pokrojonym wcześniej mięsem i dużą łyżką śmietany, którą dodać od razu do talerza. Barszczu nie zagęszczam żadną zasmażką, gdyż ziemniaki po rozgotowaniu się świetnie zagęszczają zupę. Do barszczu ukraińskiego na oddzielnym talerzyku można podać tłuczone ziemniaki okraszone  podsmażoną cebulką ze skwarkami. Zobacz również: barszcz czerwony

Kuchcik gotuje
Piklowana czerwona cebula, pyszna i szybka marynata 156

Czerwona cebulka w marynacie z winnego octu, miodu i przypraw Pierwszy raz skosztowałam tej pysznej cebulki na warsztatach kulinarnych, które prowadziła Dominika Wójciak, czyli Jarzynova . Przygotowaliśmy marynatę wspólnie i była ona dodatkiem do wege burgera z buraków. Mimo, że wtedy cebula marynowała się bardzo krótko, posmakowała mi tak bardzo, że byłam pewna, że zagości w mojej lodówce na stałe(...)przyjdzie ci ochota “. Pasuje do ugotowanej fasoli, ciecierzycy, soczewicy, brokułów, fasolki i kalafiora. Jest idealnym dodatkiem do burgerów, i tych wegetariańskich, i mięsnych. Dodajcie cebulę do sałatek zamiast cebuli surowej, petarda. Ostatnim odkryciem jest śledź z marynowaną cebulką. Zagościł u mnie na wigilijnym stole i zrobił furorę. Składniki 500 g czerwonej cebuli (waga cebuli w łupinach

Tajemnice Smaku