udek kurczaka 3 łyżki oleju 6 łyżek ryżu arborio 50 ml metaxy 1 papryka czerwona 2 pomidory malinowe 1 por biała część 2 marchewki 150 g różyczek kalafiora 3 ząbki czosnku 400 ml bulionu warzywnego 1 mała puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka fasoli w pomidorach 3 łyżki startego parmezanu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
R'n'G Kitchenporcje Do przygotowania kurczaka będziesz potrzebować: 300g filetów z kurczaka, por, marchewkę, 1/2 czerwonej papryki, 1/2 żółtej papryki, 1/2 zielonej papryki, 2 łodygi selera naciowego, 4 plastry świeżego ananasa, 2 szalotki, 3 ząbki czosnku, 400ml passaty pomidorowej, łyżeczkę octu winnego, kiełki fasoli mung, łyżkę oleju rzepakowego, sól i pieprz do smaku. 1. Czosnek, por, seler naciowy i szalotki posiekaj
Z notatnika dietetykajest świeżutki, chrupiący i pyszny. Towarzyszy mu domowy chleb upieczony na drożdżach oraz pasta z fasoli i smalec ze skwarkami. Początek naszej kolacji zapowiada się smakowicie. Kolejno zamawiamy: krem z kiszonego ogórka ze śmietanką (19 zł) - zupa jest kwaskowa, ma fajny oryginalny smak, czerwony barszcz z kołdunami z kaczką (19 zł) - barszcz jest lekko pikantny, esencjonalny, to są idealnie moje(...)ogromnej ilości tłuszczu na talerzu, sałatka z krewetkami, jajkami i młodym szpinakiem (34 zł) - sałatka wygląda ładnie, lecz jest zupełnie bez wyrazu i smaku, nie licząc bardzo ostrej czerwonej cebuli, której nie da się zjeść. Krewetki są malutkie, ale mamy dodatkowy bonus - w środku sałatki jest włos! sałatka z pomidorami, mozzarellą i owocami z musztardowym dressingiem - w środku
Kulinarne przygody Gatityprzygotowania używa się papryki, choć można użyć także innych warzyw np. kalafiora, ugotowanych ziemniaków czy fasoli. Jest to danie proste w przygotowaniu, aromatyczne i świetnie rozgrzewające. Idealne na zimową porę! Kurczak Jalfrezi: 500 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 cebule 2 łyżeczki czerwonej pasty curry (ewentualnie 1 łyżeczka
Poezja smakukuchni wegetariańskiej. Wystarczy zajrzeć do indyjskiej kuchni, by zauważyć na półkach pojemniki z żółtym, czerwonym, czarnym, białym i zielonym ziarnem. Dal w sanskrycie oznacza "łuskany" i odnosi się do suchych, łuskanych warzyw strączkowych, jak również do codziennej potrawy przygotowywanej z soczewicy, ciecierzycy, fasoli mung czy fasoli nerkowej. Kurkuma nadaje daniu złoty odcień, a przyprawy smażone na oleju i wykorzystane
Słodki Kompromisposta, nadrabiam dzisiaj, mam nadzieje, że będzie smacznie ;) Naleśniki z pastą z białej fasoli i marchewki, z nerkowcami ryż curry, z tuńczykiem, ananasem, rodzynkami i brokułem, posypane orzeszkami ziemnymi Nietypowe, ale powiem wam, że bardzo smaczne połączenie. Naleśniki z farszem z czerwonej soczewicy (soczewica, pomidory, cebula) z serem żółtym Kurczak pieczony w orzechowej skorupce (masło orzechowe
More food, love and dreamsnastępnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej
moj przepis nanastępnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej
moj przepis nanastępnie na papier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej
moj przepis napapier wysypać specjalne kulki ceramiczne, które obciążą ciasto (może to być również fasola lub ryż). Tak przygotowane ciasto wstępnie podpiec w temperaturze 190ºC przez 15 minut. Następnie papier usunąć, piec kolejne 10 minut. Wyjąć z piekarnika. Składniki na nadzienie porzeczkowe: 700 g porzeczki czerwonej 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka masła
moj przepis nasmalcu 1 czubata łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki ostrej czerwonej papryki pieprz,sól,szczypta cukru,majeranek natka pietruszki-opcjonalnie 2 cebule 1 ząbek czosnku 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego ( opcjonalnie) Wykonanie: Przygotowanie fasolki nie jest trudne,jednak musimy rozłożyc je na dwa dni.Wieczorem dzień wcześniej fasolę zalać cieplą przegotowaną wodą i pozostawić na cała noc do namoczenia
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!SKŁADNIKI : fasola jaś ok.300 g ok.700 g laski kiełbasy zwyczajnej (naszej ulubionej, toruńskiej, śląską lub innej) 1 dużą cebulę 1 ząbek czosnku 2 puszki pomidorów krojonych 2-3 łyżki smalcu świeży tymianek 3-4 gałązki sól, świeżo zmielony pieprz do smaku 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki pół łyżeczki kurkumy(...)kostkę cebulę oraz pokrojoną kiełbaskę. Podsmażamy, dodajemy ją do naszej fasolki. Całość dusimy do połączenia się smaków, w razie potrzeby doprawimy. Najczęściej fasolkę podaję z kawałkiem chleba. Moczenie fasoli przez noc i dodanie ziół do potrawy, spowoduję, że danie będzie lżej strawne. Zapewne w wielu domach fasolka gości na stole. Każdy ma na nią swój sposób, aby była jak najsmaczniejsza
Basia w kuchniczosnek – 2 ząbki * marchew – 2 szt * czerwona papryka – 1 szt * olej – 3 łyżki * bulion warzywny – 800 ml * koncentrat pomidorowy – 2 łyżki *słodka papryka – 1 łyżka * suszony majeranek – 1 łyżka * ziemniaki – 500 g * kabanos – 200 g * fasola biała z puszki – 450 g * sól, pieprz DODATKOWO: * śmietana gęsta * pietruszka SPOSÓB
Ostra na Słodkowędzonej skórki od swojskiego boczku lub innej wędzonki dla aromatu 4 ząbku czosnku 6 czerwonych buraków , średniej wielkości 2 marchewki średniej wielkości 2 korzenie pietruszki 1/2 małego selera korzeniowego ćwiartka małej główki kapusty 2 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki ugotowanej, białej fasoli (ja często używam z puszki, jest to szybszy sposób ) 5-6 kulek ziela angielskiego
Ogrodnik w podróżySkładniki: 1.5 kg miesa mielonego z indyka pół puszki kukurydzy pół puszki fasoli 3 łyżeczki przyprawy chilli con carne 2 łyżki oregano 3 łyżki papryki ostrej 3 łyżki papryki slodkiej 7 ząbków czosnku 2 cebule 1 puszka pomidorów krojonych 2 papryki czerwone 1 chilli Przygotowanie : Przyprawa chilli con cararne wg uznania. Drobno posiekaną cebulkę smażymy
ClauditteMissCooking