czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:221/307)

Leczo, ragout z kiełbasą 107

dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie dla rozrzedzenia leczo

Zasmakuj Kuchni
Leczo, ragout z kiełbasą 92

dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami, ja to uwielbiam! Danie serwuję ze świeżą pietruszką. SMACZNEGO Składniki: 3 czerwone papryki 1 żółta papryka 1 zielona papryka 3 pomidory 2 cebule 500 ml passaty słoiczek koncentratu pomidorowego opcjonalnie dla rozrzedzenia leczo

Zasmakuj Kuchni
Paszteciki z pieczarkami i orzechami włoskimi 163

wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty można pić, przegryzając pasztecikiem. Można zostawić buraki i dodać ziemniaka lub fasolę. Można dodać multum warzyw i ugotować barszcz ukraiński. Można, wreszcie, zakisić buraki i ugotować barszcz na kwasie ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Przepis na chili z fasoli i soczewicy 130

chili do wypróbowania. W końcu je ugotowałam! Pyszne chili z czarną fasolą, zieloną soczewicą i mielonym mięsem. Pożywne, zdrowe i ostre. Takie właśnie lubię! Ostra, meksykańska potrawa na obiad lub kolację. Smaczne nadzienie do tortilla. Przepis na chili Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili 500 g mielonego, wołowego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka chili(...)proszku 1 ½ – 2 łyżeczki soli lub wedle smaku 100 ml gotowego chili sosu, tutaj przepis 100 ml wody 400 g czarnej fasoli, ugotowanej 400 g zielonej soczewicy ugotowanej 1 doniczka świeżej kolendry Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Oczyść chili z pestek i również pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Dodaj mięso i smaż aż mięso przestanie być krwiste

codojedzenia
Kotlety z fasolki szparagowej i płatków kukurydzianych 150

szparagowa, idealnie nadała się, aby wykorzystać ją do kotletów. Wyszły pyszne! A roboty przy nich dużo nie ma :) Kotlety z fasoli szparagowej i płatków kukurydzianych Przepis na ok. 7-8 kotletów Potrzebujemy: - garść zielonej fasolki szparagowej - pół czerwonej cebuli - 1 marchewka - 1 ząbek czosnku - kubek płatków kukurydzianych (zwykłe, śniadaniowe, np. cornflakes) - 2 łyżki mąki ryżowej - 4 listki bazylii świeżej

Bananowe Pole
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 165

żna kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki, - ananas, pół puszki, - cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże, - kapusta pekińska, pół dużej, - pędy bambusa, 1/3 do pół puszki, - kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika, - przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, - sos sojowy - uwaga: bezglutenowcy omijają szerokim łukiem, - miód: łyżka, - czosnek. duża główka, - olej

Wypisz Wymaluj
Kurczak Curry w Czerwonym Kroeung 67

Kurczak Curry w Czerwonym Kroeung czyli Somlar Kari Saek Mouan Kurczak Curry to bogate aromatyczne curry z mlekiem kokosowym, kurczakiem, bakłażanem, fasolka szparagowa, ziemniakami białym i słodkim, ale przede wszystkim fantastyczną czerwoną pastą ziołową Kroeung.  W przeciwieństwie do tajskiego curry to danie jest mniej ostro, chociaż i tutaj jest zachowana równowaga między smakami, słonymi, kwaśnymi, słodkimi(...)opowieści, życzę Ci smacznego  👥 – 4 ⏰ – 45 minut 🇰🇭 – Kambodża Co potrzebujesz by zrobić Kurczaka Czerwona pasta ziołowa Kroeung 3 łyżki oleju roślinnego 800 g piersi z kurczaka lub innych części tego ptaka 1 puszka mleka kokosowego 100 g fasoli szparagowej 1 cebula dość grubo pokrojona Bakłażan obrany i pokrojony w kostkę Ziemniak obrany pokrojony w kostkę

RafalCook
Wegańskie burgery z pieczarkami i fasolą 191

dodatki u mnie awokado, cebula, pomidor, rukola na burgery :  400g pieczarek 2 puszki fasoli ( może być również ugotowana) 1 cebula 1-2 duże ząbki czosnku 3-4 łyżki otrębów bułka tarta sos sojowy pieprz, sól przyprawy do wyboru (u mnie papryka wędzona, czerwona czubryca, oregano i czosnek w proszku) Przygotowanie :   Siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy(...)cebula się zeszkli, następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko

zdrowa vege kuchnia
Danie meksykańskie 189

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą(...)zieloną fasolkę, dolewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż woda odparuje. Gdy fasolki będą miękkie, dodajemy pomidory, czarną fasolę oraz zielony groszek. Chwilę dusimy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut

magiczna kuchnia Kasi
BOTWINKA - przepis na barszcz czerwony z botwinką 107

młodymi buraczkami 1,5 litra rosołu  posiekany koperek sól, pieprz i cukier do smaku kilka listków selera koncentrat czerwonego barszczu do smaku (ewentualnie)* 1 łyżka masła Dodatki do barszczyku z botwinką: kwaśna, gęsta śmietana biały ser podsmażona cebulka ugotowana fasola albo zielony groszek Barszczyk z botwinką - sposób wykonania: Krok 1. Botwinę oczyścić, dokładnie opłukać i pokroić w paski(...)sporą ilość posiekanego, świeżego kopru. Gotowy barszczyk z botwinką podajemy ze śmietaną i ulubionymi dodatkami np. jajkiem na twardo lub białym serem. Palce lizać! Smacznego :) Barszczyk z botwinką. Barszcz czerwony z botwinką

Moja Książka Kucharska
57. Zupa gulaszowa z pikantnymi bułeczkami - serduszkami 93

opakowanie na Pomysł na Węgierską zupę gulaszową WINIARY 200 g mięsa wieprzowego lub dobrej kiełbasy 2 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju do smażenia 4-5 pieczarek 1/2 szklanki białej fasoli  1/2 cebuli. Składniki na pikantne bułeczki - serduszka 150 g mąki 10 g drożdży 1 żółtko 1/2 szklanki ciepłego mleka

Jadło i czytadło
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 223

masale- sypkie mieszanki przypraw z południowych Indii. W obu kuchniach dominują te same trzy główne składniki: mleczko kokosowe, chilli i kolendra.  SMAK, KONSYSTENCJA I ZAPACH SMAK to:   czerwone i zielone, ostre i bardzo ostre papryczki chilli;  łagodne kremowe mleczko kokosowe;  świeża kolendra (cała roślinka, liście, łodygi, także korzonki);  słodkawo-pikantna bazylia;  cierpkawa trawa(...)SZALOTKI- Znacznie łagodniejsze niż inne rodzaje cebuli, znajdują zastosowanie w wielu przepisach. Można je zastąpić czerwoną cebulą, biorąc jedną zamiast 6-8 główek. (trzeba się liczyć wtedy z bardziej intensywnym kolorytem przygotowywanego dania). Można także użyć zamiennie hiszpańskiej słodkiej cebuli. T TAJSKA FASOLA TOUCH PUU- W smaku przypomina zwykłą fasolkę szparagową, ale jest znacznie bardziej dekoracyjna, ma bowiem jakby

ClauditteMissCooking
Ragoût Christophera. 198

polędwica wieprzowa  pokrojona w cienkie plasterki, 20 dag  świeżych oczyszczonych krewetek, 20 dag młodej szerokiej fasoli 20 dag fasolka szparagowa 2 cebule pokrojone w pól plasterki 1 młoda cukinia pokrojona w paski 2 łodygi selera naciowego 2 szt. czerwona  papryki pokrojonej w paski, 4  ząbki posiekanego czosnku, 1 papryczka chilli 1 łyżka posiekanej kolendry, Trawa(...)Wszystko razem wymieszać i włożyć pokrojoną w plasterki polędwicę. W osobnym naczyniu zamarynować krewetki, sos sojowy i sambal oelek. Polędwiczki i krewetki trzymać w zalewie około 30 minut. Dwie fasole blanszujemy we wrzątku około 5 minut. Odcedzamy. Całą potrawę wykonujemy w woku. Na gorący olej wrzucamy posiekany czosnek i pokrojoną  polędwicę, mieszamy, chwilę smażymy, dodajemy cebulę pokrojoną w pół

Kulinarny karnet Christophera

Proponowane wyszukiwania