czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:221/307)

Przepis na chili z fasoli i soczewicy 137

chili do wypróbowania. W końcu je ugotowałam! Pyszne chili z czarną fasolą, zieloną soczewicą i mielonym mięsem. Pożywne, zdrowe i ostre. Takie właśnie lubię! Ostra, meksykańska potrawa na obiad lub kolację. Smaczne nadzienie do tortilla. Przepis na chili Składniki: 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwone chili 500 g mielonego, wołowego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka chili(...)proszku 1 ½ – 2 łyżeczki soli lub wedle smaku 100 ml gotowego chili sosu, tutaj przepis 100 ml wody 400 g czarnej fasoli, ugotowanej 400 g zielonej soczewicy ugotowanej 1 doniczka świeżej kolendry Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Oczyść chili z pestek i również pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Dodaj mięso i smaż aż mięso przestanie być krwiste

codojedzenia
Kotlety z fasolki szparagowej i płatków kukurydzianych 156

szparagowa, idealnie nadała się, aby wykorzystać ją do kotletów. Wyszły pyszne! A roboty przy nich dużo nie ma :) Kotlety z fasoli szparagowej i płatków kukurydzianych Przepis na ok. 7-8 kotletów Potrzebujemy: - garść zielonej fasolki szparagowej - pół czerwonej cebuli - 1 marchewka - 1 ząbek czosnku - kubek płatków kukurydzianych (zwykłe, śniadaniowe, np. cornflakes) - 2 łyżki mąki ryżowej - 4 listki bazylii świeżej

Bananowe Pole
CHIŃSZCZYZNA - bilet do orientalnych smaków. 171

żna kupić i poczytać o nich tu: kliknij - marchew, 2, - kukurydza, pół puszki, - ananas, pół puszki, - cebula, 2 czerwone duże i dwie żółte duże, - kapusta pekińska, pół dużej, - pędy bambusa, 1/3 do pół puszki, - kiełki fasoli MUNG, 1/3 słoika, - przyprawy: pieprz czarny, papryka ostra, papryka słodka, - sos sojowy - uwaga: bezglutenowcy omijają szerokim łukiem, - miód: łyżka, - czosnek. duża główka, - olej

Wypisz Wymaluj
Kurczak Curry w Czerwonym Kroeung 73

Kurczak Curry w Czerwonym Kroeung czyli Somlar Kari Saek Mouan Kurczak Curry to bogate aromatyczne curry z mlekiem kokosowym, kurczakiem, bakłażanem, fasolka szparagowa, ziemniakami białym i słodkim, ale przede wszystkim fantastyczną czerwoną pastą ziołową Kroeung.  W przeciwieństwie do tajskiego curry to danie jest mniej ostro, chociaż i tutaj jest zachowana równowaga między smakami, słonymi, kwaśnymi, słodkimi(...)opowieści, życzę Ci smacznego  👥 – 4 ⏰ – 45 minut 🇰🇭 – Kambodża Co potrzebujesz by zrobić Kurczaka Czerwona pasta ziołowa Kroeung 3 łyżki oleju roślinnego 800 g piersi z kurczaka lub innych części tego ptaka 1 puszka mleka kokosowego 100 g fasoli szparagowej 1 cebula dość grubo pokrojona Bakłażan obrany i pokrojony w kostkę Ziemniak obrany pokrojony w kostkę

RafalCook
Wegańskie burgery z pieczarkami i fasolą 193

dodatki u mnie awokado, cebula, pomidor, rukola na burgery :  400g pieczarek 2 puszki fasoli ( może być również ugotowana) 1 cebula 1-2 duże ząbki czosnku 3-4 łyżki otrębów bułka tarta sos sojowy pieprz, sól przyprawy do wyboru (u mnie papryka wędzona, czerwona czubryca, oregano i czosnek w proszku) Przygotowanie :   Siekamy czosnek i cebulę, podsmażamy(...)cebula się zeszkli, następnie dodajemy posiekane pieczarki i smażymy, aż puszczą wodę i zrobią się ciemne, doprawiamy do smaku w blenderze (lub w maszynce do mielenia mięsa) miksujemy fasolę i pieczarki z cebulą i czosnkiem, do masy dodajemy otręby i taką ilość bułki tartej, aż masa będzie zwarta, formujemy burgery wielkości nieco mniejszej niż bułki, pieczemy aż zrobią się lekko

zdrowa vege kuchnia
Danie meksykańskie 193

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 puszka czarnej fasoli 1 puszka pomidorów 1/2 puszki zielonego groszku 100 g żółtej fasolki szparagowej 100 g zielonej fasolki szparagowej 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz, czerwona papryka Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy w piórka, podsmażamy, dodajemy mięso i smażymy, aż nabierze brązowego koloru. Wrzucamy żółtą(...)zieloną fasolkę, dolewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy do miękkości, aż woda odparuje. Gdy fasolki będą miękkie, dodajemy pomidory, czarną fasolę oraz zielony groszek. Chwilę dusimy ,dodajemy koncentrat pomidorowy i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Przykryć i dusić jeszcze ok 10 minut

magiczna kuchnia Kasi
BOTWINKA - przepis na barszcz czerwony z botwinką 111

młodymi buraczkami 1,5 litra rosołu  posiekany koperek sól, pieprz i cukier do smaku kilka listków selera koncentrat czerwonego barszczu do smaku (ewentualnie)* 1 łyżka masła Dodatki do barszczyku z botwinką: kwaśna, gęsta śmietana biały ser podsmażona cebulka ugotowana fasola albo zielony groszek Barszczyk z botwinką - sposób wykonania: Krok 1. Botwinę oczyścić, dokładnie opłukać i pokroić w paski(...)sporą ilość posiekanego, świeżego kopru. Gotowy barszczyk z botwinką podajemy ze śmietaną i ulubionymi dodatkami np. jajkiem na twardo lub białym serem. Palce lizać! Smacznego :) Barszczyk z botwinką. Barszcz czerwony z botwinką

Moja Książka Kucharska
57. Zupa gulaszowa z pikantnymi bułeczkami - serduszkami 100

opakowanie na Pomysł na Węgierską zupę gulaszową WINIARY 200 g mięsa wieprzowego lub dobrej kiełbasy 2 duże ziemniaki 1 czerwona papryka 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki oleju do smażenia 4-5 pieczarek 1/2 szklanki białej fasoli  1/2 cebuli. Składniki na pikantne bułeczki - serduszka 150 g mąki 10 g drożdży 1 żółtko 1/2 szklanki ciepłego mleka

Jadło i czytadło
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 224

masale- sypkie mieszanki przypraw z południowych Indii. W obu kuchniach dominują te same trzy główne składniki: mleczko kokosowe, chilli i kolendra.  SMAK, KONSYSTENCJA I ZAPACH SMAK to:   czerwone i zielone, ostre i bardzo ostre papryczki chilli;  łagodne kremowe mleczko kokosowe;  świeża kolendra (cała roślinka, liście, łodygi, także korzonki);  słodkawo-pikantna bazylia;  cierpkawa trawa(...)SZALOTKI- Znacznie łagodniejsze niż inne rodzaje cebuli, znajdują zastosowanie w wielu przepisach. Można je zastąpić czerwoną cebulą, biorąc jedną zamiast 6-8 główek. (trzeba się liczyć wtedy z bardziej intensywnym kolorytem przygotowywanego dania). Można także użyć zamiennie hiszpańskiej słodkiej cebuli. T TAJSKA FASOLA TOUCH PUU- W smaku przypomina zwykłą fasolkę szparagową, ale jest znacznie bardziej dekoracyjna, ma bowiem jakby

ClauditteMissCooking
Ragoût Christophera. 203

polędwica wieprzowa  pokrojona w cienkie plasterki, 20 dag  świeżych oczyszczonych krewetek, 20 dag młodej szerokiej fasoli 20 dag fasolka szparagowa 2 cebule pokrojone w pól plasterki 1 młoda cukinia pokrojona w paski 2 łodygi selera naciowego 2 szt. czerwona  papryki pokrojonej w paski, 4  ząbki posiekanego czosnku, 1 papryczka chilli 1 łyżka posiekanej kolendry, Trawa(...)Wszystko razem wymieszać i włożyć pokrojoną w plasterki polędwicę. W osobnym naczyniu zamarynować krewetki, sos sojowy i sambal oelek. Polędwiczki i krewetki trzymać w zalewie około 30 minut. Dwie fasole blanszujemy we wrzątku około 5 minut. Odcedzamy. Całą potrawę wykonujemy w woku. Na gorący olej wrzucamy posiekany czosnek i pokrojoną  polędwicę, mieszamy, chwilę smażymy, dodajemy cebulę pokrojoną w pół

Kulinarny karnet Christophera
soczewica z fasolą - gęsta smaczna zupa 140

własnej roboty tutaj marchew ,  sól majeranek , kminek , ziele angielskie 1/2 szklanki soczewicy czerwonej 2 z ąbki czosnku 1liść laurowy Wykonanie : Fasol ę moczymy na noc w zimnej wodzie. Na drugi dzień gotujemy 15minut w szybkowarze. Następnie dodajemy żeberka i suchą soczewicę,oraz 3/4 szklanki fasoli mung (jeśli ktoś lubi-można bez niej) zamykamy pokrywą i gotujemy około

w mojej kuchni
Burgery z fasoli i quinoa 155

łyżki oliwy olej do smażenia Dodatkowo bułki do burgerów, tutaj przepis plasterki pomidora czerwona cebula liście szpinaku lub sałaty Zeszklij cebulę na oliwie. Dodaj szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Smaż aż szpinak odparuje z wody. Przełóż do miski, dodaj, quinoa i pęczak. Zgnieć lekko fasolę widelcem i dodaj ddo farszu wraz z kukurydzą i jajkami. Dopraw farsz solą

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania