czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:221/307)

Stir fry z kurczakiem i pomarańczami 198

średnia cebula 1 – 2 ząbki czosnku 4 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka sok z 1 pomarańczy 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 pomarańcze 1-2 łyżki kiełków fasoli porcja makaronu (nudli jajecznych) dla dwóch osób W głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej i przesmażyć mięso, aż zmieni kolor

Codzienne Gotowanie
Pasztet z Fasoli Mung 167

sumie to moje pierwsze doświadczenie z tą fasolą. Mile mnie zaskoczyła zarówno smakiem jak i łatwością przygotowania. Dodatkowym jej plusem jest fakt, że ta fasola jest jedną z najzdrowszych fasoli. Dobrze wpływa na układ sercowy, naczyniowy, posiada właściwości oczyszczające. Fajnie, prawda? Z racji tego, że nie znałam jej smaku postanowiłam poszukać w internecie jakiegoś przepisu, który będzie pasował do mojego(...)przyszłości do niego dorzucić, będę informować na bieżąco ;) No to co? Zabieramy się za pasztet!  Każdy czerwony wyraz w tym poście jest linkiem,który przekieruje Cię na odpowiadajcą znaczeniu stronę, przepis lub gdzie można nabyć produkt. Składniki: 250 g fasoli mung  Skworcu 3 małe marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego 1 jajko

Blondynka Gotuje
Fasola to samo zdrowie dla .... Brazylijczyka 118

czas na przepis na fasolę na ciepło w sosie krewetkowym:  Składniki dla 6 osób: - 250 gram fasoli czarne oczko (nie ma potrzeby namaczać) - zamiast krewetek - 2 kostki bulionowe krewetkowa JUMBO (zdobycz ze sklepy afrykańskiego w Radomiu) - 1 cebula średnia czerwona pokrojona w kostkę - mała papryka zielona również pokrojona w kostkę - 1 ząbek czosnku wyciśnięty - garść świeżej kolendry pokrojonej(...)samym poziomie lub lekko zmniejszając, nie dodając już jednak więcej wody. Mieszamy i pozostawiamy na ogniu ok 10 minut tak aby sos zgęstniał (tak jak obok na fotografii). Fasolę możemy jeść samą, możemy "po brazylijsku" czyli jako dodatek do mięs

Smaki Brazylii
czerwony barszcz bieszczadzki 161

składniki: 500 g buraków 200 g fasoli jaś 300 g ziemniaków 250 g warzyw (marchewka, pietruszka, seler) 1500 – 2000 ml wywaru (rosołu) 2 łyżki śmietany

Domowy Smak Jedzenia
Cukiniowa zapiekanka 219

Zielone młode cukinie z cienką skórką, dojrzałe i bardzo czerwone pomidory, soczysta papryka, młode ziemniaczki, chrupiąca fasolka szparagowa. Do tego świeżutka cebula i odrobina naszego

Pełny talerz
Gulasz warzywny z białą fasolą 93

biała rzepa, 1 biała cebula drobno posiekana, 1 ząbek czosnku, 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki zielonej, 1/2 papryki żółtej, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 3 g papryki wędzonej słodkiej, 3 łyżki stołowe oliwy extra virgin, 500 g moczonej przez 8 godzin białej fasoli (może być ciecierzyca), 1 liść laurowy Tematem przewodnim była oliwa z oliwek

królestwo garów
Fasolowe burgery z pieczarkami 209

muszkatołowej, łyżka pietruszki (suszonej lub świeżej), łyżeczka majeranku, łyżeczka tymianku, 2 szczypty czerwonej papryki, można dodać pół łyżki sosu sojowego lub musztardy (nie zawsze to robię), sól do smaku według potrzeb. ps. zawsze można sobie coś odpuścić np. sezam, albo słonecznik ;)... Przygotowanie: 1. Fasolę blendujemy na gładką masę (nie musi być tak gładka jak w pastach

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Gulasz wieprzowy z fasolką i ziemniakami 157

Magda Gulasz wieprzowy z dwoma rodzajami fasoli oraz ziemniakami to pomysł na jednogarnkowy i sycący obiad. Wszystko dusimy razem, składniki przechodzą wszystkimi smakami. Nie potrzeba też żadnych dodatków, już nie mówiąc że gotując duży garnek takiego gulaszu, możemy wykarmić masę ludzi albo mieć obiad na kilka dni. Składniki(...)porcje): 700g łopatki wieprzowej 2 cebule 3 ząbki czosnku 250g zielonej fasolki szparagowej – użyłam mrożonej puszka białej fasoli 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 4 średnie ziemniaki 150ml białego wina sól i pieprz do smaku 3 łyżki oleju szczypta chili łyżka słodkiej czerwonej papryki płaska łyżeczka suszonego tymianku 250ml bulionu wołowego   Przygotowujemy mięso – myjemy, oczyszczamy z błonek

Smaczna Strona
Pierogi wigilijne 144

ciepłej wody, szczypta soli farsz: 200 g ugotowanej fasoli (jaś), 100 g śliwek wędzonych (suska sechlońska), 80 ml bulionu warzywnego, sól, pieprz, olej do gotowania (20 -30 ml) Fasolę i śliwki zemleć. Dodać bulion, wymieszać. Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem. Przygotować ciasto na pierogi. Mąkę przesiać do miski, dodać szczyptę soli, wymieszać i wlać około 150 ml ciepłej(...)dzień wcześniej. Ugotowane odstawić w chłodne miejsce, gdy ostygną przykryć folią, aby nie obeschły. Przed podanie wrzucić do wrzącej, lekko osolonej wody. Gdy się zagotują wyjąć. Podawać z barszczem czerwonym

królestwo garów
Podudzia pieczone z fasolką w sosie pomidorowym 126

spacery i zwykłe leniuchowanie, daje   się we znaki :P Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 2 puszki pieczonej fasoli w sosie pomidorowym (po 400 g) 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżeczka czerwonej papryki 1 cebula starty parmezan     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Przyprawy mieszamy. Podudzia

R'n'G Kitchen
Szybka zapiekanka ryżowa gyros 853

Składniki: – 400g piersi z kurczaka/piersi z indyka – 300g ryżu Basmati (3 woreczki) – 1 puszka fasoli białej (240g po odsączeniu) – 1/2 puszki kukurydzy (140g po odsączeniu) – 6 ogórków konserwowych – 50-100g sera mozzarella – 1 czerwona papryka – 1 czerwona cebula – 2 łyżki jogurtu naturalnego – 1 łyżka majonezu

Be Fit Be Strong
Klopsiki w bardzo warzywnym sosie, z chorizo i fasolą 175

chodzi!!! Proporcje przepisu zmieniłam. Do sosu dodałam tez coś od siebie. Klopsiki w bardzo warzywnym sosie, z chorizo i fasola 2 łyzki oliwy 1 mały koper włoski, pokrojony w plasterki 3 młode marchewki, umyte i pokrojone w kostkę 1 czerwona papryka, umyta i pokrojona w kostkę 4 ząbki czosnku, posiekane 1 cebula, obrana i posiekana szczypta płatków chili

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasztet z fasoli z pieczonymi pomidorami, paprykami i bakłażanem 114

roku, na Świątecznym stole, zagości taki właśnie pasztet? Składniki (na tzw. "keksówkę"): 250 gram białej fasoli "Piękny Jaś" z puszki lub suchej, wymoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości 2 pomidory malinowe 3 papryki: zielona, czerwona i żółta 1 bakłażan 1 kwaśne jabłko 2 jajka 1 łyżeczka majeranku i oregano sól i pieprz garść solonych pistacji Warzywa i jabłko

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania