czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:213/307)

Potrawka a'la minestrone. Zupa trzy strączki. 167

zależności od ilości wody, wielkości warzyw czy gęstości passaty pomidorowej :) Składniki: 3 szalotki lub 2 cebule 2 cukinie 3 marchewki pół szklanki soczewicy czerwonej pół szklanki mrożonego groszku(nie z puszki!) 1 puszka białej fasoli lub 1 szklanka ugotowanej fasoli łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego koncentrat pomidorowy pół litra passaty pomidorowej/przecieru pomidorowego przyprawy: pieprz w ziarenkach pół

U Fiolki
BABKA RÓŻANA 192

TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO FILET Z KURCZAKA W CZARNYM SEZAMIE SZARLOTKA Z BEZĄ OWOCOWE CIASTO Z BEZĄ CZEKOLADOWE CIASTO Z CUKINIĄ KURCZAK Z CZERWONYM RYŻEM W SOSIE Z KOLENDRĄ PASZTET Z KASZY JAGLANEJ I FASOLI, PACHNĄCY GRZYBAMI BABKA Z MAKIEM I KAKAO JAJKA WIELKANOCNE BUŁKI DROŻDŻOWE Z SEREM ROLADA BISZKOPTOWA Z CYNAMONEM I ŚMIETANĄ JAJKA W KILKU ODSŁONACH BUŁKI

harrisa
Surówka z brokuła 521

pieczywem czosnkowym albo z kaszą jaką lubicie. W czasie jesienno - zimowym taka surówka będzie świetnym uzupełnieniem naszej codziennej diety. Składniki: - 1 brokuł - 1 czerwona papryka - 4 cebule dymki, biała i zielona część - puszka białej fasoli - sól Dressing: - 6 łyżek oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek - 2 łyżki sosu balsamicznego - 3 ząbki czosnku - pieprz 1. Warzywa umyć. Brokuła kroimy

Apetyczna babeczka
Potrawka a'la minestrone. Zupa trzy strączki. 141

zależności od ilości wody, wielkości warzyw czy gęstości passaty pomidorowej :) Składniki: 3 szalotki lub 2 cebule 2 cukinie 3 marchewki pół szklanki soczewicy czerwonej pół szklanki mrożonego groszku(nie z puszki!) 1 puszka białej fasoli lub 1 szklanka ugotowanej fasoli łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego koncentrat pomidorowy pół litra passaty pomidorowej/przecieru pomidorowego przyprawy: pieprz w ziarenkach pół

Fiolka w kuchni
Kurczak generała Tso 173

łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej olej z orzeszków ziemnych 1 ząbek czosnku 3 suszone papryczki chili 1 łyżka wina ryżowego (Shaohsing) 1 czerwona papryka 4 łodygi dumki Sos : 1 łyżka sosu z żółtej fasoli (do kupienia w sklepach z orientalną żywnością) 1 łyżka jasnego sosu sojowego 1 łyżka keczupu 1 łyżka sosu słodko-kwaśnego 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego

Codzienne Gotowanie
Makaron chow mein z krewetkami na ostro 215

łyżki sosu sojowego - 1 łyżka sosu ostrygowego - 2 ząbki czosnku - 1 łyżeczka czerwonej pasty curry - 1,5 łyżeczki świeżo startego imbiru - 1 czerwona cebula - 1 szalotka - 1 zielona papryczka (ostra) - 1 puszka kiełków fasoli mung - 250ml wywaru z warzyw lub ryb - sok z ½ limonki - 3 łyżki mleka kokosowego - makaron chow mein (2 op., jak na zdjęciu) - kolendra (najlepiej

mojewypiekiinietylko
Czarna zupa z Kostaryki 144

czarnej fasoli z jajkiem i salsą Potrzebujesz: 2 puszki czarnej fasoli /1 szklankę suchej czarnej fasoli - namocz w wodzie (tyle, aby zakryła fasolę) przez noc 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 liście laurowe 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne / mielonego chili sól do smaku 4 jajka(...)feta 1/2 czerwonego chili 5 listków bazylii + do podania Dodatkowo: placki tortilli oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: 1. Cebulę, czosnek, seler naciowy i oczyszczone z nasion papryki pokrój w drobną kostkę. 2. W dużym rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju i podsmażaj pokrojone warzywa z liśćmi laurowymi przez ok. 10-15min. 3. Do rondla wlej fasolę wraz z zalewą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Fasolka po bretońsku (wegańska i bezglutenowa) #15 147

Kuchnia ->  klik . Serdecznie zapraszam :-) * * * Składniki (proporcje dla 5 osób): 2 szklanki suchej białej fasoli typu jaś 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 litr passaty pomidorowej około 1 szklanki wody sól, pieprz, majeranek, kmin rzymski, czarnuszka, ziele angielskie, liście laurowe, papryka czerwona słodka, papryka słodka(...)wędzona, szczypta cukru oliwa do smażenia 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 marchewka (opcjonalnie, gdy passata pomidorowa jest zbyt kwaśna) Wykonanie: 1. Fasolę zalewamy wodą, z naddatkiem i odstawiamy na noc do namoczenia. Na następny dzień przecedzamy fasolę, płuczemy pod bieżącą wodą, zalewamy wodą też z naddatkiem i gotujemy. Gdy zacznie wrzeć to ją odkrywamy i gotujemy przez 10 minut

Kawa z mlekiem
Barszcz czerwony zabielany 67

wielu z nas to jak powrót do przeszłości. Najczęściej sięgamy po barszcz czerwony zabielany z przepisu Babci. Barszcz ze świeżych buraków czerwonych, tłuczone ziemniaki ze skwarkami lub podsmażoną cebulką. Jaki najlepszy przepis na barszcz czerwony zabielany? Dlaczego barszcz czerwony robi się brązowy? Czerwony barszcz zabielany Najpopularniejszy czerwony barszcz zabielany to ten z ziemniakami. Barszcz zabielany można ugotować na rosole(...)kościach lub samym zakwasie też będzie smaczny. Sięgając po czerwony barszcz zabielany przepis Babci miejmy na uwadze, że będzie on bardziej pracochłonny. Wymaga on dwuetapowego przygotowania. Barszcz zabielany z czym podawać Ziemniaki i czerwony barszcz zabielany to najczęściej się podaje razem. Można także przygotować barszcz z jajkiem, z ziemniakami i fasolą. Są przepisy na barszcz zabielany z makaronem. Pewnie

Dieta moja pasja
Fasolka po bretońsku z grzybami i batatem 125

konkursie  www.olejkonwenanse.pl  50 dkg fasoli 1 batat 40 dkg kiełbasy domowej 50 dkg boczku wędzonego 1 cebula 2 marchewki 1/4 selera 2 papryki czerwone 1 garść grzybów suszonych leśnych sól, pieprz 1 łyżeczka papryki wędzonej 1/2 papryczki chili 1 litr przecieru pomidorowego natka pietruszki 2 ząbki czosnku olej rzepakowy Wielkopolski Fasolę moczę w zimnwj wodzie przez

wesoła kuchnia
Dal z czerwonej soczewicy 69

dahl to danie kuchni indyjskiej , którego podstawą są warzywa strączkowe takie jak soczewica bądź fasola. Przyrządzany jest w formie curry, z dodatkiem przypraw oraz dodatkowych warzyw . Poza soczewicą, podstawą dal z czerwonej soczewicy są także pomidory oraz cebula. Ja kiedy tylko mogę to staram się sięgać po świeże pomidory, gdyż zmieniają one zdecydowanie smak tego dania

MeCooks
Zupa botwinkowa z fasolą, śmietaną i jajkiem! 174

czerwonych buraków i botwinki, na pewno już gościła u Was w tym sezonie. Niewątpliwie, każdy z nas przygotowuje tą zupę inaczej, i tak jak ją zapamiętał z dziecinnych lat. Ja zupę botwinkową robię co najmniej na pięć sposobów. Jednym z nich jest zupa na wywarze mięsnym, z dużą ilością buraków pokrojonych na plasterki ćwiartki z dodatkiem białej fasoli(...)bezpośrednio zupy nie gotować, tylko aby delikatnie wrzała (wtedy ma ładny kolor, jak zagotujemy będzie nie barszcz czerwony a brunatny, ot cały sekret z kolorem barszczu ;-) heheh). Gotujemy aż buraki będą miękkie. Pod koniec dodajemy fasolę, zagotowujemy, Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Zabielamy śmietaną. Gorącą zupę podajemy z jajkiem na twardo. Smacznego Kochani! I dajcie znać

SMYKWKUCHNI
Ekspresowa zupa na jesień, z kapustą i fasolą 157

domowej passaty pomidorowej 250 g włoskiej kapusty, jarmużu lub cavolo nero (u mnie 1/2 małej włoskiej kapusty) 400 g (lub 1 puszka) fasoli cannellini lub innej białej 2 suszone papryczki  pepperoncino (opcjonalnie) 1 łyżka octu z czerwonego wina oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Wlej krojone pomidory lub passatę pomidorową do średniego garnka i dodaj 1 puszkę (czyli 400 ml) wody

Chilli Czosnek i Oliwa
Fasolka po meksykańsku 106

ichniejszą modłę. Do przepisu wykorzystałam fasolę piękny jaś, ale inne gatunki również będą się nadawały. Do dania użyłam suchej fasoli, którą namoczyłam przez noc a następnie gotowałam w szybkowarze, dzięki czemu w bardzo krótkim czasie fasola była miękka, wręcz kremowa w smaku, naprawdę pyszna! PRZEPIS FASOLKA PO MEKSYKAŃSKU Składniki fasolka po meksykańsku: 250g fasoli piękny jaś suchej 300g chorizo(...)kiełbasy wędzonej 1 cebula 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 1 marchewka 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej pół łyżeczki kuminu mielonego pół łyżeczki kolendry mielonej sól olej Jak zrobić fasolkę po meksykańsku: Zaczynamy od fasoli, wsypujemy ja do miski i zalewamy wodą. Następnie zostawiamy na noc do namoczenia. Potem fasole odsączamy, płuczemy

Dorota Smakuje
Ślonski wege łobiod sprytnej gospodyni, czyli gumiklyjzy z bobu, modro kapusta i medaliony z bakłażana 124

porcje Kluski śląskie z bobu: 1 kg bobu 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 jajko (można zastąpić wodą z puszki po ciecierzycy lub fasoli) 1 płaska łyżeczka soli Surówka z modrej kapusty: 1 główka małej czerwonej kapusty 2 czerwone cebule 1 łyżeczka cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno sól, pieprz do smaku

Food Square

Proponowane wyszukiwania