łodygi selera naciowego, pokrojone na plasterki 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę 1 l. passaty pomidorowej, domowej lub ze sklepu 1 suszone pepperoncino , lub łyżeczka płatków chilli 2 listki laurowe szklanka bulionu rybnego, warzywnego lub wody (mój bulion ugotowałam na jarzynach i pancerzykach krewetek) 1 puszka 400 g fasoli cannellini (lub zwykłej białej) 600 g filetów ryby o białym(...)Wrzuć na nią cebulę, czosnek i łodygi selera i smaż chwilę, aż zmiękną. Dodaj czerwoną paprykę, passatę pomidorową, bulion, suszone pepperoncino i listki laurowe. Dopraw do smaku solą i pieprzem, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień do małego i duś ok. 20 min. Dodaj fasolę i gotuj jeszcze 5 minut. Dodaj rybę i małże i gotuj 2-3 minuty. Dodaj
Chilli Czosnek i OliwaChłopski garnek możemy przygotować na wiele sposobów, niektórzy dodają do niego ziemniaki, kapustę lub paprykę, ale podstawą jest kiełbasa i boczek wędzony. Natomiast u mnie chłopski garnek jest z fasolą, a podałam go z pieczywem. Jest to danie jednogarnkowe, z którego przygotowaniem poradzi sobie każdy facet. Chłopski garnek to znakomite rozwiązanie na obiad lub kolację, a następnego dnia będzie smakował(...)kiełbasy śląskiej lub podwawelskiej 200 g boczku wędzonego 1 cebula 2 nieduże marchewki 2 szklanki bulionu drobiowego lub wody 1 puszka fasoli białej (400 g) 1 puszka pomidorów w kawałkach (400 g) 1 czerwona papryka 2 łyżki oleju sól, pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżka majeranku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie
Danka Pichciananas, papaja, brzoskwinia ) 2 łyżki majonezu 1 słoik „ Asia Salat „ – 180 g po osączeniu z zalewy: kiełki fasoli mung marchewka z groszkiem grzyby mun kasztany wodne mini kolby kukurydzy czerwona papryka zielona papryka sól cukier Przygotowanie: Polędwiczki opłukałem, pokroiłem w dość grubą kostkę. W woku rozgrzałem olej
R'n'G Kitchenzapracowanych. Polecam! Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli 1/2 szklanki bulionu (lub wody) 1 puszka fasoli 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1/3 szklanki przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju- do smażenia przyprawy: sól, pieprz, kmin rzymski, oregano, papryka mielona – słodka
Blog z ApetytemSkładniki: 1 duża cebula, np. czerwona 3 ząbki czosnku 2 papryki (czerwona i pomarańczowa) 500 g pieczarek 1 średni bakłażan 1 puszka białej fasoli 1 średnia cukinia 4 średnie pomidory malinowe 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ostrego Ajvaru 2 łyżki wędzonej papryki w proszku łyżka ziół śródziemnomorskich mały pęczek natki pietruszki olej do smażenia sól
Czerwień i błękitpowodzeniem zastąpicie cienkimi lub szerokimi nitkami makaronu ryżowego SKŁADNIKI/ 2 porcje 200 g filetu z łososia 100-150 g makaronu z kiełków fasoli mung (Vermicelli) 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 1 mała słodka czerwona papryka oczyszczona z gniazd nasiennych i pokrojona w grubą kostkę 1 jajko roztrzepane 6 brukselek ugotowanych do miękkości w lekko osolonym wrzątku
cool and mintylubię barszczu z torebki. Ale taki, z koncentratu, ląduje na stole zawsze, gdy mam ochotę na barszcz z porcją białej fasoli lub gotowanych ziemniaków, a czasu mam tyle, co na lekarstwo. Barszcz czerwony zabielany w wersji ekspres jest naprawdę szybki. Gdy mieszkałam sama, wiele razy zdarzało się, że gotowałam sobie garnek barszczu na 2-3 dni i każdego dnia jadłam
Karo in the Kitchenwięc gorąco ją polecam na ostatnią sobotę karnawału :) Składniki: 1 szklanka suchego makaronu w kształcie ziarenek ryżu 2 pojedyncze laski klasycznych kabanosów wieprzowych czerwona papryka 1 duża dymka ze szczypiorem 1 puszka 420 g konserwowej fasoli Red Kidney 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 135g sera typu feta kiełki rzodkiewki do posypania łyżka jogurtu bałkańskiego 2 łyżki majonezu łyżka ketchupu
Kuchenne zapiski Edytytopionego (ten sam co do zrazików) 1/2 marchwi pociętej w paski 1/3 pietruszki startej na drobnej tarce 2-3 plastry pora 1/3 papryki czerwonej posiekanej w kostkę kilka różyczek kalafiora (u mnie mrożony) kilka strąków fasoli szparagowej zielonej (u mnie żółta - mrożona) 1/2 litra bulionu z duszenia roladek Przygotowanie: Filet z indyka kroimy na plastry. Rozbijamy na cienkie kotlety
Kuchnia po mojemubloga odsłona domowego chińczyka: Składniki: 1 pierś z kurczaka 1/2 opakowania warzyw chińskich 2 torebki ryżu sok z 1/2 cytryny łyżka kiełków fasoli Mung 1 łyżka pędów bambusa ok 50 ml mleka kokosowego słoiczek czerwonej pasty curry dobrego producenta Przygotowanie: Pierś kroimy w grubą kostkę. Przyprawiamy solą pieprzem, imbirem. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy na rumiano mięso wraz
Kuchnia po mojemuwychodzi. Warzywa, każdy dodaje swoje ulubione i wówczas wyjdzie „pyszne minestrone”. Składniki: 100 g pietruszki korzeń, 50 g pora, 80 g papryki czerwonej, 200 g marchwi, 70 g selera, 3 cebule szalotki, 100 g fasoli szparagowej, 3 łyżki oliwy z oliwek, 400 g pomidorów krojonych w sosie (1 puszka), 1 łyżeczka sosu chili, 700 g bulionu
Moniki Smakołykimozna chcieć czegoś więcej? Oceńcie sami :) Składniki: 1 słoik selera konserwowego 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka ananasa w zalewie 1 por 1 czerwona cebula 3 jabłka 4 jajka 15 dag żółtego sera 1 puszka fasoli konserwowej sól pieprz 2 łyżki majonezu Wykonanie: Seler, kukurydze i fasolę osaczam na sicie, ananasa osączam kroje w kostkę. Jabłka, cebulę oczyszczam, jabłka
Bea(u)ty kitchenznają fasolkę po bretońsku bo to klasyk. Polecam wam też wypróbować moją fasolkę po grecku . PRZEPIS FASOLKA PO WĘGIERSKU Składniki: 250g fasoli piękny jaś suchej 300g boczku surowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 marchewka 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka węgierskiej pasty paprykowej gulaszowej(...)łyżeczka przyprawy węgierskiej pikantnej – można nabyć tutaj 1 liść laurowy sól olej Jak zrobić fasolkę po węgiersku: Najpierw zaczynamy od fasoli, wsypujemy ja do miski i zalewamy wodą. Następnie zostawiamy na noc do namoczenia. Potem fasole odsączamy, płuczemy w wodzie, odcedzamy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą, solimy, dodajemy liść laurowy i gotujemy do miękkości. Ja gotowałam fasole przez
Dorota SmakujeZupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami Dobra i tania zupa na obiad. Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami to dobra i tania zupa na obiad dla całej rodziny. Świetnie rozgrzewa i jest równie smaczna jak czeska zupa czosnkowa na przeziębienie i na kaca. Zupa z czerwoną soczewicą i ziemniakami jest bardzo pożywna i nie wymaga dodatku mięsa(...)Marina Pronina. Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami przepis Uwaga: potrawy z soczewicą solimy pod koniec gotowania. W przeciwnym wypadku soczewica ulegnie stwardnieniu oraz utraci cenne białko. Czerwona soczewica nie wymaga namaczania, wystarczy ją przepłukać na sicie zimną wodą. Czerwoną soczewicę możemy zastąpić także innymi odmianami np. zieloną lub czarną soczewicą albo fasolą mung. 1. Cebule
Cztery Fajeryliście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka kminku, 1/2 łyżki domowej przyprawy warzywnej, 1/2 łyżki papryki mielonej, 1 papryka czerwona, 1 pomidor, 1 łyżeczka majeranku, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego ORZECH , oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Żeberka oraz fasolę przekładam do garnka. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie, kminek, paprykę mieloną oraz przyprawę warzywną. Całość zalewam wodą i gotuję
Tradycyjna kuchnia Kasi