czerwona fasola - 4592 przepisów (strona:210/307)

Sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem 220

moich ulubionych – sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem.   Składniki: - 2 upieczone filety drobiowe - 1 puszka ciecierzycy - 1 puszka czarnej fasoli - 1 puszka kukurydzy - ok. 40g mielonych migdałów - olej arachidowy - por (młode części) - 1 czerwona cebula - 1 ząbek czosnku - kilka łyżek majonezu - tyle samo jogurtu, co majonezu - różowa sól himalajska - 10 pomidorków koktajlowych - świeża bazylia i koperek(...)przybrania     Ciecierzycę, fasolę, kukurydzę płuczemy i dokładnie osączamy. Wszystko wsypujemy, obok siebie, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, skrapiamy olejem arachidowym. Ciecierzycę dodatkowo posypujemy mielonymi migdałami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210° C i, co jakiś czas mieszając, pieczemy ok. 15 minut (aż się lekko zezłocą). Majonez ( przygotowałam z przepisu na blogu ) mieszamy z taką samą ilością jogurtu

mojewypiekiinietylko
Sałatka z tuńczykiem i fasolą 174

produkt 2 puszki (250 g) tuńczyka w oleju – zobacz ten produkt i kup go tutaj pęczek natki pietruszki pół dużej czerwonej cebuli 2 łyżki octu balsamicznego sól i pieprz Przepis – Sałatka z tuńczykiem i fasolą Mój przepis charakteryzuje prostota. Muszę na wstępie zwrócić wam uwagę na jedną rzecz, a mianowicie na to czy kupiliśmy tuńczyka w oliwie

Kuchennyviral.pl
Dahl z czerwonej soczewicy 119

formie pasty, tak jak ja to zrobiłem tym razem. Sama nazwa dahl oznacza strączki, więc de facto dahl mógłby być również z fasoli czy innych odmian soczewicy, natomiast najlepiej do tego się nadaje ta czerwona. Czy trudno jest zrobić dahl z czerwonej soczewicy? Przepis na dahl z soczewicy jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Składniki

Blendman
Dahl z czerwonej soczewicy 152

formie pasty, tak jak ja to zrobiłem tym razem. Sama nazwa dahl oznacza strączki, więc de facto dahl mógłby być również z fasoli czy innych odmian soczewicy, natomiast najlepiej do tego się nadaje ta czerwona. Przepis na dahl z soczewicy jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Składniki również są łatwo dostępne. Dahl możemy podawać według uznania

Blendman
Pierogi z fasolką i cebulką 139

Szybkie pierogi, idealne na wigilijny stół do barszczu czerwonego, jeśli taki zajadacie lub jako danie obiadowe z cebulką i boczkiem. Zachęcam do lepienia pierożków. Pierogi z białą fasolą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Ciecierzyca po bretońsku - wegetariańska 126

czas przygotowania ok 15 minut. Danie jest wegetariańskie, a nawet wegańskie. Potrzebujemy: 1 duży słoik ciecierzycy konserwowej (polecam tę z Lidla) 1 puszka białej fasoli konserwowej 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 czerwona cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 4 ziarnka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich(...)pieprz  W garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz drobno pokrojoną cebulę. Podsmażamy to przez 3 minuty, a następnie dodajemy odcedzoną ciecierzycę oraz fasolę. Wlewamy pomidory z puszki oraz dodajemy przecier pomidorowy. Jeśli macie całe pomidory należy je najpierw zblendować. Całość mieszamy i dodajemy pozostałe przyprawy. Przykrywamy i gotujemy 10 minut. I gotowe

Emskie Smaki
Kurczak z fasolą Jaś i papryką 242

daniu nie może zabraknąć sporej ilości majeranku, dzięki któremu bardzo przypomina mi fasolkę po bretońsku :) 4 udka z kurczaka 300 g suszonej fasoli Jaś 150 g boczku wędzonego 150 g dyni surowej 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 szklanki przecieru pomidorowego bulion drobiowy majeranek sól pieprz czarny MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka czosnku(...)granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka soli papryka ostra mielona Fasolę wypłukać i zalać zimną wodą. Pozostawić namoczoną przez całą noc. Uzupełnić wodę w fasoli i wstawić na ogień. Gotować ok 1 godz, aż fasola będzie miękka. W połowie gotowania posolić wodę. Przygotować marynatę łącząc wszystkie składniki w naczyniu. Z udek

https:KKuchniaMniam
Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 154

arkusze o śr. 22,5cm - pierś z indyka ok. 700g - 1 cebula - 1 – 2 marchewki - 1 sałata rzymska - 1 papryka czerwona - 250g pieczarek brunatnych (powinny być grzyby mun) - 100g makaronu ryżowego - puszka kiełków fasoli - 3 ząbki czosnku - kawałek (2 cm) świeżego imbiru - sos sojowy - sos ostrygowy - olej sezamowy - pieprz czarny świeżo mielony - olej do smażenia (rzepakowy, z pestek(...)czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki – chwilę smażymy i dodajemy startą marchew. W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy. Łamiemy go na 4 części i zalewamy na 8 minut wrzątkiem (trzymamy pod pokrywką). Po tym czasie makaron odcedzamy. Do pieczarek przekładamy mięso – łączymy składniki. Patelnię zdejmujemy z gazu. Dodajemy pokrojoną w paski sałatę rzymską oraz makaron i kiełki fasoli. Doprawiamy

mojewypiekiinietylko
Fasolka po bretońsku. Smaczne danie jednogarnkowe. 131

dobra najlepiej podwędzana cienka kiełbasa 30 dkg. - boczek wędzony 30 dkg. - sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka czerwona mielona - sos sojowy ciemny, cebulka prasowana w kostce - koncentrat pomidorowy - śmietana 18 % - mąka ok.3 łyżki Wykonanie Fasolę dokładnie płuczę, przekładam do dużego garnka zalewam wodą ( wody raz więcej jak fasoli ) i moczę ok. 2 godzin. Jeśli jest bardzo sucha

Kuchnia z widokiem na ogród
Sałatka ziemniaczana z ogórkami konserwowymi 147

ZIEMNIACZANĄ Z OGÓRKAMI Składniki na sałatkę ziemniaczaną z ogórkami: 500g ziemniaków 1 pół litrowy słoik ogórków konserwowych lub sałatki szwedzkiej ( przepis ) 1 puszka fasoli pół pęczka kopru posiekanego 4 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona 5 łyżek majonezu 1 ząbek czosnku Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną z ogórkami: Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie aż będą dość miękkie(...)muszą pozostać jędrne i al dente – odlewamy je, studzimy i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w plasterki, jeśli używamy sałatki szwedzkiej odsączamy ja z zalewy. Fasolę odsączamy z zalewy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie. Możemy doprawiać do smaku solą i pieprzem. Artykuł Sałatka

Dorota Smakuje
Tortilla fasollada 101

fasoli ugotowanej koncentrat pomidorowy 150 g kiełbasy 1 cebula 1 papryczka chili 1 łyżka oliwy sól pieprz oregano żółty ser czerwony ser pomidor sałata Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć lekko , podlać pół szklanki wody lub bulionu, dodać fasolę i kiełbasę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz koncentrat i posiekaną papryczkę, dusić przez ok 20 min na wolnym ogniu. Doprawić

Gotowanie jest łatwe
Przystawka z fasoli z pieczoną papryką i suszonymi truflami z nutą mięty 93

obiad lub podać gościom z grzankami i winem. Fasola zawsze się sprawdzi.  Fasola ma wiele twarzy i smakuje zawsze inaczej i u każdego wybornie! Dziś u mnie wyjątkowe danie. Fasola jako przystawka , chrupiąca ,z prawdziwym wulkanem smaków, których koniecznie musicie doświadczyć! Istnieje wiele odmian fasoli, ale moją ulubioną jest Fasola Piękny Jaś Karłowy. Bo jest prosta w smaku(...)koniec gotowania. To co w fasoli jest najciekawsze, to fakt, że sprawdzi się w wielu daniac h , że można z nią robić dosłownie wszystko! U mnie dziś wyśmienita przystawka warzywna na bazie fasoli. Spróbujcie! Składniki - około 200 g Fasoli Piękny Jaś   Karłowy  KUPIEC - 4 duże pomidory malinowe bez skóry - 4 papryki czerwone - sporo świeżej bazylii - domowy

Z Kuchni Do Kuchni
Meksykańska zupa paprykowa 194

Pyszna sycąca zupa z wołowiną, papryką, fasolą i kukurydzą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 łyżki oleju 1 czerwona cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drono posiekane 2 czerwone papryki, pokrojone w paski 1 żółta papryka, pokrojona w paski 1/2 łyżki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżki ostrej mielonej papryki (opcjonalnie) 500 ml bulionu wołowego (może(...)być z kostki) 500 g mielonego mięsa wołowego 1 mała puszka białej fasoli, odsączona 1 mała puszka kukurydzy, odsączona 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: śmietana 18% do podania tortilla podpieczona na patelni do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnku z grubym dnem

My Culinary Art
Barszcz ukraiński – czernichowski 112

fasolę , czosnek i czasami suszone grzyby . Jest to niezwykle popularna zupa na Ukrainie , tak jak u nas rosół . Moja rodzinka niezbyt za nim przepada , ale ja uwielbiam tą zupę , może ze względu na domieszkę krwi ukraińskiej po ojcu Coś w tym jest , że lubimy smaki z których się wywodzimy Zupa ta jest alternatywą , bardziej sytą dla naszego polskiego barszczu czerwonego(...)Składniki : 0,5 kg wieprzowych żeberek ( mogą być wołowe lub dowolne inne mięso na wywar ) 5-6 buraczków czerwonych średniej wielkości kawałek kapusty białej 2 marchewki 2 cebule 2 korzenie pietruszki kawałek selera korzeniowego 4 ząbki czosnku 1 puszka białej fasoli w zalewie lub szklanka ugotowanej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 – 5 ziemniaków 5-6 suszonych grzybów ( można

Ogrodnik w podróży
Pasta z czarnej fasoli, Jak prawidłowo nakryć do stołu? 207

różne rodzaje past na kilka kolejnych dni . Poniżej prosty przepis na pastę z roślin strączkowych, tym razem z czarnej fasoli. Pomysł podpatrzony u Jadłonomii. Po więcej inspiracji, zajrzyj  tutaj . Składniki: kilka łyżek oleju do smażenia 1 czerwona lub biała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki chili lub pieprzu cayenne 1/2 łyżeczki kuminu 1 puszka(...)czarnej fasoli lub 1/2 szklanki suchej czarnej fasoli, namoczonej przez noc i ugotowanej do miękkości sok limonki lub cytryny sól Pokrój drobno cebulę i czosnek. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż cebulę, następnie dodaj czosnek i przyprawy, wymieszaj i smaż przez 1 minutę. Do miski z fasolą dodaj pozostałe składniki i zblenduj. Dopraw solą i sokiem z cytryny/limonki do smaku

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania