jest bez wyrazu, nabiera tutaj smaku. Jestem pewna, że ten makaron zagości w Twoim menu na stałe! Składniki na 2 porcje: 100g makaronu z fasoli mung lub makaronu ryżowego 1 większa marchewka 1 czerwona papryka 1 kostka tofu (180g) 1/3 czerwonej papryczki chili 1 łyżka oleju sezamowego Sos: 3 łyżki sosu sojowego (u mnie ciemny)* 2cm kawałek świeżego
Fabryka pomysłówZupa meksykańska ma zazwyczaj czerwony od pomidorów kolor a w składzie paprykę i fasolę. Ja proponuję ją w innym wydaniu:). 2 filety z kurczaka 1 puszka kukurydzy 2 marchewki 1 średniej wielkości batat 1/2 selera 1 por 2 cebule sól, pieprz 1 łyżeczka kurkumy po szczypcie: oregano, bazylii, tymianku, słodkiej papryki, ostrej papryki
Szefowa kuchnitrzeba! Składniki: 250 g bundzu kilka koktajlowych pomidorków pokrojonych w ćwiartki 0,5 szklanki kaszy gryczanej niepalonej 2 jajka ugotowane na twardo 1 czerwona papryka 1 średnia cebula garść kukurydzy mrożonej garść fasoli zielonej ciętej mrożonej kilka talarków papryczki chili bazylia, lubczyk, vegeta natur, sól, pieprz – do smaku oliwa z oliwek Sposób przygotowania: ser bundz, jajka, paprykę kroimy
Zasmakuj Kuchniporcje albo 4 mniejsze, na przystawkę 500g ziemniaków 1 puszka tuńczyka w kawałkach, w oleju (120g ryby po odsączeniu oleju) 1 puszka drobnej białej fasoli (220g fasolki po odsączeniu płynu) ½ papryki zielonej ½ papryki czerwonej ½ średniej czerwonej cebuli 14-16 czarnych oliwek 2 pełne łyżki posiekanej natki pietruszki 2 pełne łyżki posiekanego szczypiorku 2 jajka L (dla 4 osób
Karo in the Kitchentrzeba! Składniki: 250 g bundzu kilka koktajlowych pomidorków pokrojonych w ćwiartki 0,5 szklanki kaszy gryczanej niepalonej 2 jajka ugotowane na twardo 1 czerwona papryka 1 średnia cebula garść kukurydzy mrożonej garść fasoli zielonej ciętej mrożonej kilka talarków papryczki chili bazylia, lubczyk, vegeta natur, sól, pieprz - do smaku oliwa z oliwek Sposób przygotowania: ser bundz, jajka, paprykę kroimy
Zasmakuj Kuchniimprezę albo kolację we dwoje. Konieczni spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 6 szt ) * papier ryżowy – 6 szt * filet z kurczaka – ok. 250 g * papryka czerwona – 1 szt * pędy bambusa – ok. 100 g * kiełki fasoli mung – ok. 100 g * pasta Tom Yum – 1 łyżka * szalotka – 1 szt * czosnek – 2 ząbek * chili – 1 szt * bulion
Ostra na Słodkopowodu temperatury bądź innych planów wypoczynkowych. STIR FRY Z HALIBUTEM Składniki: - 200 gram halibuta (filet) - 75 gram makaronu ryżowego (nitki) - 1 cukinia - pół czerwonej papryki - 70 gram pędów bambusa - 70 gram kiełków fasoli mung - 3 łyżki octu ryżowego - 3 łyżki wody - 5 łyżek jasnego sosu sojowego - 3 łyżki brązowego cukru Przygotowanie: Rybę podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy cukinię
Życie zamknięte w smakuduża ich ilość w potrawie. Porcja na 10-12 osób. SKŁADNIKI 1-1,2 kg mięsa wieprzowego (najlepiej z łopatki) 1 duży słoik papryki czerwonej 1 duży słoik ogórka konserwowego 1 duży słoik fasoli szparagowej zielonej 1 słoik pieczarek pasteryzowanych 1/2 kostki margaryny 4-5 liści laurowych i ziela angielskiego przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka SKŁADNIKI NA KLUSKI
Passions hobbies lifeSkładniki: (na 1 porcję) pomidorek lima pomarańczowy pomidorek czerwony garść ugotowanych warzyw: bób, obrany ze skórki groszek fasola szparagowa: żółta i zielona ponadto 1/4 świeżej cukinii , pokrojonej w kostkę łyżka posiekanego pora - jasna część łyżka posiekanej białej cebuli łyżka posiekanego koperku suszone oregano sól i pieprz do smaku
Moja smaczna kuchniakażdy chciał ją jeść. Pieczona fasolka: 400 g – 500 g fasoli piękny Jaś 300 g – 400 g dobrej jakości kiełbasy, frankfurterek lub kabanosów 2 puszki krojonych pomidorów (2 x 400 g) 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 goździki 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 ząbki czosnku po 1 łyżeczce: cukru, oregano, ziół(...)pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='400 g - 500 g fasoli piękny Jaś 300 g - 400 g dobrej jakości kiełbasy, frankfurterek lub kabanosów 2 puszki krojonych pomidorów (2 x 400 g) 2 liście laurowe 4 ziela angielskie 2 goździki 2 duże cebule 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 3 ząbki czosnku po 1 łyżeczce: cukru, oregano
Poezja smakumoich ulubionych – sałatka z pieczoną ciecierzycą i kurczakiem. Składniki: - 2 upieczone filety drobiowe - 1 puszka ciecierzycy - 1 puszka czarnej fasoli - 1 puszka kukurydzy - ok. 40g mielonych migdałów - olej arachidowy - por (młode części) - 1 czerwona cebula - 1 ząbek czosnku - kilka łyżek majonezu - tyle samo jogurtu, co majonezu - różowa sól himalajska - 10 pomidorków koktajlowych - świeża bazylia i koperek(...)przybrania Ciecierzycę, fasolę, kukurydzę płuczemy i dokładnie osączamy. Wszystko wsypujemy, obok siebie, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, skrapiamy olejem arachidowym. Ciecierzycę dodatkowo posypujemy mielonymi migdałami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 210° C i, co jakiś czas mieszając, pieczemy ok. 15 minut (aż się lekko zezłocą). Majonez ( przygotowałam z przepisu na blogu ) mieszamy z taką samą ilością jogurtu
mojewypiekiinietylkoprodukt 2 puszki (250 g) tuńczyka w oleju – zobacz ten produkt i kup go tutaj pęczek natki pietruszki pół dużej czerwonej cebuli 2 łyżki octu balsamicznego sól i pieprz Przepis – Sałatka z tuńczykiem i fasolą Mój przepis charakteryzuje prostota. Muszę na wstępie zwrócić wam uwagę na jedną rzecz, a mianowicie na to czy kupiliśmy tuńczyka w oliwie
Kuchennyviral.plformie pasty, tak jak ja to zrobiłem tym razem. Sama nazwa dahl oznacza strączki, więc de facto dahl mógłby być również z fasoli czy innych odmian soczewicy, natomiast najlepiej do tego się nadaje ta czerwona. Czy trudno jest zrobić dahl z czerwonej soczewicy? Przepis na dahl z soczewicy jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Składniki
Blendmanformie pasty, tak jak ja to zrobiłem tym razem. Sama nazwa dahl oznacza strączki, więc de facto dahl mógłby być również z fasoli czy innych odmian soczewicy, natomiast najlepiej do tego się nadaje ta czerwona. Przepis na dahl z soczewicy jest banalnie prosty i każdy sobie z nim poradzi. Składniki również są łatwo dostępne. Dahl możemy podawać według uznania
BlendmanSzybkie pierogi, idealne na wigilijny stół do barszczu czerwonego, jeśli taki zajadacie lub jako danie obiadowe z cebulką i boczkiem. Zachęcam do lepienia pierożków. Pierogi z białą fasolą. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczas przygotowania ok 15 minut. Danie jest wegetariańskie, a nawet wegańskie. Potrzebujemy: 1 duży słoik ciecierzycy konserwowej (polecam tę z Lidla) 1 puszka białej fasoli konserwowej 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 czerwona cebula 2 łyżki oliwy z oliwek 2 liście laurowe 2 ziela angielskie 4 ziarnka pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich(...)pieprz W garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu oraz drobno pokrojoną cebulę. Podsmażamy to przez 3 minuty, a następnie dodajemy odcedzoną ciecierzycę oraz fasolę. Wlewamy pomidory z puszki oraz dodajemy przecier pomidorowy. Jeśli macie całe pomidory należy je najpierw zblendować. Całość mieszamy i dodajemy pozostałe przyprawy. Przykrywamy i gotujemy 10 minut. I gotowe
Emskie Smakidaniu nie może zabraknąć sporej ilości majeranku, dzięki któremu bardzo przypomina mi fasolkę po bretońsku :) 4 udka z kurczaka 300 g suszonej fasoli Jaś 150 g boczku wędzonego 150 g dyni surowej 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 szklanki przecieru pomidorowego bulion drobiowy majeranek sól pieprz czarny MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka czosnku(...)granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka soli papryka ostra mielona Fasolę wypłukać i zalać zimną wodą. Pozostawić namoczoną przez całą noc. Uzupełnić wodę w fasoli i wstawić na ogień. Gotować ok 1 godz, aż fasola będzie miękka. W połowie gotowania posolić wodę. Przygotować marynatę łącząc wszystkie składniki w naczyniu. Z udek
https:KKuchniaMniamarkusze o śr. 22,5cm - pierś z indyka ok. 700g - 1 cebula - 1 – 2 marchewki - 1 sałata rzymska - 1 papryka czerwona - 250g pieczarek brunatnych (powinny być grzyby mun) - 100g makaronu ryżowego - puszka kiełków fasoli - 3 ząbki czosnku - kawałek (2 cm) świeżego imbiru - sos sojowy - sos ostrygowy - olej sezamowy - pieprz czarny świeżo mielony - olej do smażenia (rzepakowy, z pestek(...)czerwoną paprykę pokrojoną w cienkie paseczki – chwilę smażymy i dodajemy startą marchew. W międzyczasie przygotowujemy makaron ryżowy. Łamiemy go na 4 części i zalewamy na 8 minut wrzątkiem (trzymamy pod pokrywką). Po tym czasie makaron odcedzamy. Do pieczarek przekładamy mięso – łączymy składniki. Patelnię zdejmujemy z gazu. Dodajemy pokrojoną w paski sałatę rzymską oraz makaron i kiełki fasoli. Doprawiamy
mojewypiekiinietylkodobra najlepiej podwędzana cienka kiełbasa 30 dkg. - boczek wędzony 30 dkg. - sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka czerwona mielona - sos sojowy ciemny, cebulka prasowana w kostce - koncentrat pomidorowy - śmietana 18 % - mąka ok.3 łyżki Wykonanie Fasolę dokładnie płuczę, przekładam do dużego garnka zalewam wodą ( wody raz więcej jak fasoli ) i moczę ok. 2 godzin. Jeśli jest bardzo sucha
Kuchnia z widokiem na ogródZIEMNIACZANĄ Z OGÓRKAMI Składniki na sałatkę ziemniaczaną z ogórkami: 500g ziemniaków 1 pół litrowy słoik ogórków konserwowych lub sałatki szwedzkiej ( przepis ) 1 puszka fasoli pół pęczka kopru posiekanego 4 jajka ugotowane na twardo 1 papryka czerwona 5 łyżek majonezu 1 ząbek czosnku Jak zrobić sałatkę ziemniaczaną z ogórkami: Ziemniaki obieramy, myjemy, gotujemy w osolonej wodzie aż będą dość miękkie(...)muszą pozostać jędrne i al dente – odlewamy je, studzimy i kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w plasterki, jeśli używamy sałatki szwedzkiej odsączamy ja z zalewy. Fasolę odsączamy z zalewy. Jajka obieramy, kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. Majonez mieszamy z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie. Możemy doprawiać do smaku solą i pieprzem. Artykuł Sałatka
Dorota Smakujefasoli ugotowanej koncentrat pomidorowy 150 g kiełbasy 1 cebula 1 papryczka chili 1 łyżka oliwy sól pieprz oregano żółty ser czerwony ser pomidor sałata Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, podsmażyć lekko , podlać pół szklanki wody lub bulionu, dodać fasolę i kiełbasę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz koncentrat i posiekaną papryczkę, dusić przez ok 20 min na wolnym ogniu. Doprawić
Gotowanie jest łatweobiad lub podać gościom z grzankami i winem. Fasola zawsze się sprawdzi. Fasola ma wiele twarzy i smakuje zawsze inaczej i u każdego wybornie! Dziś u mnie wyjątkowe danie. Fasola jako przystawka , chrupiąca ,z prawdziwym wulkanem smaków, których koniecznie musicie doświadczyć! Istnieje wiele odmian fasoli, ale moją ulubioną jest Fasola Piękny Jaś Karłowy. Bo jest prosta w smaku(...)koniec gotowania. To co w fasoli jest najciekawsze, to fakt, że sprawdzi się w wielu daniac h , że można z nią robić dosłownie wszystko! U mnie dziś wyśmienita przystawka warzywna na bazie fasoli. Spróbujcie! Składniki - około 200 g Fasoli Piękny Jaś Karłowy KUPIEC - 4 duże pomidory malinowe bez skóry - 4 papryki czerwone - sporo świeżej bazylii - domowy
Z Kuchni Do KuchniPyszna sycąca zupa z wołowiną, papryką, fasolą i kukurydzą. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: 2 łyżki oleju 1 czerwona cebula, drobno posiekana 2 ząbki czosnku, drono posiekane 2 czerwone papryki, pokrojone w paski 1 żółta papryka, pokrojona w paski 1/2 łyżki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżki ostrej mielonej papryki (opcjonalnie) 500 ml bulionu wołowego (może(...)być z kostki) 500 g mielonego mięsa wołowego 1 mała puszka białej fasoli, odsączona 1 mała puszka kukurydzy, odsączona 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: śmietana 18% do podania tortilla podpieczona na patelni do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. W garnku z grubym dnem
My Culinary Art